علائم زن هنگام تشکیل نطفه | تشکیل نطفه چقدر طول میکشد

علائم زن هنگام تشکیل نطفه | تشکیل نطفه چقدر طول میکشد

علائم زن هنگام تشکیل نطفه

نطفه بسته شدن پس از نزدیکی اتفاق می افتد و اگر شما به تازگی نزدیکی انجام داده اید باید علائم زن هنگام تشکیل نطفه را بدانید در اینجا به شما خواهیم گفت که تشکیل نطفه چقدر طول میکشد با سماتک همراه باشید. هیچ کس نمی تواند به طور دقیق بگوید تشکیل نطفه چقدر طول میکشد . اما می توان تا حدی گفت علائم زن هنگام تشکیل نطفه چیست؟

 

تشکیل نطفه چقدر طول میکشد

پیش از آنکه کودک شما رشد خود را شروع کند شما درحال آماده کردن صحنه و مقدمات لازم هستید. در هفته گذشته با افزایش میزان استروژن و پروژسترون به وسیله جریان خون شما تغییرات باشکوهی در رحم شما ایجاد شده و خونی غنی از بافت های پوششی حمایت از تخم بارور شده را شروع می کنند. درهمان زمان در تخمدان ، تخم ها درون مایعه به نام فولیکول درحال رسیده شدن هستند. در ابتدای این هفته شما تخمک گذاری می کنید. یکی از تخم ها از فولیکول خارج شده و از تخمدان خارج شده و وارد لوله فالوپ می شود.

 

مرحله بعدی پس از تخمک گذاری ( آمادگی برای حاملگی ) بارور شدن تخمک می باشد. با آزاد شدن حدود ۲۵۰ میلیون اسپرم در دهانه رحم یک مسابقه بزرگ شروع می شود و تمام آنها تلاش می کنن د تا به تخم برسند. اما فقط یکی موفق خواهد شد. از بین همه آنها تقریبا ۴۰۰ اسپرم خود را به لوله فالوپ می رسانند و بقیه در طول مسیر خواهند مرد. مسابقه برای تشکیل نطفه ادامه پیدا می کند تا یکی از اسپرم ها بتوانند خود را به غشای تخم برسانند و از آن عبور کرده و لقاح را به پایان برساند. این مسابقه در حدود ۲۰ دقیقه طول خواهد کشید.

 

در طول ده تا ۳۰ ساعت آینده هسته اسپرم با تخم ترکیب می شوند و ترکیبات ژنتیکی خود را برای تشکیل نطفه به اشتراک می گذارند. اگر اسپرم حاوی کروموزوم Y باشد فرزند شما پسر خواهد شد و اگر حاوی کروموزوم X باشد شما صاحب دختر خواهید شد. طی یک سفر سه تا چهار روزه تشکیل نطفه صورت می گیرد از لوله فالوپ به رحم منتقل می شود. این تخم رشد می کند و به دو سلول تقسیم می شود، سپس این تقسیم شدن ها ادامه پیدا می کند و هر بار تعداد سلول ها دو برابر می شود. یک لایه محافظ به دور این تخم تشکیل شده و بقیه مراحل رشد درون این کیسه محافظ انجام خواهدشد.

 

در پایان هفت اول تشکیل نطفه شما یک توده کوچک سلولی دارید که درون کیسه ای در رحم محافظت می شود.

 

بیشتر زوج ها در طول سه ماه باردار می شوند. البته این زمان با بالا رفتن سن مادر، داشتن عادت های غلط (همچون سیگار کشیدن) یا داشتن شرایطی که به باروری صدمه می زند، افزیش می یابد.

 

زمان تشکیل نطفه بعد از لقاح

30 درصد از زوج ها در دور اول باردار می شوند (حدود یک ماه)
59 درصد از زوج ها در دور سوم باردار می شوند (حدود سه ماه)
80 درصد از زوج ها در دور ششم باردار می شوند (حدود شش ماه)
85 درصد از زوج ها در دور دوازدهم باردار می شوند (حدود یک سال)
91 درصد از زوج ها در دور 36 باردار می شوند (حدود 3 سال)
93 تا 95 درصد از زوج ها در دور 48 باردار می شوند (حدود 4 سال)

 

اگر پس از یکسال موفق به تشکیل نطفه نشدید بهتر است با متخصص ناباروری مشورت کنید. ممکن است هیچ مشکلی نداشته باشید و با گذشت زمانِ بیشتر تشکیل نطفه انجام شود اما اگر مشکل باروری داشته باشید، باید به جای هدر دادن فرصت های خود از متخصصین کمک بگیرید. برای افراد بالای 35 سال، فاکتور زمان برای تشکیل نطفه بسیار مهم است و باید هرچه زودتر کمک بگیرید. در این سن اگر پس از 6 ماه باردار نشدید، حتما به متخصص زنان مراجعه کنید.

