شاید دیده باشید که این روزها در بیشتر تراسها و بالکنهای ساختمانها پکیج شوفاژ دیواری قرار گرفته تا راحتتر از قبل محیط را گرم کرده و گرمایش آب مصرفی مورد نیاز روزانه را تامین کند. این دستگاهها ساختار خیلی پیچیدهای ندارند، اما طبیعی است که در مقایسه با آبگرمکنهای دیواری پیشرفتهتر هستند. این دستگاهها مانند هر دستگاه دیگری ممکن است دچار ایرادات رایج شوند و یکی از این ایرادات رایج، خاموش شدن پکیج است. این ایراد ممکن است به دلایل متفاوتی رخ دهد که البته همیشه هم ایراد فنی جدی نیست و به سادگی حل میشود. در این مطلب، به بررسی علت خاموش شدن پکیج و ارائه راهکارهایی برای رفع این مشکلات میپردازیم.
• خاموشی پکیج به دلیل قطعی برق و مشکل در اتصالات؛ یکی از دلایل شایع خاموش شدن پکیج، قطعی برق و اتصالات و یا نوسانات برقی است. در صورتی که برق ورودی دستگاه دچار نوسان شود و یا قطعی داشته باشد، طبیعی است که پکیج پس از نمایش ارور مربوط به این ایراد، به طور خودکار خاموش میشود تا از آسیب به دیگر قطعات جلوگیری کند.
در چنین شرایطی بهتر است با متخصص برق مشورت کنید و مشکل اصلی مدار برق را یافته و رفع نمایید. استفاده از محافظ برق مخصوص هر دستگاه همیشه به شما کمک خواهد کرد که از ایرادات احتمالی آن جلوگیری نمایید. البته گاهی هم قطعی برق وجود ندارد و ایراد اصلی از اتصالات مربوط به کابل برق ورودی پکیج شما است.
• افت و نوسان فشار آب؛ فشار آب ورودی پکیج باید در سطح نرمال و معینی باشد تا پکیج روشن شود و شروع به کار کند. جریان آب شهری باید بین 13تا 16 لیتر بر دقیقه باشد تا پروانهی فلومتر پکیج شروع به حرکت کند و دستگاه پکیج روشن شود.
• فشار استاندارد پکیج؛ یکی از موارد بسیار مهم و تاثیرگذار در کارکرد صحیح دستگاه پکیج، فشار استاندارد در سیکل آن است. اگر فشار دستگاه در بازه نرمال نباشد، عملکرد دستگاه مناسب نخواهد بود. فشار دستگاه باید در بازه 5بار قرار گیرد. اگر فشار پایینتر از 1.5 بار باشد، دستگاه ارور میدهد و خاموش میشود.
برای تنظیم و بالا بردن فشار بار دستگاه پکیج، شیرپرکن زیر پکیج را بر خلاف جهت عقربههای ساعت باز کنید و پس از اینکه فشار دستگاه تنظیم شد و به 1.5 بار رسید، شیرپرکن را ببندید.
• انسداد مسیر دودکش پکیج؛ اگر مسیر خروج دود پکیج مسدود شود و دود داخل دستگاه باقی بماند، احتراق آن با مشکل مواجه خواهد شد. در صورت عدم خروج دود، مشعل نمیتواند مجدد تشکیل شود و طبیعی است که دستگاه روشن نمیشود. اگر دستگاه شما روشن نمیشود، یکی از مواردی که لازم است از طرف کارشناس بررسی گردد، دودکش است.
• ایراد سنسور پکیج شوفاژ دیواری؛ گاهی دلیل روشن نشدن پکیج، خرابی سنسور حرارتی یا همان NTC است. اگر این سنسور دچار مشکل شود، وضعیت دمای دستگاه کنترل نمیشود و در بازهی تعیین شدهی دمایی قرار نمیگیرد. در نهایت فرمان خاموشی دستگاه صادر شده و پکیج خاموش میشود. این ایراد نیز میبایست از سوی کارشناس باتجربه مورد بررسی قرار گیرد.
• خرابی پمپ پکیج؛ پمپ دستگاه وظیفهی پمپاژ آب را دارد و گردش آب داخل سیکل را انجام میدهد. اگر پمپ پکیج شوفاژ دیواری دچار مشکل شود، گردش آب متوقف خواهد شد و دستگاه خاموش میشود.
رعایت برخی نکات در نگهداری دستگاه پکیج اهمیت زیادی دارد و کمک میکند که با این مشکل ناگهانی پکیج مواجه نشود. در ادامه به این موارد اشاره خواهیم کرد:
• سرویسدورهای و نگهداشت صحیح پکیج شوفاژ دیواری
• بررسی منظم فشار بار دستگاه پکیج شوفاژ دیواری
• استفاده از محافظ برق استاندارد و مناسب پکیج
• توجه به وضعیت اتصال و خروج دود از دودکش
در نهایت اگر خاموشی پکیج مربوط به موارد گفته شده نبود و نیاز به بررسی برای تعمیرات پکیج وجود داشت، حتما سعی کنید با شرکت خدمات پس از فروش دستگاه در تماس باشید و از تکنسینهای ماهر و مجرب کمک بگیرید، زیرا چنانچه ایرادات پکیج دقیق تشخیص داده و بهخوبی رفع نشوند، تکرار مجدد آن هزینههای بیشتری دارد و مدت زمان بیشتری نیز امکان استفاده از دستگاه را نخواهید داشت.