قرص لوراتادین برای چیست + موارد و مقدار مصرف و عوارض
قرص لوراتادین برای چیست
قرص لوراتادین 10 میلی گرم یکی از بهترین داروهای موجود در داروخانه ها برای حساسیت های فصلی، آبریزش بینی و سرفه است و در ادامه این بخش موارد و مقدار مصرف به همراه عوارض قرص لوراتادین آورده شده است. قرص Loratadin یک قرص ضد آلرژی و ضد حساسیت است که به راحتى از طریق لولههاى گوارش جذب خون مىشود و بین یک تا سه ساعت پس از مصرف اثر درمانى اش شروع مىشود. این دارو در درمان بیماران دچار کهیر مزمن ناشناخته نیز استفاده میشود. سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) در سال ۱۹۹۳ لوراتادین را تأیید کرد. شرکت محصولات مراقبتهای بهداشتی بایر (Bayer Healthcare) اولین شرکت سازندهی این دارو است.
قرص لوراتادین برای چه دردی است
معمولا با تغییر فصلها آلرژی و حساسیتها نیز خودشان را نشان میدهند. اگرچه بیشترین حساسیتها در فصول بهار و پاییز دیده میشوند، اما در هر زمانی از سال امکان بروز آلرژی در افراد وجود دارد. برای کاهش علائم حساسیت میتوان از داروهای آنتی هیستامین مثل قرص لوراتادین استفاده کرد. در صورتی که به هر یک از شرایط زیر دچار هسیتد، قبل از مصرف این دارو به پزشک یا داروساز خود اطلاع دهید:
ابتلا به آسم
بیماریهای کلیوی
بیماریهای کبدی
موارد مصرف قرص لوراتادین 10 mg
رفع علایم آلرژی یا حساسیت از مهمترین فواید استفاده از لوراتادین است. این دارو یکی از انواع آنتی هیستامینها است که اثرات هیستامین شیمیایی طبیعی موجود در بدن را کاهش میدهد. هیستامین تولید شده در بدن میتواند باعث بروز علائمی نظیر عطسه، خارش، ترشح اشک از چشم و آبریزش بینی گردد. از این رو قرص لوراتادین به عنوان نوعی آنتی هیستامین میتواند برای درمان عطسه، آبریزش بینی، ترشح اشک از چشم، کهیر پوستی، خارش و سایر علائم سرماخوردگی یا علائم حساسیت مصرف شود. قرص لوراتارین معمولاً در بستههاى ۲۰ تایى عرضه مىشود. چنانچه به منظور رفع علائم بیماری کهیر قصد مصرف این آنتی هیستامین را دارید بهتر است با روش های خانگی آن هم آشنا شوید. اگر با مصرف قرص لوراتادین دچار عوارض جدی ای نظیر مشکل تنفسی یا از حال رفتگی شدید با اورژانس تماس بگیرید.
قرص لوراتادین برای سرفه
قرص لوراتادین دارویی ضدحساسیت است که علاوهبر کاهش سطح هیستامین در بدن، برخلاف بسیاری از آنتیهیستامینها خوابآلودگی ایجاد نمیکند و برای سرفه های ناشی از حساسیت فصلی می توان استفاده کرد.
قرص لوراتادین برای سرماخوردگی
با نظر پزشک معالج در برخی از موارد این دارو برای سرماخوردگی تجویز می شود. در صورتی که سرماخوردگی در بدن تان دارید باید به پزشک مراجعه کرده تا داروهای مناسب برای نوع سرماخوردگی شما را تجویز کند. مصرف خودسرانه قرص لوراتادین برای سرماخوردگی ممنوع است و به هیچ وجه توصیه نمی شود.
