HPV

صفر تا صد عمل بینی که قبل از جراحی باید بدانید!

رینوپلاستی یک عمل جراحی بر روی بینی برای تغییر شکل بینی یا بهبود عملکرد آن است. این کار را می توان به دلایل پزشکی از جمله اصلاح مشکلات تنفسی مربوط به بینی یا مشکلات ناشی از ضربه یا نقص مادرزادی، اما به دلایل زیبایی که شکل و ظاهر بینی را تغییر می دهد، می توان انجام داد.

 

ما در این مقاله سعی داریم شما را با صفر تا صد عمل بینی آشنا کنیم. رینوپلاستی یک عمل جراحی بر روی بینی برای تغییر شکل بینی یا بهبود عملکرد آن است. این کار را می توان به دلایل پزشکی از جمله اصلاح مشکلات تنفسی مربوط به بینی یا مشکلات ناشی از ضربه یا نقص مادرزادی، اما به دلایل زیبایی که شکل و ظاهر بینی را تغییر می دهد، می توان انجام داد. در ادامه برای آشنا شدن با صفر تا صد عمل بینی با ما همراه باشید.

 

صفر تا صد عمل بینی

رینوپلاستی در اصطلاح تخصصی به رینوپلاستی معروف است و شامل هرگونه عمل جراحی روی بینی مانند اصلاح شکل، کاهش سایز، برداشتن قوز و درمان مشکلات تنفسی می شود. افراد با هدف ایجاد بینی زیباتر متناسب با ویژگی های صورت خود، عمل بینی را انجام می دهند. در مواردی که به دلیل انحراف تیغه بینی یا موارد مشابه مشکلات تنفسی دارید، پزشک علاوه بر جراحی زیبایی، مشکلات تنفسی شما را برطرف خواهد کرد. اسکلت بینی از استخوان و غضروف تشکیل شده است. یعنی حدود یک سوم قسمت بالایی آن استخوان و یک سوم پایینی آن غضروف است و کل اسکلت با لایه ای از پوست پوشیده شده است. دیواره غضروفی استخوانی که حفره بینی را به دو قسمت مجزا تقسیم می کند سپتوم نامیده می شود. نوع بینی بر اساس اسکلت و پوست پوشاننده آن تعیین می شود. برای انجام این روش سعی کنید به بهترین جراح بینی مراجعه فرمایید.

صفر تا صد عمل بینی

ریکاوری بعد از جراحی بینی چگونه است ؟

دوره نقاهت را می توان یکی از مهمترین مراحل جراحی بینی دانست. زیرا رسیدن به نتیجه مطلوب بستگی به نحوه نگهداری و مراقبت از بینی خود در این دوران دارد. پس از جراحی، داشتن مقداری تورم و کبودی در اطراف چشم به مدت 2 هفته طبیعی است. نکته ای که باید به آن توجه کنید این است که نوک بینی شما تا 6 ماه متورم می شود. بنابراین نتیجه نهایی جراحی شما معمولا بین 6 ماه تا 1 سال پس از عمل مشخص می شود. شما باید سه تا شش هفته پس از عمل از انجام فعالیت های سنگین خودداری کنید. اما پس از دو تا سه هفته، می توانید سایر فعالیت های عادی زندگی را شروع کنید.

 

مراحل جراحی بینی

با توجه به پیچیدگی عمل و نظر جراح، انتخاب بی حسی برای جراحی بینی با بی حسی موضعی از طریق تزریق دارو به داخل بینی یا بیهوشی عمومی به صورت استنشاقی یا تزریقی به صورت داخل وریدی انجام می شود. بر اساس نظر پزشک، عمل زیبایی بینی به دو روش باز و بسته با توجه به آناتومی بینی فرد و تغییراتی که باید انجام شود، صورت می گیرد. در جراحی بسته تغییرات کمتری در بینی ایجاد می‌شود و عمل سبک‌تر از جراحی باز است. در این نوع عمل، برش ها در داخل بینی پنهان می شوند و به صورت سرپایی انجام می شوند. روش دیگر جراحی به صورت باز است. در این روش کل نوار بافت نازکی که سوراخ های بینی را جدا می کند بریده می شود و برش کوچکی از بیرون زیر بینی قابل مشاهده است.

