حکم بوسیدن لب همسر در ماه رمضان | بوسیدن همسر در ماه رمضان اهل سنت

حکم بوسیدن لب همسر در ماه رمضان | بوسیدن همسر در ماه رمضان اهل سنت

بوسیدن همسر در ماه رمضان چه حکمی دارد؟ در این مقاله حکم بوسیدن لب همسر در ماه رمضان از دیدگاه مراجع اسلام بیان خواهد شد. اگر می خواهید بدانید حکم بوسیدن همسر در ماه رمضان چیست با ما همراه باشید و در پایان حکم شرعی بوسیدن همسر در ماه رمضان اهل سنت را هم برای شما آماده کرده ایم.

 

حکم شرعی بوسیدن همسر در ماه رمضان

بوسیدن همسر در ماه مبارک رمضان بهتر است که انجام نگردد اما اگر می توانید شهوت خود را هنگام بوسیدن همسر در ماه رمضان کنترل کنید در ادامه همراه ما باشید. حکم شرعی بوسیدن همسر در ماه رمضان براى روزه دار خواه جوان باشد يا پير مباح است ، و فرق ميان بوسيدن رخسار ، دهن ، لمس توسط دست و معانقه وجود ندارد البته اين اباحت براى كسانى ميباشد كه مي توانند خود را کنترل كنند.
 اما اشخاصى كه ميدانند با بوسیدن لب همسر در ماه رمضان شهوتی و تحریک شده يا خوف جماع يا انزال وجود داشته باشد ، بطوريكه امام ابوحنیفه و شافعی هر دو در این مورد متفق القول اند اينكار براى روزه دار مكروه است.

 

بوسیدن لب همسر در ماه رمضان جزء مبطلات روزه به حساب نمی‌آید، اما ممکن است انجام دادن آن منجر به یکی از مبطلات روزه مانند خروج منی شود؛ بنابراین به طور کلی هر عملی که موجب تحریک شهوت در حالت روزه داری شود، عملی مکروه به حساب خواهد آمد. همچنین به گزارش سماتک از کلیه نظرات فقها و مراجع تقلید می‌توان این گونه نتیجه گرفت که در حالت روزه داری هر عملی که باعث ایجاد شهوت شود به نحوی که انزال و خارج شدن منی را در پی داشته باشد، روزه را باطل خواهد کرد و یکی از این اعمال بوسیدن همسر در ماه رمضان است که ممکن است از روی عمد یا غیر عمد انجام گیرد؛ که در هر صورت همان حکمی را دارد که اکثر فقها بر آن اتفاق نظر دارند چرا که در تمامی احادیث و روایات در تعریف روزه آمده است که روزه حقیقی، عملی است که انسان باید با تمام شعور و احساس خود به ادای آن روی آورد و از تمامی مبطلات و مکروهاتی که ممکن است مفهوم واقعی روزه را دستخوش تغییر قرار دهد، دوری کند.

حکم بوسیدن لب همسر در ماه رمضان | بوسیدن همسر در ماه رمضان اهل سنت

حکم بوسیدن لب همسر در ماه رمضان

بوسیدن لب همسر در ماه رمضان چه حکمی دارد؟ بوسیدن لب همسر در ماه رمضان اگر منجر به خروج منی مرد شود روزه باطل می شود و بنا بر احتیاط واجب بهتر است از بوسیدن لب همسر در ماه رمضان اجتناب گردد. حکم شرعی بوسیدن لب همسر در ماه رمضان را در اینجا توضیح خواهیم داد. بطور کلی حکم بوسیدن لب همسر در ماه رمضان از نظر فقها و مراجع شیعه و سنی این است که اگر این عمل منجر به انجام روابط زناشویی، خروج منی و انزال گردد روزه را باطل خواهد کرد. در مورد اين كه بوسیدن همسر در رمضان روزه را باطل نمى سازد ، هيچگونه اختلافی بین فقها نمى باشد . ولى اگر اين بوسه ، هدف و مقصود روزه را براى روزه دار متزلزل سازد فقها نظريات مخصوصی خود را دارند . كه توجه شما را به حديث متبركه كه از ابى هر يرة (رض ) روايت گرديده است جلب مينمايم :

 


ابى هر يرة (رض )فرموده است : « أ ن رجلآ سأل النبى (ص)من المباشر ة للصائم فرخص له و آتاه آخر فنها عنها ، فإ ا لذى رخص له شيخ وإذا الذى نهاه شاب »

(پیرمردی از پيامبر صلی الله علیه و سلم از حکم بوسیدن لب زن در ماه رمضان پرسید که رسول اکرم به وی رخصت داد و سپس مرد جوانی آمد و پرسید بوسیدن لب همسر در ماه رمضان چه حکمی دارد که رسول اکرم او را از انجام این کار در هنگام روزه منع کرد. پس كسی كه به او رخصت داده شده پیر بود و كسی كه منع كرد جوان بود. (ابو داود )

 

بوسیدن لب همسر در ماه رمضان از نظر اسلام

فقها مي گويند : براى كسی كه پيامبر صلی علیه و سلم بوسیدن همسر در ماه رمضان را جايز دانسته ، آن شخص ، پير بود و براى آن كسيكه آنرا از بوسه نهى فرمود آن شخص ، جوان بود. بادر نظر داشتن همين تعبير ها از حديث متبركه برخى از فقها بوسه همسر در ماه رمضان را براى پيرها جایز شمرده و براى جوانان و يا كسانيكه قدرت اداره خود را ندارند جايز نشمرده اند.


