HPV

انیس الدوله زیباترین زن ناصرالدین شاه + عکس واقعی

انیس الدوله کیست

انیس الدوله زیباترین زن ناصرالدین شاه، با نام اصلی فاطمه دختر نورمحمد، در دوره قاجار چهره بسیار زیبایی داشته است. انیس الدوله در سریال جیران، سارا گرجی بود که زیباترین و جوان ترین ملکه دربار ناصرالدین شاه قاجار به حساب می‌آمد و این زن همیشه در نظر پادشاه مثل جیران خاتون، سوگلی محسوب می‌شد. عکس واقعی انیس الدوله زیباترین همسر ناصرالدین شاه در ادامه آورده شده است.

انیس الدوله زیباترین زن ناصرالدین شاه

زیباترین زن ناصرالدین شاه

پس از مرگ خدیجه تجریشی (جیران)، زیباترین زن ناصرالدین شاه یعنی فاطمه، که ابتدا به عنوان خدمتکار برای فراگیری آداب معاشرت نزد جیران قرار گرفته بود، به تدریج توجه شاه را به خود جلب کرد و به مرور جایگاهی در اندرونی قاجار پیدا کرد. فاطمه دختر روستازاده‌ای به نام نور محمد بود که در کودکی پدرش را از دست داد و از آنجا که مادرش با مردی دیگری ازدواج کرد، عمه و عمویش سرپرستی این دختر را به عهده گرفتند. دیری نگذشت که این دختر بچه سر از دربار شاهی درآورد و زیباترین همسر ناصرالدین شاه شد و عکس واقعی انیس الدوله به دستور شاه بر روی دیوار شرقی کاخ گلستان نقش بست.

عکس واقعی انیس الدوله

عکس واقعی انیس الدوله

 

انيس الدوله ناصر الدين شاه

مورخان ماجرای آشنایی ناصر الدين شاه قاجار و انيس الدوله (فاطمه) را به یکی از اردوهای شکار شاه در لواسان مربوط می‌دانند. شاه در این سفر فاطمه را که چوپانی گله‌ عمویش را می کرده می‌بیند و پس از لحظاتی گپ و گفت مجدوبش می‌شود. در بازگشت از شکارگاه، شاه این دختر را به کاخ گلستان آورد و به دست جیران تجریشی سوگلی محبوب خود می‌سپارد تا آداب و رفتار زندگی درباری را به او بیاموزد.

 

گفته می شود نفوذ کلام و هوش بالای انیس الدوله باعث می‌شود خیلی زود مراتب حرم شاهی را طی کند و پس از مرگ جیران خاتون همه ماترکش به او سپرده شود. فاطمه در همین زمان به عقد شاه درآمد و لقب انیس الدوله را از شاه دریافت کرد و به جای جیران، لقب سوگلی ناصرالدین شاه قاجار را گرفت.

 

انیس الدوله چندی بعد نشان حمایل آفتاب و تمثال همایونی را از شاه ایران دریافت و به نوعی مرتبه ملکه سلطنتی را در دربار ایران پیدا کرد. در عکس زیر که از زنان حرمسرا گرفته شده است، یکی از همسران شاه را پایین پای انیس الدوله دراز کش نشان می‌دهد که قدرت و نفوذ بالای او در اندرونی شاهی را به تصویر کشیده است.

1046241864 samatak com

انیس الدوله آنقدر قدرت و نفوذ بالایی در دربار پیدا کرد که در خیلی از موارد نظر شاه را حتی در تصمیمات مهم ممملکتی نیز تغیر می داد. او تنها کسی بود که می توانست در مقابل شاه بایستد و مخالفت کند. به گزارش مورخان پس از اعلام فتوای حرمت تنباکو، انیس الدوله با جسارت تمام از آوردن قلیان برای شاه خودداری کرد و بر خلاف نظر شاه دستور داد همه قلیان ها را از حرم شاهی جمع آوری کنند.

 

انیس الدوله را یکی از وفادارترین همسران ناصرالدین شاه نیز می دانند؛ آنقدر که از ناراحتی مرگ شاه چند ماهی بیشتر پس از او عمر نمی‌کند. در برخی منابع آمده است پس از ترور ناصرالدین شاه وقتی اتابک سر سپرده شاه شهید، حقوق وی را بصورت یک بسته اسکناس برایش می فرستد، با مشاهده تصویر ناصرالدین شاه روی پول‌ها غش کرده و چندی بعد هم از دنیا می رود.

 

عکس انیس الدوله در سریال جیران

عکس واقعی انیس الدوله مربوط به دورانی است که او سوگلی شاه بود و در اوج قدرت به سر می برد و احتمالا هم توسط خود ناصرالدین شاه گرفته شده است. عکس انیس الدوله در سریال جیران را در ادامه خواهید دید:

انیس الدوله در سریال جیران

انیس الدوله

دکمه بازگشت به بالا