HPV

چجوری از دندان های خود مراقبت کنیم

کامپوزیت یک روش مؤثر برای حفظ و بهبود سلامت دندان‌هاست. استفاده از کامپوزیت در معالجه جرم‌های دندان به علت قابلیت تطابق با رنگ طبیعی دندان‌ها، ظاهر زیبایی را به دندان‌ها بازمی‌گرداند. همچنین این روش نسبت‌به جراحی‌های دیگر مثل ایمپلنت هزینه‌ی کمتری دارد.

 

مراقبت از دندان و بهداشت دهانی یکی از موارد حائز اهمیت برای حفظ سلامت کلیه‌ی بدن است. دندان‌های سالم و زیبا نه‌تنها به شکل و ظاهر صورت زیبایی می‌بخشند، بلکه نقش مهمی در عملکرد صحیح بدن، به‌خصوص دستگاه گوارش دارند. برای حفظ سلامت دندان‌ها و جلوگیری از بروز مشکلات دندانی، بهتر است روزانه از آن‌ها مراقبت کنیم. امروزه با پیشرفت فناوری، روش‌های جدید و مؤثری در مراقبت از دندان به‌کار گرفته شده‌است. یکی از این روش‌ها، کامپوزیت دندان است که به‌عنوان جایگزین مناسب برای ترمیم قسمت‌های پوسیده‌شده‌ی دندان به‌کار می‌رود. در ادامه توضیحات بیشتری در خصوص این روش درمانی در اختیار شما عزیزان قرار خواهیم داد.

چجوری از دندان های خود مراقبت کنیم

مراقبت از دندان‌ها

مراقبت از دندان‌ها و لیفت لثه‌ بخش حیاتی از حفظ سلامت کلی بدن است. بهداشت نامناسب دهان و دندان به‌طور قابل‌توجهی با بیماری‌های مزمن مرتبط است. مراقبت از دندان‌ها و لثه نیازمند صرف زمان زیاد و یا استفاده از ابزارهای بهداشتی گران قیمت و غیرقابل‌دسترس نیست. اجتناب از مصرف بالای مواد غذایی شیرین و انجام روزانه کارهای ساده، مثل مسواک زدن و نخ دندان کشیدن، پایه‌ی اساسی آن است. علاوه‌براین برای حفظ سلامت لثه‌ها و جلوگیری از پوسیدگی دندان، لازم است سیگار نکشید، مقدار زیادی آب بخورید و به‌صورت منظم دندان‌های خود را تمیز کرده و چک کنید.

 

حقایق مرتبط با مراقبت از دندان و لثه عبارت‌اند از:

• دندان‌ها اصولاً از مواد معدنی ساخته شده‌اند.

 

• پلاک یک لایه‌ی نازک، بی رنگ و چسبنده است که به دندان‌ها متصل می‌شود.

 

• هنگامی‌که باکتری‌ها از مواد غذایی شیرین تغذیه می‌کنند، اسید تولید می‌شود که باعث خراب شدن مینای دندان می‌گردد.

 

• استفاده از توتون یکی از عوامل خطر بالقوه برای بروز بیماری لثه است.

 

• در صورت خرابی بخشی از دندان، با تشخیص دندانپزشک می‌توان از کامپوزیت دندان برای ترمیم آن استفاده کرد.

 

رژیم غذایی برای سلامت دندان

غذاها و نوشیدنی‌هایی که باید از مصرفشان اجتناب کنید عبارت‌اند از:

 

از مصرف بیش از حد شکر و آب نبات پرهیز کنید، زیرا باکتری‌های دهان برای تولید اسیدی که مینای دندان را تضعیف می‌کند و به دندان‌ها آسیب می‌زند به شکر نیاز دارند. هر بار که دندان‌ها در معرض شکر قرار می‌گیرند، فرایند اتلاف مواد معدنی شروع می‌شود و ممکن است یک ساعت طول بکشد تا دهان به حالت PH بدون اسید بازگردد.

 

ازجمله مواد خوراکی که باید حدالامکان از خوردن آن‌ها پرهیز کنید: رژیم غذایی برای سلامت دندان

 

• نوشابه، آبنبات، شیرینی‌ها و تنقلات شیرین، شکلات، کوکی‌ها، فست‌فود (فست‌فود هم حاوی مقادیر قابل‌توجه قند است).

 

• کربوهیدرات‌های قابل‌ تخمیر نیز شامل این دسته هستند: نان، کلوچه‌ها، موز، غلات صبحانه.

 

• مطالعات نشان می‌دهند که مصرف غذاهای نشاسته‌دار و میوه‌های تازه، با سطوح پایین‌تر پوسیدگی دندان همراه است، بنابراین خطر آن‌ها به اندازه‌ی شکر و شیرینی‌ها نیست.

