ازدواج اجباری دختران زیر 18 سال در بنگلادش به یکی از معضلات جدی در این کشور تبدیل شده است. اصلی ترین علت این مشکل فقیر بودن خانواده های بنگالی است. آخرین گزارشها حاکی از آن است که ازدواج اجباری دختران در بنگلادش به معضلی جدی تبدیل شده و خانواده ها به دلیل مشکلات اقتصادی و فرهنگی دختران را زیر سن قانونی به خانه بخت می فرستند.
سماتک: تازه ترین گزارش دیدهبان حقوق بشر حاکی از آن است که حدود 30 درصد از دختران بنگلادشی پیش از رسیدن به سن 15 سالگی به ازدواج واداشته میشوند. اگر چه ازدواج کودکان در این کشور از لحاظ قانونی ممنوع است اما بسیاری با پرداخت رشوه تاریخ تولد ذکرشده در شناسنامه این دختران را تغییر میدهند تا بتوانند قصد خود را محقق کنند.
دیدهبان حقوق بشر در گزارش خود از بنگلادش خواسته، پیشنویس قانونی که سن ازدواج را به 16 سال کاهش میدهد، لغو کند و گامهایی جدی در راه مقابله با معضل ازدواج کودکان بردارد.
بنگلادش از جمله کشورهایی است که با توجه به فاجعهها و سانحههای طبیعی پیاپی با معضل فقر دست به گریبان است و از آنجایی که دختران در خانوادههای فقیر باری اقتصادی تلقی میشوند در سنین کم آنها را شوهر میدهند.
بر اساس تجربیات کارشناسان، قانون تحصیل اجباری در دورههای ابتدایی و متوسطه، دختران نوجوان را از خطر ازدواج زودهنگام در امان نگاه میدارد. “آلیسون جویس” عکاس گتی ایمیج در گزارشی مصور ازدواج کودکان بنگلادشی را مورد توجه قرار داده است.
منبع: faradeed.ir