قرص لوراتادین برای آبریزش بینی
هیستامین بهشکل طبیعی دراثرِ تحریک عوامل خارجی در بدن تولید میشود و علائمی مانند عطسه، خارش ، آبریزش بینی و چشم را ایجاد میکند. از این دارو میتوان برای بهبود کهیر و خارش پوستی در افراد مبتلا به حساسیتهای مزمن پوستی استفاده کرد. آنتیهیستامینهای غیرخوابآور دیگری هم در بازار موجود است که میتوانید آنها را هم با تجویز پزشک و هم بدون نسخه از داروخانه تهیه کنید. تأثیر انواع مختلف این داروها برای هر فرد با دیگری متفاوت است. بعضی از آنها ممکن است برای برخی بیماران مؤثرتر باشد. اگر با وجود مصرف دارو، باز هم علائمتان بهتر نشده است به پزشکتان اطلاع دهید.
مقدار مصرف قرص لوراتادین
بهتر است میزان مصرف قرص لوراتادین توسط پزشک تعیین گردد. این دارو به شکل قرص، کپسول و شربت به بازار عرضه میشود. مصرف این دارو برای کودکان زیر ۶ سال ممنوع است. مقدار مصرف قرص لوراتادین برای بزرگسالان روزانه بیشاز ۱۰ میلیگرم معادل بیشاز یک عدد قرص، کپسول یا دو قاشق چایخوری از شربت آن توصیه نمیشود. مگر اینکه پزشک تشخیص داده باشد که باید بیشتر از آن مصرف کنید. از این دارو باید به مقدار توصیه شده و در بازه زمانی مشخص شده استفاده کرد.
درصورتِ مصرف بیشتر قرص لوراتادین از دوز روزانهی مجاز (۱۰ میلیگرم) این دارو، احتمال سردرد، تپش قلب و خواب آلودگی شدید وجود دارد. همچنین مصرف بیشاز ۱۰ میلیگرم در کودکان میتواند عارضهای موقت شبیه به بیماری پارکینسون ایجاد کند. درصورتیکه به مصرف بیشازحد دارو مشکوک هستید، با فوریتهای پزشکی تماس بگیرید. میزان یا زمان مصرف خود را بدون مشورت با پزشک کم یا زیاد نکنید.
نحوه مصرف داروی لوراتادین
• چگونگی مصرف قرص لوراتادین به دو شکل وجود دارد. یک نوع آن بلعیدنی است و نوع دیگر روی زبان ذوب میشود.
• درباره نحوه مصرف قرص لوراتادین باید بگوییم که قرص بلعیدنی را با یک لیوان آب یا آبمیوه میتوان مصرف نمود. اگر با بلعیدن مشکل دارید، از خط روی قرص میتوانید آن را بشکنید و هر دو قسمت را جداگانه با آب کافی ببلعید آن را نجوید.
• قرص ذوب شونده در دهان بدون نیاز به آب، بر روی زبان ذوب میشود. فقط باید مراقب باشید موقع درآوردن این قرص از بسته، آن را خرد نکنید.
• مصرف شربت لوراتادین برای کودکان راحت تر است. سعی کنید برای اطمینان از مصرف دقیق و به اندازه، از قاشق اندازهگیری داخل جعبه شربت و یا سرنگ استفاده کنید. مصرف بیش از اندازه لازم در کودکان، ممکن است موجب بروز علائمی همچون سردرد، خستگی و عصبی بودن شود.
• شربت لوراتادین در طعمهای مختلف میوهای برای کودکان تولید میشود.
• اگر قرص لوراتادین را برای تسکین علائم آلرژی به فرزند خود میخواهید بدهید، مطمئن شوید وزن کودک بالای ۳۰ کیلوگرم باشد و با دستور پزشک باشد.
بهترین زمان مصرف قرص لوراتادین
ممکن است فقط در روزی که دچار علائم آلرژی شدهاید نیاز به مصرف این دارو داشته باشید و بهترین زمان مصرف قرص لوراتادین بسیار مهم است؛ به عنوان مثال وقتی در معرض یک ماده محرک، مثلا موی حیوان قرار گرفتهاید. یا برای جلوگیری از علائم حساسیت مانند تب یونجه در فصل بهار و تابستان، لازم باشد آن را به طور مرتب مصرف کنید.
