داشتن وب سایت امروزه از اهمیت زیادی برخوردار شده است به گونه ای که بهتر است هر کسب و کاری برای خود یک سایت اختصاصی داشته باشد. برای افزایش میزان فروش محصولات و مشتریان خود به صورت گسترده بهتر است به فکر سفارش طراحی سایت و طراحی یک سایت اختصاصی بیفتید. البته لازم به ذکر است که طراحی وب سایت تازه شروع ماجرا است، بعد از آن باید موارد دیگر مانند سئو و بهینه سازی وب سایت، تولید محتوا و غیره را نیز در نظر بگیرید. زیرا بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو میتواند به کسب و کار شما رونق ببخشد و باعث بهتر شدن رتبه شما در موتورهای جستجو و در نتیجه فروش محصولات یا خدمات شما شود.
انواع طراحی وب سایت
طراحی سایت به سه دسته تقسیم میشود. این سه دسته شامل:
طراحی سایت استاتیک
این نوع طراحی سایت بسیار ساده و محدود است. افرادی تمایل دارند تنها یک وب سایت داشته باشند و رتبه گرفتن در موتورهای جستجو برایشان چندان اهمیتی ندارد از این وب سایت استفاده میکنند. این سایت به این صورت است که مطالب وب سایت به طراح وب داده شده و همزمان با طراحی مطالب آن در صفحه گذاشته خواهد شد. سایت استاتیک تنها مزیتی که دارد این است که هزینه تولید آن نسبت به سایت داینامیک کمتر است. این نوع از وب سایت ها بیشتر برای شرکتهایی که قصد حضور در اینترنت را دارند و تغییر در وب سایت آنها به چند مورد در ماه محدود میشود، مناسب است. همانطور که گفته شد این طراحی این سایت از نظر اقتصادی مقرون به صرفه است اما اگر هر بار تغییراتی در سایت اعمال کنیم و برای این کار از طراح کمک بگیریم سایت استاتیک به صرفه نخواهد بود.
طراحی سایت داینامیک
طراحی سایت داینامیک به سایت جامع و کامل بدون محدودیت در تعداد صفحات آن، ریسپانسیو بودن، دارای پنل مدیریت فارسی، انعطاف پذیر است. در این نوع از طراحی سایت ، مدیر وب سایت میتواند تمامی بخش های سایت را مدیریت و کنترل کند. در حقیقت مدیر وب سایت بدون نیاز به تماس با طراح وب، خود شخصاً میتواند مطالب سایت خود را اضافه و کم نماید. فعالیتهایی چون ایجاد صفحه، حذف صفحه، ویرایش محتویات هر صفحه و غیره. اگر علاقه دارید که سایت شما در نتایج موتورهای جستجو نمایش داده شود باید به دنبال طراحی این نوع سایت باشید. بعد از طراحی وب سایت، اگر کار کردن با سیستم مدیریت محتوا را بلد نبودید میتوانید با مسئول پروژه در این باره صحبت کنید. در زمان تحویل پروژه مسئول پروژه به شما آموزش هایی درباره نحوه مدیریت وب سایت شما خواهد داد.
طراحی سایت فروشگاهی
در صورتی که در زمینه فروش اینترنتی قصد فعالیت دارید باید یک سایت داینامیک با درگاه پرداخت آنلاین داشته باشید، که برای این کار طراحی سایت فروشگاهی به شما پیشنهاد خواهد شد. امروزه اگر میخواهید کسب و کار خود را گسترش دهید و به فکر پیشرفت روز افزون خود هستید میتوانید با طراحی سایت فروشگاهی اختصاصی با رقیبان خود به رقابت بپردازید.بعد از طراحی یک سایت فروشگاهی شما میتوانید توسط بهینه کردن سایت خود برای موتورهای جستجو محصولات خود را به فروش برسانید. میدانید که در سایت های فروشگاهی ویترین فروشگاه در حقیقت همان صفحه اصلی و بخش ابتدایی آن است. سایت شما باید به گونه ای طراحی شده باشد که مشتری بالقوه را به مشتری بالفعل و واقعی تبدیل نماید.
امکانات مورد نیاز در طراحی سایت فروشگاهی
برای طراحی سایت چه پیش نیازهایی باید رعایت شود؟
قبل از طراحی سایت اختصاصی خود باید به یک سری نکات توجه کنید. این نکات شامل:
انتخاب دامنه مناسب
انتخاب دامنه سایت همان آدرس اینترنتی سایت شماست. دامنه میتواند پسوندهای مختلفی مانند com ، net ، org ، ir و غیره داشته باشد. شما باید دامنه منحصر به فرد خود را بسازید تا بتوانید آن را در بستر اینترنت ثبت کنید. بهترین کار این است که برای دامنه خود یک نام منحصر به فرد انتخاب کنید، به گونه ای که نام آن در ذهن ها نقش ببندد. نکته دیگری که باید در تعیین نام دامنه رعایت کنید این قضیه است که بهتر است دامنه تان کوتاه باشد و مشتری آن را به خوبی به خاطر بسپارد.
انتخاب هاست مناسب
هاست یک فضایی را در اختیار ما قرار میدهد تا تمامی محتواهای سایت اعم از کدهای نوشته شده، تصاویر محتواها، ویدئوها و غیره را در آن بارگذاری کنیم. نکته ای که باید در انتخاب هاست به آن توجه کنید، توجه به امنیت و سرعت آن است.
مراحل طراحی سایت
طراحی سایت به دو بخش تقسیم میشود.
طراحی رابط کاربری سایت (UI)
طراحی UI یا User Interface همان ظاهر سایت است که کاربران سایت و بازدیدکنندگان با آن روبرو میشوند. لازم است به این نکته توجه داشته باشید چیزی که منجر به استفاده از محصول میشود ظاهر آن است. در سایت نیز یک رابط کاربری یا UI زیبا و قابل استفاده باعث میشود که شما در سایت بمانید. UX مخفف عبارت User Experience Design همان تجربه کاربری است. در این بخش وب سایت به صورتی باید طراحی شود که هر بخش آن به راحتی در دسترس کاربران قرار بگیرد.
کد نویسی
برای هندل کردن این بخش به یک یا چند برنامه نویس نیاز پیدا خواهید کرد. طراحی و پیاده سازی سایت بنا به سایتی که قرار است راه اندازی شود ممکن است به چند هفته یا چند ماه زمان نیاز داشته باشد. در ابتدا طرح Ui پیاده سازی می گردد، سپس با توجه به نیاز پروژه سیستم مدیریت سایت و محتوا به صورت اختصاصی و یا نیمه اختصاصی پیاده سازی می شود.
طراحی سیستم مدیریت محتوا یا Cms
سیستم مدیریت محتوا (Content Management System)نرم افزاری است که شما میتوانید در آن محتواهای خود را مدیریت کنید. منظور از مدیریت محتوا ثبت , بروزرسانی و بازیابی محتوا و غیره میباشد. از محبوب ترین cms ها میتوانیم به وردپرس ، جوملا و پرستاشاپ اشاره کنیم. سیستم های مدیریت محتوای اختصاصی نیز طرفداران خاص خود را دارند.