انسان چه مدت می تواند بدون آب و غذا زنده بماند؟ خودتان که بهتر می دانید که همه ما انسان ها با غذا و آب زنده هستیم و اگر این ها نباشد بشر از بین می رود. در این مطلب توضیحات بیشتری در این موضوع داده شده است.
انسان میتواند از مرتفع ترین کوه های جهان بالا برود و در خشک ترین و بی رحم ترین بیابان های جهان زندگی کند، اما زندگی بسیار ناپایدار است، کافی است دسترسی به نیازهای ساده مانند آب یا غذا و حتی خواب از بین برود تا انسان به سادگی از پا درآید.
آب یا غذا و حتی خواب از بین برود انسان را به سادگی از پا در می آورد
اکسیژن، آب، غذا و خواب سه نیاز اساسی و اولیه برای زنده ماندن انسان به شمار میروند. یک انسان چه مدت میتواند بدون رفع این سه نیاز زنده باقی بماند؟ پاسخ این پرسش در مورد هر انسان و موقعیتی که در آن واقع شده متفاوت است. اگرچه قانون سه بر طبیعت نیازهای اولیه بدن انسان حاکم است: سه دقیقه بدون اکسیژن، سه روز بدون آب و سه هفته بدون غذا.
با این همه اعضای خارق العادهای در میان گونه بشر وجود دارند که این قانونها را شکسته و تعریفی دوباره برای این قانونها و دیگر محدودیتهای موجود برای بقای انسان نوشته اند. در ادامه رکوردهایی را که از زنده ماندن انسان ها در شرایط دشوار، بدون غذا، هوا، نور یا خواب ثبت شده اند مشاهده میکنید.
بدون اکسیژن
قانون سه دقیقه بدون هوا در بیشتر مواقع دستورالعمل خوبی است، زیرا بیشتر انسان ها در صورتی که بیش از این مدت نفس خود را حبس کنند، در معرض آسیب های شدید مغزی قرار میگیرند. اما تعدادی از انسانها وجود دارند که بیش از این مدت نیز میتوانند بدون اکسیژن زنده بمانند. در حال حاضر رکورد بیشترین زمان حبس نفس بدون حرکت در زیر آب ۱۱ دقیقه و ۳۵ ثانیه است که توسط استفان میسفاد در سال ۲۰۰۹ ثبت شد.
رکورد بیشترین زمان حبس نفس بدون حرکت در زیر آب ۱۱ دقیقه و ۳۵ ثانیه است
تام سیتاس در سال ۲۰۱۲ با استفاده از تنفس اکسیژن خالص پیش از حبس نفسش توانست رکورد ۲۲ دقیقه و ۲۲ ثانیه را به نام خود ثبت کند. انسان در زیر آب بیشتر از خشکی میتواند نفسش را حبس کند، زیرا بدن انسان از عملکرد عجیبی به نام واکنش شیرجه پستانداران برخوردار است که به وی اجازه می دهد به راحتی واکنش شدیدی که انسان را وادار به تنفس دوباره میکند را مهار کند، این قابلیت در زیر آب مانع از غرق شدن میشود.
بدون آب
قانون سه میگوید اگر تا سه روز آب نخورید می میرید. اما مدت زمان دقیقی که انسان میتواند در طول آن بدون آب به زندگی اش ادامه دهد در واقع بسیار متنوع است، زیرا بدن انسان نیاز دارد تا مقدار آب را متعادل نگه دارد و ذخایر آب بدن نیز به واسطه تعریق، تبخیر یا دفع مستقیم کاهش پیدا کرده و نیاز به تجدید شدن دارند. می بینید که شرایط و عوامل متنوعی در تعیین محدوده زنده ماندن بدون آب نقش دارند.
