خوردن ماهی با ماست عوارض بسیاری دارد و در برخی از موارد ممکن است موجب مرگ شود عوارض خوردن ماهی با ماست را در ادامه مرور خواهیم کرد و مضرات خوردن ماهی با ماست بیان خواهد شد.
ماهی با ماست هر دو دارای طبع سرد بوده و در نتیجه خوردن ماست با ماهی با هم میتواند سبب حالت سردی در فرد شده و مشکلاتی را مانند ضعف و بیحالی و نفخ و دل درد، خواب آلودگی، تکرر ادرار و … را ایجاد کند. پس در گام اول توصیه میشود که از خوردن ماهی با ماست با هم بپرهیزید و در صورت مصرف نیز حتما آنها را با مصلحاتی گرم مانند خرما و گردو استفاده کنید. اگر دچار سردی شدید حتما یک خوراکی گرم مانند چایی نبات مصرف کنید تا عوارض خوردن ماهی با ماست برطرف شود. البته تمام این موارد بستگی به طبع خود فرد هم دارد. برخی از افراد در صورت خوردن ماست با ماهی به طور همزمان هیچ مشکلی را تجربه نمیکنند.
خوردن ماهی با ماست با همدیگر عوارضی دارد و در برخی از افراد به دلیل طبع سرد ماهی و ماست موجب سردی میشود. مشکلات سردی شامل دل درد و خواب آلودگی، افزایش ادرار، افزایش مخاط دهان و … است. حتما شما هم به گوشتان خورده است که خوردن ماهی با ماست با همدیگر برای بدن ضرر دارد و ممکن است باعث مرگ شود؟ اما آیا این نظر حقیقت دارد؟ برای پاسخ به این سوال با ما همراه باشید.
خوردن ماهی و ماست به دلیل اینکه اسید لاکتیک موجود در ماست بر روی عصب پاراسمپاتیک اثر گذاشته و حالت لختی را در بدن به وجود می آورد به همین علت در مصرف غذاها تناسب با هم باید حفظ گردند و برخی از افراد نیز حساسیت خاص غذایی را دارند و امکان بروز بثورات پوستی در هنگام مصرف ماهی با ماست در آن ها وجود داشته ، ماهی های پرورشی و دیگر انواع ماهی ها دارای پروتئین کافی و ارزش غذایی بالا داشته و همگی دارای مقادیر کافی از ید و کلسیم میباشند بعضی از افراد با خوردن ماست یا دوغ همراه غذاهای حاوی ماهی موافق نبوده و معتقدند که سبب نفخ و ناراحتی گوارش میگردند که این مساله ارتباط زیادی با وضعیت گوارش شخص داشته و بعضی ها چنانچه ماهی را با دوغ یا ماست میل کرده دچار نفخ، اختلالات گوارشی و حتی گاه اسهال نیز میشوند. و برخی افراد دیگر در اثر خوردن این مواد غذایی با هم سردی دچار سردی میشوند ولی بعضی دیگر در اثر خوردن ماهی با ماست یا دوغ دچار هیچ نوع عارضه ای نمی گردند و بنابراین هر فردی باید با توجه به وضعیت دستگاه های بدن خود و به خصوص دستگاه گوارش خود نوع تغذیه اش را مشخص کنند.
تعدادی از از افراد نیز حساسیت خاص غذایی داشته و امکان دارد که با خوردن ماهی با ماست با هم بثورات پوستی بزنند و اینکه قدیمی ها برحسب تجربه می گفتند لک می زنی و این دو را با هم نخورید که مطلب ثابت شده ای در طب وجود ندارد و عوارض پوستی چون با خوردن ماهی و ماست مرض جلدی به وجود می اورد وخیلی خطرناک است. و بعد از خوردن ماست با ماهی خارش بر روی جلد احساس میشود و کم کم سوزش در ناخن ها وزیر جلد احساس شده و سپس داخل رگهای خوی قسم اب سرد یا تیزابی در قسمتهای مختلف بدن محسوس میشود والبته واین دایمی نیست و حالت تناوبی داشته وحتی در بخش های مختلف جلد لکهای سفید ایجاد کند که درمان برایش کشف نشده است.