دارو را با معده خالی حداقل ۲ ساعت بعد از غذا مصرف كرده و تا حداقل یک ساعت بعد از مصرف دارو از خوردن غذا پرهیز كنید. در صورت فراموش کردن یک دوز دارو، به محض به خاطر آوردن دوز فراموش شده آن را میل کنید. اما اگر تقریبا زمان نوبت بعدی رسیده است، نوبت فراموش شده را رها کرده طبق برنامه منظم خود عمل کنید و مقدار دارو را ۲ برابر نکنید. نیمه عمر این دارو 3-20 ساعت است . زمان لازم برای شروع اثر ان 1-3 ساعت و طول مدت اثر آن حدود 24 ساعت است . متابولیسم دارو کبدی و به متابولیت فعال تبدیل میشود.
قرص لوراتادین در بارداری
مصرف قرص لوراتادین در دوران بارداری مجاز نمیباشد، مگر در موارد اضطراری و تشخیص پزشک متخصص. این دارو از داروهای گروه B است که مصرف آنها برای جنین ممکن است خطرناک باشد. با اینحال، خانمهای باردار یا کسانی که قصد بارداری دارند، بهتر است قبل از مصرف این دارو یا هر داروی دیگری با پزشک صحبت کنند. در طول بارداری، سرما خوردگی، حساسیت و سرفه به سراغ مادر می آید. مشورت با پزشک برای استفاده از قرص لوراتادین و عدم تاثیر منفی آن بر مادر و جنین راهی مناسب است.
عوارض قرص لوراتادین
سردرد، سرگیجه، اختلال بینایی، ضعف عضلانی یا خستگی غیرمعمول، طپش یا تندی ضربان قلب، احساس گرفتگی در سینه و اشکال در دفع ادرار، کهیر، عصبانیت، افزایش حساسیت به نور آفتاب از مهمترین عوارض مصرف قرص لوراتادین می باشد. اگر هر تاثیر غیرعادی احساس کردید با پزشک خود تماس بگیرید. درصورتی که پزشک این دارو را برای شما تجویز کرده است مطمئن باشید فواید آن بیش از مضراتش بوده است. همچنین لازم است بدانید اکثر افرادی که این دارو را مصرف کردهاند، عوارض جدی این دارو را تجربه نکردهاند. چنانچه گر واکنش آلرژیک جدیای مثل علائم پوستی، خارش، تورم (مخصوصا در صورت، زبان و گلو)، گیجی شدید و اختلال تنفسی را تجربه کردید، سریعا از فوریت های پزشکی کمک بگیرید. با توجه به اینکه لیست عوارض کامل نیست، ممکن است با عارضه ای برخورد کنید که ذکر نشده باشد. در این موارد با پزشک یا دارو ساز مشورت کنید. در صورت بروز علائم واکنش آلرژیک به لوراتادین مانند کهیر، تنفس دشوار، تورم صورت، لبها، زبان یا گلو حتما سریعا به اورژانس مراجعه کنید. در صورت بروز هر یک از علائم زیر، مصرف قرص لوراتادین را متوقف کنید و به موضوع را به پزشک خود اطلاع دهید:
ضربان قلب سریع یا نامنظم
سردرد شدید
احساس سبکی، مثل حالتی که ممکن است غش کنید
عوارض قرص لوراتادین در شیردهی
لوراتادین به راحتی در شیر ترشح میشود. مصرف آنتی هیستامین در زنان شیرده ممنوع است. مصرف این دارو در دوران شیردهی توصیه نمی شود؛ اگر پزشکتان آن را برایتان تجویز کرده، حتما به او اطلاع دهید که در دوران شیردهی هستید.
موارد منع مصرف لوراتادین
• هر چند این دارو بر خلاف سایر داروهای آنتی هیستامین ایجاد خوابآلودگی نمیکند، با این وجود از عکسالعمل بدن خود نسبت به این دارو پیش از کار با ماشینآلاتی که نیاز به هوشیاری دارند اطمینان حاصل کنید.
• در صورتی که به این دارو یا دسلوراتادین حساسیت دارید نباید از این دارو استفاده کنید.
