HPV

کاربرد و استفاده از فولاد SPK در صنعت

فولاد SPK دسته‌ای از فولاد‌های ابزار است که برای مصارف گوناگون استفاده می‌شود. نام‌گذاری این نوع فولاد توسط شرکت بوهلر انجام شده‌است. فولاد SPK ، SPK NL و SPK R سه دسته مختلف از فولاد SPK هستند. البته، در آخرین به‌روزرسانی‌ها نام فولاد ابزار SPK تغییر داده‌شده و به نام K100 شناخته می‌شود.

 

فولاد SPK دسته‌ای از فولاد‌های ابزار است که برای مصارف گوناگون استفاده می‌شود. نام‌گذاری این نوع فولاد توسط شرکت بوهلر انجام شده‌است. فولاد SPK ، SPK NL و SPK R سه دسته مختلف از فولاد SPK هستند. البته، در آخرین به‌روزرسانی‌ها نام فولاد ابزار SPK تغییر داده‌شده و به نام K100 شناخته می‌شود. این نوع فولاد دارای مقاومت بسیار بالایی در برابر نرم شدن در دماهای زیاد هستند؛ علاوه‌براین، در برابر ساییدگی هم مقاومت بالایی از خود نشان می‌دهند. در این مطلب قصد داریم راجع‌به این نوع فولاد بیشتر صحبت کرده و نکات مهمی راجع‌به خرید فولاد SPK را هم بیان کنیم.

مجموعه فولاد آنیل

آشنایی بیشتر با فولاد SPK

اگر قصد خرید این محصول را دارید، باید راجع‌به این نوع فولاد اطلاعات زیادی کسب کنید تا خریدی متناسب با نیاز خود انجام دهید. این نوع فولاد جزو فولادهای ابزار سردکار هستند. فولادهای ابزار سردکار معمولا کربن بسیار بالایی دارند، این در حالی است که فولاد mo40  دارای کربن کمتری است. در این نوع فولاد، عناصری مانند کروم، تنگستن، منگنز و مولیبدن هم وجود دارد. ترکیب این عناصر با یکدیگر کمک کرده تا سختی فولاد افزایش یابد. فولاد آنیل شده برای زمان‌هایی استفاده می‌شود که دمای کار بیشتر از 260 درجه سانتی‌گراد نباشد. قیمت فولاد SPK بسیار مقرون‌به‌صرفه است و از آن استفاده زیادی در صنایع مختلف می‌شود. در صورتی که قصد خرید این محصول را داشته باشید، می‌توانید روی قیمت فولاد SPK فولاد آنیل حساب باز کنید. در سایت این مجموعه همیشه قیمت انواع فولاد آلیاژی به‌روز بوده و در صورت سفارش عمده از طریق ارتباط با مدیران فروش می‌توانید پایین‌ترین های قیمت بازار را دریافت نمایید.

 

فولادهای سردکار در گریدهای مختلفی در بازار عرضه می‌شوند. برای انتخاب گرید مناسب، باید به شرایط استفاده از آن‌ها و نوع کاربرد مورد انتظار توجه داشت. هنگام انتخاب گرید باید به چهار ویژگی فولاد اعم از مقاومت در برابر سایش، ماشین‌کاری، مقاومت در برابر پوسته‌ شدن، شکستن و ترک خوردن توجه داشته باشید. باتوجه‌به فرآیندهای مورد استفاده و ویژگی‌هایی که مدنظر دارید، باید نوع درستی از فولاد را انتخاب کنید.

 

انواع فولاد SPK

این نوع فولاد دارای میزان بسیار زیادی کروم است. به همین دلیل، مقاومت و سختی‌پذیری بسیار بالایی هم دارد. با تغییر درصد عناصر تشکیل‌دهنده پایه و همچنین افزودن تنگستن و وانادیوم می‌تواند فولاد‌های دیگری چون Spk-R و Spk-NL را تولید کرد. در ادامه، راجع‌به خواص انواع فولاد بیشتر صحبت خواهیم کرد.