 

از طریق این برش، پوست پوشاننده استخوان ها و غضروف بینی به آرامی بلند می شود تا جراح بتواند استخوان ها و غضروف های زیر پوست را دوباره مرتب کند. در حین جراحی بینی، حتی برای بینی های بزرگ، جراح ممکن است نیاز به غضروف اضافی برای پیوند به بینی داشته باشد. این غضروف از دیواره میانی بینی و در صورت لزوم از غضروف گوش خارج می شود، اگر تیغه بینی کج باشد یعنی این که بینی انحراف دارد و در حین عمل این انحراف اصلاح شده و عیوب شکل بینی اصلاح می شود. این تغییر وضعیت تنفسی فرد را بهبود می بخشد. زمانی که ساختار و شکل بینی به شکل دلخواه باشد، پوست و پوشش بینی برگردانده شده و برش بر اساس نوع آن بخیه می شود.

 

در صورتی که به دلیل گستردگی عمل نیاز به برش های دیگری باشد در چین های طبیعی بینی برش داده می شود تا جای آن کمتر دیده شود. بسته به توصیه و ترجیح پزشک بینی، پس از عمل، آتل روی بینی گذاشته می شود و بینی بانداژ می شود. شدت این پانسمان بستگی به روش عمل و صلاحدید جراح دارد. بعد از عمل در صورت بیهوشی در اتاق ریکاوری قرار می گیرید. در این اتاق، پرسنل بر بازگشت شما به حالت بیداری نظارت خواهند کرد. بسته به توصیه های پزشک و پیچیدگی عمل، ممکن است در همان روز مرخص شوید یا یک شب در بیمارستان بمانید، البته افرادی که در کلینیک تحت عمل جراحی قرار گرفتند ظرف چند ساعت پس از عمل ترخیص می شوند.

مراحل جراحی بینی

جراحی بینی باز و بسته چه تفاوت هایی دارد ؟

در جراحی بینی بسته پوست بینی از داخل بینی بریده می شود و پزشک به داخل بینی دسترسی دارد. این روش برای تغییر شکل بینی در صورتی که نیازی به تغییر ساختار داخلی بینی نباشد استفاده می شود. در جراحی بینی باز، پوست بینی از بالا به پایین باز می شود و پزشک به تمام ساختارهای داخلی بینی دسترسی دارد. این روش برای موارد پیچیده تری مانند بازسازی بینی پس از تصادف یا مشکلات خاص ناشی از تنفس نزدیک استفاده می شود.

 

انواع جراحی بینی

در ادامه با انواع جراحی بینی آشنا می شوید :

 

جراحی بینی طبیعی :

در جراحی بینی طبیعی سعی می شود که مشکلات بینی درست شود و بینی حالت طبیعی داشته باشد و به سمت حالتی غیر طبیعی نرود و نوک بینی فقط تا حدی بالا بیاید که افتادگی آن برطرف شود. برای آشنا شدن با جراحی بینی طبیعی به مقاله مربوطه مراجعه فرمایید.

 

جراحی بینی گوشتی :

در جراحی بینی گوشتی استحکام غضروف کم است و غضروف نوک بینی پهن است. در جراحی زیبایی بینی گوشتی، بافت لازم از قسمتی از بینی برداشته شده و به قسمتی که قرار است تقویت شود اضافه می شود. این بافت طبق معمول از تیغه بینی خارج می شود. اما در صورت عدم نیاز به غضروف، می توان آن را بدون آسیب رساندن به گوش از آن ناحیه خارج کرد.

 

جراحی بینی استخوانی :

بینی های استخوانی دارای قوز یا برآمدگی در تیغه بینی هستند. تغییر شکل قوز بینی باعث می شود افراد برای جراحی زیبایی بینی انتخاب شوند. از جمله مزایای جراحی استخوان بینی این است که جراح در حین عمل کنترل کامل تری بر بافت استخوانی بینی دارد. معمولا قوز و حالت خمیده دارند، این نوع بینی پوست نازکی دارد و شکل نوع استخوانی آن از نظر بافت و به دلیل نداشتن بافت چربی باریک و بسیار سفت است.

 

جراحی بینی فانتزی :

جراحی بینی فانتزی برای هر چهره ای مناسب نیست. جراحی بینی فانتزی برای افرادی که ترکیب صورتشان دارای اجزای درشت است، توصیه نمی شود. در افرادی که بینی گوشتی دارند یا پوست صورت ضخیم دارند، نتیجه جراحی بینی فانتزی چندان مطلوب نخواهد بود و غیر طبیعی بودن بینی بعد از عمل مشهود است. اندازه بینی بسیار کوچک، نوک این نوع بینی ها بلند و تیغه بینی های فانتزی بسیار نازک است. در نمای نیم رخ قوس بالایی دارد و سوراخ های بینی کوچکتر از حد معمول است.

