سبک معماری های خیلی از مکان ها در جهان با هم فرق می نماید شما می توانید از روی بناهای یک شهذر برای مسافرت به این مکان سفر نموده و از نزدیک این بناهای تاریخی را نگاه نمایید خیلی از این مکان ها از زمان های قدیم در دنیا هستند مانند کاخ های پادشاهان و افرادی که بسیار معروف و مشهور بودند شما می توانید با مسافرت به این مکان ها و دیدن این جاها کاری نمایید خارق العاده ترین مکان ها را از نزدیک نگاه نمایید در ادامه تصاویر و جزئیات بیشتر معماری های زیبا و خارق العاده در جهان را در سایت سماتک خواهید دید با ما همراه باشید.
طراحی و معماری بنا، از جمله زیباترین هنرهایی است که به دست بشر خلق شده. فارغ از جنبه اسکان و اقامت در داخل خانه ها و ساختمان ها، برخی از آن ها به قدری زیبا و متفاوت ساخته می شوند که هنگام مشاهده شان، نمی توان از جزئیات آن ها چشم برداشت.
به طور مثال، کاخ های بازمانده از دوران پادشاهان ایرانی که معماری فوق العاده زیبا و چشمگیر دارند یا خانه های خشتی و ارگ های متعددی که دیدنشان، لذتی بی حد را به بیننده منقل می کنند را می توان از جمله بهترین معماری های جهان به شمار آورد.
البته باید بگوئیم که ما در این مقاله، فقط شاهکارهای معماری جهان (به غیر از ایران) را برایتان انتخاب کرده ایم که گفته می شود، دست کم یک بار در تمام طول زندگی باید آن ها را از نزدیک دید.
برخی از این بناها، کاملا باستانی و برای سال های بسیار دور هستند و برخی دیگر مدرن و امروزی. از شما دعوت می کنیم در زیر، با این ساختمان ها که توضیحات مختصری نیز برایشان نوشته شده، آشنا شوید.
گوبکلی تپه: در کشور ترکیه و نزدیکی مرز سوریه قرار دارد. این تپه به عنوان قدیمی ترین پرستشگاه دینی و مذهبی به شمار می رود.
بشر از قدیم به ساخت بناهای استثنائی که تصویری از آینده را در خود دارند، علاقه داشته و از جمله می توان به «مرکز فالتون» در نیویورک سیتی اشاره کرد که در سال ۲۰۱۴ گشایش یافته است.
مدرسه گرامر پنلای و اسندون در ملبورن، استرالیا
معبد طلایی در آرمیتسار در کشور هند یکی از برترین سازه های بشری است که درست در وسط رودخانه آرمیتسار ساخته شده است.
معبد طلایی، زیارتگاه اصلی پیروان آئین سیک است که در این تصویر، بازتاب زیبای نورپردازی آن را در رودخانه مشاهده می کنید.
پارو تاکشانگ، معبدی است که آن را با نام لانه ببر نیز می شناسند و مکانی مقدس برای پیروان بوداگرایی هیمالیایی به شمار می رود. اگر شهامت صخره نوردی را داشته باشید، این بنا در بالای دره پارو در کشور بوتان قرار دارد.
تحصنگاه Las Lajas در نارینو واقع در کشور کلمبیا از جمله بناهای مرموزی است که به نظر می رسد، جاذبه زمین روی آن تاثیری ندارد.
ساگرادا فامیلیا، کلیسایی در شهر بارسلون است که علاوه بر مکان مذهبی بودن، یکی از جاذبه های گردشگری این شهر نیز به شمار می رود. البته روند ساخت این بنا از سال ۱۸۸۲ میلادی آغاز شده بود و آرشیتکت مدرن گرای آن به نام آنتونی گائودی عمرش قد نداد تا نسخه تکمیل شده آن را ببیند.
پیش بینی می شوند مراحل تکمیل این ساختمان در سال ۲۰۲۶ میلادی به پایان برسد.
طراحی داخلی ساگرادا فامیلیا فراواقعی تر از نمای بیرونی آن است.
ساختمان فلات آیرن در نیویورک که یکی از نخستین آسمان خراش های دنیاست، در سال ۱۹۰۲ میلادی در محله منهتن در شهر نیویورک در آمریکا ساخته شد. معماری نامتعارف آن باعث شده تا به یکی از نمادهای شهر نیویورک تبدیل شود.
ساختمان وول ورث نیز یکی دیگر از برج های محله منهتن در شهر نیویورک است که در خلال سال های ۱۹۱۳ تا ۱۹۳۰ بلندترین ساختمان جهان محسوب می شد. ساخت این بنا از ۱۹۱۰ تا ۱۹۱۳ به طول انجامیده و ۲۴۱ متر و ۵۷ طبقه دارد.
در شهر اونومیچی در استان هیروشیما، زوج های جوان برای بستن پیمان ازدواج به کلیسای روبان که به شکل روبان طراحی شده می روند.
