بیوگرافی فرماندهان نظامی ایران + تصاویر

بیوگرافی فرماندهان نظامی ایران + تصاویر

بیوگرافی فرماندهان نظامی ایران

فرماندهان نظامی ایران هر کدام در سمتی موفق می باشند در این بخش بیوگرافی این فرماندهان را با هم مرور خواهیم کرد در ادامه تصاویر و جزئیات بیشتر بیوگرافی فرماندهان نظامی ایران را در سایت سماتک خواهید دید با ما همراه باشید.

 

به گزارش سماتک: نگاهی داریم به زندگی 13 فرمانده ارشد نظامی ایرانی که این درجه را دارند. سرلشکر عبدالرحیم موسوی با ارتقای درجه به سرلشکری به عنوان فرمانده کل ارتش منصوب شد. به این ترتیب تعداد سرلشکرهای نظامی ایران که در حال حاضر بالاترین درجه نظامی است؛ به 13 نفر رسید. این مطلب نگاهی دارد به طور اجمال به زندگی این 13 سرلشکر ایرانی.

 

سید عبدالرحیم موسوی

سید عبدالرحیم موسوی نظامی متولد 1339 در قم است. در سال 1358 وارد دانشکده افسری نیروی زمینی ارتش شد و در طول جنگ ایران و عراق، رده های فرماندهی را در یگان های مختلف با موفقیت گذرانده است. موسوی به طور مشخص در ارتش جمهوری اسلامی، فرماندهی تیپ دانشجویان دانشگاه افسری امام علی، فرماندهی دانشگاه افسری، فرماندهی قرارگاه شمال شرق ارتش، معاونت آموزش نیروی زمینی ارتش، معاونت طرح و برنامه ریزی زمینی ارتش، ریاست اداره عملیات ارتش، ریاست ستاد مشترک ارتش، جانشینی فرمانده کل ارتش و ریاست مرکز مطالعات راهبردی آجا را برعهده داشته است.

بیوگرافی فرماندهان نظامی ایران + تصاویر

بیوگرافی فرماندهان نظامی ایران

فرماندهان نظامی ایران در عرصه نظامی فعالیت های بسیاری داشته اند این فرماندهان بسیار غیور و شجاع می باشند در بسیار از عملیات های نظامی لیاقت خود را بر همگان اثبات نموده اند فرماندهان نظام ارتش و سپاه همگی برای ایران خدمت های بزرگی انجام دادند.

او از تیرماه 1359 تا مردادماه 1396 جانشین ستاد کل نیروهای مسلح بود تا اینکه همین چند روز پیش با ارتقا به درجه سرلشکری به سمت فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران منصوب شد. او دوره نظری دکترای مدیریت دفاع ملی را در دانشگاه عالی دفاع ملی به پایان رسانده است.

 

سید عطاءالله صالحی

سید عطاءالله صالحی، در سال 1328 دیده به جهان گشود. او پس از دوره متوسطه و اخذ دیپلم، در سال 1346 وارد ارتش شد و در سال 1349 با رسته توپخانه از دانشکده افسری فارغ التحصیل شد. صالحی طی سال های دفاع مقدس نیز در کنار شهید صیاد شیرازی حضور داشت و یگان های رزمی کوچک ارتش در مناطق عملیاتی را فرماندهی می کرد. همچنین در سوابق او، فرماندهی مرکز آموزش درجه داری ارتش و فرماندهی دانشگاه افسری ارتش طی دو دوره به چشم می خورد.

بیوگرافی فرماندهان نظامی ایران + تصاویر

بیوگرافی فرماندهان نظامی ایران

فرماندهی لشکر 77 خراسان، فرماندهی لشکر 58 ذوالفقار، فرماندهی قرارگاه شمال شرق کشور و معاونت آموزش ستاد فرماندهی کل قوا از دیگر سوابق صالحی است. آخرین مسئولیت سرلشکر صالحی قبل از تصدی فرماندهی ارتش، تصدی معاونت های نیروی انسانی و بازرسی در ستاد کل نیروهای مسلح بود.

