قرص کتوتیفن برای چی خوبه + مقدار مصرف قرص کتوتیفن در بزرگسالان
قرص کتوتیفن برای چی خوبه
قرص کتوتیفن یکی از داروهای ضد حساسیت است که در این بخش به شما خواهیم گفت قرص کتوتیفن برای چی خوبه و مقدار مصرف قرص کتوتیفن در بزرگسالان را بیان خواهیم کرد. کتوتیفن (Ketotifen) از خانواده آنتیهیستامینهاست که برای درمان حساسیت، سرماخوردگی، رینیت، آلرژی، کهیر و همچنین پیشگیری از آسم تجویز میشود. سرگیجه و ضعف برخی از عوارض مصرف این دارو است. با تغییر فصلها حساسیتها هم خودشان را نشان میدهند. در این مواقع افراد به سراغ آنتیهیستامینها میروند.
قرص کتوتیفن برای چیست
قرص کتوتیفن از داروهای محبوب در میان ضدحساسیتها است که قصد داریم در ادامه با موارد مصرف و عوارض قرص کتوتیفن آشنا شویم. مصرف این دارو در کودکان باعث بهبود خواب میشود. علاوه بر این زمانیكه این دارو به همراه سایر داروهای ضد آسم مصرف گردد، دفعات، شدت و علائم آسم را كاهش میدهد. توجه داشته باشید که این دارو در حملات آسم استفاده نمیشود و فقط برای پیشگیری موثر است. داروی کتوتیفن به شکل قرص و شربت در دسترس است.
مقدار مصرف قرص کتوتیفن در بزرگسالان
میزان دقیق مصرف قرص کتوتیفن حتما باید توسط پزشک متخصص تعیین گردد. به طور معمول در بزرگسالان و كودكان بالای 3 سال مقدار 1 میلیگرم (یک قرص یا 5 میلیلیتر شربت)، 2 بار در روز، یکبار صبح و یک بار شب مصرف میشود. در نوزادان و كودكان 6 ماه تا 3 سال پزشک میزان مصرف را بر اساس وزن كودک تعیین میكند.
نحوه مصرف قرص کتوتیفن
1. در صورت فراموش شدن یک نوبت مصرف قرص کتوتیفن، به محض به یاد آوردن، آن نوبت باید مصرف شود، مگر این كه تقریباً زمان مصرف نوبت بعدی فرارسیده باشد. در این صورت، مقدار مصرف بعدی نباید دوبرابر گردد.
2. اگر چه قرص کتوتیفن را میتوان همراه با غذا یا به تنهایی میل نمود اما توصیه میشود آن را با غذا یا بلافاصله پس از غذا میل نمایید.
3. چنانچه پزشک برای شما رژیم غذایی خاصی را تعیین کرده است از آن به دقت پیروی کنید.
4. در صورت داشتن حساسیت دارویی و غذایی شدید قبل از مصرف این دارو پزشک را در جریان قرار دهید.
5. اگر مصرف قرص کتوتیفن را در زمان مقرر فراموش کردید، به محض بخاطر آوردن از آن استفاده کنید. ولی اگر نزدیک به زمان مصرف بعدی است، نوبت فراموش شده را دیگر مصرف نکنید و برنامه معمول خود را از سر بگیرید. هرگز برای جبران نوبت فراموش شده دوز مصرفی خود را دو برابر نکنید.
6. دارو را در دمای اتاق یا زیر آن (حدود 25 درجه سانتیگراد) و بدور از نور و رطوبت نگهداری کنید.
عوارض قرص ضد حساسیت کتوتیفن
1. ممکن است با مصرف قرص ضد حساسیت کتوتیفن شرایطی مانند خواب آلودگی، سرگیجه، خشکی دهان، عفونت تنفسی، تب و لرز، سردرد، اسهال، سرفه، مشکل در خواب یا علائمی مانند آنفولانزا را تجربه کنید. در صورت ادامه یافتن یا بدتر شدن شرایط، حتما به پزشک خود اطلاع دهید.
2. مواردی که در ادامه به آن ها اشاره خواهیم کرد بعید است رخ دهد، اما در صورت مشاهده فوراً به پزشک خود گزارش دهید: افزایش وزن غیرمعمول، درد معده، بثورات پوستی، خونریزی غیر معمول یا کبودی، تحریک پذیری، تحریک پذیری غیرعادی یا عصبی بودن.
3. اگر متوجه تأثیرات دیگری که در بالا ذکر نشده است، شدید، با پزشک یا داروساز خود تماس بگیرید.
تداخل دارویی
حتما در خصوص تمام داروهایی که مصرف میکنید پزشک خود را در جریان قرار دهید؛ به ویژه تمام داروهای خوراکی که برای دیابت استفاده می کنید. این دارو با داروهای ضد دیابت خوراکی، بوپروپیون، دونپزیل، آنتیهیستامینها و داروهای خوابآور و آرامبخشها تداخل دارویی خواهد داشت. طی مصرف این دارو مواردی مثل هیجان زدگی، بیقراری و بیخوابی مشاهده شده است.
موارد منع مصرف قرص کتوتیفن
1. در صورت ابتلا به بیماریهایی مثل دیابت و صرع قبل از مصرف دارو پزشک را در جریان قرار دهید.
2. چنانچه در دوران باداری یا شیردهی هستید درباره مصرف یا عدم مصرف این دارو با پزشک مشورت کنید. به طور کلی در دوران بارداری و شیردهی مصرف این دارو توصیه نمیگردد.
3. این دارو ممکن است باعث خواب آلودگی و گیجی گردد لذا ضمن درمان با این دارو از رانندگی و کار با وسایلی که نیاز به هوشیاری کامل دارند خودداری نمایید.
4. چنانچه متوجه هرگونه تغییر در نتایج آزمایش خون یا ادرار خود شدید، فورا مراتب را به پزشک مربوطه اطلاع دهید.
5. در صورت ظهور بثورات پوستی، کهیر، خونریزی یا کبودشدگی غیرمعمول مصرف دارو را قطع و بلافاصله به پزشک خود مراجعه کنید.
6. الکل حالت خوابآلودگی و گیجی قرص کتوتیفن را تشدید میکند.