علت افزایش ناگهانی حرکات جنین + علت ضربه زدن پشت سر هم جنین

علت افزایش ناگهانی حرکات جنین + علت ضربه زدن پشت سر هم جنین

علت افزایش ناگهانی حرکات جنین در شکم مادر باردار را در این بخش توضیح می دهیم و اگر به دنبال علت ضربه زدن پشت سر هم جنین در رحم هستید با ما همراه باشید. به زنان باردار توصیه می شود که از الگوی حرکتی نرمال جنین مطلع باشند تا اطمینان حاصل کنند که چه موقع ممکن است جنین در رحم به خطر افتاده باشد یا اینکه چه حرکاتی غیر طبیعی است. در این مطلب همراه ما باشید تا به علت لگد زدن زیاد جنین پی ببرید.

علت افزایش ناگهانی حرکات جنین + علت ضربه زدن پشت سر هم جنین

علت افزایش ناگهانی حرکات جنین

علت افزایش حرکات جنین در بدن مادر در بسیاری از مواقع کاملا طبیعی است و جای نگرانی نیست و اصولا منظور از حرکات جنین، حرکات عضلانی جنین در حال رشد در داخل رحم مادر است. یکی از علت های افزایش ناگهانی حرکات جنین در رحم ممکن است در ابتدا نوعی انعکاس در پاسخ به نویز یا لمس باشند. جالب است بدانید که همه حرکات جنین شبیه به هم نیستند. بسیاری از حرکات ناگهانی جنین نشان از سلامت جنین می باشد و هر نوزادی معمولا یک شیوه حرکتی خاصی دارد که در طول دوران بارداری مادر این حرکات را می شناسد و به آن ها عادت می کند.

 

اما در صورتی که حرکات جنین ناگهانی باشد و همچنین بیشتر از ریتم خاص خودش باشد بهتر است با پزشک مشورت شود تا سونوگرافی و نوار قلب انجام شود. به گفته متخصصان، حتی جنین در حال رشد نیز نیاز به ورزش کردن دارد و شاید این یکی از مهمترین دلایل حرکت کردن جنین باشد. ممکن است مادران انتظار داشته باشند که فرزندشان فقط گهگاهی حرکت کند، اما گاهی تکون خوردن زیاد جنین نشانه روند طبیعی رشد سیستم اسکلتی عضلانی اوست.

علت افزایش ناگهانی حرکات جنین + علت ضربه زدن پشت سر هم جنین

حرکات دردناک جنین در ماه هشتم

حرکات زیاد جنین در ماه هشتم بارداری و همچنین ماه نهم به علت چرخش، ضربه و تکان خوردن های نوزاد می باشد اما برخی جنین ها فعال تر هستند و حرکات بیشتری دارند. حرکات دردناک جنین در ماه هشتم بارداری در صورتی که خیلی شدید شد باید با پزشک متخصص در جریان گذاشته شود اما در کل هیچ جنینی با جنین دیگر قابل مقایسه نیست و هر جنینی الگوی حرکتی خاص خود را دارد که همانطور که گفتیم مادر این الگوها را به مرور می شناسد و می تواند کم شدن و زیاد شدن حرکات را تشخیص دهد.

 

فعالیت منظم جنین در ماه های آخر بارداری نشان خوبی از سلامت جنین است. در صورتی که خدایی نکرده نوزاد در شکم مادر بمیرد هیچ حرکت و هیچ ضربه ای به شکم نمیزند و شکم مادر حالتی سفت و سنگ مانند پیدا می کند. نوع تکان خوردن جنین در شکم مادر با یکدیگر متفاوت می باشد و هر چقدر جنین بزرگتر می شود و به ماه های آخر بارداری نزدیک می شوید این حرکات دردناک بیشتر و واضح تر می شوند. هرچه مادر به زمان زایمان نزدیک تر می شود، حرکات دردناک جنین منحصر به فردتر و بیشتر می شود. حرکات نرمال جنین، به دلیل اینکه جنین تنهاست خیلی سخت تشخیص داده می شوند.

 

تکان خوردن زیاد جنین در شکم مادر نشانه چیست

تجربه شخصی بسیاری از مادران از تکان خوردن زیاد جنین هایشان اینگونه بوده که یک حس دل پیچه و ضربه در شکم ایجاد می شود و با پیشرفت بارداری این حرکات و ضربه ها واضح تر می شود. با بزرگ شدن جنین پوست شکم کشیده می شود و ضربه ها واضح تر و شدیدتر می شوند به گونه ای که ممکن است در بعضی مواقع به دنده ها آسیب وارد کند.

 

تخمین زده شده است که نوزاد هفت ماهه ای که 95 درصد اوقات خواب است، در حدود 50 بار در ساعت حرکت می کند. این حرکات شامل حرکاتی است که شما متوجه می شوید، مانند لگد زدن و کشیدن خود یا حرکاتی که متوجه نمی شوید مانند پلک زدن. هر نوزادی الگوی حرکتی خاص خودش را دارد و سخت می توان گفت که کدام نوع از تکان خوردن های جنین خوب یا بد است. پزشک عکس العمل و ضربان قلب نوزاد را از طریق سونوگرافی آزمایش می کند تا از سلامت او در شکم مادر مطمئن شود.

