سی پی ار در موقع خفگی و ایست تنفسی انجام می شود تا جان نوزاد و کودک را بتوانید نجات دهید در ادامه تصاویر و جزئیات بیشتر مراحل انجام سی پی آر کودک را در سایت سماتک خواهید دید با ما همراه باشید.
به گزارش سماتک: هنگام خفگی و یا توقف تنفس کودکان بایستی به سرعت احیای قلبی ریوی او انجام شود ، توصیه می شود والدین کمک های اولیه مربوط به این شرایط یا همان سی پی آر کودک را بیاموزند تا از حادثه پیشگیری شود.
آموزش مرحله به مرحله سی پی آر کودک و نوزاد
شاید خبرهای متعدد در مورد غرق شدن کودکان در استخر را شنیده اید یا احتمالا اخبار تلخی در مورد خفگی نوزادان به گوشتان رسیده باشد ، اگر هنگام وقوع چنین حوادثی فردی توانایی انجام سی پی آر کودک را داشته باشد مطمئنا از وقوع حادثه جلوگیری خواهد شد برای همین اکثر متخصصان پیشنهاد می کنند تا همه ی والدین باید CPR را یادبگیرند تا در شرایط ضروری بتوانند آنرا اجرا کنند.
لطفا توجه داشته باشید که این مقاله جایگزین CPR نیست ولی می تواند اطلاعات حیاتی را برای شما فراهم سازد تا بتوانید زندگی یک کودک غرق شده را نجات دهید.
هنگامی که کودک نفس نمی کشد و هوشیار نمی باشد،زمان بسیار مهم است .آسیب رسیدن به مغز 4دقیقه بعد از قطع تنفس شروع می شود و مرگ قطعی می تواند پس از 4الی 6 دقیقه صورت گیرد.
سی پی آر کودک چیست و چه زمانی باید انجام شود؟
CPRیک روش نجات است و زمانی که تنفس نوزاد یا ضربان قلب او متوقف شود و یا شرایطی مانند موارد غرق شدن، خفگی و یا صدمات دیگر اتفاق بیافتد، برای نجات جان کودکان کاربرد دارد.
که اگر جریان خون قطع شود در عرض چند دقیقه میتواند منجر به سکته مغزی شود.بنابراین شما باید این روش را یاد بگیرید تا بتوانید ضربان قلب و تنفس کودک را به حالت عادی و اولیه بازگردانید.
علائمی که می گویند کودک نیاز به سی پی آر دارد:
بدون تنفس
بدون تپش قلب
بی هوشی کامل
سی پی آر کودک
سی پی آر کودک و نوزاد کمک اولیه هنگام خفگی بچه
مراحل انجام سی پی آر کودک
سی پی ار کودک چند مرحله دارد از این مراحل استفاده نمایید تا بتوانید جان فرزندتان را نجات دهید در حین توقف تنفس باید اجازه ندهید کودک در این حالت بماند چون شاید دچار مرگ شده و دیگر نتوانید برایشان کاری انجام دهید.
مراحل انجام سی پی آر کودک:
مراحل زیر براساس دستورالعملهای انجمن قلب آمریکا است.
1-هوشیاری کودک را چک کنید:
ابتدا برای اینکه از هوشیاری کودک اطمینان حاصل کنید.چگونه؟دادا بزنید که ایا صدای شما می شنود یا نه؟!از دیگران طلب کمک کنید و بگویید که فورا به 115 (اورژانس) زنگ بزنند.وتا امدن اورژانس به مدت 2 دقیقه CPRرا انجام دهید.
2-کودک را به پشت برگردانید:
اگر یک شانس وجود داشته باشد که به کودک اسیب نخاعی نرسیده باشد،آن هم این است که با کمک دو نفر کودک را به پشت برگردانید و از چرخیدن سر و گردن آن جلو گیری کنید.
3-راه تنفس کودک را باز کنید:
با دست خودتان چانه ی کودک را باز کنید تا بتواند نفس بکشد و به اطرافیانتان بگوییید تا دور آنرا خلوت کنند تا هوای کافی به آن برسد.
4-تمام حواس خود را جمع کنید:
همچنین بخوانید : آموزش مرحله به مرحله بافت کلاه مدل برگی از بالا گوش های خود را نزدیک دهان و بینی کودک بگیرید تا بتوانید از علایم هوشیاری آن اطمینان کافی را حاصل کنید.تغییرات قفسه سینه کودک را در نظر بگیرید.
5-اگر کودک نفس نکشد:
دهان کودک را با دهان خودتان پوشش دهید و راه بینی آنرا با دست خود ببندید و 2 بار تنفس دهان به دهان به کودک بدهید تا قفسه سینه اش به بالا بیاید.
مراحل انجام سی پی آر کودک
6-نحوه اعمال فشار به قفسه سینه:
2 انگشت را روی سینه بگذارید – درست زیر نوک پستان . اطمینان حاصل کنید که انگشتانتان را نباید در انتهای قفسه سینه قرار دهید.دست خودتان را روی پیشانی قرار دهید و نگذارید که سر تکان بخورد.
روش ماساژ قلبی و سی پی آر کودک هنگام بیهوشی
درکل شما باید 30 ماساژ قلبی به فرد بدهید و اجازه دهید هربار سینه کامل به بالا بیاید.
توجه:این 30 ماساژ قلبی باید به سرعت انجام گیرد،بدین گونه:
“1 – 2 – 3 – 4 – 5 – 6 – 7 – 8 – 9 – 10 – 11 – 12 – 13 – 14 – 15 – 16 – 17 – 18 – 19 – 20 – 21 – 22 – 23 – 24 – 25 – 26 – 27 – 28 – 29 – 30 ” و تمام.
7- مجددا دو تنفس دهان به دهان به کودک دهید و 30 ماساژ قلبی را اعمال کنید وبرای حدود دو دقیقه ادامه دهید.
8-پس از دو دقیقه اگر نوزاد هنوز تنفس طبیعی، سرفه یا هر حرکتی نداشته باشد، فورا به 115 زنگ بزنید .
این کارهارا انجام ندهید:
1- اگر نوزاد دارای علائم تنفس طبیعی یا حرکت باشد، ماساژ قفسه سینه را شروع نکنید. این کار ممکن است سبب ضرر رساندن به قلب شود.
2- شما در صورتی میتوانید ضربان قلب را بررسی کنید که یک متخصص مراقبت های بهداشتی حرفه ای باشید.در غیر این صورت فورا به 115 زنگ بزنید.
توجه: اگر دست تنها هستید،فورا داد بزنید که کسی به 115 تماس بگیرد و شما هم عمل CPR را انجام دهید.
منبع: namnak.com