 

فولاد 1.2080 یا همان SPK

این مدل فولاد حاوی تقریبا 12 درصد کروم است. سختی‌پذیری آن هم بین 35 تا 58 راکول قرار دارد. از این فولاد می‌توان در عملیات حرارتی استفاده کرد و محیط خنک‌کننده آن در این شرایط، روغن است؛ البته بخش‌های کوچک آن را می‌توان با استفاده از خلاء هم خنک کرد. از این نوع فولاد در ابزارهای شکل‌دهی جهت مواد ساینده و سخت استفاده می‌شود. علاوه‌بر‌این برای آسترهای قالب آجر و کاشی، تجهیزات پانچ، اجاق برای قالب‌های پلاستیکی سرد، چاقو برای پلاستیک و کاغذ، ابزار پردازش سنگ و… هم فولاد SPK مناسب است. فولاد 1.2080 معمولا در دمای 980 تا 940 سخت می‌شود و می‌توان آن را با روغن خنک کرد. میزان سختی بعد از کوئنچ آن 66 تا 64 راکول است.

فولاد SPK فولاد آنیل

فولاد 1.2379 یا SPK NL

این نوع فولاد در دسته فولاد ابزار سردکار قرار می‌گیرد. عناصر آلیاژی استفاده‌شده در آن شامل وانادیوم، کروم، مولیبدن و مقادیر زیادی کربن هستند. سختی‌پذیری و مقاومت بالا در برابر سایش ازجمله ویژگی‌های مهم این نوع فولاد است. وجود وانادیوم در عناصر اولیه فولاد کمک کرده تا ساختار آن دانه‌ریزتر شود و بدین‌ترتیب سختی فولاد بیشتر شده‌است. وجود مولیبدن هم کمک کرده تا سختی‌پذیری و مقاومت حرارتی آن افزایش یابد. فولاد SPK NL معمولا در شرایط آنیل به بازار عرضه می‌شود و با اجرای عملیات حرارتی استاندارد روی آن می‌توان سختی آن را تا حد 64 واکول رساند. فولاد 1.2379 نسبت‌به نوع 1.2080 به دلیل خواص آلیاژی بالا برتری دارد. فولاد 1.2379 در حالت میلگردهایی با قطر 40 تا 350 میلی‌متر کاربرد بیشتری دارد.

 

فولاد 1.2436 یا فولاد SPK-R

این نوع فولاد تقریبا 12 درصد کروم به همراه مقادیر بالایی کربن و تنگستن دارد. مقاومت عالی این مدل فولاد در برابر سایش مثال‌زدنی است. این فولاد را می‌توان برای برش ورق گالوانیزه، ورق استیل و ورق سیاه مناسب دانست. فولاد 1.2436 را می‌توان برای تیغه‌های برش کاغذ یا پلاستیک، ابزار خراش دادن، ماشین‌کاری، نجاری، طراحی، ابزار پرس، چاقو، غلتک، قالب نورد نخ، قالب‌های پلاستیکی و قالب سنگ مناسب دانست.

 

تفاوت فولاد spk و spk-nl

این دو نوع فولاد تا حد زیادی مشابه هم هستند اما نوع spk-nl دارای وانادیوم و مولیبدن است و میزان کربن کمتری هم در آن به کار رفته است. درنتیجه می‌توان گفت میزان مقاومت سایشی آن بالاتر است. از طرفی مقدار کربن کمتر در spk-nl باعث می‌شود شکنندگی آن کمتر شود. به بیان ساده‌تر می‌توان گفت نوع spk-nl نسخه بهبودیافته و بهینه‌سازی‌شده از فولاد spk  به حساب می‌آید.

فولاد MO40 فولاد آنیل

کلام آخر

در این مطلب سعی کردیم راجع‌به انواع فولادspk  صحبت کنیم و ویژگی هرکدام را نام ببریم. برای خرید یا استعلام قیمت فولاد SPK می‌توانید به وب‌سایت شرکت تجاری ماندگار آنیل مراجعه کنید. در این وب‌سایت می‌توانید انواع فولاد را با قیمتی مقرون‌به‌صرفه و کیفیت بالا خریداری کنید. شرکت فولاد آنیل کوشیده تا بهترین متریال را برای صنایع مختلف به بازار عرضه کند تا رضایت مشتریان خود را جلب کند. در صورتی که قصد خرید هر گونه از انواع فولاد آلیاژی را داشته باشید می توانید روی کمک و راهنمایی مجموعه فولاد آنیل حساب باز نمایید. تمامی محصولات خصوصا فولاد MO40 فولاد آنیل دارای ضمانت کیفیت می‌باشد. جهت دریافت راهنمایی و مشاوره تخصصی می‌توانید به وب سایت این مجموعه به نشانی https://fooladanil.com مراجعه نمایید.

دکمه بازگشت به بالا