نکاتی مهم در استفاده از سنگ پا

نکاتی مهم در استفاده از سنگ پا

نکاتی مهم در استفاده از سنگ پا:

حداقل یک مرتبه در هفته و بهتر است شب‌هنگام از سنگ‌پا استفاده کنید تا بعد از سنگ‌پا کشیدن، پوست پا بتواند استراحت کند.

 

قبل از سنگ پا کشیدن، پوست پا باید کاملا خیس خورده و مرطوب شود. بهتر است پاها را به مدت 10 دقیقه در آب ولرم کف صابونی قرار دهید.

 

بعد سنگ‌پا را به ویژه در نقاطی که پوست پا در ناحیه پاشنه ضخیم‌تر شده است، مالش دهید. این کار را برای 10 دقیقه تکرار کنید. از آنجا که در ناحیه پاشنه پا سلول‌های مرده فراوانند، سنگ‌پا کشیدن دردی ایجاد نمی‌کند.

 

البته نباید سنگ پا را خیلی محکم بکشید، چون ممکن است پوست کف پا را کنده و آن را زخمی کند.

 

بعد از اتمام کار، پا را بشویید و خشک کنید و از یک کرم مرطوب‌کننده روی آن استفاده کنید.

 

برای اینکه مجددا پوست پاشنه پا ضخیم نشود، بهتر است هر بار که می‌خواهید جوراب به پا کنید، ابتدا پاها را خشک کنید و سعی کنید آنها را در معرض هوای سرد قرار ندهید.

 

نباید اجازه دهید بین زمان‌های سنگ پا کشیدن زیاد فاصله بیفتد، چون هر بار که پوست پا ضخیم شود، سنگ‌پا کشیدن به زمان بیشتری نیاز دارد و لطافت پا را از بین می‌برد.

 

آتشفشان‌شناسان می‌گویند سنگ پا از صخره‌های در حال انفجار آتشفشان‌ها به دست می‌آید. این سنگ‌ها وقتی به بیرون از دهانه آتشفشان پرت می‌شوند، حین سرد شدن از خود گازی متصاعد می‌کنند که سبب سوراخ‌سوراخ شدن سنگ می‌شود.

 

همین بافت اسفنجی‌شکل و زبر این سنگ است که باعث شده خاصیت سایش و لایه‌برداری داشته باشد، اما این سنگ ها خواصی شگفت انگیز دارند که شاید بسیاری از ما ندانیم.

 

استفاده از سنگ‌پا پدیده‌ای جدید نیست. در زمان قرون وسطی ابتدا در رم و سپس در خاورمیانه، مردم به استفاده از این سنگ رو آوردند.

 

امروزه از سنگ‌پا برای زدودن بافت‌ها و سلول‌های مرده و به عنوان یک لایه‌بردار در پاشنه پا استفاده می‌شود.

 

دیگر فواید استفاده از سنگ پا این است که چرک کف پا را تمیز می‌کند و در نتیجه خستگی و کوفتگی پا برطرف می‌شود.

 

همچنین جهت برخی انواع سردرد و اکثر بیماری‌های مغزی بسیار سودمند است، به خاطر اینکه ماده را از قسمت‌های بالا‌تر بدن به سمت قسمت‌های پایین می‌کشاند و اگر سنگ پا زبر‌تر باشد، جذب ماده زیاد‌تر است.

 

سنگ پا باید زبر و متخلخل باشد و پاشنه و کف پا را با آن بمالند.

