ميوهها سرشار از آنتياكسيدانهايي هستند كه بهتر از هر دارويي ميتوانند ما را در برابر ابتلا به بيماريهاي مزمن محافظت كنند. در مورد سبزيها هم همينطور است. سبزيهايي مثل كلم، بلال، كلم بروكلي و فلفل و خيلي از سبزيهاي ديگر نيز اكسير سلامتي و جواني را در خود دارند.
ماهي دوست شماست
حداقل 2 يا 3 وعده در هفته ماهي بخوريد. همه انواع ماهيها مفيدند، اما ماهيهاي پرچربي مانند ماهي آزاد، خال مخالي، ساردين، شاه ماهي و تن حداكثر مقدار اسيدهاي چرب امگا 3را دارند.
سويا را فراموش نكنيد
در صورتيكه خوردن غذاهاي محتوي سويا براي يكبار در روز برايتان مقدور نيست، 2 يا 3 بار در هفته از آنها استفاده كنيد. اين ماده غذايي مفيد داراي آنتياكسيدانهاي بسياري است كه گمان ميرود مانع ابتلا به برخي سرطانها ميشود.
مراقب كالري غذاها باشيد
تا اندازهاي كالري مصرف كنيد كه براي رشد و تغذيه مطلوب مناسب باشد. اگر پس از دوران بلوغ از مصرف كالريها بكاهيد و وزني كمتر از حد عادي داشته باشيد، در اين صورت به حفظ جواني و طولاني كردن عمر خود كمك زيادي كردهايد.
توجه كنيد كه افراد پير يا بيمار به ميزان كالري بيشتري نياز دارند.
چربي را كنار بگذاريد
از مصرف چربيهاي تخريبكننده سلولها مانند چربي گوشت قرمز و محصولات لبني مارگارين، روغنهاي گياهي و غذاهاي آماده پرهيز كنيد و منحصرا از روغن زيتون، روغن كانولا و ساير روغنهاي غيراشباع و روغن ميوههاي مغزدار مثل فندق و گردو استفاده كنيد.
مراقب گوشت قرمز باشيد
مصرف گوشت باعث تخريب سلولهاي بدن، پيري، آسيبهاي قلبي و سرطان ميشود، ولي در صورت به كار بردن بعضي اصول ساده، از قبيل روش صحيح پخت گوشت ميتوان از اين صدمات پيشگيري كرد.
اگر گوشت قرمز، مرغ و حتي ماهي بيش از حد معمول پخته شوند، موادمضري توليد ميكند. اين مواد هنگام سرخ كردن گوشت در اثر فعل و انفعالات پروتئينهاي حيواني به وجود ميآيند. ميزان حرارت به كار رفته در پختن گوشت تاثير بسزايي در ميزان توليداين ماده دارد.
سرخ كردن، پختن گوشت روي كباب پز و كباب كردن، ميتواند اين مواد را در گوشت آزاد كند، در عوض پختن گوشت در فر و تنوري كردن، آمينهاي كمتري ايجاد ميكند، آهسته آبپز كردن، جوشاندن و استفاده از مايكروويو تقريبا توليد اين ماده را متوقف ميكند.جوجه سرخ شده و استيك به ميزان 5 تا 8 برابر بيشتر از ماهي سرخ شده اين مواد مضر را توليد ميكنند.
شيرين كام، بدون شيريني
از مصرف بيرويه شكر يا ديگر هيدراتهايكربن نظير فروكتوز بكاهيد. زيرا سبب افزايش ميزان انسولين خون شده و به شريانها آسيب ميرساند.
سالم ولي بد بو باشيد!
سير ميتواند از سرطان، اختلالات مغزي ناشي از پيري و انسداد شريانها جلوگيري كند. مصرف يك حبه سير در روز به صورت خام يا پخته مقدار مورد نياز اين آنتياكسيدانها را به بدن ميرساند.
ويتامينها و مواد معدني موجب تقويت سيستم ايمني بدن ميشود و روند پيري را كند ميكند و از بسياري از شكستگيهاي استخوانها و ناتوانيهاي غيرقابل درمان حتي در افراد بالاي 80 سال جلوگيري ميكند، بنابراين عاقلانه است كه پيش از پير شدن توجه خاصي به رژيم غذايي خود داشته باشيم.