 

کمک به تشکیل نطفه

حدود 90 درصد از زوج ها به طور طبیعی و بدون مشکل تشکیل نطفه می شوند. 10 درصد باقی مانده نیز اصولا مشکل باروری دارند. (حدود 93 تا 95 درصد از افراد با داشتن تلاش مستمر و طولانی تشکیل نطفه خواهند شد.)

 

«ناباروری» عموما زمانی به کار می رود که پس از یک سال، هیچ نتیجه ای حاصل نشود. بیشتر این افراد پس از طی دوره درمان، موفق به بچه دار شدن می شوند. تعدادی نیز باید از روش های دیگر همچون اهدا اسپرم، لقاح مصنوعی یا قبول سرپرستی کودکان بی سرپرست بچه دار شوند.

 

بهترین زمان تشکیل نطفه

هر چه سن بالاتر رود احتمال تشکیل نطفه پایین می آید. پس از یکسال تلاش، حدود 86 درصد از زنان سالم و بارور 20 تا 30 ساله باردار می شوند. این درصد تا 36 درصد برای زنانی که در ابتدای دهه 40 سالگی قرار دارند، کاهش پیدا می کند. به طور متوسط، اوج باروری زنان 24 سالگی است و از حدود 35 تا 40 سالگی کاهش پیدا می کند. با اینکه با بالا رفتن سن باردار شدن دشوار است اما بیشتر زنان بالای 35 سال حاملگی سالم و موفقی دارند.

 

تشکیل سریع نطفه

خوشبختانه باید گفت بله. در اینجا چند مرحله که کمک می کند تا تشکیل سریع نطفه را برایتان ذکر کرده ایم.

 

– ابتدا باید زمان تخمک گذاری خود را کشف کنید: شما زمانی باردار می شوید که در حال تخمک گذاری باشید. برای تشخیص این زمان روش های مختلفی وجود دارد. از جمله ساده ترین روش ها، تعیین تاریخ شروع پریود ماه بعد است. (البته اگر پریود نامنظم دارید این روش چندان کاربردی ندارد). راه مطمئن تر دنبال کردن تغییرات دمایی بدن و تخلیه واژینال است که به زمان و حوصله زیاد نیاز دارد.

 

– تطبیق زمان نزدیکی با دوره تخمک گذاری: یافته های علمی ثابت کرده اند زوج هایی که همزمان با دوران تخمک گذاری نزدیکی می کنند خیلی سریع تر بچه دار می شوند. بهترین زمان برای تشکیل نطفه، دو یا سه روز پیش از تخمک گذاری تا همان روز است. آیا بدن شما آماده آبستن شدن هست: سلامت عمومی و تناسلی شما برای بارداری بسیار مهم هستند.

 

– بنابراین پیش از تشکیل نطفه، حتما پیش پزشک زنان بروید و چک‌آپ کنید. تحقیق کنید بدن شما به چه نوع مواد غذایی برای تشکیل نطفه نیاز دارد و رژیم غذایی مناسب و سالم داشته باشید. همچنین، حتما در نظر داشته باشید اضافه یا کمبود وزن تاثیر زیادی بر بارداری دارند.

 

در لحظه ای که تشکیل نطفه انجام می گیرد یعنی نطفه مرد با نطفه زن در لوله رحم تماس پیدا می کند و با هم یکی میشوند موجودی جدید به وجود می آید و آبستنی شروع میگردد و زندگی یک انسان آغاز می گردد.