• بیضرری و اثربخشی مصرف دارو در كودكان كوچكتر از ۲ سال ثابت نشده است.
• این دارو را با آب پرتقال، آب گریپ فروت یا آب سیب مصرف نکنید، چرا که ممکن است سطح خونی دارو را کاهش دهند.
• لوراتادین ممکن است روی نتایج آزمایش قند خون تاثیر بگذارد. اگر مبتلا به دیابت هستید یا قصد انجام این آزمایش را دارید، با پزشک خود مشورت نمایید.
• کسانى که از بيمارى کبدى رنج مىبرند احتمال دارد در مصرف اين دارو دچار مشکل شوند چرا که متابوليسم اين دارو کبدى است و بيماران کبدى دچار عوارض نامطلوب از جمله خوابآلودگىهاى شديدى مىشوند که در اين خصوص بايد با پزشکشان مشورت کنند.
• این دارو را به کودکان کوچکتر از ۲ سال ندهید. همیشه قبل از دادن هر گونه داروی سرفه یا داروی سرماخوردگی به کودکان با پزشک معالج مشورت کنید؛ زیرا امکان مرگ ناشی از سوء استفاده از داروهای سرفه و داروهای سرماخوردگی در کودکان وجود دارد.
• کسانی که به اختلال مادرزادی و نادر فنیل کتونوری (Phenylketonuria) با علامت اختصاری PKU مبتلا هستند.
• تا زمانیکه تحت درمان با این دارو هستید، الکل مصرف نکنید. الکل و لوراتادین هر دو سبب خوابآلودگی، خشکی دهان و خشکی چشم (تاری دید) میشوند.
تداخل دارویی
قرص لوراتادین ممکن است با داروهای دیگر تداخل ایجاد کند. هر چند تعداد این داروها انگشتشمار است، بااینحال در صورت مصرف انواع داروهای نسخهای، داروهای بدون نسخه، داروهای غیرمجاز، داروهای گیاهی، رژیمی، مکملهای تغذیه و مکملهای ورزشی باید پزشک یا داروساز را در جریان قرار دهید. مصرف داروهای مهاركننده متابولیسم كبدی، داروهای سیستم عصبی و یا فرآورده های حاوی الکل با داروی لوراتادین تداخل پیدا می کند و نباید مصرف کنید.
مصرف همزمان این دارو و رانکسا (Ranexa) که به نام رانولازین هم معروف است و برای درمان آنژین صدری (نوعی از بیماری های قلبی عروقی) بهکار میرود خطرناک است. همچنین اگر هر یک از داروهای زیر را مصرف میکنید، پیش از مصرف لوراتادین به پزشکتان اطلاع دهید:
آمیودارون (Amiodaron) با نامهای تجاری کوردارون (Cordarone)، نکسترون (Nexterone) و پاکرون (Pacerone)؛
داریوناویر (Darunavir) با نام تجاری پرزیستا (Prezista)؛
داساتینیب (Dasatinib) با نام تجاری اسپریکل (Sprycel).
نگهداری قرص لوراتادین
• قرص لوراتادین را در دستشویی، نزدیک ظرفشویی و دیگر مکانهای مرطوب نگذارید، زیرا حرارت و رطوبت میتواند باعث تجزیه دارو شود.
• شربت را در دمای کمتر از ۳۰ درجه سانتیگراد و دور از نور نگهداری کرده و از یخزدگی محافظت نمایید.
• دارو را دور از نور و در دمای کمتر از 30 درجه سانتیگراد نگهداری و از یخ زدگی نیز محافظت گردد .
• از مصرف داروی تاریخ گذشته بپرهیزید.
موارد مصرف قرص لوراتادین برای چیست را در این مقاله مشاهده کردید و این مقاله صرفا جنبه آموزشی دارد و به هیچ عنوان نباید جایگزین مراجعه به پزشک گردد. برای اطلاع از مقدار، نحوه مصرف و عوارض قرص لوراتادین به پزشک متخصص مراجعه کنید.