 

روایت شده است که پیامبر اکرم صلی الله علیه وسلم  در حال روزه داری همسران خود را می‌بوسید. پس بوسیدن همسر در هنگام روزه داری برای کسی که بر نفس خود کنترل دارد و موجب تحریک شهوتش نمی‌شود، درست است. هر فردی که بر غرایز و شهوت خود کنترل دارد، برایش جایز است که همسرش را در ساعاتی که روزه است ببوسد یا در آغوش بگیرد، در غیر این صورت این کار را انجام ندهد.

 

امام خمینی (ره)

مکروه است که فرد روز دار بدون قصد بیرون آمدن منی لب همسر خود را ببوسد و یا کاری انجام دهد که شهوتش تحریک شود، اما اگر به قصد بیرون آمدن منی چنین کاری انجام دهد و در صورتی که منی بیرون آید روزه او باطل است.

 

امام خامنه ای مدظله العالی

اگر مرد هنگامی که همسر خود را می‌بوسد یا با وی ملاعبه می‌کند منجر به انزال و خروج منی از او شود، روزه‌اش باطل خواهد شد. اما اگر به طور ناگهانی و غیر عمد بوسیدن همسرش باعث انزال او گردد، روزه او باطل نشده و فقط غسل بر وی واجب می‌شود. امام خامنه ای در جایی دیگر می‌فرمایند که اگر ملاعبه و بوسیدن در ماه مبارک رمضان موجب خروج منی نشود روزه را باطل نخواهد کرد.

 

آیت الله مکارم شیرازی

بوسیدن زن یا همسر در حالت روزه داری در ماه رمضان بدون بیرون آمدن منی یا هر کار دیگری که باعث شهوت شود مکروه است اما اگر به قصد بیرون آمدن منی باشد روزه را باطل خواهد کرد.

 

آیت الله تبریزی

اگر در هنگام بوسه لب های همسر در ماه رمضان آب دهان هر یک از زن و مرد وارد دهان یکدیگر شده و فرو برده شود روزه باطل می‌شود. در غیر این صورت روزه باطل نیست.

 

آیت الله بهجت

اگر آب دهان طرف مقابل، توسط زن یا شوهر فرو برده شود روزه باطل می‌شود.

 

استنتاج فقهى :


با همسر خود يكجا خوابيدن ، ملاعبه كردن و بوسه لب و كنارآمدن ، تا زمانيكه خطر انزال منى و يا وقوع جماع نباشد ، همه درست است. (ولى اگر به بوسه كردن و يا لمس و يا جماع در غير فرج و دبر انزال گردد ، روزه اش فاسد گرديده ، بر آن قضا ء واجب ميشود ، نه كفاره . )

حکم بوسیدن لب همسر در ماه رمضان | بوسیدن همسر در ماه رمضان اهل سنت

بوسیدن همسر در ماه رمضان اهل سنت

حکم شرعی بوسیدن همسر در ماه رمضان اهل سنت را در این بخش بیان کرده ایم. بسیاری از فقهای اهل سنت درباره اعمال زناشویی مانند بوسیدن همسر در ماه رمضان نظراتی عنوان کرده اند که برخی از آن‌ها شامل موارد زیر است:

 

1. در صورتیکه بوسیدن همسر در ماه رمضان اهل سنت باعث ایجاد تحریک و حالت شهوانی در فرد شود، حرام است و در غیر این صورت عملی مکروه به حساب می‌آید. (شافعی)

 

2. اگر فرد یقین داشته باشد بوسیدن لب همسر باعث انزال نخواهد شد، این عمل مکروه هست اما اگر بداند انجام این اعمال باعث ایجاد انزال می‌شود عملی حرام به حساب خواهد آمد. (مالکی)

 

3. در صورتی که مرد اهل سنت بترسد که بوسیدن زن وی منجر به ارضا شدن او خواهد شد مکروه است، در غیر این صورت انجام این اعمال کراهت ندارد. (حنفی)

 

4. حکم بوسیدن زن در حالت روزه و در ماه رمضان برای اهل تسنن اگر باعث تحریک در فرد شود مکروه بوده در غیر این صورت کراهت ندارد. (حنبلی)

 

حکم بوسیدن همسر در ماه رمضان را از دیدگاه بزرگترین مراجع تقلید دین اسلام در این نوشتار بیان کردیم و نتیجه کلی اینکه بهتر است از بوسیدن لب همسر در ماه رمضان اجتناب گردد زیرا بسیاری از افراد جوان نمی توانند خود را کنترل کنند و به همین دلیل حکم بوسیدن لب همسر در ماه رمضان برای روزه دار اگر منجر به خروج منی و یا رابطه جنسی نشود اشکالی ندارد.

جدیدترین مطالب