شرایط و عوامل متنوعی در تعیین محدوده زنده ماندن بدون آب نقش دارند
در شرایط دشواری مانند ورزش شدید زیر نور مستقیم خورشید، بدن انسان میتواند در طول یک ساعت تا ۱٫۵ لیتر تعریق داشته باشد و اگر این مقدار آب از دست رفته در بدن جبران نشود، خون رقیق شده و تعریق متوقف می شود و دمای بدن بالاتر رفته و دچار کم آبی میشود و ممکن است در عرض چند ساعت فرد بمیرد. اما در یک محیط راحت و مناسب ممکن است فرد بتواند برای بیش از یک هفته بدون آب دوام بیاورد. آندرآس میهاوکز مرد استرالیایی است که رکورد زنده ماندن در طولانیترین مدت زمان بدون آب را به نام خود ثبت کند. پلیس استرالیا در سال ۱۹۷۹ به صورت تصادفی او را به مدت ۱۸ روز در سلول زندان رها کرد. با این همه از آنجایی که وی از شدت تشنگی بخارهای روی دیوار سلول را می لیسیده است، درستی این رکورد مورد تردید است.
بدون غذا
تعیین محدوده زنده ماندن بدون غذا از دو مورد پیشین دشوارتر است. انسان به گونه ای تکامل یافته تا از مقاومت کافی برای شکار کردن برخوردار باشد، از این رو انسان در مقاومت در برابر گرسنگی عملکرد بسیار خوبی از خود نشان میدهد. آزمودن این کار از نظر اخلاقی نیز کار دشواری است، از این رو اعتصاب غذاهای داوطلبانه به مرجعی برای تعیین این محدوده تبدیل شدهاند. طولانیترین اعتصاب غذای مهاتما گاندی، ۲۱ روز بدون مصرف ذرهای ماده غذایی بوده است.
طولانی ترین اعتصاب غذای مهاتما گاندی، ۲۱ روز بدون مصرف ذره ای ماده غذایی بوده است
اما طولانی ترین اعتصاب غذای تاریخ توسط یک زندانی سیاسی ایرلندی به نام ترنس مک سوینی انجام گرفت، اعتصاب غذای ۷۴ روزه او در سال ۱۹۲۰ به مرگش ختم شد. در حین گرسنگی شدید، بدن استفاده از گلیکوژن موجود در کبد و ماهیچه ها را آغاز می کند تا بتواند گلوکز و آمینواسید تولید کند. سپس بدن سوزاندن ذخایر چربی و در نهایت پروتئین های خود را آغاز خواهد کرد. درصورتی که پس از اعتصاب غذا میزان و نوع ماده غذای مصرفی فرد تحت نظر قرار نگیرد، ممکن است به دلیل وجود مقدار زیادی سدیم در بدن فرد دچار ایست قلبی شود.
بدون نور
متاسفانه مدت زمان زنده ماندن بدون نور، از کشف فاجعهای انسانی در سال ۲۰۱۲ مشخص شده است. در آن سال گروهی از کودکان درون قبرستانی زیرزمینی کشف شدند که توسط فرقهای روس در تاتارستان در این محل نگهداری میشدند. بسیاری از این کودکان، از جمله یک نوجوان ۱۹ ساله هرگز نور خورشید را ندیده بودند. تا زمانی که برای جلوگیری از نرمی استخوان ویتامین دی مصرف کنید بدون نور خورشید زنده خواهید ماند. اگرچه نبود نور خورشید میتواند روی میزان سروتنین بدن و در نتیجه روی روحیات و خواب انسان اثرگذار باشد.
بدون خواب
خواب از دیگر نیازهای حیاتی بشر است که بدون آن، مغز به تدریج فرسوده و متلاشی خواهد شد. رندی گارنر رکورددار بیشترین زمان بیخوابی در جهان است. وی در سال ۱۹۶۵ زمانی که ۱۷ سال داشت، در آزمایشی شرکت کرد و برای ۲۶۴ ساعت، برابر ۱۱ روز بیدار ماند. افرادی وجود دارند که برای مدتی طولانیتر از ۱۱ ساعت بیدار ماندهاند، اما این افراد در حالاتی شبیه به خواب توانستهاند استراحت کنند.
درصورت عدم درمان بیماری بیخوابی به تدریج به زوال عقلی مبتلا شده و جانشان را از دست میدهند
افرادی که به بیماری بیخوابی موروثی مبتلا هستند درصورت عدم درمان به تدریج به زوال عقلی مبتلا شده و جانشان را از دست میدهند. هنوز دقیقا مشخص نیست چرا انسان به خواب نیاز دارد، شاید خواب سموم را از مغز میزداید یا امکان سازماندهی افکار را فراهم میآورد. تنها یک حقیقت واضح و قطعی درمورد خواب وجود دارد: نداشتنش میتواند برایتان گران تمام شود.