 

پس از استعفای امیر سرلشکر محمد سلیمی در 20 شهریور 1348 با حکم رهبر معظم انقلاب به عنوان فرمانده کل ارتش منصوب شد که این سمت تا همین چند روز پیش ادامه داشت. حضرت آیت الله خامنه ای فرمانده معظم کل قوا، 30 مرداد 1396 امیر سرلشکر عطاءالله صالحی را به سمت جانشین رییس ستاد کل نیروهای مسلح منصوب کردند.

 

حسن فبروزآبادی

سید حسن فیروزآبادی در سال 1330 در روستای مال آباد مشهد مقدس به دنیا آمد. فیروزآبادی دوران مدرسه را در مشهد گذراند و در سال 1350، وارد دانشگاه علوم پزشکی مشهد شد.

بیوگرافی فرماندهان نظامی ایران + تصاویر

بیوگرافی فرماندهان نظامی ایران

عضو هیات موسس جهاد سازندگی خراسان، مسئول هیات واگذاری زمین شمال خراسان، مسئول جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران در سال 1360 با حکم شهید رجایی، عضو شورای مرکزی جهاد سازندگی کشور در سال 1361 با حکم مهندس میرحسین موسوی، معاون امور دفاعی نخست وزیر در سال 1364، جانشین نخست وزیر در قرارگاه خاتم (ص)، مسئول ستاد امداد و درمان جنگ، مسوول امور پناهگاه ها و دفاع غیرعامل و پدافند ش.م.ه، دبیر کمیسیون مهندسی صنعتی جنگ دولت و مسئول کمیته ساخت موشک زمین به زمین، مسئول کمیته تحقیقات مهندسی صنعتی جنگ و صدها طرح صنعتی و موشکی و جانشین رییس ستاد فرماندهی کل قوا مسئولیت های فیروزآبادی تا سال 1368 است. او از سال 1368 تا سال 1395، ریس ستاد کل نیروهای مسلح بود و در حال حاضر عضو فعلی مجمع تشخیص مصلحت نظام و مشاور عالی نظامی رهبری است.

 

محمد باقری

محمدحسین افشردی معروف به محمد باقری و برادر سردار شهید حسن باقری، از فرماندهان دوران 8 سال دفاع مقدس در سال 1339 در شهر تهران به دنیا آمد. او پس از اخذ دیپلم در زمان پیروزی انقلاب اسلامی وارد دانشگاه امیرکبیر شد و پس از تعطیلی دانشگاه ها در بهار سال 1359 وارد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و با وقوع جنگ تحمیلی عازم جبهه شد.

بیوگرافی فرماندهان نظامی ایران + تصاویر

بیوگرافی فرماندهان نظامی ایران

او در جریان انقلاب اسلامی ضمن فعالیت های انقلاب مدتی را پس از پیروزی انقلاب اسلامی در کمیته فعالیت داشته است. سوابق او در دوران جنگ فعالیت به عنوان نیروی عملیات، مسئولیت اطلاعات لشکرها و از سال 1362 تا پایان دوران جنگ، مسئول اطلاعات عملیات نیروی زمینی سپاه و قرارگاه کربلا قرارگاه خاتم الانبیا (ص) بوده است.

 

باقری پس از دوران دفاع مقدس به ستاد کل نیروهای مسلح منتقل شد و در مسئولیت های مختلف به عنوان رییس اداره اطلاعات و سپس معاون اطلاعات و عملیات و همچنین رییس ارکان و امور مشترک ایفای مسئولیت کرده است. باقری به موازات مسئولیت های مذکور از سال 1386به عنوان معاون هماهنگ کننده قرارگاه مرکزی خاتم الانبیا(ص) خدمت کرده است. او با حکم رهبر معظم انقلاب تیرماه سال 1395 رییس ستاد کل نیروهای مسلح شد. او دارای مدرک دکترای جغرافیای سیاسی و ژئوپلیتیک از دانشگاه تربیت مدرس است.

