مضرات خوردن قرص بدون آب + عوارض خوردن قرص با شیر

مضرات خوردن قرص بدون آب + عوارض خوردن قرص با شیر

مضرات خوردن قرص بدون آب

خوردن قرص بدون آب برای بدن شما ضرر دارد و باید از مضرات خوردن قرص بدون آب اطلاع داشته باشید هرگز سعی نکنید قرص را بدون آب بخورید در اینجا مهمترین عوارض خوردن قرص بدون آب بیان می شود. قرص خود را با یک یا دو لیوان آب مصرف کنید. اگر در روز حداقل هشت لیوان آب بخورید می‌توانید از آسیب به مری خود جلوگیری می‌کنید. در حالی که دراز کشیده‌اید قرص نخورید و حداقل ۱۵ دقیقه قبل از اینکه بخوابید، قرص خود را مصرف کنید. عوارض و مضرات خوردن قرص بدون آب باعث می‌شود نه تنها دارو به بدن ما کمک نکند بلکه باعث ایجاد عوارض دیگری مانند زخم مری هم بشود. پس حتی اگر عجله دارید همراه قرص خود آب مصرف کنید. اگر جایی می‌روید که احتمال دارد آب پیدا نکنید، قبل از رفتن یک بطری کوچک آب برای مصرف قرص‌های خود به همراه داشته باشید. پزشکان معتقدند که برای بلعیدن بهتر قرص، آب بهترین راه حل است و این گونه می‌توان از عوارضی که ممکن است در مری ایجاد شود و دیگر عوارض خوردن قرص بدون آب جلوگیری کرد.

 

خوردن قرص بدون آب برای مری مضر است

شما وقتی قرص را بدون آب مصرف می‌کنید به مری خود آسیب می‌زنید. زیرا وقتی قرص بدون آب از مری شما می‌گذرد ممکن است باعث ایجاد زخم یا پارگی در مری شود. اگر چنین اتفاقی رخ دهد، احتمالا احساس درد در پشت جناغ سینه، سوزش، تهوع و استفراغ خواهید کرد و حتی ممکن است به خاطر این علائم نیاز باشد به پزشک مراجعه کنید.

مضرات خوردن قرص بدون آب + عوارض خوردن قرص با شیر

گیر کردن دارو از عوارض خوردن قرص بدون آب است

قرص می‌تواند در مری گیر کرده و باعث ناراحتی و التهاب مری شود و در نتیجه ممکن است دچار سوزش معده، درد قفسه سینه و حتی خونریزی شوید. این مشکل به اندازه قرصی که مصرف می‌کنید نیز بستگی دارد. شرایط بیمار هم می‌تواند به گیر افتادن قرص در مری کمک کند. برای مثال افرادی که دیابت دارند و قرص مصرف می‌کنند در صورت عدم مصرف آب، احتمال گیر افتادن قرص در مری خود را افزایش می‌دهند یا افرادی که تحرک زیادی ندارند مشکل بزرگی برای عبور دادن قرص از مری دارند و لازم است حتما از آب استفاده کنند یا حداقل به دنبال قرص یک خوردنی ساده مصرف کنند تا از رسیدن قرص به معده مطمئن شوید. حتی پزشکان هشدار می‌دهند که خوردن قرص‌هایی مانند قرص‌های پوکی استخوان، آنتی بیوتیک‌ها و مسکن‌ها بدون مصرف آب بسیار خطرناک است و توصیه می‌کنند به شدت از این کار اجتناب کنید.

 

عصب دردی در مری وجود ندارد

هیچ عصب دردی در مری وجود ندارد و این باعث می‌شود، در صورت آسیب نیز احساس درد نکرده و بیشتر مواقع علائم مشکل ساز ظاهر نمی‌شوند؛ در نتیجه شما درست متوجه نمی‌شوید که آیا قرص از مری رد شده است یا نه. اما این را باید بدانید که بافت مری حساس است و اگر قرص در مری گیر کند به بافت آن آسیب می‌زند. این می‌تواند منجر به کمبود آب و خونریزی شدید در بدن شود. در برخی افراد ممکن است علائمی مانند درد قفسه سینه یا احساسی مانند سوزش معده ظاهر شود که بیشتر مواقع موقتی هستند و زود از بین می‌رود. اما به مرور زمان قرص‌ها وقتی در مری گیر می‌کنند، به بافت آن آسیب می‌زنند و می‌توانند بعد‌ها عوارض خوردن قرص بدون آب را نشان دهند.

