مزیت رقابتی شبکه رن چیست ؟
پلتفرم رن کمک میکند تا داراییهای رمزارز همچون بیتکوین بدون نیاز به فرایندهای پیچیده به بلاکچین اتریوم منتقل شوند. در حال حاضر این شبکه علاوه بر بیتکوین، روی رمزارزهایی مثل ZEC و دوجکوین (DogeCoin) و انتقال آنها به بلاکچین اتریوم و زنجیره هوشمند بایننس نیز تمرکز کرده است. پیشبینی میشود در آینده، انتقال ارزهای دیجیتال بیشتری توسط شبکه رن پشتیبانی شود.
پروتکل رن
پروتکل رن (REN)، بر اساس یک ایده خلاقانه ایجاد شده که تاکنون در بازار ارزهای دیجیتال، نمونه مشابهی نداشته است. در این پروتکل، کاربران میتوانند داراییهای ارز دیجیتال خود را از طریق بلاکچینهای مختلف جابهجا کنند. این پروژه، همچون یک بلاکچین، دارای چند نود (Node) است.
در پروتکل رن، انتقال ارزهای دیجیتال بین بلاکچینها، توسط یک ماشین مجازی با نام RenVM صورت میگیرد. تمام فرایندها در این پروتکل نیز بر اساس توافق BFT انجام میشوند. این شبکه با این ویژگیها، همکاری بین بلاکچینها را آسانتر کرده و بهبود میبخشد. علاوه بر این، امنیت بالای این شبکه زبانزد است. به کاربرانی که مسئول حفظ امنیت و کنترل فرایندها را در این شبکه دارند، دارک نود (Darknode) گفته میشود. ارز دیجیتال مورد استفاده در این شبکه با نام اختصاری REN بهعنوان کارمزد برای تراکنشها در نظر گرفته شده است.
روش کار پلتفرم رن
تاکنون با مفهوم شبکه رن و پیشینه آن آشنا شدیم؛ اما سؤال مهم اینجاست که روش کار رن چیست؟ برای پاسخ به این سؤال، باید از یک مثال شروع کنیم. فرض کنید کاربری در بازار ارز دیجیتال، مقداری BitCoin یا Zcash دارد. این کاربر اگر بخواهد برای استفاده از نرمافزارهای مبتنی بر بلاکچین اتریوم (Ethereum) دارایی خود را به شبکه اتریوم انتقال دهد، باید از پلتفرم Ren کمک بگیرد. برای این کار، رمزارزهای انتقال یافتهای مثل RenBTC و RenZEC تعریف شدهاند.
اما ممکن است این سؤال پیش بیاید که مدل عملکرد رن چیست؟ بهتر است بدانید که رن شبکهای مستقل است. به همین دلیل، کلیه فرایندها و تراکنشها، بهصورت غیرقابلاعتماد و غیرمتمرکز انجام میشوند. علاوه بر این، دارک نودها، هیچگونه دسترسی روی دادههایی که پردازش میکنند، ندارند. شبکه رن، در زمینه امنیت و حفظ حریم خصوصی ادعای برتری نسبت به سایر شبکهها را دارد. این شبکه با کمک یک الگوریتم امن مخصوص Ren، فرایندهای خود را مدیریت میکند.
دارک پول (Darl Pool)
تصور کنید که شما قصد دارید سفارش فروش ۵۰ بیتکوین را ثبت کنید. همانطور که میدانید ۵۰ بیتکوین، رقم بسیار بالایی از دارایی محسوب میشود؛ از طرفی تمام صرافیهای ارز دیجیتال، سفارشهای خرید و فروش را در یک دفتر سفارش عمومی ثبت میکنند؛ این کار مزیتهای زیادی برای سرمایهگذاران خرد دارد.
بااینحال، هنگامی که سفارش فروش بزرگ شما ثبت شود؛ خبر این سفارش تأثیر بسیار زیادی روی احساسات بازار و اخبار و شایعات خواهد گذاشت. این سؤال برای بسیاری از کاربران ارز دیجیتال ایجاد پیش میآید که علت این فروش گسترده چیست؟ به همین دلیل، احتمال کاهش قیمت و ضرر کاربر فروشنده بسیار بالاست. برای حل این مشکل، برخی صرافیهای خصوصی یا دارک پولها (Dark Pool)، امکان ثبت سفارشهای پنهان را فراهم کردند. در این صورت معاملات حتی از کنترلکنندههای سفارش نیز پنهان خواهد ماند.
شبکه Ren با دارا بودن این قابلیت دارک پولها، جزئیات سفارش را از دید دارک نودها پنهان میکند.
ماشین مجازی RenVM
ماشین مجازی RenVM شبکه رن چیست؟ ماشین مجازی رن، در واقع ابزاری هوشمند برای اجرای فرایندهای پروتکل رن است. این ماشین کمک میکند تا اپلیکیشنهای غیرمتمرکز (Dapps) با شبکه رن ارتباط برقرار کرده و تعامل کنند. علاوه بر این، تأمین امنیت کامل این همکاری نیز توسط ماشین RenVM تضمین میشود. این ابزار بر مبنای زبانهای برنامهنویسی Go و Rust ایجاد شده و برای توسعه قراردادهای هوشمند از Solidity بهره میبرد.
دارک نود (Dark Node)
دارک نودها در واقع همان گرههای شبکه رن (ren) هستند. نقش این دستگاهها در شبکه رن چیست؟ در واقع درک نقش این گرهها کمک زیادی به آشنایی با رمزارز REN خواهد کرد.
شبکه Ren، مجموعهای متشکل از نودها یا گرهها است. هرکدام از این نودها (Nodes)، دستگاههایی هستند که امنیت و محاسبات داخلی شبکه رن را کنترل میکنند. البته دارک نودها برای انجام خدماتی که ارائه میدهند، پاداش میگیرند. پاداش دارک نودها، همان توکن بومی این شبکه است که در بخشهای بعدی مقاله آن را توضیح خواهیم دارد.
ویژگیهای شبکه رن
مهمترین کاری که شبکه رن انجام میدهد، فراهمکردن زیرساختی برای پردازش تراکنشها و سفارشهای ثبت شده با حفظ حریم خصوصی سفارشدهنده است. همچنین برای سفارشهای هنگفت، Ren، دارایی قابل انتقال را به قسمتهای کوچکتر تقسیم میکند. سپس با رمزنگاری آنها، دارایی مورد نظر را در شبکه توزیع میکند.
بهطورکلی میتوان سه ویژگی برای پروتکل Ren در نظر گرفت:
• پشتیبانی از دفتر ثبت سفارش مخفی که بررسی سفارشهای را بهصورت پنهان و غیرمتمرکز انجام میدهد
• امنیت بسیار بالا
• تطبیق سفارشهای بهصورت غیرمتمرکز
• پشتیبانی از تبادلات اتمی
پروتکل رن، سفارشهای را بر اساس فرایند Shamir (فرایند اشتراکگذاری پنهان) پردازش میکند. این پروتکل، با استفاده از Shamir، سفارشهایی با مقادیر بسیار زیاد دارایی را به بخشهای کوچکتر تقسیم میکند. پس از این کار، دارک نودها، با جستجوی سفارشهای خرید همتا، معاملهای اتمی بین دو طرف معامله در شبکه رن ایجاد میکند.
منبع :