دیابت نوع 3 چیست و چگونه درمان می شود؟

دیابت نوع 3 چیست و چگونه درمان می شود؟

دیابت نوع 3 یک مدل جدید از بیماری دیابت است که با مصرف بیش از حد شیرینی جات مغز را گرفتار خود می کند. دیابت نوع 3 سیستم مغز را درگیر خود می کند و بهتر است از مصرف شیرینی ها بخاطر مغزتان خودداری کنید.

 

اگر به خاطر بدن خود از شیرینی جات دوری نمیکنید، این لطف را به خاطر مغزتان انجام دهید. شواهد رو به افزایشی نشان میدهد که مصرف غذاهای فراوری شده و شیرین میتواند موجب وضعیتی شود که برخی متخصصان به آن دیابت نوع 3 میگویند که تغییراتی در مغز ایجاد میکند که شرایط را برای بیماری آلزایمر مهیا مینماید.

 

اگر چه در نظر گرفتن بیماری آلزایمر به عنوان دیابت مغزی برای برخی محققان مفهومی جدید است اما اخیرا پس از این که مارک بیتمن نویسنده برجسته تغذیه در ستون نیویورک تایمز موضوعی را به آن اختصاص داد، این مفهوم مورد توجه قرار گرفت.

 

دیابت نوع 3
دکتر سوزان دلامونته نوروپاتولوژیست دانشگاه براون و گروه تحقیقاتی اش نام دیابت نوع 3 را مطرح کردند. وی طبق تحقیقات انجام شده بیان میدارد مصرف بیش از حد شکر منجر به مقاومت انسولین در مغز میشود که رویدادی بسیار بد است.  دکتر دلامونته میگوید: “ما دریافتیم که با ایجاد مقاومت انسولین در مغز موشها، آنها دچار الگوی بیماری شبه آلزایمر از جمله تخریب عصبی شدند . ”

 

سلولهای بدن ما برای تامین انرژی و سوخت به گلوکز غذا نیاز دارند. انسولین هورمونی است که در پانکراس تولید میشود و به سلولها کمک میکند گلوکز را از جریان خود جذب کنند و آن را متابولیز کرده و به انرژی تبدیل نمایند. اگر گلوکز زیادی در خون وجود داشته باشد (به واسطه رژیم غذایی پر شکر) پانکراس انسولین بیشتری تولید میکند اما به مرور سلولها به زیادی انسولین مقاوم و غیر حساس میشوند به این معنی که دیگر گلوکز و در نتیجه انرژی کافی دریافت نمیکنند بنابراین شروع به تخریب و نابودی میکنند. گرسنگی سلولهای مغزی به کاهش حافظه و گیجی منجر میشود که از مشخصه های بیماری آلزایمر است.

 

دکتر دلامونته میگوید: “این مشکل با پیشگیری حل میشود. با آموزش والدین برای جلوگیری از پرخوری کودکان وممانعت از تغذیه آنها با فست فود و غذاهای فراوری شده، از چاقی در سنین پایین جلوگیری کنید. ” برای بزرگسالان هم محافظت از سلامتی خیلی دیر نیست. توصیه های زیر را رعایت کنید تا خطر آلزایمر را کاهش دهید :

 

1- حساب وزن خود را داشته باشید. دکتر دلامونته میگوید سالها طول میکشد تا کامل چاق شوید. اگر به طور منظم وزن و دور کمر خود را اندازه بگیرید، خیلی زود متوجه اضافه وزن خود شده و اقداماتی برای کاهش آن انجام میدهید. (هر چه زودتر متوجه چاقی خود شوید برایتان راحت تر است که وزن خود را متناسب کنید).

 

2- کمتر گوشت بخورید. دکتر دلامونته همانند بسیاری از کارشناسان دیگر سلامتی توصیه میکند به سمت برنامه غذایی بر پایه گیاهی بروید و مصرف گوشت را کاهش دهید. به این معنی که نیمی از بشقاب شما باید میوه و سبزیجات باشد و نیمی دیگر پروتئین و غلات.

 

3- مصرف شکر را کاهش دهید. شکر شما را به سمت دیابت نوع 2 و 3 میبرد بنابراین باید مصرف آن را به حداقل برسانید. تصور نکنید کاهش مصرف شکر مجوزی است برای مصرف غذاهای ناسالم دیگر.

 

4- بیشتر آشپزی کنید. یاد بگیرید غذاهای غیر فراوری و تازه بپزید تا علاوه بر صرفه جویی در هزینه، سلامت خود را نیز حفظ کنید.

 

5- از نیتراتها اجتناب کنید. تحقیقات نشان میدهد که بین بیماری آلزایمر و مصرف غذاهای حاوی نیتروزامین ارتباط وجود دارد. با اجتناب از مصرف غذاهای حاوی نیترات سدیم از خود محافظت کنید. معمولا این ماده در غذاهای فراوری شده مانند پنیر، هات داگ، گوشت چرخ کرده و گوشتهای دودی مانند بیکن وجود دارد.

 

 

منبع: سیمرغ

 

 

جدیدترین مطالب