پماد دیلتیازم برای خارش مقعدی استفاده می شود بهترین پماد برای درمان زخم مقعدی، پماد دیلتیازم است که باید توسط پزشک تجویز گردد طریقه مصرف پماد مقعدی دیلتیازم را در ادامه شرح خواهیم داد.
پماد دیلتیازم از داروهای موضعی است که به منظور درمان شقاق مقعد مورد استفاده قرار میگیرد. پماد دیلتیازم میزان ناراحتی و درد را کاهش داده و معمولا عارضه جانبی خاصی به همراه ندارد. توصیه میشود پماد دیلتیازم را تنها با تجویز پزشک و مطابق دستور وی، استفاده کنید. شاید برای بهبودی کامل، نیاز به مصرف طولانی مدت پماد دیلتیازم داشته باشید. بر اساس احقیقات صورت گرفته، ژل یا پماد دیلتیازم بر کاهش درد موقع اجابت مزاج و همچنین درد پس از جراحیهای ناحیه مقعد، کاملا موثر است.
میزان دقیق مصرف پماد دیلتیازم باید توسط پزشک تعیین شود. مقدار كمی (تقریبا دو و نیم سانتیمتر) از ژل را روی انگشت خود قرار دهید و در انتهای مقعد استعمال كنید. معمولا پماد دیلتیازم در دو نوبت صبح و شب استعمال میشود. پس از استعمال پماد مقعدی دیلتیازم لازم است دستهای خود را با آب و صابون بشویید. شقاق مقعدی وضعیت دردناکی است که بر اثر زخم و پارگی اطراف مقعد ایجاد میشود. این حالت، بیشتر بر اثر یبوست یا ضربه ایجاد شده و بهبودی آن به طور معمول به شش هفته زمان نیاز دارد. گاه فرد در اثر زایمان یا داشتن رابطه مقعدی هم میتواند به این عارضه مبتلا شود. شقاق به دو نوع حاد و مزمن تقسیم میشود. شقاقی که زیر دوازده هفته طول کشیده باشد، شقاق حاد در نظر گرفته میشود. به جز مواردی که در ناحیه مقعد زخم شدید ایجاد شده باشد نیاز به جراحی وجود ندارد و میتوان با استفاده از داروهای تجویزی، این عارضه را درمان کرد.
سردرد، سرگیجه، سوزش یا خارش یا خونریزی مقعد از عوارض پماد دیلتیازم می باشد که باید به آن توجه داشته باشید.
پروپرانولول، كاربامازپین، كینیدین، میدازولام، تریازولام، استاتینها مثل لواستاتین، سیمواستاتین، سایمتیدین، دیگوكسین، سیكلوسپورین، بتابلاكرها مثل آتنولول، مهاركنندهها یا القاكنندههای متابولیسم كبدی مثل ریفامپین، بوسپیرون، كلونیدین، داروهای بیحسی، دانترولن، داروهای قلبی، داروهای ضد فشار خون، داروهای ضد افسردگی سهحلقهای، فنوباربیتال، فنی توئین، تئوفیلین، داروهای مدر (ادرار آور)، كورتیكواستروئیدها مثل پردنیزولون
در صورتیکه سابقه هر نوع حساسیت را نسبت به پماد دیلتیازم دارید و همچنین در صورت داشتن حساسیت به هر ماده دیگری مانند غذاها، مواد نگهدارنده یا رنگها، به پزشک خود اطلاع دهید.
مصرف پماد دیلتیازم در بارداری توصیه نمیشود. در صورت بارداری یا تصمیم به باردار شدن حتما قبل از مصرف دارو، به پزشک خود اطلاع دهید.
چنانچه در دوران شیردهی به سر میبرید، قبل از مصرف پماد مقعدی دیلتیازم با پزشک مشورت کنید.
فهرست تمامی داروهایی را که در حال استفاده از آن هستید (چه گیاهی و چه پزشکی)، در اختیار پزشک قرار دهید. ممکن است برخی از داروها میزان اثربخشی داروهای دیگر را تحت تاثیر قرار دهند.
پماد دیلتیازم را مطابق با دستور پزشک، مصرف کنید.
هر گونه مشكل پزشكی دیگر خود را، به پزشک خود اطلاع دهید.
معمولا درمان با پماد مقعدی دیلتیازم حداکثر ۸ هفته ادامه مییابد.
در صورت مصرف این دارو، هنگام برخاستن از وضعیت نشسته یا خوابیده، اگر شروع به احساس سرگیجه نمودید، بنشینید یا دراز بكشید تا این احساس برطرف گردد.
برای این که بتوانید از بروز خارش مقعد پیشگیری کنید باید در درجه اول عادات غذایی خود را بررسی و مواردی که نادرست هستند، از آن حذف کنید. مصرف زیاد مایعات در طول روز، استفاده از مواد غنی از فیبر (مثل سبوس جو و گندم، برنج قهوهای، حبوبات و نان)، مصرف مرکبات، استفاده از سبزیجاتی مثل کاهو، فلفل دلمهای، قارچ و… در وعدههای غذایی میتواند وضعیت گوارشی را بهبود بخشیده و در نتیجه مانع بروز یبوست و به دنبال آن شقاق مقعد شود. برای رفع سوزش، درد و ناراحتی ناحیه مقعد، داروهای مختلفی وجود دارد باید بدانید که پماد مقعدی دیلتیازم یکی از داروهای شقاق مقعدی است.