کمپوت کیوی یکی از خوشمزه ترین کمپوت هایی است که می توانید در فصل پاییز و زمستان درست کرده و در کنار اعضای خانواده تان نوش جان کنید و در این قسمت طرز تهیه کمپوت کیوی خانگی را برایتان بیان خواهیم کرد. بسیاری از خانم ها از ما پرسیده اند که چگونه کمپوت کیوی درست کنیم و ما قصد داریم در این پست بهترین روش تهیه کمپوت کیوی در منزل را به شما عزیزان آموزش دهیم.
در صورتی که تمایل دارید کمپوت کیوی در منزل تهیه کنید در ابتدا باید مواد لازم برای تهیه کمپوت کیوی خانگی که در ادامه بیان شده است را تهیه کنید و سپس شروع به تهیه این کمپوت خوشمزه خانگی کنید:
کیوی: یک کیلوگرم
شکر: 500 گرم
آب: به میزان لازم
چوب دارچین – هل – گلاب – زعفران – وانیل به دلخواه
معمولا کمپوت خوشمزه کیوی را به دو روش میتوان تهیه کرد که یکی از روشها ماندگاری کمتری داشته و شما بلافاصله بعد از تهیه این کمپوت باید آن را مصرف کنید. اما اگر میخواهید به مدت چند ماه از کمپوت کیوی تهیه شده استفاده کنید، سعی کنید روش اول طرز تهیه کمپوت کیوی را برای تهیه این کمپوت لذیذ به کار ببرید.
1. میوهها را شسته و کاااملا خشک میکنیم.
2. میوه را خرد کرده و درون ظروف شیشه ای درب دار میریزیم. (دربها فلزی و بدون زنگ زدگی و سوراخ باشند)
3. شهدی از آب و شکر و در صورت دلخواه کمی وانیل تهیه میکنیم. (بستگی به میوه و شیرینی آن دارد؛ معمولا نیمی از وزن میوه باید شکر ریخته شود.)
4. این شهد را روی حرارت میگذاریم تا شکر در آب کاملا حل شود.
5. وقتی شهد از حرارت افتاد، آن را روی میوههای درون شیشهها میریزیم و درب آن را محکم میبندیم. (هوایی داخل شیشه نماند.)
6. ظرف در بسته کمپوت را درون قابلمه بگذارید و مقداری آب سرد درون قابلمه بریزید. (میزان آب چند سانتیمتر از درب ظرف شیشهای شما پایینتر باشد.)
7. قابلمه را روی حرارت گذاشته تا آب به جوش آید.
8. پس از گذشت 10 دقیقه، حرارت را خاموش کرده و ظرف شیشهای خود را از قابلمه خارج کنید و بگذارید کاملا سرد شود.
9. کمپوت کیوی شما آماده است و میتوانید آن را در کابینت و یخچال نگهداری کنید.
میوه مورد نظر و آب و کمی شکر را در قابلمه ریخته مستقیماً روی حرارت میگذاریم تا یکی دو جوش بزند و بعداز روی حرارت بر میداریم که این نوع کمپوت ماندگاری ندارد نهایتاً چند روزی بیشتر در یخچال نمیماند.
نکته: هر کدام از مواد معطری که در جدول موا اولیه آمده را دوست داشتید استفاده کنید، از ابتدا کنار میوهها قرار دهید و فرآیند پخت را پیش ببرید.
این نکات معمولا در دستورات طرز تهیه کمپوت کیوی ذکر نمی شود و بخشی از سلیقه ی آشپز و یا تجربه ی افراد میباشد که دانستن آنها خالی از لطف نیست و بهتر است در اینجا با فوت و فن تهیه کمپوت کیوی آشنا شوید:
1. کشمش وکیوی مکمل های خوب، خوش طعم و بی نظیری هستند. به همین دلیل میتوانید در دقایق آخرِ پخت کمپوت کیوی، مقداری کشمشِ پاک کرده و شسته را نیز اضافه نمایید.
2. اگر میخواهید برای بیماران دیابتی کمپوت کیوی خانگی را تهیه نمایید حتما با مشورت پزشک و استفاده از شکر های رژیمی مانند شکر قهوه ای یا فروکتوز این کار را انجام دهید چرا که ماده ی غذایی کمپوت، سهم قند بسیاری دارد.
3. میوه ها دارای ویتامین های مختلف هستند و برای اینکه ویتامین خود را حفظ نمایند، بهتر است خیلی خورد و ریز نشوند. هرچه قطعات شما بزرگتر بوده و کمتر از چاقو استفاده کنید، ارزش غذایی کمپوت کیوی شما بالاتر خواهد بود.
