بعد از ارضا شدن بسیاری از مردان دچار خواب آلودگی شده و کسل می شوند. اما عده کمی از مردان سندروم پس از ارضا شدن را تجربه می کنند. ارضا شدن “انزال” یا همان اوج لذت جنسی باید احساسی خوشایند و آرام بخش باشد ولی برای تعداد اندکی از مردان این گونه نیست و شروع یک کابوس ناراحت کننده است.
بعد از ارضا شدن احساس از بین رفتن انرژی و کند شدن سرعت فعالیت مغز دارید. در عرض 5 ثانیه از اوج به قهقرا سقوط می کنید؟ درست مثل تخریب یک ساختمان، بدترین احساس ممکن را بعد از ارضا شدن در مغزتان تجربه می کنید.
شاید در اوایل فکر کنید این تجربه های نامطلوب بعد از ارضا شدن طبیعی باشد و برای دیگران هم پیش می آید ولی آن را مخفی می کنند ولی با گذشت زمان و بدتر شدن اوضاع متوجه مشکلتان و تفاوتتان با دیگران خواهید شد.
شاید نخواهید این مشکل را با والدین یا اطرافیانتان در میان بگذارید و برای پیدا کردن علت مشکتان به جستجوی اینترنتی روی آورده اید مثلا احساسات بعد از انزال یا ارضا شدن، احساس ایجاد شده بعد از انزال، تهی شدن بعد از ارضا شدن ولی باید بدانید تنها شما نیستید که با این مشکل روبرو شده اید، مردان دیگری هم هستند که از این بیماری رنج می برند: سندرم بیماری پس از ارضا شدن post-orgasmic illness syndrome یا به اختصار POIS.
به گفته دانشمند عصب شناس مارسل دبلیو والدینگر Marcel W. Waldinger که در سال 2002، POIS را تسخیص داده و به عنوان یک بیماری معرفی کرد، علایم سندرم بیماری پس از ارضا شدن در مردان درست مانند آنفولانزا است و بلافاصله بعد از انزال شروع می شود، آبریزش بینی، گرفتگی بینی و مشکل در تکلم. دیگر عوارض شناخته شده POIS عبارتند از تحریک پذیری، عدم توانایی تمرکز، به هم ریختگی حافظه و افسردگی.
افرادیکه حداقل در 90 درصد موارد بعد از ارضا شدن یک علامت یا بیشتر داشته باشند به احتمال زیاد جزو بیماران POIS طبقه بندی خواهند شدبه خصوص اگر علایم به مدت 2 روز تا یک هفته دوام داشته و سپس به صورت خود به خود ناپدید شوند.
محققان نمی دانند که علت ایجاد POIS چیست ولی چند توضیح احتمالی برای بروز آن وجود دارد.
یک فرضیه به عدم تعادل شیمیایی در مغز اشاره دارد و محققین آلرژی به منی یا یک بیماری خود ایمنی را در آن دخیل می دانند.
در حال حاضر درمانی برای POIS وجود ندارد و علت اصلی آن هم نادر بودن این بیماری است ضمن این که افرادی که به این بیماری مبتلا هستند به دلیل خجالتی که دارند از مراجعه به پزشکان خودداری می نمایند. به همین دلیل افرادی که با این مشکل روبرو هستند باید به تنهایی عوارض آن را مدیریت کنند.
برای برخی از بیماران مبتلا به این سندرم به دلیل مشاهده علایم افسردگی از آن ها داروهای ضد افسردگی تجویز می شود که بعد از مصرف این داروها علایم بعد از انزالشان بهبود پیدا کرده است ولی مشخص نیست که آیا افسردگی عامل ایجاد این بیماری بوده یا برعکس.
آنتی هیستامین ها antihistamines ، بنزودیازپین ها benzodiazepines و درمان تزریقی حساسیت زدایی با استفاده از منی خود فرد هم درمان هایی بالقوه برای این بیماری در نظر گرفته می شونند.