معرفی پارچه های ضد چروک

معرفی پارچه های ضد چروک

همه ما به خوبی می‌دانیم، پارچه‌هایی که زود چروک می‌شوند چه دردسرهایی دارند. همیشه مجبوریم بعد از شستشو وقت زیادی برای اتو کردن آن‌ها بگذاریم، بعد از چند بار نشست و برخاست حالتی پیدا می‌کنند که انگار کهنه و اتو نشده هستند و به دلیل حرارت دیدن مداوم، طول عمر کمی هم دارند. پارچه‌های ضد چروک اما عاری از این مشکلات بوده و معمولاْ بهترین لباس‌های ما را تشکیل می‌دهند.

 

انتخاب پارچه ضد چروک به خصوص برای دوختن انواع مانتو، شلوار، بلوز، تیشرت و پیراهن اهمیت زیادی دارد. تصور کنید هر چند روز یکبار مجبور بودید تمام مانتوها یا تیشرت‌های خود را اتو بکشید!

 

در این مقاله قصد داریم بهترین پارچههای ضد چروک را به شما معرفی کرده و به بررسی ویژگی‌های هر کدام بپردازیم. با ما همراه باشید.

 

مزایای پارچه‌های ضد چروک

پارچه‌های ضد چروک چند ویژگی جذاب دارند که باعث شده به مزیت‌های غیرقابل انکاری برای این منسوجات تبدیل شوند. در زیر به مهم‌ترین مزایای این نوع پارچه اشاره می‌کنیم:

 

• برخورداری از جذابیت ظاهری زیاد. پارچه‌های ضد چروک خیلی شیک روی تن می‌ایستند و به ندرت پیش می‌آید ریخت نامرتبی به خود بگیرند.
• پارچه‌های ضد چروک اصولاْ یا نیازی به اتو شدن ندارند، یا به راحتی اتو پذیر هستند و دردسر زیادی برای شما ایجاد نمی‌کنند و وقت‌گیر نخواهند بود.
• از آنجایی که این پارچه‌ها کمتر تحت تأثیر اثرات مخرب اتوکشی قرار می‌گیرند، طول عمر و ماندگاری بسیار بیشتری داشته و دیرتر از برق می‌افتند. به همین دلیل است که برای دوخت تقریباْ تمام لباس‌های روزمره از این پارچه ضد چروک استفاده می‌کنند.
• پارچه‌های ضد چروک حالت کشسانی مطلوبی داشته و لباس‌های دوخته شده با آن‌ها، روی تن راحت‌تر هستند.

 

انواع پارچه‌های ضد چروک

پارچه‌های ضد چروک هم مانند پارچه‌های دیگر دارای انواع متنوع و مختلفی هستند. در بیشتر موارد جنس نخی که پارچه از آن بافته شده بیشترین تاثیر را بر ویژگی‌های آن دارد. به صورت کلی الیافهای مصنوعی کمتر از الیاف طبیعی دچار چروک می‌شوند.

معرفی پارچه های ضد چروک

در زیر به رایج‌ترین انواع پارچه‌های ضد چروک اشاره می‌کنیم:

 

پارچه پلی استر

این نوع پارچه ضد چروک از الیاف مصنوعی نخ پلی استر ساخته شده و مقاومت بسیار خوبی در برابر سایش و پوسیدگی دارد. پارچه‌ پلی استر رطوبت را جذب نمی‌کند و به سرعت خشک می‌شود. همین مساله باعث شده تا به انتخاب بسیار خوبی برای دوختن انواع لباس ورزشی و البسه گرم زمستانی تبدیل شوند.

 

خاصیت کشسانی بالا در کنار ماندگاری و طول عمر زیاد، باعث شده تا پارچه‌های بافته شده از نخ‌ پلی ‌استر محبوبیت زیادی در صنعت نساجی پیدا کنند و به صورت گسترده برای دوخت انواع مانتو، دامن، ‌بلوز،‌پیراهن و غیره به کار بروند.

 

پارچه جین

جین یکی از ضخیم‌ترین و مقاوم‌ترین انواع پارچههای موجود در بازار است که می‌تواند به راحتی شرایط سخت را دوام آورده و در برابر عوامل مخربی همچون ساییدگی و پوسیدگی به خوبی از خود مقاومت نشان دهد. البته طبیعتاً کیفیت پارچه جین در این امر اهمیت زیادی خواهد داشت.

 

بی دلیل نیست که این پارچه‌های زیبا همچنان یکی از محبوب‌ترین منسوجات در صنعت مد و فشن به شمار می‌روند و زمانی به قدری شهرت داشتند که نام آن‌ها با یکی از فرهنگ‌های مردمی آمریکایی (هیپی) عجین شده است. این پارچه اصولاْ چروک نمی‌شود و ضمن برخورداری از قابلیت کشسانی مناسب، تا اندازه‌ای ضد آب هم هست. لباس‌های جین ضخیم انتخاب بسیار مناسبی برای فصول گرم سال به شمار می‌روند و تا زمانی که پاره نشده‌اند، همیشه قابل استفاده هستند.

 

پارچه اکریلیک

همانطور که از نامش مشخص است، این نوع پارچه را از الیافی مصنوعی به نام اکریلیک می‌بافند که به داشتن نرمی و لطافت معروف است. همین ویژگی‌ها است که باعث شده تا پارچه‌های اکریلیک انتخاب مناسبی برای دوختن انواع لباس‌های زمستانی و حتی آکسسوری‌هایی نظیر کلاه و دستکش باشند.