4. قرار دادن میوه ها در معرض حرارت زیاد و بالا، موجب از دست رفتن انواع ویتامین ها و مواد معدنی آن میشود. نسبت به پختنِ بیش از اندازه ی کمپوت خود اصرار نکنید.
5. در طرز تهیه کمپوت کیوی به هر یک از روش های ذکر شده، پس از حرارت، میوه رنگ خود را از دست داده و به سمت رنگ قهوه ای متمایل میشود.
6. جهت جلوگیری از این تغییر رنگ که ظاهر کار شما را ناپسند میکند، میتوانید از کمی پوره ی کیوی استفاده کنید. به این ترتیب که همراه با افزودن میوه ها، پوره را نیز اضافه کنید تا رنگ خود را به میوه ها بدهند.
• در این بخش قصد داریم شما را با خواص کمپوت کیوی خانگی آشنا کنیم و باید بدانید که کیوی این میوه خوش طعم پاییزی و زمستانی که در رده ی مرکبات جای میگیرد، به دلیل دارا بودن منابع سرشار از ویتامین c و فیبر و مواد معدنی دارای خاصیت آنتی اکسیدانی بوده و علاوه بر آن در پیشگیری بهبود و درمان بسیاری از بیماری ها موثر است.
• کیوی این میوه پرزدار، دارای مواد غذایی بالا و میزان کالری بسیار پایینی است، به این خاطر در رده میوههای بسیار مفید قرار دارد. این میوه به دلیل خاصیت کاهندگی که بر سطحتری گلیسیرید دارد، از غلظت خون میکاهد و از تنگ شدن عروق و بروز انواع سکتهها جلوگیری میکند.
• کمپوت کیوی با داشتن آنتی اکسیدان فراوان خاصیت ضدسرطانی بسیاری دارد و امکان مبتلا شدن به بعضی از سرطان ها را کاهش می دهد.
• افرادی که چشمان ضعیفی دارند با خوردن کیوی میتوانند بینایی خود را افزایش دهند و از ضعیف شدن چشمهایشان جلوگیری نمایند، چراکه کیوی دارای مقدار زیادی ویتامین «A» بوده که این ویتامین برای چشم بسیار مفید است.
• کیوی از آسیب به DNA جلوگیری میکند، که به پیشگیری از سرطان جلوگیری میکند. بنابراین سعی کنید این میوه مفید را به هر طریقی شده در سبد غذایی خود جای دهید.
• خوردن میوه کیوی و کمپوت آن، به بیماران مبتلا به انواع گلودرد، سرفه های مزمن و سرماخوردگی های منجر به عفونت های ریه توصیه می شود.
• این ماده غذایی از سرفه و خس خس گلو جلوگیری نموده و در روند بهبود سریعتر سرماخوردگی موثر است. کمپوت کیوی سرشار از ویتامین A و E و آنتی اکسیدانهای حیاتی بوده و به دلیل بلع راحت آن خصوصاً باب میل کودکان است.
• از دیگر خواص درمانی کمپوت کیوی تاثیر مستقیم بر روی سیستم تنفس است. مصرف مداوم میوه کیوی و یا کمپوت آن طبق آمار رسمی، بالای ۴۰ درصد موجب کاهش ابتلا به خس خس سینه و سرفه های شدید در سرماخوردگی های فصلی و آلرژیک می شود.
کمپوت کیوی منبعی بسیار غنی و سرشار از ویتامین C است و مقدار ویتامین C آن از پرتقال نیز بیشتر است. ویتامین ث موجود در کیوی، دو برابر پرتقال، شش برابر لیموترش و میزان مواد مغذی آن هشت برابر سیب است. همچنین دانه های سیاه آن حاوی ویتامین D است. کیوی همچنین دارای ویتامین A ویتامینهای B1, B3, B2 و سایر ویتامینهای گروه ب است.
کیوی از میوههای بسیار کم کالری است. در 100 گرم کیوی 47 کالری وجود دارد و از جهت میزان کالری هم ردیف زردآلو و نارنگی است. مقدار پتاسیم آن از موز بیشتر است. از میزان منیزیم بسیار بالایی برخوردار است و به همین خاطر نیز امکان ابتلا به بعضی از سرطانها و بیماریهای قلبی را کاهش میدهد.
در این بخش مواد لازم و طرز تهیه کمپوت کیوی خانگی را برایتان بیان کردیم و امیدواریم این کمپوت خوشمزه و مقوی را در منزل درست کنید و در وعده صبحانه سرو نمایید.