 

زخم شدن مری به دلیل خوردن قرص بدون آب

از دیگر مضرات خوردن قرص بدون آب می‌تواند باعث ایجاد زخم شدن مری شود. مطالعات نشان می‌دهد هر نوع دارویی حتی قرص‌های جوشان ویتامین c می‌تواند باعث زخم در مری شود. پس یا باید آن‌ها را در آب قرار دهید یا حداقل آن‌ها را اول در بزاق یا آب دهان خود حل کرده و بعد ببلعید. مکمل‌های آهن نیز از این قاعده مستثنی نیستند.

مضرات خوردن قرص بدون آب + عوارض خوردن قرص با شیر

عوارض خوردن قرص با شیر

خوردن قرص با شیر هرگز توصیه نمی شود مگر پزشک دستور دهد. بطور کلی عوارض خوردن قرص با شیر باعث عدم جذب صحیح برخی از داروها در بدن می شود و یکی دیگر از مضرات خوردن قرص با شیر خطرناک بودن این کار است و برخی از داروها با شیر واکنش منفی نشان می دهند و ممکن است سلامت فرد به خطر بیفتد.

 

خیلی از افراد هستند که قرص های خود را به همراه شیر می خورند. این افراد فکر می کنند که کلسیم شیر، به جذب قرص کمک می کند و شیر می تواند عوارض قرص ها و داروها را بگیرد. کارشناس ارشد سازمان غذا و دارو از همگی خواسته اند که از مصرف قرص با شیر و حتی آبمیوه خودداری کنند. کارشناس ارشد سازمان غذا و دارو، دکتر نوشین محمدحسینی افزود: مواد دارویی با مایعاتی بجز آب، در مواردی که بدون تجویز پزشک یا توصیه داروساز صورت گیرد، می تواند اثر قرص ها را از بین ببرد.

مضرات خوردن قرص بدون آب + عوارض خوردن قرص با شیر

آیا خوردن قرص با شیر مضر است

عوارض خوردن قرص با شیر موجب ایجاد مشکلات زیادی در فرد بیمار می شود بنابراین بهترین نوشیدنی برای خوردن قرص ها، آب معمولی است. کارشناس ارشدکمیته کشوری تجویز ومصرف منطقی داروی سازمان غذا و دارو گفت: هدف اصلی از سفارش به خوردن قرص با آب، به دلیل بازشدن ماده موثره آنها درمعده و تاثیر در درمان است. مصرف بدون آب برخی قرص ها به دلیل ساختار آنها، ممکن است موجب ایجاد مشکلات زیادی در ناحیه مری فرد بیمار، شود. وی همچنین با نهی بیماران ازخوردن قرص ها با چای داغ، نوشابه، آبمیوه یا حتی شیر تصریح کرد: خوردن قرص ها با آب جوش و گرم و البته چای داغ به علت حرارت آن مشکلاتی به وجود می آورد. «علاوه براین، کافئین موجود درچای خود مخرب دارو است؛ بسیار مشاهده شده است که خوردن برخی قرص های آنتی بیوتیک با شیر یا نوشیدن آبمیوه های ترش به علت اسیدی بودن آنها، خاصیت درمانی دارو را از بین برده و در مواردی موجب تخریب ساختار دارو شده است».

 

جهت حفظ سلامتی تان همیشه قرص ها و داروهایتان را به همراه یک لیوان آب مصرف کنید و از خوردن قرص با شیر و یا خوردن قرص بدون آب جدا پرهیز کنید. در صورت صلاح دید، پزشک به شما خواهد گفت که مثلا فلان دارو را می توان با آبمیوه خورد در غیر اینصورت عوارض خوردن قرص با شیر و مضرات خوردن قرص بدون آب بسیار زیاد است.

جدیدترین مطالب