 

اصولا اگر به دنبال جایگزینی مقاوم‌تر و ضدچروک برای پشم و پنبه می‌گردید، اکریلیک می‌تواند گزینه بسیار مناسبی باشد. این پارچه برای سایبان نیز استفاده می‌شود.

 

پارچه اسپاندکس

پارچه اسپاندکس از ترکیب دو الیاف مصنوعی پلی‌استر و لایکرا ساخته می‌شود و از مقاومت بسیار بالایی برخوردار است. این پارچه‌ها از قابلیت کشسانی مناسبی برخوردار بوده، جذب رطوبت پایینی دارند، از تنفس‌پذیری مناسبی بهره می‌برند و البته ضد چروک هم هستند. به همین خاطر از آن‌ها در دوخت انواع لباس‌های ورزشی به صورت گسترده استفاده می شود.

معرفی پارچه های ضد چروک

پارچه ویسکوز

ویسکوز را می‌توان یک نوع الیاف نیمه‌طبیعی به شمار آورد. به عبارت دیگر، این نوع از الیاف به صورت مستقیم در طبیعت وجود ندارد اما از فراوری محصولات گیاهی درست می‌شود. از این رو گرچه پایه آن سلولزی است اما بدون دخالت فرآیندهای صنعتی قابل دستیابی نیست.

 

پارچه‌هایی که با الیاف ویسکوز بافته می‌شوند حالت کشسانی خوبی داشته و تنفس‌پذیری بالایی دارند. همین موضوع باعث شده تا از این پارچه به صورت گسترده برای دوخت انواع لباس تابستانی و ورزشی استفاده شود.

 

پارچه‌های ویسکوز همچنین چروکپذیری بسیار پایینی داشته و از این رو گزینه مطلوبی برای دوخت لباس های روزمره به شمار می‌روند.

 

پارچه نایلونی

این پارچه‌ها از الیاف مصنوعی پلیمری بافته می‌شوند و مقاومت بسیار بالایی از خود نشان می‌دهند. البته صد در صد مصنوعی بودن بافت آن‌ها باعث شده تا بیشتر برای دوخت لباس‌ و کاورهای ورزشی و جوراب مورد استفاده قرار بگیرند.

 

پارچه نایلونی کمترین میزان چروکپذیری را دارد و همیشه آماده استفاده است. البته باید توجه داشته باشید که چنانچه نیاز به یک اتوکشی سبک شد،‌ نهایت دقت را به خرج بدهید و از حرارت دیدن زیاد پارچه جلوگیری کنید، زیرا الیاف پلاستیکی آن در برابر داغی اتو حساس بوده و به سرعت ممکن است حالت خود را از دست بدهند.

معرفی پارچه های ضد چروک

پارچه لیوسل

لیوسل همان پارچه‌ای است که خیلی‌ها آن را با نام پارچه حمامی می‌شناسند. این منسوج الیاف مصنوعی جایگزینی نرم و لطیف برای ابریشم و پنبه بوده و می‌توان گفت که صد در صد چروکناپذیر است.

 

لطافت لیوسل به قدری بالاست که خیلی‌ها نمی‌توانند آن را به راحتی از پنبه تشخیص دهند.

 

پارچه ریون

ریون نیز پارچه‌ای است که از الیاف سلولزی مصنوعی (مانند ویسکوز) ساخته شده و دارای بافتی لطیف و خنک است. همین موضوع باعث شده تا برای دوخت انواع لباس‌های تابستانی مناسب باشد.

 

ریون از جمله پارچه‌های ضد چروک بوده و مقاومت خوبی از خود نشان می‌دهد.

 

پارچه پشمی

پارچه‌های پشمی گرچه از الیاف کاملاْ طبیعی بافته شده‌اند اما مقاومت بسیار بالایی از خود نشان داده و ضد چروک هستند. بافت متراکم و ضخیم این منسوجات باعث شده تا گزینه‌ای ایده‌آل برای دوختن انواع لباسهای گرم زمستانی باشند.

 

پارچه‌های پشمی به سختی ممکن است چروک شوند اما اگر این اتفاق افتاد، ‌معمولاْ برای اصلاح آن به اتوکاری تخصصی در خشک‌شویی احتیاج دارند (مانند کت‌‌های پشمی).

 

پارچه کشمیر

کشمیر یکی از زیبا‌ترین و جذاب‌ترین پارچه‌های مقاوم و مستحکم موجود در بازار است که اغلب برای دوخت لباس‌های گرم و زمستانی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این پارچه‌های تنوع رنگی زیادی ندارند اما ظرافت بافت آن‌ها موجب محبوبیت زیادشان شده است.

 

کشمیر از جمله پارچه‌های ضد چروک با الیاف طبیعی محسوب می‌شود.

 

از دیگر پارچه‌های ضد چروک می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

 

• پارچه آکسفورد
• پارچه نانو
• پارچه پوپلین
• پارچه ترمه
• پارچه شانتون
• پارچه لینن

 

سخن آخر

پارچه‌های ضد چروک اغلب از الیاف مصنوعی ساخته شده‌اند و به همین خاطر از قابلیتهای دیگری همچون مقاومت بالا و عدم جذب رطوبت برخوردار هستند.

 

در این مقاله تلاش کردیم تا فهرستی از بهترین پارچه‌های ضد چروک را معرفی کنیم،‌ امیدواریم این مطلب برای شما مفید بوده باشد.

جدیدترین مطالب