 

• برای حفظ دندان‌ها و لثه‌ها، خوردن غذاهای متنوعی با مواد مغذی و اجتناب از آنچه حاوی قند و نشاسته است ضروری است. همچنین استفاده از کامپوزیت دندان در ترمیم و بهبود سلامت دندان‌ها بسیار مؤثر است.

 

پوسیدگی دندان چیست ؟

پوسیدگی دندان یا عصب کشی دندان یک مشکل شایع است که در سنین مختلف برای افراد رخ می‌دهد. با افزایش سن، شدت بیماری نیز افزایش می‌یابد. پوسیدگی دندان عمدتاً شامل حفره‌ها است که نواحی آسیب دیده‌ی سطح سخت دندان هستند و به‌صورت دهانه‌های کوچک یا سوراخ گسترش می‌یابند. این حفره‌ها به‌عنوان پوسیدگی یا کرم خوردگی دندان شناخته می‌شوند.

 

بروز پوسیدگی دندان ناشی از قرار گرفتن در تماس با قندهاست، اما علاوه‌بر آن، حساسیت دندان، باکتری‌های دهان، مقدار و کیفیت بزاق و زمان تعامل با قندها نقش مهم و تأثیرگذار دارند. پوسیدگی دندان یک مشکل چالش‌برانگیر و رایج در جامعه است و در کودکان، نوجوانان و افراد مسن بیشتر دیده می‌شود. بااین‌حال هر فردی که دندان دارد، ممکن است به پوسیدگی دندان مبتلا شود، حتی نوزادان.

 

بهترین راه برای حفظ سلامت دندان‌ها و لثه‌ها، رعایت عادات غذایی صحیح، مسواک زدن و شستشوی روزانه، استفاده از نخ دندان و انجام بازدیدهای منظم از دندانپزشک است. گاهی اوقات پوسیدگی ایجادشده در دندان باعث ازبین‌رفتن کل دندان نمی‌شود؛ در این صورت می‌توان از روش کامپوزیت دندان برای ترمیم دندان استفاده کرد. در ادامه توضیحات بیشتری در خصوص این روش ترمیمی در اختیار شما قرار خواهیم داد.

چجوری از دندان های خود مراقبت کنیم

کامپوزیت دندان چیست؟

کامپوزیت یکی از روش‌های لمینت دندان است که برای بهبود طرح لبخند افراد استفاده می‌شود و در حال حاضر مورد توجه بسیاری قرار دارد. بسیاری از افراد به دلایل مختلف، مانند خوردن غذاهای سفت، عادات بد دهانی مثل قروچه کردن دندان، شکستگی ناشی از تخمه خوردن و یا صحبت در حین ورزش با مشکلات در دندان خود روبه‌رو می‌شوند. درنتیجه لب پریدگی و حتی شکستگی دندان‌ها به‌وجود می‌آید.

 

کامپوزیت از ماده‌ای به نام رزین ساخته می‌شود. عموماً کامپوزیت دندان توسط متخصص دندانپزشکی زیبایی، به‌طور مستقیم روی دندان قرار می‌گیرد. دندانپزشک لایه‌های مختلف کامپوزیت را روی دندان قرار می‌دهد و به آن شكل و فرم می‌دهد. هر لایه از کامپوزیت دندان با استفاده از نور روی دندان محکم می‌شود. تطابق رنگ، خطوط و ضخامت کامپوزیت دندان از چالش‌های اصلی در این نوع روکش دندان است. کامپوزیت یک ماده‌ی خمیری است که وقتی برای انجام کامپوزیت استفاده می‌شود، توسط قلم مخصوص روی دندان قرار می‌گیرد و شکل داده می‌شود و سپس با استفاده از نور دستگاه لایت کیور سخت می‌شود و درنهایت به‌طور کامل به دندان می‌چسبد؛ به‌طوری‌که هیچ درز یا فضای خالی بین لایه کامپوزیت و دندان باقی نمانده باشد.

 

مزایای استفاده از کامپوزیت دندان

استفاده از کامپوزیت برای پر کردن دندان‌ها، مزایای زیادی را به‌همراه دارد:

 

این روش می‌تواند حفره‌های دندان را ترمیم کند و فاصله‌ی بین دندان‌ها را نیز پر کند. علاوه‌براین با استفاده از کامپوزیت می‌توان دندان‌های شکسته یا ترک‌خورده را نیز ترمیم کرد. بهبود ظاهر رنگ دندان‌ها نیز یک مزیت دیگر این روش است. علاوه‌براین پس از پر کردن دندان‌ها با کامپوزیت، دندان‌های اصلی سالم‌تر باقی می‌مانند. البته درصورتی‌که کامپوزیت و لمینت دندان به‌صورت اصولی انجام شود.