 

محسن رضایی

محسن رضایی در سال 1333 در مسجد سلیمان به دنیا آمد. رضایی در سال 1353 پس از قبولی در رشته مهندسی مکانیک دانشگاه علم و صنعت به تهران آمد. در آستانه پیروزی انقلاب و ورود امام خمینی (ره) به میهن، جمعیت منصورون وظیفه حفاظت از جان حضرت امام (ره) را برعهده گرفت.

 

در سال 1358 که 7 گروه مسلح مسلمان با یکدیگر ادغام شدند، از سوی گروه منصورون به عضویت شورای مرکزی «سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی» درآمد. عضویت او در این سازمان بیش از 3 ماه به طول نینجامید و در خرداد 1358 با حمایت حضرت امام (ره) واحد اطلاعات و بررسی های سیاسی را در سپاه پاسداران بنیان نهاد و به عضویت شورای فرماندهی سپاه درآمد.

بیوگرافی فرماندهان نظامی ایران + تصاویر

بیوگرافی فرماندهان نظامی ایران

او در شهریور 1360 از سوی حضرت امام به فرماندهی کل سپاه منصوب شد. در سال 1376 پس از قبول استعفای وی توسط رهبر انقلاب، از سوی ایشان به عنوان دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام منصوب شد. رضایی که تحصیلات دانشگاهی خود را در سال 1353 رها کرده بود، پس از برقراری صلح، ضمن تغییر رشته از مهندسی مکانیک به اقتصاد، مقطع کارشناسی را در دانشگاه تهران گذراند. او با تکمیل تحصیلات خود در مقطع دکتری اقتصاد دانشگاه تهران، عهده دار مسئولیت اداره کمیسیون اقتصاد کلان مجمع شد. رضایی که تا به حال دو بار در انتخابات ریاست جمهوری 1388 و 1392 شرکت کرده که البته هر دو بار ناکام مانده است از اواخر سال 1393 مجددا لباس پاسداری به تن کرد و در همین اواخر، مجددا حکم دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام را از رهبر انقلاب دریافت کرد.

 

قاسم سلیمانی

قاسم سلیمانی متولد 1335 در شهرستان رابر از توابع کرمان است. در 12 سالگی، پس از پایان تحصیلات دوره ابتدایی، زادگاه خود را ترک کرد و مشغول به کار بنایی در کرمان شد. چندی بعد به عنوان پیمانکار در سازمان آب مشغول به کار شد و در همان سال ها نیز فعالیت های انقلابی خود را آغاز کرد. او پس از پیروزی انقلاب، به عضویت مجموعه «سپاه افتخاری» که به وسیله پدر شهید قاضی تاسیس شده بود، درآمد.

 

با شروع جنگ تحمیلی، وی راهی جبهه شد و کمی بعد، فرمانده بسیجی های هم ولایتی اش شد و سپس لشکری از همین بسیجی ها تشکیل داد و به لشکر 41 ثارالله شهرت یافت. در طول دوران دفاع مقدس، با لشکر تحت امر خود در عملیات های زیادی از جمله، والفجر 8، کربلای 4، کربلای 5 و تک شلمچه حضور موثر داشت

بیوگرافی فرماندهان نظامی ایران + تصاویر

بیوگرافی فرماندهان نظامی ایران

تا پایان جنگ، لشکر 41 ثارالله به فرماندهی سردار سلیمانی به کرمان بازگشت و در گیر جنگ با اشراری شد که از مرزهای شرقی کشور هدایت می شدند و در این مدت با باندهای قاچاق مواد مخدر در نزدیکی مرزهای ایران و افغانستان مبارزه کرد. او در سال 1376، از سوی حضرت آیت الله خامنه ای، فرماندهی کل قوا، به تهران فراخوانده و مسئولیت سپاه قدس به او سپرده شد. درجه سرلشکری در بهمن 1389 به قاسم سلیمانی اعطا شده است. او در چند سال اخیر بیش از هر چیز با نبرد نیروهای مستشاری ایران در عراق و سوریه شناخته شده است.

