پماد تبخال تناسلی توسط کارخانجات داروسازی ایران تهیه و تولید می شود و برای درمان تبخال تناسلی زنان باید از پماد برای تبخال تناسلی زنان استفاده کرد بهترین پماد برای تبخال تناسلی و لب را در اینجا به شما معرفی خواهیم کرد. تبخال بیماری است که هر چند وقت یکبار به سراغ افراد مختلف رفته و در بعضی موارد زندگی آنها را دچار اختلال میکند. اما شاید بتوان با رعایت نکاتی کوچک و استفاده از داروهای مخصوص، عوارض این بیماری را به حداقل رسانید. استفاده از پماد تبخال آسیکلوویر میتواند در درمان سریع تبخال کمک فراوانی به فرد مبتلا کند. در این مقاله به چگونگی استفاده از این نوع پماد تبخال خواهیم پرداخت.
تبخال چیست؟
منبع پیدایش تبخال ها از ویروس هرپس سیمپلکس (Herpes Simplex Virus) است و میتواند به سایر نقاط بدن یا افراد دیگر سرایت کند. در واقع تبخال یا زخم سرد یكی از رایجترین زخمهایی است كه افراد بسیاری به طور روزمره با آن درگیر هستند. درمان خانگی تبخال لب در 5 دقیقه مشكلی كه به صورت زخمی اغلب كوچك، دردناك و پر از مایع در گوشه دهان و روی لب خود را نشان داده و تا زمانی كه دورهاش طی شود معمولاً برای فرد آزاردهنده است و مشكلاتی در زندگی روزمره او ایجاد میکند.
عمر تبخال چقدر است؟
بهطور متوسط طول عمر تبخال بین 7-10 روز بوده و در این دوره به شدت مسری میباشد. حدود 90 درصد مردم دنیا برای یك بار تبخال را تجربه میکنند. اولین تبخال معمولاً شدیدترین آن بوده و ممكن است در كودكان ایجاد بیماری عمومی كند. بسیاری از افراد بعد از اولین تبخال بدنشان شروع به ساختن آنتی بادی علیه تبخال كرده و دیگر به ان مبتلا نمیشوند.
تبخال و پیشگیری از بروز آن
براى پیشگیرى از بروز تبخال و جلوگیری از انتقال تبخال با سایر افراد، بهتر است از روبوسی و تماس پوستى با افراد مبتلا به تبخال خوددارى کرد. همچنین از وسایل مشترک نباید استفاده کرد و مرتب دست ها را شست وشو داد. افرادی که تبخال دارند از قرار گرفتن در معرض نور آفتاب و تماس با چشم ها باید خودداری کنند.
پماد تبخال آسیکلوویر دارویی ضد ویروس هرپس سیمپلکس و واریسلازوستر است. به عبارت دیگر، از این دارو برای درمان تبخال و زونا استفاده میشود.
آسیکلوویر به صورت پماد، قرص و همچنین آمپول در داروخانههای کشور موجود است.
اگر جایی نام داروی زوویراکس را شنیدید، بدانید که همان آسیکلوویر است.
پماد تبخال آسیکلوویر در دسته دارویی ضدویروسهای موضعی قرار دارد و قرصهای آن نیز ضدویروس به شمار میرود.
شیوه ساز و کار آسیکلوویر در بدن، اختلال در همانندسازی دی ان ای ویروس است. این دارو پس از ورود به سلول، به ماده فعال آسیکلوویر تریفسفات تبدیل میشود که این ماده موجب مهار عملکرد دی.ان.ای پلیمراز میشود. از پماد تبخال آسیکلوویر اغلب در هرپس سیمپلکسجلدی، مخاطی ساده و همچنین در افرادی که گرفتاری سیستم ایمنی و هرپس تناسلی دارند، استفاده میشود و قرصهای آن نیز در هرپس سیمپلکس و زونا کاربرد دارد. پماد تبخال آسیکلوویر به صورت موضعی برای تمام ضایعات یاد شده کاربرد دارد و هر سه ساعت در زمان بیداری و شش بار در روز به مدت یک هفته استفاده میشود.
نکات لازم در هنگام استفاده از پماد تبخال آسیکلوویر
هنگام استفاده از پماد تبخال آسیکلوویر، برای جلوگیری از انتشار عفونت از دستکش لاستیکی یا انگشت پوش استفاده کنید. همچنین سعی کنید پماد تبخال به طور کامل ضایعات را بپوشاند. فراموش نکنید که این کارها را پس از شستن با آب و صابون و خشک کردن کامل استفاده کنید.
