به فرآیند خونریزی که خانومها و دختران هر ماهه دچار میشوند پریود یا قاعدگی ماهانه میگویند.
این خونریزی به دلیل ریزش دیواره رحم است. رحم هر ماه برای حفاظت از تخمک یک دیواره تشکیل میدهد و زمانی که بارداری اتفاق نیوفتد این دیواره ریزش کرده و خونریزی از طریق واژن اتفاق میوفتد.
بعضی از خانمها در زمان پریود و قاعدگی درد زیادی را تجربه میکنند که علت این درد تا حدودی به ریزش دیواره رحم و انقباضات رحمی برمیگردد که این نوع درد طبیعی است اما اگر درد خیلی شدیدی داشتید بهتر است به پزشک زنان مراجعه کنید تا بررسی دقیقتر انجام شود، زیرا ممکن است کیست رحمی یا التهابات رحمی دلیل درد قاعدگی باشد.
اطلاعات بیشتر در مورد پریود را در اینجا مطالعه کنید
در ادامه راهکاری رو ارائه دادیم تا بتونید این درد ماهانه طبیعی که بخاطر انقباضات رحم هستند رو تا حد قابل توجهی کاهش بدید.
طبع زنان سرد هست پس بیشتر از خوراکیها با طبع گرم استفاده کنید مخصوصا در ایام نزدیک قاعدگی و هفته ای که درگیر سندروم پیش از قاعدگی هستید.
استفاده از دمنوشهایی مثل چایی زعفران با نبات و دمنوش گل گاو زبان میتواند به کمتر شدن درد موثر باشد. در کنار استفاده از دمنوش میتوانید زیرشکمتان را با روغنهای گرم مثل روغن زنجبیل ماساژ بدهید.اطلاعات مفیدی در مورد کاهش ( درد پریودی )در این سایت (اینجا را کلیک کنید) مشاهده شده است. همچنین انجام فعالیت بدنی و ورزش به طور منظم باعث کاهش دردهای قاعدگی میشه.
همچنین یادتان باشد در ایام قاعدگی از خوردن غذاهای سرد مثل ماست، کلهپاچه، ترشی و گوجه خودداری کنید.
در عوض در ایام قاعدگی حسابی به خودتان برسید و خودتان را تقویت کنید. مصرف گوشت گوسفند و خوردن تخممرغ تقویت کننده است.
این را بدانید پریود با همهی سختیها و چالشهایش خیلی مفید است! تحقیقات نشان داده قاعدگی باعث کاهش روند پیری میشود.
چرخه و سیکل قاعدگی از زمان بلوغ شروع میشود و تا زمان یائسگی ادامه دارد.
در کل اگر هر سیکل قاعدگی بین ۲۱ تا ۳۵ روز باشد طبیعی و نرمال است.
هر سیکل قاعدگی که بخشی از چرخه باوروی زنان است از شروع اولین روز پریودی تا شروع پریود بعدی است که ممکن است این سیکل یکماهه یا کمتر یا بیشتر از یکماه هم باشد.
یک سیکل قاعدگی کامل ماهانه شامل بخشهای مختلفی است که هر خانم در طول یک سیکل قاعدگیش تجربه میکند
۱. شروع قاعدگی ( که این دوره بین ۳ روز یا ۵ تا ۷ روز است و گاها دیده میشود بعضی از خانومها تا ده روز درگیر خونریزی هستند )
۲.آمادگی برای تخمک گذاری ( که حدودا ۴ روز طول میکشد و رحم برای بارداری آماده میشود.)
۳.تخمک گذاری ( این دوره حدودا ۶ روزه است که سه روز اول این دوره سه روز طلایی برای بارداریست. )
۴.سندروم قاعدگی ( این ایام ۷ الی ۱۰ روز طول میکشد که زنان و دختران در این ایام دچار نوسات خلقی و روحی ناشی از بهم ریختگی هورمون ها میشوند.)
۵.آمادگی برای قاعدگی ( در این دوران ۷ روزه اشتهای زنان زیاد شده و میل به خوردن شیرینی زیاد میشود. طبق تحقیقات گفته شده در شیرینی آنزیمی وجود دارد که به آنزیم شادی معروف است و چون زنان در این شرایط حال روحی خوبی ندارند میل به خوردن شیرینی پیدا میکنند تا آنزیم شادی در بدنآنها زیاد شود و تا حدودی حالشان بهتر شود.)
و مجدد شروع سیکل جدید که با قاعدگی شروع میشود. اما در نظر داشته باشید که بدن و فیزیولوژیک هر بدن با بدن دیگر متفاوت است که باعث تفاوت در بازه سیکل قاعدگی در هر خانوم میشود.
در این بین یک نکته مهم این است که بیماریها ؛ استرس و مصرف برخی داروها ممکن است تداخل در روند سیکل قاعدگی بوجود بیاورند و باعث بهم خوردن چرخه قاعدگی شوند.
این بهم ریختن سیکل قاعدگی میتواند شروع زود هنگام قاعدگی یا تاخیر در شروع قاعدگی باشد که برای پیگیری زمان و سیکل قاعدگی بهتر است از تقویم پریودنگار استفاده کنید. برای دریافت تقویم پریود نگار چرخه قاعدگی اینجا را کلیک کنید.
• عقب افتادن پریود
• خونریزی شدید و طولانی
• شروع نشدن سیکل قاعدگی
اگر دلیل عدم قاعدگی بارداری ناخواسته نباشد ممکن است یکی از عوامل زیر باعث بهم ریختن سیکل قاعدگی شما باشد
این عوامل عبارتند از :
• بیماریهای مثل تیروئید یا کیستهای رحمی
• مشکلات هورمونی
• تغییر سبک زندگی
• تغذیه نامناسب
• استفاده برخی داروها
برای درمان اختلالات قاعدگی اگر چندین ماه تکرار شد حتما از پزشک کمک بگیرید.
قبل از شروع پریودی و در زمان pms و سندروم پیش از قاعدگی، زنان و دختران دچار علائمی میشوند که عبارتند از :
• سفتی و دردناکی سینهها
• نفخ شکم
• اسهال یا یبوست
• جوش صورت
• احساس افسردگی
• خستگی و بیحالی
• نوسانات خلقی
شناخت این علائم و پیگیری چرخه قاعدگی در درک بهتر خودمان بسیار موثر است و اطرافیان با اطلاع از اینکه اکنون در کدام مرحله از چرخه قاعدگی هستیم بهتر ما و شرایطمان را درک میکنند. حتما از لینکی که در بالا برای دانلود تقویم پریود نگار ارائه شد استفاده کنید.
بهترین راه محاسبه قاعدگی ثبت تاریخ شروع قاعدگی و پایان پریودی است.
همچنین با ثبت تغییرات قاعدگی در هر ماه مثلا میزان و حجم خونریزی ، درد داشتن یا نداشتن زمان قاعدگی ، خونریزی یا خروج لخته زمان قاعدگی و … در پریودنگار میتوانیم به نوعی خودمراقبتی کنیم و برای سلامتیمان گام مهمی برداریم.
و در پایان مجدد اشاره میکنم که میتوانید از طریق لینکی که در بالا داده شد، تقویم پریود نگار را دانلود کنید. پس از دانلود این تقویم (که یک فایل چاپی میباشد) به کافی نت مراجعه کرده و فایل را چاپ و در معرض دید نصب کنید (مثلا اتاق خواب یا آشپزخانه). این کار در آگاهی بیشتر شما و درک اطرافیان بسیار موثر است.