 

اصولا فعالیت مناسب یک جنین نشان‌ دهنده سلامت او است. زیرا جنین در حال رشد نیز برای تکامل سیستم اسکلتی عضلانی خود نیاز به ورزش کردن دارد. به طور متوسط نوزادان در شکم مادر، روزانه چیزی حدود ۱۰۰ بار انواع حرکات انجام می‌دهند و برخی از نوزادان فعال‌تر از بقیه هستند. از دلایل رایج افزایش حرکات جنین در بدن مادر می‌ توان به موارد زیر اشاره کرد:

 

• غذا خوردن مادر، زیرا باعث حجیم شدن معده و تحریک حرکات جنین می‌شود.
• افزایش اضطراب روانی مادر که توسط جنین نیز حس می‌شود.
• استراحت کردن و دراز کشیدن مادر
• انجام ورزش‌ های ملایم توسط مادر

 

بنابراین، خیلی نباید نگران افزایش حرکات جنین باشد. مگر اینکه دلیل این مساله مقابله جنین با استرس‌های محیطی مانند خفگی یا عفونت، درهم‌ تنیدگی بند ناف یا ورود مواد سمی از طریق جفت باشد. بنابراین، در صورت مشاهده هرکدام از تکان خوردن های غیرعادی جنین، باید با پزشک متخصص زنان و زایمان مشورت کنید.

علت افزایش ناگهانی حرکات جنین + علت ضربه زدن پشت سر هم جنین

چه زمانی حرکات جنین بیشتر می شود؟

بیشتر شدن حرکات جنین در افراد مختلف متفاوت است و همانطور که گفتیم هر مادری حرکات و ریتم آن ها را می شناسد و به آن ها عادت می کند. بعصی نوزادان هنگامی که مادر بیدار است می خوابند و زمانی که خوابند حرکتی نمی کنند و برخی هنگام خواب تازه فعالیت شان شروع می شود و مدام حرکت می کنند.

 

برخی حرکات و ضربه ها آنقدر خفیف هستند که ممکن است اصلا آنها را حس نکنید و فقط با لمس شکم تان بتوانید حرکت را تشخیص دهید. و برخی حرکات و ضربه ها آنقدر شدید هستند که به راحتی از روی شکم قابل رویت و حتی شکم را از سمتی به سمت دیگر فشار می دهد. هر چقدر جنین بزرگ تر می شود حرکات هم بیشتر می شود و در طول روز ممکن است 16 تا 45 ضربه و حرکت در ساعت احساس کنید.

 

حرکت زیاد جنین نشانه بیش فعالی است

تجربه نشان داده است که اغلب کودکان بیش فعال در دوران جنینی خود تحرک زیادی داشته‌ اند. امروزه نیز ثابت شده است که نوع و میزان حرکات جنین با ویژگی‌ های شخصیتی او از جمله بیش فعالی مرتبط است. بنابراین، شاید بتوان بخشی از حرکت زیاد جنین خود خصوصا در شب را به بیش فعالی او نسبت بدهید که البته تشخیص نهایی با پزشک است.

 

علت تکان خوردن جنین در شب

اگر نوزاد شما در طول شب حرکت می کند و یا تکان می خورد نشانه وجود خطر نیست. بیشتر نوزادان به یک اندازه در طول روز حرکت می کنند. اگر نوزادی در طول روز حرکت نمی کند، ولی شب ها حرکت می کند، جای نگرانی نیست. تکان های دردناک جنین در طول شب ممکن است به این دلیل باشد که او شب خیز است. تحقیقات نشان داده است که بعضی از نوزادان شب خیز هستند و به همین دلیل در طول شب، فعال ترند. اگر جنین با چیزی تحریک شده باشد، متوجه لگدهای شدید او خواهید شد این می تواند به دلیل کابوس، ناراحتی یا کمبود فضا باشد.

 

همچنین تکان خوردن جنین در شب می تواند به دلیل فعال نبودن شما باشد. هنگام روز حرکات شما می تواند اثری مشابه اثر حرکات گهواره برای خواباندن نوزاد داشته باشد. عدم فعالیت شما حس تغییر را به جنین القا می کند .

 

اصولا حرکات جنین ریتم زمانی خاص خود را دارند. جنین اغلب بین ساعات ۹ صبح تا ۲ بعدازظهر و ۷ بعد از ظهر تا ۴ صبح بیشترین فعالیت را دارد. گاهی در ماه آخر بارداری، کودک در طی خواب سبک خود بیشترین میزان تکان خوردن و لگد زدن را دارد.

 

جنین در چرخه‌ های خواب کمتر حرکت می‌ کند. هر چرخه خواب به طور کلی ۲۰ تا ۴۰ دقیقه طول می‌کشد، اما ممکن است تا ۹۰ دقیقه نیز طول بکشد. معمولا چرخه‌های استراحت جنین با مادر هماهنگ نیست.

