لاغری

لاغری

نیم نگاهی به گذشته

hpv

hpv

آیا از نظر قرآن شراب نجس است؟

مجموعه : مذهبی و دینی
آیا از نظر قرآن شراب نجس است؟

نجس بودن شراب از احکام قرآن است

 

آیا از نظر قرآن شراب نجس است؟ دین اسلام بی شک کامل ترین جامع ترین دینی است که برای انسان ها از طرف خدا نازل شده است. در این دین، هیچ دستوری برخلاف سلامتی و ضرر انسان نیست. کتاب قرآن راهنمایی جامع برای انسان هاست که درباره ی تمامی مسائل فردی و اجتماعی در آن سخن گفته شده است. اگر در قرآن چیزی حرام اعلام شده است، بدون شک انجام آن کار و یا خوردن آن چیز برای انسان ضرر دارد. یکی از این موارد، شراب است.

 

در استفاده خمر سود و زیان زیادی هست که بخشی از آن در قرآن ذکر شده

 

پاسخ

حرام بودن شراب یک حکم است و نجاست ان حکم دیگر بعضی از چیزها حرام هستند ولی نجس نیستند مثل گوشت گرگ و روباه (در صورتی که تذکیه شرعی شده باشند) و بعضی از چیزها حرام نیستند ولی نجس هستند مثل خون (خرید و فروش و استفاده های درمانی و پزشکی از آن حرام نیست) اما بعضی از چیزها هم حرام هستند هم نجس مثل شراب که هم نجس است و هم خرید و فروش و ساختن و تولید و حمل و نقل آن و نوشیدن آن حرام است و هم حد شرعی دارد [i]

 

اگر مراد شما از حرام بودن شراب، نجاست آن است، در قرآن نیامده است و حکم آن از روایات و سنّت اثبات می شود. [ii] اگر چه بعضی از فقهاء فرموده اند آیه شریفه: یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنُوا إِنَّمَا الْخَمْرُ وَ الْمَیْسِرُ وَ الْأَنْصابُ وَ الْأَزْلامُ رِجْسٌ مِنْ عَمَلِ الشَّیْطانِ فَاجْتَنِبُوهُ لَعَلَّکُمْ تُفْلِحُونَ [iii] ی عنی:« ای کسانی که ایمان آورده‏اید، شراب و قمار و بتها و تیرهای قرعه پلیدند [و] از عمل شیطانند. پس، از آنها دوری گزینید، باشد که رستگار شوید.» بر نجس بودن شراب دلالت دارد زیرا «رجس» در آیه به معنی پلیدی است که اعم از نجاست ظاهری و باطنی است [iv] .

 

اما اگر مراد حرمت و گناه بودن و بلکه کبیره بودن نوشیدن مشروبات(خمر) باشد که به صراحت در قرآن کریم (در همین آیه ) آمده است . البته حرام شدن خمر در اسلام دفعی نبوده و به صورت تدریجی (در طول سه مرحله ) صورت گرفته است و آیه ای که می فرماید در خمر منافعی هست ولی گناه آن بزرگتر از سود آن است [v] مربوط به اولین مرحله مبارزه اسلام با شراب و شراب خواری است که در مراحل بعدی این مبارزه شدیدتر شده تا جایی که در مرحله سوم دستور دوری و اجتناب از آن صادر شده است

 

در توضیح آیه قرآن که می فرماید:در خمر منافعی اندک و ضررهای فراوان وجود دارد، باید گفت نسبت سود و ضرر شراب مثل این است که یک قاشق چای خوری عسل را در یک ظرف بزرگ سم و زهر ریخته باشند که دیگر هیچ اثری از مزه و خاصیت عسل باقی نخواهد ماند.!!!

 

آیا از نظر قرآن شراب نجس است؟

جدیدترین مطالب