 

بارداری در چهار مرحله انجام می گیرد :

۱- تخمک گذاری

۲- تشکیل نطفه

۳- تقسیم سلول بارور شده

۴- لانه گزینی

 

تخمک گذاری :

هر دختر خانمی در موقع تولد خود حدود ۲ میلیون تخمک در تخمدان خود دارد ولی موقعی که به سن بلوغ می رسد تعداد تخمک های او کم خواهد شد. در دوران بلوغ تا زمان یائسگی هر خانم هر ماه در وسط دوران قاعدگی یعنی حدود روز چهاردهم قاعدگی تعداد ۱۰۰ تا ۱۵۰ تخمک از کیسه ی کوچکی که آن را فولیکول می نامند آزاد می کند ولی فقط یکی از این تخمک ها تکامل می یابد.

 

تخمک های آزاد شده با پاهای مژک مانند خود به طرف لوله ی شیپوری حرکت می کند. تخمک ها بسیار کوچک هستند به طوری که با چشم به سختی دیده می شوند. زمانی که تخمک به لوله ی شیپوری رسید اگر در خلال ۱۲ ساعت سلول اسپرم ( نطفه ی مرد) در لوله ی شیپوری حضور پیدا کند به آن نزدیک می شود و در آن نفوذ می کند و باروری انجام میگیرد.

 

علائم تخمک گذاری :

تخمک گذاری در بیشتر خانم ها هیچگونه علامتی ندارد ولی یک چهارم خانم ها ممکن است دردی در ناحیه ی تحتانی شکم ( ناحیه ی تخمدانها) احساس کنند. موقع تخمک گذاری معمولا مایع سر رحم رقیق می شود تا اسپرم ها به آسانی بتوانند عبور کنند. علامت دیگر تخمک گذاری افزایش درجه ی حرارت بدن است به طوری که حرارت بدن در هنگام تخمک گذاری به ۳۷/۴ تا ۳۷/۶ درجه ی سانتیگراد می رسد.

 

نطفه مرد ( اسپرم ) : از زمان بلوغ در جنس مذکر اسپرم به طور دائم در بیضه ها تولید می شود و به وسیله ی لوله هایی به کیسه ی منی انتقال می یابد. در هر نوبت آمیزش جنسی تعداد ۲ تا ۶ میلی لیتر مایع منی که در هر میلی لیتر آن ۵۰ تا ۱۵۰ میلیون اسپرم وجود دارد در داخل دستگاه تناسلی زن ( واژن ) ریخته می شود.

 

در هنگام آمیزش جنسی اسپرم هایی که در عمق واژن ریخته می شود به طرف رحم و لوله های شیپوری حرکت میکنند.

 

مسابقه و پیشی جستن اسپرم ها از یکدیگر :

اسپرم ها پس از وارد شدن در واژن با سرعت ۱۶ کیلومتر در ساعت در داخل مایع قندی که انرژی به اسپرم ها می دهد به طرف رحم و لوله های شیپوری پیش می روند. بعضی از آنها حرکت سریع دارند و در خلال ۴۶ دقیقه مسافت سر رحم تا رحم را طی می کنند.

 

اسپرم ها دارای سر ، گردن و دم دراز (به شکل بچه قورباغه) می باشند.تعدادی از اسپرم ها در خلال حرکت خود از بین می روند و سر انجام تعدادی در حدود ۲۰۰ اسپرم به لوله های شیپوری می رسند. موقعی که اسپرم ها به لوله ی شیپوری رسیدند چون تخمک به وسیله ی سلولهایی که سطح آن را می پوشاند تغذیه می شود بنابراین اسپرم ها با دم خود سلولهای سطحی تخمک را دور میکنند و با ماده ی چسبنده ای که از خود ترشح می کنند خود را به تخمک می چسبانند و در آن نفوذ میکنند.

 

موقعی که یک اسپرم در تخمک نفوذ کرد اسپرم های دیگر نمیتوانند وارد تخمک شوند. زمانی که اسپرم وارد تخمک شد دم خود را از دست می دهد و سر آن با هسته ی تخمک یکی میشود و لقاح و باروری کامل می گردد.

علائم زن هنگام تشکیل نطفه | تشکیل نطفه چقدر طول میکشد

زمان تشکیل نطفه چقدر است

یکی شدن نطفه مرد (اسپرم) با نطفه زن ( تخمک) را بارور شدن یا تشکیل نطفه می نامند. برای بارور شدن باید نطفه مرد و نطفه زن در یک زمان در لوله شیپوری وجود داشته باشند.