 

علی شمخانی

علی شمخانی در سال 1334 در شهر اهواز دیده به جهان گشود. او علاوه بر طی دوره دانشکده های عالی فرماندهی و ستاد (دافوس) و استراتژیک نظامی دارای دانشنامه مهندسی از دانشگاه چمران اهواز و مدرک کارشناسی ارشد مدیریت است. شمخانی مولف نخستین دکترین استراتژی دریایی جمهوری اسلامی ایران و همچنین دکترین تطبیق استراتژی آمریکا و شوروی سابق است.

 

او در طول هشت سال دفاع مقدس، فرمانده سپاه خوزستان است. علی شمخانی یک سال پس از پایان جنگ تحمیلی (1368)، با حکم فرماندهی کل قوا؛ ضمن انتقال از سپاه پاسداران به ارتش جمهوری اسلامی ایران، فرماندهی نیروی دریایی ارتش را برعهده گرفت. شمخانی چند ماه پس از تصدی فرماندهی نیروی دریایی ارتش، در اجرای راهبرد جدید دریایی جمهوری اسلامی ایران، فرماندهی مشترک نیروی دریایی ارتش و سپاه و قرارگاه دریایی خاتم الانبیا را عهده دار شد.

 

بیوگرافی فرماندهان نظامی ایران + تصاویر

بیوگرافی فرماندهان نظامی ایران

او از سال 13 76 تا 1384 وزیر دفاع بود. البته در هشتمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران شرکت کرد اما از سید محمد خاتمی شکست خورد و پس از خاتمی و احمد توکلی در رتبه سوم قرار گرفت. ریاست مرکز مطالعات راهبردی نیروهای مسلح و عضویت شورای راهبردی روابط خارجی ایران، دیگر سمت های شمخانی است تا اینکه او 19 شهریور سال 1392 از سوی دکتر حسن روحانی رییس جمهور وقت به سمت دبیر شورای عالی امنیت منصوب و جایگزین سید جلیلی شد.

 

محمدعلی جعفری

سرلشکر پاسدار محمدعلی جعفری (لقب او «عزیز جعفری» است) متولد سال 1336 در یزد است که تحصیلات خود تا مقطع دبیرستان را در این شهرستان به پایان رساند. او در سال 1356، در رشته معماری در دانشگاه پذیرفته شد و فعالیت های سیاسی خود را نیز در همان دوران شروع کرد. پس از انقلاب و بعد از ماجرای انقلاب فرهنگی و بسته شدن دانشگاه ها، در جهاد علمی دانشگاه به فعالیت ادامه داد و پس از شروع جنگ به عنوان یک بسیجی عازم جبهه ها شد و در سال 1360 به عضویت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی درآمد.

بیوگرافی فرماندهان نظامی ایران + تصاویر

بیوگرافی فرماندهان نظامی ایران

به دلیل ضرورت جبهه ها تا پایان جنگ به صورت پیوسته و به عنوان فرمانده قرارگاه های عملیات غرب و جنوب مشغول خدمت شد که از جمله مسئولیت های وی، معاونت عملیات سپاه سوسنگرد و فرماندهی تیپ عاشورا، قرارگاه قدس و قرارگاه نجف است.

 

جعفری پس از پایان جنگ برای ادامه تحصیل به دانشگاه مراجعه کرد و در سال 1371 موفق به اخذ مدرک کارشناسی ارشد در رشته معماری شد. جعفری همزمان با تحصیل نیز به عنوان مسئول عملیات ستاد مشترک و جانشین نیروی زمینی سپاه مشغول فعالیت بود و ار سال 1371 مسئولیت فرماندهی نیروی زمینی سپاه را به مدت 13 سال بر عهده گرفت که در 5 سال آخر آن، مسئولیت فرماندهی قرارگاه ثارالله تهران نیز بر عهده وی بود. آخرین مسئولیتی که از سال 1384 تاکنون از سوی فرماندهی معظم کل قوا به وی محول شده بود، راه اندازی مرکزی راهبردی سپاه بوده است.

 

غلامعلی رشید

غلامعلی رشید علینور متولد 1332 در دزفول است. او در حال حاضر فرمانده قرارگاه مرکزی خاتم الانبیاست و با حفظ سمت معاونت امور دفاعی دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی را هم برعهده دارد. قرارگاه مرکزی خاتم الانبیا در حوزه نظامی کارکردی به شدت راهبردی در حوزه نظامی دارد و وظیفه طراحی و هماهنگی عملیاتی نیروهای مسلح را برعهده دارد.

