گانوریا چیست | علل، علائم و راههای درمان بیماری گانوریا

گانوریا چیست | علل، علائم و راههای درمان بیماری گانوریا

گانوریا چیست

گانوریا یک عفونت امیزشی است که میتواند از طریق رابطه واژینال ، رابطه مقعدی ، رابطه دهانی و یا استفاده مشترک از وسیله های جنسی منتقل میشود.

 

* کاندوم بهترین راه برای جلوگیری از گانوریا است.

 

* ازمایش کردن باکتری هایی که موجب گانوریا میشود ساده است و درمان شامل مصرف یک دوره کوتاه از انتی بیوتیک ها است.
HIV

 

*گانوریا درمان نشده میتواند منجر به مشکلات سلامتی دیگری شود و شما را در معرض خطر ابتلا به عفونت های امیزشی دیگر مانند شود.

 

بیماری گانوریا چیست؟

گانوریا یک عفونت جنسی است که توسط باکتری های نیسریا گانوریا یا گنوکوک ایجاد میشود.

 

چگونه به بیماری گانوریا مبتلا میشوید؟

گانوریا از طریق رابطه جنسی محافت نشده( داشتن رابطه بدون کاندوم) و یا با استفاده مشترک از وسیله های جنسی منتقل میشود.بهترین راه برای جلوگیری از گانوریا رابطه جنسی سالم تر است. این به معنی استفاده از کاندوم در هر زمانی هنگام داشتن رابطه جنسی ( از واژن, مقعد, دهان) استفاده کنید.

 

یک ماحفظ دندانی برای پوشش دادن اندام های جنسی زن در طول رابطه جنسی دهانی استفاده میشود.هر وسیله جنسی باید با کاندوم پوشانده شود و بعد از استفاده شسته شود.اطمینان حاصل کنید که کاندوم را بین شریک های جنسی تعض کنید. اگر نگران گانوریا هستید یا رابطه جنسی محافت نشده داشتید, آزمایش بدید.

 

علائم گانوریا چیست؟

علائم این بیماری بعد از 10 روز دچار شدن به این بیماری ظاهر میشود اما میتواند مبتلا شدن به این بیماری چند ماه بعد باشد. تقریبا 10 درصد مردان و 50 درصد زنان هیچ علائمی از این بیماری در خود نشان نمیدهند.

 

علائم گانوریا در زنان

ادرار غیر معمول از واژن که غلیظ و سبز یا زرد رنگ است
درد هنگام ادرار
درد در قسمت پایین شکم
خونریزی داشتن بین پریود ها و یا پریود های وخیم
خونریزی بعد از رابطه ( این مورد کم اتفاق میافتد).

 

علائم گانوریا در مردان

ادرار غیر معمول از آلت تناسلی که ممکن است سفید زرد یا سبز باشد
درد هنگام ادرار کردن
التهاب یا تورم پوست الت
درد در بیضه ها(این مورد کم اتفاق می افتد).

 

مایع منی الوده یا مایع واژن اگر در چشم بریزد موجب التهاب چشم میشود.رابطه جنسی مقعدی یا دهانی محافت نشده میتواند منجر به عفونت و علائم در مقعد (ناراحتی, درد, خونریزی یا ترشحات غیر معمول) یا گلو( معمولا نشانه ای ندارد) میشود.

 

شما میتوانید گانوریا را با نگاه کردن به تصاویر تشخیص دهید چون علائم از فرد به فرد دیگر متفاوت است. اگر فکر میکنید گانوریا دارید به پزشک یا کسی که در بهداشت و درمان کار میکند مراجعه کنید.

 

آزمایش تشخیص بیماری گانوریا

تنها راه فهمیدن اینکه گانوریا یا عفونت های آمیزشی دیگری دارید یا نه این است که ازمایش بدهید. در زنان پزشک یا کارکن مراقب سلامت ممکن است نمونه را از گردن رحم یا رحم بگیرد. معمولا اغز مردان نمونه ادرار درخواست میشود.اگر شما رابطه جنسی دهانی یا مقعدی داشتید به شما پیشنهاد میشود تا ازمایش از طریق گرفتن نمونه از گردن یا مقعد داشته باشید.

 

بعضی از کلینیک ها ازمایش های سریع را انجام میدهند به این معنی که شما میتوانید نتایج را بلافاصله دریافت کنید. در غیر این صورت ممکن است نتایج شما تا دوهفته طول بکشد.

 

درمان بیماری گانوریا

درمان گانوریا شامل مصرف یک دوره کوتاه آنتی بیوتیک است . این دوره به طور معمول شامل تزریق آنتی بیوتیک ( در باسن یا ران) و مصرف یک مقدار از قرص های آنتی بیوتیک است. گاهی اوقات ممکن است قرص آنتی بیوتیک دیگری را به جای تزریق کردن داشته باشید.

 

تا زمانی که درمان نشده اید رابطه جنسی محافظت نشده نداشته باشید و اطمینان حاصل کنید که شریک جنسی فعلی و اخیر شما نیز تست شده و درمان شده اند.

 

عوارض بیماری گانوریا

درمان نشدن گانوریا میتواند موجب مشکلات سلامتی دیگری شود. به عنوان مثال گانوریا شما را در معرض خطر ابتلا شدن به بماری اس تی ای( عفونت های امیزشی) دیگری قرار دهد از جمله اچ ای وی.

 

PID
سایر مسائل ممکن که زنان باید اگاه باشند عبارتنداز:
بیماری التهابی لگن( )… عفونت رحم, تخمدان و لوله های رحم. تخمین زده میشود که پی ای دی در 10 الی 20 درصد مواردی که گانوریا درمان نمیشود انتفاق می افتد. پی ای دی میتواند با انتی بیوتیک ها درمان شود.
در طول بارداری, گانوریا میتواند باعث سقط کردن جنین یا زایمان زود شود.همچنین کودک میتواند با انجام تزریقتی هم متولد شود. در این مورد باید کودک نیز با انتی بیوتیک ها درمان شود.

 

و در مردان:

التهاب مجرا در پشت بیضه که اسپرم ها را ذخیره و منتقل میکند موجب التهاب و درد داشتن هنگام دست زدن به کیسه بیضه میشود. اگر درمان نشود میتواند به ناباروری منجر شود.

 

در موارد کمیابی گانوریا میتواند به قسمت های دیگر بدن نیز گسترش یابد که موجب:

التهاب و تورم مفاصل و تاندون ها
ناراحتی پوستی و قرمزی ان
التهاب در اطراف مغز یا نخاع(منینجیتیس) یا قلب شود

جدیدترین مطالب