همچنین ممکن است که برخی از قسمتهای جلد در قسمتهای پا تا یک زمانی سیاه رنگ میشود، اما بعدا به حالتی عادی بر میگردد. حساسیت جلدی دیگری نیز ممکن است در قسمتهای بدن بوجود آید و در برخی از موارد آلرژی در افراد انقدر زیاد میشود که گاهی به مرگ افراد می انجامد.
در کل خوردن ماست با ماهی هر دو دارای طبع سرد هستند و ممکن بوده که برای افرادی که نسبت به سردی حساس میباشند مشکلاتی که بهش سردی یا ثقل میگن به وجود بیاورد مثل:سنگینی معده، دل درد، خواب آلودگی، افزایش ادرار، افزایش ترشحات دهان هنگام خواب و …
برای رفع این عارضه ها استفاده از یه چیز گرم مانند چای نبات و یا چند عدد خرما ضروری است و البته لازم به ذکر است که بسیاری از افراد ماهی و ماست رو باهم مصرف میکنند و برایشان مشکلی ایجاد نمیکند چون حساسیت ندارند.
خوردن تن ماهی و ماست نیز هماننده خوردن ماست با ماهی مضرات بسیاری دارد عوارض تن ماهی و ماست را شرح خواهیم داد برخی از غذاها اگرچه به تنهایی مفید و مناسب هستند اما مصرف آنها با هم میتواند تعادل بدن را به هم بزند و عوارضی را ایجاد کند. یکی از این غذاها تن ماهی با ماست است. از جمله اتفاقاتی که در بدن به دلیل عوارض خوردن تن ماهی و ماست به وجود میآید این است که مصرف همزمان تن ماهی با ماست با هم به دلیل اثر لاکتیک اسید ماست بر اعصاب سمپاتیکی موجب شل و بیحس شدن بدن شده و به همین دلیل باید از خوردن این دو با هم پرهیز کرد. و البته این اثر تنها منحصر به ماست نبوده و دوغ نیز میتواند چنین اثری داشته باشد. گاهی نیز در اثر خوردن تن ماهی با ماست یا دوغ نفخ ایجاد میشود.
برخی از افراد نیز دچار سردی میشوند که به دلیل طبع سرد تن ماهی و ماست است. مشکلات سردی شامل دل درد و خواب آلودگی، افزایش ادرار، افزایش مخاط دهان و … است. برای رفع این حالت سردی میتوان خرما یا چایی نبات یا یک چیز گرم خورد.
در برخی از اشخاص نیز در اثر خوردن تن ماهی و ماست بثورات پوستی ایجاد میشود که به اصطلاح از قدیم میگفتند که خوردن این دو با هم موجب لک شدن پوست یا همان پیسی میشود.
از جمله عوارض پوستی دیگری که در هنگام خوردن تن ماهی با ماست ممکن است دیده شود، سوزش ناخنهاست و شاید در برخی از قسمتهای پوست پا سیاهی دیده شود که پس از مدتی رفع خواهد شد.
در شدیدترین حالتها که بسیار نادر است نیز آلرژی به قدری شدید خواهد بود که موجب مرگ فرد خواهد شد.
لکهای سفید رنگی که روی پوست ایجاد میشود و معمولا درمانی ندارد را پیسی میگویند. این حالت در بیشتر افراد ارثی است و اگر فرد به طور ارثی مستعد پیسی باشد بهتر است که از خوردن برخی غذاها که این حالت را تشدید میکند بپرهیزند. از جمله غذاهایی که میتواند تشدید کننده پیسی باشد خوردن غذاهای با طبع سرد مانند ماهی و ماست یا ترشی و ماست به طور همزمان است.
نکات مهم برای مصرف ماهی
ترجیحا ماهی با دوغ و ماست خورده نشود.