 

اهمیت زمان یکی شدن اسپرم و تخمک ( زمان باروری) : موقعی که اسپرم ها به لوله شیپوری می رسند اگر تخمک بالغ وجود داشته باشد اسپرم در تخمک نفوذ پیدا میکند و باروری یا لقاح انجام می گیرد ولی اگر تخمک وجود نداشته باشد اسپرم ها در حدود ۴۸ ساعت به انتظار تخمک زنده می مانند سپس از بین می روند. بنابراین اگر آمیزش جنسی قبل از تخمک گذاری انجام گیرد امکان باروری اسپرم و تخمک وجود دارد و حاملگی رخ خواهد داد.

 

تقسیم سلول بارور شده :

زمانی که اسپرم وارد تخمک میشود دم آن از بین می رود و سر اسپرم بزرگ شده و با هسته ی تخمک یکی می شود و با هم یک سلول تشکیل می دهند. تمام سلول های بدن انسان دارای ۴۶ کروموزوم می باشند. کروموزوم ها الیاف بسیار نازک و ظریفی هستند که داخل هسته ی سلول ها قرار دارند و ژنها که تعیین کننده ی خصیصه های انسان هستند روی این کروموزوم ها قرار گرفته اند.

 

یکی شدن اسپرم و تخمک که هر کدام دارای ۲۳ کروموزوم هستند موجب می شود که سلول اولیه ی شروع حیات انسان نیز دارای ۴۶ کروموزوم گردد ( ۲۳ کروموزوم از اسپرم و ۳ کروموزوم از تخمک). این سلول اولیه که آن را زیگوت می نامند پس از ۱۲ تا ۲۰ ساعت شبیه سازی می گردد و یک سلول به دو سلول شبیه یکدیگر تبدیل می شود.

 

سپس در تقسیم دوم به ۴ سلول و در تقسیم سوم به ۸ سلول تبدیل می گردد. تقسیم سلولی ادامه پیدا میکند تا به صورت توده ای از سلول در می آید که اندازه ی آن در حدود نوک مداد می باشد.

علائم زن هنگام تشکیل نطفه | تشکیل نطفه چقدر طول میکشد

تشکیل نطفه و لانه گزینی

حدود روز پنجم تا هفتم پس از تخمک گذاری هورمون پروژسترون ترشح میشود تا عروق دیواره ی داخلی رحم را پر خون نماید و جدار رحم برای پذیرش توده ی سلولی آماده گردد. در این زمان توده ی سلولی کمتر از صد سلول دارد و اندازه ی آن حدود ۲/۰ میلی متر است.

 

توده ی سلولی حدود روز نهم بعد از بارور شدن خود را به رحم می رساند و در سطح داخلی دیواره ی رحم قرار می گیرد و لانه گزینی انجام می گیرد. در بعضی از خانم ها لانه گزینی موجب لکه بینی می گردد. اگر توده ی سلولی در دیواره ی رحم قرار نگیرد بدون این که زن آگاه گردد توده ی سلولی همراه خون قاعدگی دفع می گردد.

 

این حالت در حدود ۴۰ درصد موارد ممکن است دیده شود به صورتی که توده ی سلولی در رحم لانه گزینی نمیکند و توده ی سلولی می میرد و با خون قاعدگی دفع می گردد. همچنین به طور نادر ممکن است جدار رحم عروق کافی برای تغذیه ی توده ی سلولی نداشته باشد بنابراین سقط انجام می گیرد و زن دچار خونریزی شدید یعنی سقط میشود.

 

هنگامی که توده ی سلولی در دیواره ی داخلی رحم قرار میگیرد جفت شروع به تشکیل شدن میکند و هورمونی به نام کوریونیک گونادوتروپین حاملگی ترشح می گردد. اندازه گیری همین هورمون مشخص می کند که خانمی باردار است یا نه. برای این که توده ی سلولی در دیواره ی رحم کاملا ثابت گردد مدت زمان حدود ۱۳ روز طول می کشد. در این زمان جنین خود هورمون پروژسترون ترشح می کند تا دیواره ی رحم را برای رشد خود مناسب سازد.

