قرص کابرگولین برای قطع شیردهی مناسب است یا نه؟ بسیاری از خانم های شیرده نمی دانند که آیا باید از قرص کابرگولین برای قطع شیردهی استفاده کنند یا این دارو مضر است در ادامه به شما خواهیم گفت که موارد مصرف قرص کابرگولین برای چیست با ما همراه باشید. غدههایی که در بدن ما هستند تا زمانی که به درستی کار خود را انجام میدهند، دیده نمیشوند. این غدهها که تعدادشان هم در بدن انسان کم نیست، هر کدام هورمون خاصی ترشح کرده و به کارکرد درست بدن کمک میکنند. غده هیپوفیز که در مغز جای گرفته است هم همین وظیفه را دارد. این غده نوعی هورمون به نام پرولاکتین ترشح میکند که در صورتیکه کمتر یا بیشتر از میزان نیاز بدن این کار را انجام دهد، فعالیت برخی از ارگانهای بدن را مختل میکند. برای تنظیم میزان ترشح هورمونها در بدن میتوان با مراجعه به پزشک از درمان دارویی تجویزشده استفاده کرد.
قرص کابرگولین برای قطع شیردهی باید با دستور پزشک مصرف گردد و زنان شیرده باید از مصرف قرص کابرگولین برای قطع شیردهی پرهیز کنند. قرص کابرگولین (Cabergoline) از داروهایی است که میزان هورمون پرولاکتین ترشح شده از غده هیپوفیز را در مغز کاهش داده و از این طریق اختلالات هورمونی را درمان میکند. از این دارو برای کنترل و درمان بیماری پارکینسون و درمان اختلالات قاعدگی نیز استفاده میشود.
تهوع، یبوست، سردرد، ضعف، سرگیجه، خوابآلودگی، ضربان قلب نامنظم، تعریق، افزایش یا کاهش وزن، گرفتگی پا و خشکی دهان
تداخل دارویی : داروهای خوابآور، داروهای آرامبخش، داروهای ضد تشنج، داروهای ضد درد، داروهای ضدافسردگی و داروهای کاهشدهنده فشار خون
میزان دقیق مصرف داروی کابرگولین برای بیماریهای مختلف متفاوت بوده و حتما باید توسط پزشک تعیین گردد. این دارو معمولا دو بار در هفته و حداقل برای ۶ ماه مصرف میشود. پزشک ممکن است گاهی اوقات دوز مصرفی دارو را تغییر دهد تا مطمئن شود بهترین نتایج را دریافت میکنید.
در صورت داشتن هر گونه حساسیت دارویی نباید از این دارو استفاده کنید.
چنانچه فشار خون بالا داشته و یا سابقه ابتلا به بیماریهای قلبی-تنفسی را داشتهاید تنها با نظر پزشک باید از این دارو استفاده کنید.
اگر به بیماریهای کبدی مبتلا هستید قبل از مصرف دارو پزشک را در جریان قرار دهید.
در مورد تمام داروهای دیگر (مخصوصا داروهای فشار خون) که استفاده میکنید، به پزشک خود اطلاع دهید.
بهتر است طی درمان با این دارو با پزشک خود در ارتباط باشید.
برای اطمینان از این که این دارو به وضعیت شما کمک میکند، خون شما باید به طور منظم برای اندازهگیری سطح پرولاکتین مورد آزمایش قرار گیرد.
اگرچه انتظار نمیرود این دارو به جنین آسیب برساند اما با این وجود در صورتیکه باردار هستید و یا قصد باردار شدن دارید با پزشک خود در این مورد صحبت کنید.
چنانچه در دوران شیردهی به نوزاد به سر میبرید قبل از مصرف این دارو پزشک را در جریان قرار دهید.
دارو را مطابق دستور پزشک مصرف کنید.
چنانچه مصرف یک نوبت از دارو را فراموش کردید و به زمان مصرف بعدی نزدیک بودید، دوز فراموش شده را رها کرده و طبق برنامه مصرف دارو را ادامه دهید. هیچ گاه برای جبران نوبت فراموششده میزان دارو را در نوبت بعدی افزایش ندهید.
ممکن است با مصرف این دارو دچار سرگیجه شوید. بنابراین به هنگام تغییر وضعیت بدن احتیاط کنید.
در صورتیکه با مصرف این دارو دچار مشکلات پوستی، دشواری تنفس یا تورم در صورت، دهان و یا گلو شدید، مصرف دارو را قطع کرده و به اورژانس مراجعه کنید.
اگر طی مصرف این دارو دچار تنگی نفس، سرفه خشک، ضعف و خستگی، کاهش وزن سریع، از دست دادن اشتها، درد کمر و تورم در مچ پا شدید مصرف دارو را قطع کرده و به پزشک مراجعه کنید.
قرص کابرگولین حتما باید با تجویز پزشک مصرف گردد و از مصرف خودسرانه قرص کابرگولین اجتناب گردد این دارو ممکن است در زنان شیرده عوارض ایجاد کند.