افراد سرد مزاج بهتر است که ماهی مصرف نکنند.
از خوردن آب با ماهی بپرهیزید.
در صورت خوردن ماهی میتوان از خوردن مصلحهای آن مانند خرما و گردو و … استفاده کرد تا طبع آن را متعادل سازند.
بیشتر توصیه میشود که ماهی در فصلهای گرم خورده شود.
خوردن ماهی با لیموترش
همیشه توصیه میشود که همراه ماهی لیمو ترش هم خورده شود چراکه ویتامین ث لیمو موجب جذب بهتر آهن و سایر مواد معدنی موجود در ماهی میشود. اما به دلیل اینکه ماهی و لیمو هر دو طبع سردی دارند بهتر است که در کنار آنها حتما خرما نیز خورده شود تا متعادل شده و سبب بیحالی و ضعف نشود.
خوردن ماهی با تخم مرغ
خوردن همزمان ماهی و تخم مرغ هم بسیار زیان آور است. تخم مرغ و شیر همراه هیچ غذای گوشتی دیگری نباید مصرف شوند زیرا سودا تولید کرده و بر رفتارها و خلق و خوی فرد تاثیر بدی دارند. همچنین میتوانند سبب افزایش افسردگی شوند.
علاوه بر اینکه گفته شد خوردن ماست با ماهی میتواند موجب عوارضی چون افزایش خطر سکته، کاهش نیروی جنسی، لک و پیسی و دل درد و ناراحتیهای عصبی شود، در وعده شام تمام این عوارض افزایش بیشتری پیدا میکند. طبخ صحیح ماهی برای حفظ خواص آن کدام است؟ معمولا ماهی را سرخ کرده و مصرف میکنند اما اگر میخواهید که خواص آن را بیشتر حفظ کنید بهتر است آن را به صورت بخار پز مصرف کنید و یا آن را در مایکروفر درست کنید. در هر حال اگر ماهی را سرخ میکنید تا جای ممکن از روغن کمتری استفاده کنید. برای گرفتن بوی ماهی نیز میتوانید از گوجه فرنگی و پیاز استفاده کنید.
نمک سود کردن ماهی برای تهیه آن هم اگرچه با ذایقه برخی از افراد سازگار است اما مضراتی دارد. بهتر است که به ماهی نمک کمی زده یا اینکه اصلا نمک نزنید تا ارزش غذایی آن بیشتر حفظ شود. در عوض میتوانید از ادویه و چاشنیهای بهتری مانند لیمو ترش و نارنج استفاده کنید.
ماهی شکم پر هم میتواند یک غذای خوش مزه باشد که بدون نیاز به سرخ کردن ماهی تهیه شده و علاوه به بر طعم خوش و عالی ارزش غذایی ماهی را نیز حفظ میکند.
مصرف ماهی دودی به چند دلیل توصیه نمیشود، چراکه اغلب ماهیهای کهنهای که به فروش نمیروند دودی میشوند تا مدت زمان ماندگاری آنها بیشتر بشود. ممکن است چنین ماهیهایی فاسد هم شده باشند. پس بهتر است ماهی را سالم و تازه تهیه کرده و مصرف کنید.
خوردن کدام ماهی بهتر است
ماهیهای دریایی از ماهیهای پرورشی بهتر و سالمتر هستند زیرا تحرک بیشتر داشته و از مواد طبیعیتری هم تغذیه کردهاند. چنین ماهیهایی ارزش غذایی بیشتری داشته و امگا سه، کلسیم و فسفر در آنها بیشتر است.
در روایات اسلامی آمده است که اگر ماهی به خصوص شب هنگام خورده شود و با مصلحاتش همچون خرما، گردو، عسل، روغن بادام شیرین، کنجد، زنجبیل، آویشن یا به همراه ادویه جات با طبع گرم خورده نشود، یکی از عوامل تشدیدکننده ام اس و سکته خواهد بود؛ بهترین چاشنی ماهی، آب نارنج و سیر است که هم فواید بی شمار و هم طبع گرمی دارند.