پماد تبخال را در دمای اتاق و جای خشک نگهداری کنید.
بیماران و خانوادهها باید دقت کنند هنگام استفاده از پماد تبخال آسیکلوویر، از ورود آن به داخل چشم جلوگیری کنند و از مصرف کرمهای بدون نسخه، پماد تبخال و لوسیون به جز مواردی که پزشک صلاح میداند، خودداری شود. همچنین شرایط استریل طبی مانند شستن دستها پیش و پس از استفاده از دارو مراعات شود.
درخصوص قرص آسیکلوویر نیز میزان دارو براساس نوع بیماری، وزن بیمار و شدت آن از طریق پزشک تعیین میشود.
عوارض مصرف قرص و آمپول آسیکلوویر از پماد تبخال آن بیشتر است و میتواند دستگاههای عصبی، خون، گوارش، ادراری و پوستی را درگیر کند.
پس از مصرف قرص یا آمپول آسیکلوویر در صورتی که دچار خونریزی، خستگی، گرگرفتگی و بیحالی شدید، بلافاصله پزشکتان را مطلع سازید زیرا احتمال دارد دچار یک بیماری خونی شده باشید.
در هر صورت استفاده مکرر از پماد تبخال آسیکلوویر در این مرحله میتواند سیر تبخال را کند نماید و ریزش ویروس را از سطح ضایعه به دیگر مناطق کاهش دهد.
در درمان تبخال تناسلی مقدار 200 میلی گرم ( در بیمارانی كه دچار اختلال ایمنی شدید هستند یا جذب دارو در آنها ناقص است تا 400 میلی گرم) 5 بار در روز و به مدت 10-5 روز مصرف میشود . برای درمان متناوب عفونتهای عود كننده، همین مقدار به مدت 5 روز مصرف میشود . برای درمان فرونشاننده طولانی مدت عفونت عود كننده، مقدار 400 میلی گرم دوبار در روز یا 200 میلی گرم 5-3 بار در روز و به مدت حداكثر 2 ماه مصرف میشود. در درمان زونا 800 میلی گرم 5 بار در روز به مدت 10-7 روز مصرف میشود. در درمان تبخال مخاطی – جلدی در بیماران مبتلا به ضعف سیستم ایمنی مقدار 400 – 200 میلی گرم 5 بار در روز و به مدت 10روز مصرف میشود.
محققان توانستند با استفاده از برگ های درخت زیتون، نوعی پماد تبخال را برای درمان تبخال های نوع «یک و دو» عرضه کنند که این دارو با عنوان «زیتونکس» نامگذاری شده است. این پژوهشگران خاصیت ضد التهابی و بی حس کنندگی را از خواص برگ زیتون دانستن دو اعلام کردند برگ زیتون دارای خاصیت ضد ویروسی است که این خاصیت منجر به تحقیق و تولید در زمینه پمادی برای درمان تبخال شد.
لازم به ذکر است استفاده از این پماد تبخال در مراحل اولیه بیماری اثرات درمانی بیشتری دارد. از این دارو همچنین می توان برای کاهش التهاب ناشی از گزش حشرات استفاده شود، اضافه کرد: زیتون حاوی آنتی اکسیدانهای بسیار قوی است. آنتی اکسیدان برای حفظ سلامتی انسان مفید است و با دریافت رادیکال های آزاد موجب می شود تا به بدن آسیبی وارد نشود.
بیماران دچار نقص ایمنی بخوانند
تبخال اگرچه بیماری آزاردهنده ای است اما اصولاً خطرناك نیست و بدون بر جای گذاشتن اثری حداكثر تا ۲ هفته بهبود مییابد. اما اگر تبخال شما بعد از گذشت ۲ هفته هنوز خوب نشده بهتر است با یك پزشك مشورت كنید. همچنین كسانی كه به هر دلیلی دچار ضعف سیستم ایمنی هستند (مثل مبتلایان به ایدز، بیماریهای خونی، بیمارانی كه داروهای شیمی درمانی مصرف میکنند، مصرف كنندگان داروهای سركوبگر سیستم ایمنی، كسانی كه مدت طولانی است كورتون دریافت میکنند) بهتر است هنگام ابتلا به تبخال به پزشك مراجعه كنند چون این احتمال وجود دارد كه ویروس ارگانهای حیاتی بدن از قبیل ریه، كبد و مغز را درگیر كند.
پماد تبخال آسیکلوویر یکی از بهتر داروهای جهان در درمان تبخال های تناسلی و لب و دهان است و توصیه می شود از پماد تبخال آسیکلوویر فقط با دستور پزشک استفاده کنید.