علت نخوابیدن نوزاد یک ماهه – دو ماهه – سه ماهه – چهار ماهه – شش ماهه

علت نخوابیدن نوزاد یک ماهه – دو ماهه – سه ماهه – چهار ماهه – شش ماهه

علت عمیق نخوابیدن نوزاد

نخوابیدن نوزاد ممکن است به دلایل مختلفی از جمله درد و یا گرفتگی بینی و یا شکم درد باشد اگر علت نخوابیدن نوزاد دو ماهه تان را نمی دانید در ادامه این پست سماتک مهمترین علت نخوابیدن نوزاد را بیان خواهد کرد. آیا تابه‌حال این اتفاق برای شما افتاده است که در حال و هوای خوابیدن باشید ولی کودکتان تمایلی به خوابیدن نداشته باشد. هر روشی را بکار می‌برید تا کودک بخوابد، اما فرزند شما بهانه‌گیری و گریه می‌کند و شما هم مجبور می‌شوید بیدار بمانید. دلیل نخوابیدن نوزاد در شب چیست؟ این مشکلی است که برای بسیاری از پدر و مادرها ایجادشده است. در این مقاله سعی می‌کنیم به‌تمامی سؤالات والدین در زمینه علت نخوابیدن نوزاد پاسخ دهیم.

علت نخوابیدن نوزاد یک ماهه - دو ماهه - سه ماهه - چهار ماهه - شش ماهه

علت گریه و نخوابیدن نوزاد

در اینجا مهم‌ترین علت نخوابیدن نوزاد که در بیشتر آنان مشترک است، بیان‌شده است که عبارتند از:

 

خستگی زیاد

خستگی از شایع‌ترین علت نخوابیدن نوزاد است. زمانی که یک نوزاد خسته است به‌سختی می‌خوابد. والدین باید سعی کنند قبل از خستگی بیش‌ازحد نوزاد، او را بخوابانند، زیرا در اثر خستگی بیش‌ازحد، خوابیدن سخت‌تر شده و نوزاد گریه می‌کند.

 

عدم خستگی

علت نخوابیدن نوزاد ، کمتر شایع است و معمولا در بین کودکان نوپا رایج است. اگر کودک شما برای خوابیدن مقاومت می‌کند، بررسی کنید آیا به‌اندازه کافی خسته شده است و یا خیر. درصورتی‌که کودک به‌تازگی از خواب بیدار شده باشد و زیاد هم خسته نباشد، برای خوابیدن مقاومت می‌کند.

 

اضطراب

استرس جدا شدن مکان خواب از والدین نیز می‌تواند علت نخوابیدن نوزاد باشد. معمولاً جدایی کودکان از والدین در حدود ۹ تا ۱۰ ماهگی انجام می‌شود که این می‌تواند باعث تشویش و اضطراب در کودک شده و باعث شود برای خوابیدن مقاومت کند. اضطراب جدایی از والدین تا ۱۸ ماهگی و حدود ۲ سالگی به اوج خود می‌رسد.

 

شخصیت

دیده‌شده است کودکانی که شخصیتی اجتماعی و معاشرتی دارند، برای خوابیدن مقاومت می‌کنند، درواقع این کودکان نمی‌خواهند لحظه‌ای تفریح و بازی خود را از دست بدهند. آنها می‌خواهند با بیدار ماندن، به بازی کردن ادامه بدهند، بنابراین در برابر خوابیدن مقاومت می‌کنند.

 

علت خوب نخوابیدن نوزاد

با اینکه سؤال “چرا کودک من نمی‌خوابد؟” ممکن است نشان دهنده نگرانی و اضطراب در شما باشد اما راهکارهایی هست که می‌توان با کمک آن‌ها به خوابیدن کودک، کمک نمود.

 

۱- زمان خواب کودک در بعدازظهر و عصر را تغییر دهید

اگر کودک شما به علت خستگی زیاد نمی‌خوابد، بهتر است زمان خواب عصر او را به زودتر و یا دیرتر از زمان قبلی تغییر دهید. همچنین می‌توانید یک برنامه چرت کوتاه روزانه برای کودکتان ترتیب دهید؛ که باعث می‌شود نوزاد احساس آرامش و خواب‌آلودگی کند. اما توجه داشته باشید که زمان خواب‌های روزانه کودک‌تان کوتاه باشد تا شب‌هنگام به‌آسانی به خواب برود. همچنین کودک قبل از خواب، باید به اندازه کافی بیدار بوده باشد تا به‌راحتی به خواب برود.

 

بااین‌حال اگر فکر می‌کنید کودک شما در برابر خوابیدن مقاومت می‌کند، شاید علت آن، این است که کودک به‌اندازه کافی خسته نشده است؛ بنابراین زمان خواب او را عقب بیاندازید. این موضوع در مورد کودکان نوپا رایج‌تر است. به‌عنوان‌مثال اگر کودک شما در طول روز دو بار می‌خوابد، ممکن است لازم باشد کمی زمان خواب کودک را عقب‌تر ببرید تا زمان کافی برای خسته شدن کودک ایجاد شود و کودک بتواند به‌راحتی به خواب رود.

علت نخوابیدن نوزاد یک ماهه - دو ماهه - سه ماهه - چهار ماهه - شش ماهه

۲- برنامه خواب مشخص داشته باشید

گاهی داشتن یک برنامه روزانه و مکان خاص برای خوابیدن در خواب نوزاد بسیار مؤثر است. بسیاری از والدین این موضوع معمولی را نادیده می‌گیرند، درحالی‌که داشتن یک برنامه خواب روزانه منظم برای کودک بعد از بازی و خسته شدن لازم است. اگر فکر می‌کنید خواباندن کودک بعد از زمانی که در حال بازی است، مشکل است و کودک در برابر خوابیدن مقاومت می‌کند، برنامه خواب روزانه را به‌تدریج اجرا کنید؛ لالایی خواندن و یا قصه گفتن را فراموش نکنید.

 

۳- تغذیه و خواب کودک را تنظیم کنید

باید برای پیدا کردن علت نخوابیدن نوزاد خود، یک برنامه غذایی و یک برنامه برای خواب او تنظیم کنید، برنامه‌ای که مختص به خود او باشد. کودکی که بیش‌ازحد خسته می‌شود، ممکن است نیاز به فواصل خواب کوتاه روزانه داشته باشد و برعکس، کودکی که به‌اندازه کافی خسته نمی‌شود تا به خواب رود، نیاز به خوابیدن در ساعات دیرتر و با فواصل بیشتری دارد.

 

۴- برای مقابله با اضطراب جدایی، شرایط راحتی کودک را فراهم کنید

در شرایطی که کودک در استرس و تنش جدایی از والدین به سر می‌برد، بهتر است شرایط را بررسی کنید تا کودک احساس امنیت و راحتی کند و با آرامش بتواند بخوابد. مراقب باشید تا شرایط را بدتر نکنید و باعث ایجاد مشکلات جدید نشوید. مقاله جدا کردن محل خواب کودکان از والدین ممکن است بتواند به شما در این مورد کمک کند.

 

آسیب ها و مضرات بیدار ماندن و نخوابیدن در شب

علت نخوابیدن نوزاد 10 دلیل عمده است که در بالا به اختصار توضیح داده شده است و اگر هنوز هم علت نخوابیدن نوزاد را نمی دانید توصیه می کنیم هر چه سریعتر به پزشک متخصص اطفال مراجعه کرده تا علت نخوابیدن نوزاد شما مشخص گردد.

جدیدترین مطالب