 

همچنین باید بدانید جنینی که در طول شب لگد می زند به خودی خود، خطرناک نیست ولی اگر شب ها لگد می زند و این موضوع با مسائل دیگری مانند خارج شدن خون از هر قسمتی از بدن مادر، تنگی نفس یا درد سینه همراه است، با پزشک مشورت کنید.

 

پزشکان معتقدند که هرچه جنین بزرگتر می شود، از محیط اطرافش آگاه تر می شود و شروع می کند تا هم از لحاظ فیزیکی و هم روانپزشکی خود را به نوزاد تازه متولد شده، شبیه کند.

علت افزایش ناگهانی حرکات جنین + علت ضربه زدن پشت سر هم جنین

علت ضربه زدن پشت سر هم جنین

علت ضربه های محکم جنین چیست؟ شما زمانی باید از حرکت زیاد و پشت سر هم جنین خود نگران باشید که همه چیز تا حداقل ماه ششم بارداری تحت نظر پزشک طبیعی بوده است و مثلا ناگهان با حرکات زیاد جنین در هفته ۲۵ ام یا حرکت زیاد جنین در هفته ۳۹ ام مواجه شده‌ اید. بنابراین، روی میزان و نوع حرکات ناگهانی جنین در ماه ششم بارداری و پس از آن دقت بیشتری کنید. بهترین کار برای تخمین تعداد ضربه های جنین این است که بعد از صرف غذا یک ساعت به سمت پهلو چپ بخوابید. در مدت این یک ساعت باید حداقل پنج بار ضربه زدن جنین را احساس کنید. اگر ضربات به بیش از ده بار در این سیکل برسد باید به پزشک مراجعه کنید.

 

پزشکان اغلب به مادران باردار توصیه می‌ کنند که اگر متوجه ضربه زدن پشت سر هم جنین ماه آخر بارداری می‌ شوند، خیلی نگران نباشند. زیرا با بزرگتر شدن جنین فضا برای او محدود می‌شود. از مهمترین علت حرکات پشت سر هم جنین در شکم مادر که حتما باید به پزشک مراجعه کنید و از اختلالات زمینه ای در محیط داخل رحمی می باشند می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

 

1. تشنج جنین ناشی از خفگی یا عفونت: وجود خفگی پری‌ ناتال را می‌ توان با استفاده از امتیاز آپگار، ارزیابی اسیدمی جنین یا اندازه‌ گیری عوامل مرتبط با استرس در خون بند ناف ارزیابی کرد.

 

2. تلاش جنین برای رهایی از درهم‌ تنیدگی بند ناف که وجود تشنج جنینی یا درهم‌ تنیدگی بند ناف را می‌توان با آزمایشات کاردیوتوکوگرافی و سونوگرافی جنین و بند ناف ارزیابی کرد.

 

3. مواجهه جنین با یک محرک مضر مانند دارو یا سم: قرار گرفتن در معرض عفونت یا محرک‌ های مضر را می‌توان با بررسی شرح حال مادر و آنالیز خون مادر برای یافتن نشانگرهای التهابی یا سموم ارزیابی کرد.

 

4. وحشت و افزایش ناگهانی استرس بیش‌ از حد مادر که به جنین منتقل می‌ شود و میزان اضطراب مادر را می‌توان با گرفتن شرح حال و آزمون‌ های روانشناختی ارزیابی کرد.

علت افزایش ناگهانی حرکات جنین + علت ضربه زدن پشت سر هم جنین

علت لگد زدن زیاد جنین

لگد زدن زیاد جنین نشانه چیست؟ در ابتدا مادر ممکن است حرکات بال بال زدن و لگد زدن های زیاد جنین خود را احساس کند که بعداً به لگدهای قوی‌ تری تبدیل می‌ شود و سپس متوجه می‌شود که کودک در حال چرخیدن، غلت زدن یا تکان خوردن است. تحقیقات نشان داده‌ اند که علت لگد زدن زیاد جنین در رحم، به استخوان‌ ها، مفاصل و عضلات جنین اجازه می‌ دهد تا به‌ درستی رشد کنند. به طور متوسط نوزادان در زمان‌ های بیداری ۱۰ بار در ساعت لگد می‌ زنند. یعنی به طور کلی، چیزی حدود ۱۰۰ بار انواع حرکت در روز می‌شود. با این حال، برخی از نوزادان فعال‌ تر از بقیه هستند.

 

همانطور که جنین رشد می‌کند، شروع به فعال شدن می‌ کند. خانم‌هایی که برای اولین بار است که مادر شده‌ اند، ممکن است در این شرایط احساس کنند که جنین شان بیش‌ ازحد معمول لگد می‌ زند. به خاطر داشته باشید که تعیین یک روند طبیعی فعالیت برای جنین در رحم، کمی زمان می‌ برد. همچنین این لگد زدن ها بعد از خوردن غذا توسط مادر بیشتر حس خواهد شد. معمولا مادر با شکم پر بیشتر حرکات جنین خودش را احساس می‌ کند، زیرا فضای کلی کمتری برای حرکت جنین وجود دارد. اگر حرکات زیاد جنین شما به دلایل ذکر شده در بالا باشد، جای نگرانی نیست و حتی نشانه سلامت جنین است.

جدیدترین مطالب