علت لب شکری بودن نوزاد چیست

علت لب شکری بودن نوزاد چیست

علت لب شکری بودن نوزاد چیست

لب شکری بودن نوزادان دلایل متعددی دارد. اگر نوزاد لب شکری دارید و یا می خواهید علت لب شکری بودن جنین را بدانید در ادامه علت لب شکری بودن نوزاد و راههایجلوگیری از لب شکری شدن نوزاد بیان خواهد شد.

 

یک فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی با اشاره به اینکه شکاف‌کام در یک نوزاد از هر 600 تا 800 تولد به وجود می‌آید، گفت: جذب متعادل ویتامین A در دوران بارداری می‌تواند خطر ابتلا به شکاف‌کام و لب را کاهش دهد.

 

علت لب شکری بودن نوزادان

دکتر شفیعی درباره لب شکری یا شکاف‌کام اظهار کرد: لب شکری یا شکاف‌کام یکی از متداول‌ترین نقایص مادرزادی عمده در انسان است که در سفیدپوستان شیوع آن معادل یک در هر هفتصد تا هزار تولد است.

 

وی افزود: در این حالت بخشی از لب نوزاد باز می‌ماند و گوشت آن ناحیه رشد کافی ندارد همچنین لب شکری می‌تواند همزمان با کام شکافته به وجود آید.

 

این فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی با اشاره به اینکه در کام شکافته، بخش‌های چپ و راست کام پیوستگی ندارند، عنوان کرد: شکاف کام یا لب‌های شکافته در هر ۶۰۰ تا ۸۰۰ زایمان به وجود می‌آید و امروزه می‌توان با جراحی در ماه‌های ۴ یا ۵ پس از زایمان این عارضه را رفع کرد.

 

عوامل لب شکری شدن نوزاد

شفیعی یادآور شد: طبق آمارهای بین المللی شکاف‌لب یا لب شکری در پسرها بیشتر مشاهده می‌شود ولی با توجه به بررسی‌های انجام شده در ایران شیوع آن در دخترها کمی بیشتر است و در اغلب موارد شکاف‌لب به صورت یکطرفه است و گاهی به صورت دوطرفه نیز دیده می‌شود.

 

وی بیان کرد: لب شکری به علت‌هایی همچون وراثت، عوامل محیطی، استعمال سیگار یا الکل توسط والدین، دیابت مادران، کمبود فولیک‌اسید و خود‌درمانی مادران هنگام بارداری به وجود می‌آید.

 

ایشان با اشاره به انواع لب شکری یا شکاف‌لب و کام گفت: به طور کلی سه نوع شکاف‌لب یا لب شکری وجود دارد. در نوع اول بیماران لب و کام آنها دچار شکاف می‌شود که بیش از نیمی از شکاف‌ها از این نوع است که در پسر بچه‌ها شایع‌تر است و حدود ۱۳ درصد مبتلایان به این نوع شکاف به سایر ناهنجاری‌های مادرزادی نیز مبتلا هستند.

 

وی ادامه داد: گروه دوم فقط کام آنها شکاف دارد و یک سوم شکاف‌ها از این نوع هستند که بیشتر در دختر بچه‌ها دیده می‌شود و در نهایت گروه سوم هستند که فقط لب آنها شکاف دارد و حدود یک پنجم مبتلایان به شکاف را شامل می‌شود.

 

عواملی که باعث لب شکری شدن نوزادان میشود

شفیعی در خصوص عوارض لب شکری گفت: شکاف لب می‌تواند روی صحبت‌کردن کودکان تاثیر بگذارد و با توجه به میزان و محل شکاف کام یا لب، عوارض آن نیز متفاوت است. به طور کلی این مشکل می‌تواند بر روی تنفس تاثیر گذارد که درمان این مشکل جراحی و به کارگیری پروتزهای‌دهانی است.

 

وی ادامه داد: عفونت‌های گوش و کاهش شنوایی در کودکان لب شکری نیز وجود دارد که احتمال تجمع‌مایع در گوش‌میانی را افزایش و کاهش شنوایی نیز نتیجه عفونت‌های مکرر گوش میانی است همچنین صحبت کردن این کودکان واضح نیست که پس ازعمل جراحی و ترمیم شکاف‌کام مراجعه به گفتاردرمان به کودک کمک بسیاری می‌کند.

 

فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی با بیان تاثیر لب شکری بر روی دندان‌ها گفت: گاهی شکاف شامل لثه و فک نیز می‌شود که این مسئله بر رشد صحیح دندان‌ها و فک تاثیر می‌گذارد البته در برخی موارد لب شکری در یک سونوگرافی قبل از تولد نوزاد و در دوران بارداری مشاهده و تشخیص داده می‌شود.

 

شفیعی گفت: با عمل جراحی می‌توان مشکل لب شکری را برطرف کرد همچنین در روزهای نخستین زندگی شکاف‌لب را می‌توان ترمیم کرد ولی اغلب توصیه می‌شود ترمیم اولیه شکاف‌لب در سن سه‌ماهگی انجام شود چراکه در این سن شیرخوار وضعیت جسمی مناسب‌تری برای انجام جراحی دارد.

 

وی در پایان در خصوص نقش ویتامین A در لب شکری بودن نوزادان گفت: جذب متعادل ویتامین A در دوران‌بارداری می‌تواند خطر ابتلا به شکاف کام و لب را کاهش دهد. نوزادان مادرانی که در دوران‌بارداری روزانه حدود ۸.۳ میلی‌گرم مکمل ویتامین A مصرف می‌کنند نسبت به نوزادان دیگر حدود ۵۰ درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به شکاف کام می‌شوند.

جدیدترین مطالب