بیوگرافی فرماندهان نظامی ایران + تصاویر

بیوگرافی فرماندهان نظامی ایران

پس از انقلاب اسلامی به سپاه پاسداران پیوست. در طول جنگ از فرماندهان کلیدی سپاه بود از جمله مسئول اطلاعات و عملیات سپاه دزفول و جانشین ستاد عملیات جنوب و هم چنین فرماندهی قرارگاه فتح. بعدها مدتی مسئول عملیات قرارگاه مرکزی سپاه شد و سپس به ستاد کل نیروهای مسلح رفت و بعد از به عهده گرفتن معاونت اطلاعات و عملیات ستاد کل نیروهای مسلح، به مدت 17 سال جانشین ستاد کل نیروهای مسلح شد.

 

سردار رشید تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در دزفول ادامه داد و تحصیلاتش را تا مقطع دکترای جغرافیای سیاسی در دانشگاه تربیت مدرس ادامه داده است. او به بازخوانی مسائل تاریخی و اتفاقات جنگ علاقه مند است و در این زمینه و بارها در این موارد نظراتش را بیان کرده است.

 

سید یحیی صفوی

سید یحیی (رحیم) صفوی، در سال 1331 در بخش باغ بهادران از توابع استان اصفهان به دنیا آمد. او در سال 1350 در دانشگاه تبریز در رشته زمین شناسی قبول شد و مدرک کارشناسی خود را در سال 1354 اخذ کرد و بعد از جنگ تحمیلی و در سال 1374، فوق لیسانس جغرافیای سیاسی را از دانشگاه امام حسین (ع) و دکترای همین رشته را در سال 1380 از دانشگاه تربیت مدرس گرفت.

بیوگرافی فرماندهان نظامی ایران + تصاویر

بیوگرافی فرماندهان نظامی ایران

رحیم صفوی دستیار و مشاور عالی فرمانده کل قوا در امور مربوط به نیروهای مسلح است. رحیم صفوی بین سال های 1364 تا 1365 فرمانده نیروی زمینی سپاه بوده است او سپس بین سال های 1367 تا 1376 قائم مقام فرمانده کل سپاه بود، تا آنکه در 1376 به فرماندهی کل سپاه پاسداران رسید.

 

علی شهبازی

سرلشکر علی شهبازی متولد قم است و در حال حاضر، رییس گروه مشاوران نظامی فرماندهی کل نیروهای مسلح است. او پس از طی تحصیلات دوره متوسط، وارد دانشکده افسری شد. دوره های نظامی از قبیل دوره های مقدماتی نظامی، عالی و فرماندهی و ستاد را طی کرد و در سال 1363 به درجه سرهنگی رسید.

بیوگرافی فرماندهان نظامی ایران + تصاویر

بیوگرافی فرماندهان نظامی ایران

او در سال 1369 زمانی که رییس ستاد مشترک ارتش جمهوری اسلامی ایران بود، درجه سرلشکری را از سوی مقام معظم رهبری دریافت کرد. شهبازی مهرماه 1377 با حکم مقام رهبری به فرماندهی کل ارتش منصوب شد و در سال 1379 با کناره گیری از این سمت، به ریاست گروه مشاوران نظامی فرمانده کل قوا منصوب شد.

 

حسین حسنی سعدی و مصطفی ایزدی

حسنی سعدی، جانشین فرماندهی قرارگاه مرکزی خاتم الانبیا است. او معاون سابق هماهنگ کننده ستاد کل نیروهای مسلح و فرمانده سابق نیروی زمینی ارتش بوده. مصطفی ایزدی، معاون راهبردی و اشراف فرماندهی کل قوا در ستاد کل نیروهای مسلح و فرمانده سابق نیروی زمینی سپاه است.بیوگرافی فرماندهان نظامی ایران + تصاویر

بیوگرافی فرماندهان نظامی ایران + تصاویر

 

منبع: bartarinha.ir

جدیدترین مطالب