انواع جراحی بینی

جراحی بینی ثانویه :

جراحی بینی ثانویه جراحی بینی است که بعد از جراحی بینی اولیه انجام می شود زیرا بعد از جراحی بینی اولیه امکان دارد افراد از فرم بینی خود ناراضی باشند تا برای آن ها مشکلاتی ایجاد شده باشد و بخواهد آن ها را برطرف کند. برخی از پزشکان از جراحی بینی ثانویه به عنوان یک عمل ترمیمی یاد می کنند. گاهی اوقات مشکلاتی در بینی عمل شده وجود دارد که به طور کامل برطرف نمی شود و فرد باید تحت عمل جراحی ترمیمی قرار گیرد. مشکلاتی مانند کج بودن تیغه بینی و انحراف آن که با جراحی بینی ثانویه به راحتی قابل حل است.

 

سن مناسب برای جراحی بینی چه سنی است ؟

از آنجایی که رشد بینی تا سنین بالاتر امکان پذیر است، انجام جراحی بینی در سنین نوجوانی توصیه نمی شود. زیرا با رشد بافت گوشتی بینی شکل اصلاح شده دوباره تغییر می کند و دیگر ظاهر اولیه را نخواهد داشت. این رشد در دختران تا 15 سالگی و در پسران تا 17 سالگی ادامه دارد. بنابراین اگر نوجوانان تمایل به عمل بینی دارند باید تا سن 16 یا 18 سالگی صبر کنند. در این صورت نتیجه عمل تا سال ها ثابت می ماند. سن قانونی برای جراحی بینی 18 سال است و در صورتی که افراد زیر سن قانونی عمل را انجام دهند باید رضایت ولی و قیم خود را داشته باشند. از طرفی پزشکان توصیه می کنند که در سنین بالا که پوست خاصیت ارتجاعی خود را از دست می دهد، جراحی بینی انجام نشود. محدودیت سنی برای این عمل وجود ندارد، اما برای کاهش عوارض بیهوشی، داروها، عفونت ها و رسیدن به نتیجه مطلوب، بهتر است در سنین بالا هیچ گونه جراحی زیبایی بینی انجام نشود.

 

مراقبت های بعد از جراحی بینی

چند روز اول پس از جراحی بینی روزهای مهم و حیاتی برای حفظ تغییرات بافت بینی است. به همین دلیل، پزشک قطعات گاز استریل را وارد حفره های بینی می کند تا شکل بینی ثابت بماند. پس کمی صبور باشید و منتظر بمانید تا پزشک بعد از چند روز گاز استریل را خارج کند. جراحی بینی برای بهبودی کامل به چندین هفته زمان و استراحت نیاز دارد. به طور مرتب از ضد آفتاب استفاده کنید. از حمام کردن و شستن صورت خود در حین استفاده از چسب بینی خودداری کنید.

 

به طور مداوم از کمپرس سرد روی بینی، پیشانی و گونه های خود استفاده کنید. غذاهای مغذی حاوی فیبر بخورید. غذاهای نرم بخورید که نیازی به جویدن زیاد ندارند. مصرف سدیم را کاهش دهید تا باعث تورم بینی نشود. هنگام خواب سر خود را بالا بیاورید. لباس های دکمه دار با یقه باز بپوشید تا لباس با بینی تماس نداشته باشد. پانسمان و گاز استریل را طبق نظر پزشک تعویض کنید. از ورزش های شدید خودداری کنید. به مدت 4 هفته از عینک طبی یا آفتابی استفاده نکنید. افراد سیگاری باید حداقل دو هفته قبل و دو هفته بعد از جراحی بینی از کشیدن سیگار خودداری کنند.

مراقبت های بعد از جراحی بینی

کلام آخر

قبل از انجام این روش سعی کنید بهترین کلینیک و بهترین پزشک را انتخاب کنید و با آگاهی دست به انجام این روش بزنید.یکی از بهترین جراح بینی در تهران دکتر علی جاودانی می باشد با مراجعه به بهترین دکتر، از نتیجه جراحی، خیالتان راحت خواهد بود. ممنون از این که تا آخر این مقاله همراه ما بودید. نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید.

دکمه بازگشت به بالا