دعای روز دهم ماه رمضان
دعای روز دهم ماه مبارک رمضان را در این نوشتار از سایت سماتک می خوانید. در روز دهم ماه مبارک رمضان، دعایی با مضامین عمیق و آموزنده وارد شده است که مسلمانان با خواندن آن، از خداوند متعال درخواست می کنند تا در زمره متوکلین، فائزین و مقربین درگاه الهی قرار گیرند. متن دعای روز دهم ماه رمضان به شرح زیر است:
متن دعای روز دهم ماه رمضان
«اللَّهُمَّ اجْعَلْنِي فِيهِ مِنَ الْمُتَوَكِّلِينَ عَلَيْكَ، وَاجْعَلْنِي فِيهِ مِنَ الْفَائِزِينَ لَدَيْكَ، وَاجْعَلْنِي فِيهِ مِنَ الْمُقَرَّبِينَ إِلَيْكَ، بِإِحْسَانِكَ يَا غَايَةَ الطَّالِبِينَ.»
ترجمه: «خدایا، مرا در این روز از متوکلان به درگاهت قرار ده، و در آن از کامیابان نزد خود مقرر فرما، و در آن از مقربان پیشگاهت قرار ده، به احسانت، ای نهایت آرزوی جویندگان.»
دعای روز دهم ماه رمضان تصویری
در این قسمت عکس دعای روز دهم ماه مبارک رمضان را مشاهده خواهید کرد:
دعای روز دهم ماه رمضان برای استوری
اگر علاقه مند هستید که متن دعای روز دهم ماه رمضان برای استوری قرار دهید، می توانید از تصویر زیر استفاده کنید:
شرح دعای روز دهم ماه رمضان مجتهدی
دعای روز دهم ماه مبارک رمضان که توسط آیت الله مجتهدی تهرانی شرح داده شده است، به صورت زیر بوده و در این دعا سه درخواست مهم از خداوند متعال مطرح شده است:
توکل بر خداوند
در ابتدای این دعا از خداوند درخواست می شود که فرد را از متوکلین بر خود قرار دهد. توکل به معنای اعتماد و تکیه بر خداوند در تمام امور زندگی است. این اعتماد ناشی از ایمان به قدرت، حکمت و رحمت الهی است. در قرآن کریم آمده است: «وَعَلَى اللّهِ فَتَوَكَّلُواْ إِن كُنتُم مُّؤْمِنِينَ» (سوره مائده، آیه ۲۳)؛ یعنی «و بر خدا توکل کنید اگر ایمان دارید.»
امام جعفر صادق (علیه السلام) در تعریف توکل می فرمایند: «توکل آن است که با اتکای به خدا از هیچ کس نترسی.» این بیان نشان دهنده اهمیت اعتماد کامل به خداوند و رهایی از وابستگی به غیر اوست.
رستگاری نزد خداوند
در بخش دوم دعای روز دهم ماه رمضان، از خداوند خواسته می شود که فرد را از فائزین نزد خود قرار دهد. فائزین به معنای رستگاران و سعادتمندان هستند که به رحمت الهی نائل آمده و از عذاب او در امان اند. در قرآن کریم آمده است: «فَمَن زُحْزِحَ عَنِ النَّارِ وَأُدْخِلَ الْجَنَّةَ فَقَدْ فَازَ» (سوره آل عمران، آیه ۱۸۵)؛ یعنی «پس هر که از آتش دور داشته شود و به بهشت درآید، قطعاً رستگار شده است.»
رستگاری واقعی در گرو ایمان، عمل صالح و تقوای الهی است. انسان با پیروی از دستورات الهی و دوری از گناهان می تواند به این مقام نائل شود.
تقرب به درگاه الهی
سومین درخواست در این دعا، قرار گرفتن در زمره مقربین درگاه الهی است. تقرب به خداوند به معنای نزدیکی معنوی و کسب رضایت اوست. این مقام با انجام اعمال صالح، اخلاص در نیت و پیروی از تعالیم الهی حاصل می شود.
امام علی (علیه السلام) می فرمایند: «هر کس بر او توکل کند، او را کفایت نماید و هر کس از او بخواهد، می پردازد و هر کس او را سپاس گوید، پاداش نیکو دهد.» این حدیث نشان دهنده رابطه مستقیم بین توکل، شکرگزاری و تقرب به خداوند است.
احسان الهی و نهایت آرزوی جویندگان
در پایان دعای روز ۱۰ ماه رمضان به احسان الهی و این که خداوند نهایت آرزوی جویندگان است، اشاره می شود. احسان به معنای نیکی و بخشش است و خداوند منبع تمام نیکی هاست. انسان با شناخت این حقیقت، تمام امید و آرزوی خود را متوجه خداوند می کند و از غیر او دل می بُرد.
آیت الله مجتهدی تهرانی در شرح دعای روز دهم ماه رمضان به اهمیت توکل بر خداوند اشاره کرده اند و داستانی از امام حسین (ع) نقل می کنند که در آن حضرت به فردی نیازمند کمک کردند و به او آموختند که بهترین چیزها ایمان به خدا، رسول و اهل بیت است. همچنین ایشان تأکید می کنند که برای استجابت دعا باید دل را از امید به غیر خدا خالی کرد و تنها به او توکل داشت.
اهمیت دعا در ماه رمضان
ماه رمضان ماه نزول قرآن و ماه رحمت و مغفرت الهی است. در این ماه، درهای رحمت خداوند به روی بندگان گشوده می شود و دعاها به اجابت نزدیک ترند. پیامبر اکرم (صلی الله علیه وآله) می فرمایند: «دعا مغز عبادت است.» بنابراین بهره گیری از فرصت های این ماه مبارک برای دعا و نیایش، زمینه ساز تقرب به خداوند و کسب رضایت اوست.
نتیجه گیری
دعای روز دهم ماه مبارک رمضان حاوی مفاهیم عمیقی همچون توکل، رستگاری و تقرب به خداوند است. با تأمل در این دعا و عمل به مضامین آن، می توان به مراتب بالای معنوی دست یافت و از رحمت و مغفرت الهی بهره مند شد.