 

کامپوزیت نسبت‌ به آمالگام گزینه‌ی مناسب‌تری است و مشکلات مربوط به زیبایی ظاهری دندان را حل می‌کند. زمان لازم برای پر کردن دندان‌ها با کامپوزیت نیز بسیار کوتاه است و معمولاً در یک جلسه انجام می‌شود. علاوه‌براین کامپوزیت را می‌توان برخلاف آمالگام به‌راحتی روی دندان‌های خلفی و جلو اعمال کرد.

 

تنوع رنگ نیز یک نقطه قوت دیگر کامپوزیت است، زیرا می‌توان برای هر بیمار رنگ مناسب و مطابق با سایر دندان‌هایش انتخاب کرد. این باعث می‌شود دندان‌ها ظاهر طبیعی‌تر و زیباتری داشته باشند.

 

عوارض کامپوزیت دندان

بعد از چسباندن کامپوزیت بر روی سطح دندان‌ها، ممکن است دندان‌ها به سرما یا گرما حساس شوند. نگران نباشید این وضعیت کاملاً طبیعی است، زیرا پس از مدت کوتاهی که دندان‌ها به این نوع کامپوزیت عادت می‌کنند و حساسیت به‌طور خودبخود برطرف خواهد شد. رعایت توصیه‌های دندانپزشک پس از درمان و رعایت نکات بهداشت و ایمنی مناسب، بروز هرگونه عارضه مهم و ناراحت‌کننده برای دندان‌های شما را کاهش می‌دهد.

چجوری از دندان های خود مراقبت کنیم

نحوه‌ی مراقبت از دندان‌ها

مراقبت منظم از دندان‌ها بسیار مهم است تا بهداشت دهان و دندان را حفظ کرده و از بروز مشکلاتی مانند پوسیدگی دندان، عفونت لثه و… جلوگیری شود. در زیر عوامل مهم برای مراقبت از دندان‌ها آورده شده‌است:

 

1. شستشوی دوره‌ای

شستشوی دوره‌ای و منظم دندان‌ها با استفاده از مسواک و خمیردندان حاوی فلورید، بسیار مفید است. باید حداقل دو بار در روز، به مدت حدود ۲ دقیقه، دندان‌ها را با مسواک شستشو داد. بلیچینگ دندان

 

2. استفاده از ‌‌‌‌نخ‌ دندان

استفاده از نخ دندان در فضای بین دندان‌ها از تجمع غذای باقی‌مانده و پلاک در این فضاها جلوگیری می‌کند. باید حداقل یک بار در روز از نخ استفاده کرده و آن را به‌طور کامل در فضای بین دندان‌ها حرکت داد.

 

3. استفاده از دهان شویه

استفاده از دهان شویه باعث ترمیم و تقویت لثه‌ها می‌شود و عوارض ناشی از عفونت‌های لثه را کاهش می‌دهد. همچنین دهان شویه می‌تواند بوی بد دهان را نیز کاهش دهد.

 

4. مصرف غذای سالم

مصرف مواد غذایی سالم و مناسب، به‌خصوص اجتناب از مصرف قند، باعث کاهش تولید اسید در دهان و ایجاد پلاک می‌شود. همچنین خوردن سبزی‌جات و میوه‌های تازه باعث تقویت لثه‌ها و جلوگیری از عفونت‌های لثه می‌شود.

 

5. بررسی مرتب سلامت دندان

برای بررسی دندان‌ها بهتر است هر سال حداقل ۲ بار به دندانپزشک مراجعه کنید و مشکلات احتمالی را رفع کنید.

چجوری از دندان های خود مراقبت کنیم

حفظ سلامت دندان‌ها با کامپوزیت

کامپوزیت یک روش مؤثر برای حفظ و بهبود سلامت دندان‌هاست. استفاده از کامپوزیت در معالجه جرم‌های دندان به علت قابلیت تطابق با رنگ طبیعی دندان‌ها، ظاهر زیبایی را به دندان‌ها بازمی‌گرداند. همچنین این روش نسبت‌به جراحی‌های دیگر مثل ایمپلنت هزینه‌ی کمتری دارد. در صورت آسیب دیدن کامپوزیت، به‌راحتی جایگزین قبلی شوند. برای حفظ طول عمر کامپوزیت، باید از مصرف غذاهای سخت و خوردن چسبیدگی‌های قوی خودداری کرده و همچنین به دستورالعمل‌های پس از درج کامپوزیت پایبند باشید.

 

ما به شما کلینیک زیبایی و دندانپزشکی آتن را پیشنهاد میکنیم که همه ی خدمات زیبایی و درمانی دندانپزشکی را با شرایط پرداخت اقساط انجام دهید.

 

برای مشاوره رایگان تماس بگیرید.

02177852136

دکمه بازگشت به بالا