 

چنانچه افراد کف پا را بیش از حد سایش دهند، خراش‌هایی در کف پا ایجاد شده و باعث انتقال میکروب‌ می‌شود. بنابراین توصیه می‌کنیم حتما سنگ‌پای مخصوص به خود داشته باشید و از سنگ‌پای دیگران استفاده نکنید

 

یکی از مشکلات رایج پوست کف پا، ضخیم شدن و ترک خوردن آن است. در مورد علت این امر بفرمایید؟

در درجه اول افرادی که پا برهنه راه می‌روند، بر اثر سایش کف پا دچار این مشکل می‌شوند. علت دوم ضخیم شدن کف پا، کلفتی لایه شاخی است که می‌تواند جنبه‌های وراثتی داشته باشد. در اغلب خانم‌ها نیز بعد از یائسگی، شاهد ضخیم شدن پوست کف پا هستیم که به آن کلفتی کف پای دوران یائسگی گفته می‌شود.

 

آیا امکان پیشگیری وجود دارد؟

پوشیدن جوراب نخی می‌تواند تا حد زیادی از این مشکل پیشگیری کند، اما در مواردی که ضخیم شدن کف پا به دلیل وراثت یا بعد از دوران یائسگی است، پیشگیری از آن ممکن نیست و فرد می‌تواند با استفاده از کرم‌های مرطوب‌کننده، کف پا را نرم و تا حدودی از خشک شدن و ترکیدن پوست آن پیشگیری کند.

 

آیا استفاده از سنگ‌پا را برای زدودن این بافت‌های ضخیم و مرده توصیه می‌کنید؟

برای نازک کردن و تراشیدن لایه های ضخیم کف پا، استفاده از سنگ پا چه به صورت طبیعی و چه مصنوعی اشکالی ندارد، اما در بعضی موارد مانند بیماری پسوریازیس این عمل می‌تواند موجب تشدید بیماری شود. بنابراین توصیه می‌شود افراد قبل از استفاده از سنگ‌پا به یک پزشک متخصص مراجعه کنند و از ترکیبات کراتولیتیک که پزشک تجویز می‌کند و باعث نرم شدن لایه‌های کلفت شاخی کف پا می‌شود، استفاده کنند.

 

افراد مبتلا به دیابت چطور؟ مجاز به استفاده از سنگ پا هستند؟

خیر. استفاده از سنگ پا به این افراد توصیه نمی‌شود. چنانچه افراد کف پا را بیش از حد سایش دهند، باعث ایجاد خراش‌هایی در کف پا می‌شود و میکروب‌ها به کف پا منتقل خواهد شد.

 

استفاده از سنگ پای مصنوعی چطور؟

امروزه به‌صورت مصنوعی نیز از مواد ساینده، سنگ پا تهیه می‌کنند. استفاده از این نوع سنگ پاها برای نازک کردن کلفتی‌های کف پا در افراد غیردیابتی اشکالی ندارد.

 

آیا سنگ پا هم باید وسیله‌ای شخصی باشد؟

بله. همان‌طور که گفته شد چنانچه افراد کف پا را بیش از حد سایش دهند، خراش‌هایی در کف پا ایجاد شده و باعث انتقال میکروب‌ می‌شود. بنابراین توصیه می‌کنیم حتما سنگ‌پای مخصوص به خود داشته باشید و از سنگ‌پای دیگران استفاده نکنید. همچنین حتما از سنگ پای تمیز استفاده کنید و آن را در معرض آلودگی قرار ندهید.

 

پس تمیز و خشک کردن سنگ پا بعد از هر بار استفاده الزامی است؟

حتما بعد از استفاده از سنگ پا آن را با برس شست‌وشو دهید تا خلل و فرج آن تمیز شود و آن را در محیط خشک نگه دارید، زیرا محیط مرطوب باعث تجمع انواع مخمر و قارچ‌ها روی آن و باعث آلودگی و انتقال بیماری به کف پای انسان می‌شود.

 

بین سنگ پای طبیعی و مصنوعی کدام بهداشتی‌تر است و استفاده از کدام یک را توصیه می‌کنید؟

این دو از نظر کارایی تفاوتی با هم ندارند، به شرطی که شخصی باشند و تمیز استفاده شوند.

 

 

منبع: تبیان

 

 

جدیدترین مطالب