علائم زن هنگام تشکیل نطفه | تشکیل نطفه چقدر طول میکشد

زمان تشکیل نطفه بعد از نزدیکی

اینکه در روایات اسلامی بر زمان مناسب تاکید شده ، آیا منظور زمان نزدیکی یا آمیزش است یا زمان انعقاد نطفه؟ برای عموم زوج ها و زن و شوهرهایی که قصد نزدیکی جهت بارداری را دارند ممکن است این سوال پیش بیاید که طبق فرمایش رسول گرامی اسلام (ص) ، آیا دستورات مربوط به زمان مناسب را برای نزدیکی در نظر بگیریم یا زمان تشکیل نطفه؟

 

ابتدا بیایید ببینیم سلول تخم چگونه شکل می گیرد. سلول تخم که کودک به اذن پروردگار از آن به وجود می آید از ترکیب سلول جنسی مرد (اسپرم) یا همان سلول نطفه نر با سلول جنسی زن (تخمک) یا همان سلول نطفه ماده به وجود می آید. اسپرم در منی مرد وجود دارد که هنگام انزال وارد رحم زن می شود. سلول تخم هم از تخمدان زن آزاد شده و وارد رحم زن شده و در آنجا با هم ترکیب شده و سلول تخم تشکیل می شود. پس برای تشکیل سلول تخم و بارداری ، وجود اسپرم و تخمک لازم است.

 

جالب است بدانیم که اسپرم و تخمک تا مدت کوتاهی زنده هستند ؛ مثلا طول عمر تخمک آزاد شده در رحم زن در بهترین شرایط حدود یک روز یا 24 ساعت است و طول عمر اسپرم هم حدودا تا 3 روز است (ممکن است کمی کمتر یا بیشتر باشد). با آمیزش کردن می توانیم وجود اسپرم را تقریبا کنترل کنیم اما کنترل کردن وجود تخمک بسیار مشکل است!

 

زیرا زمان آزادشدن تخمک از تخمدان دقیقا مشخص نیست. ممکن است از روی بعضی نشانه ها بتوان زمان تقریبی آزاد شدن تخمک را فهمید اما زمان دقیق آزاد شدن تخمک را با چشم غیر مسلح و حواس خود خیلی مشکل بتوانیم حدس بزنیم. شاید بتوان به کمک وسایل پزشکی امروزی زمان دقیق آزاد شدن تخمک را دریافت که آن هم مستلزم تحت کنترل بودن دائمی زنان جهت این امر است!!!

 

تازه زمان های قدیم بر این که این همه وسایل پزشکی و … نبود که بتوان زمان دقیق آزاد شدن تخمک را فهمید! پس ملاحظه می گردد که تنظیم زمان مناسب تشکیل نطفه بسیار دشوار می باشد.

 

آن چیزی که از سفارش پیامبر رحمت حضرت محمد مصطفی (صلی الله علیه و آله و سلم) به حضرت علی (علیه السلام) استنباط می گردد کنترل زمان مناسب جهت نزدیکی و جماع است نه زمان تشکیل نطفه. ما طبق این فرمایش ، زمان نزدیکی مناسب را کنترل می کنیم و زمان تشکیل نطفه هر وقت باشد مهم نیست. پیامبر خدا در این سفارش ، بایدها و نبایدهای مربوط به جماع را بیان می کنند. زمان نزدیکی مناسب ، مکان نزدیکی مناسب و شرایط نزدیکی مناسب.

 

برنامه محاسبه زمان مناسب آمیزش جهت تشکیل نطفه درست بر اساس همین سفارش پیامبر خدا (ص) به حضرت علی (ع) طراحی شده است. این برنامه با دریافت موقعیت جغرافیایی شما ، روزها ، زمان ها و ساعات مناسب آمیزش را اعلام می کند و شما با خیال راحت می توانید بدون دغدغه نسبت به انجام عمل نزدیکی و جماع جهت بارداری اقدام نمایید. لازم به ذکر است که این برنامه فقط مخصوص بارداری نیست بلکه کلا زمان مناسب جهت آمیزش است چه بارداری صورت بگیرد و چه نگیرد.

 

تشکیل نطفه خیلی سخت نیست و اگر زن و شوهر مشکل خاصی نداشته باشند پس از مدتی از گذشت نزدیکی با زن تشکیل نطفه صورت می گیرد برای بهترین زمان تشکیل نطفه به مرجع تقلید خود مراجعه کنید.

جدیدترین مطالب