کلیسای «نور زندگی» در شهر سئول در کره جنوبی نیز قرارگاه عشاقی است که می خواهند پیمان زناشوئی ببندند.
طراحی داخلی این کلیسا با نمای ظاهری آن کاملا تفاوت دارد.
آپارتمان های مارینا سیتی در شیکاگو نیز طراحی های ویژه ای دارند. این ساختمان ها در سال ۱۹۶۴ ساخته شده اند و ۱۷۹ متر ارتفاع و ۶۵ طبقه دارند. مارینا سیتی از نخستین آپارتمان هایی هستند که در آمریکا با استفاده از جرثقیل تکمیل شده اند.
همه ساختمان های این مطلب، به سوی آسمان افراشته نشده اند. کلیسای Temppeliaukio در هلسینکی درون یک صخره در زیر زمین ساخته شده و نور آفتاب به طور کامل فضای داخلی اش را روشن می کند.
کلیسای سن جورج در لالیبلا در کشور اتیوپی یکی از عجیب ترین بناهای ساخته شده به دست بشر است، این ساختمان در قرن ۱۲ و از تراش یک تکه سنگ یکپارچه ساخته شده است.
یکی از ساختمان های زیبای دنیا، Turninn در ریکیاویک است که به طور تماما آینه کار شده و زیبایی طبیعت ایسلند را در خود منعکس می کند.
معمار آلمانی- آمریکایی به نام «لودویگ میس فن در روهه» با استفاده از خطوط مینیمال و فضای باز، ساختمانی ساخته که تصور می شود در هوای اطراف خود معلق است. این ساختمان شبیه Neue Nationalgalerie در شهر برلین است که در دهه ۱۹۶۰ میلادی ساخته شده.
برلین را می توان مرکز موسیقی الکترونیک دانست دلیلش هم ساختمانی به نام «برگهاین» است که به لحاظ معماری یک شاهکار بروتالیسم به شمار می رود. (بروتالیسم، سبکی از معماری است که در آن ساختمان ها به طور کلی از بتن زبره و بدون روکش و زینت ساخته می شوند.)
حل شدن در طبیعت یکی از قدیمی ترین روش های معماری در دنیا محسوب می شود که از بارزترین نمونه های آن می توان به «ایوان طلایی» کیوتو در کشور ژاپن اشاره کرد.
در این تصویر نیز می توانید زیبایی های بی نظیر «ایوان نقره ای» را مشاهده کنید.
مسجد جامع جینیه در مالی (در غرب آفریقا) یکی از بزرگ ترین ساختمان های تمام خشتی جهان است و گنجایش ۳ هزار نمازگزار را در خود دارد.
مسجد شیخ زائد، ۱۰ سال پیش در شهر ابوظبی در کشور امارات ساخته شده است و در حال حاضر یکی از مهم ترین عبادتگاه های این منطقه به شمار می رود. بد نیست بدانید که این مسجد پس از مسجد الحرام و مسجد و النبی، سومین مسجد بزرگ جهان است و یکی از نقاط دیدنی امارات متحده عربی نیز به شمار می رود.
«مرکز ژرژ پمپیدو» یکی از شاهکارهای معماری پست مدرن محسوب می شود که در شهر پاریس واقع شده. این مرکز شامل موزه هنر مدرن در جهان است و حدود ۱۸ هزار مترمربع مساحت دارد. بزرگ ترین موزه هنر جهان به گونه ای ساخته شده که تمامی فضای داخلی ساختمان از بیرون قابل مشاهده است.
کلیسای جامع شارتر در شمال فرانسه، حدود ۱۲۰۰ سال پیش ساخته شده است و یکی از اولین و عالی ترین نمونه های معماری گوتیک در کشور فرانسه محسوب می شود. شارتر در دهه ۱۲۰۰ میلادی ساخته شده است.
طراحی داخلی بسیار زیبای کلیساری شارتر در جنوب غربی شهر پاریس
شاید بتوان گفت یکی از زیباترین و پرابهت ترین ساختمان های مذهبی جهان، مسجد آبی شهر استانبول در ترکیه باشد که در دهه ۱۶۰۰ میلادی و در دوره حکومت عثمانی بنا شده است.
معماری داخلی این ساختمان عظیم از بیش از 20 هزار کاشی تشکیل شده که با دست طراحی و ساخته شده اند.
معماری داخلی این ساختمان عظیم از بیش از ۲۰ هزار کاشی تشکیل شده که با دست طراحی و ساخته شده اند.
«قلعه نوی شوانشتاین» قصری است متعلق به قرن نوزدهم میلادی در جنوب استان باواریا در کشور آلمان که توسط پادشاه باوریا ساخته شد. این قصر در حال حاضر یکی از محبوب ترین ظرفیت های گردشگری کشور آلمان به شمار می رود. همچنین گفته می شود که در ساخت انیمیشن زیبای خفته ی والت دیسنی از این بنا الهام گرفته شده است.
«کالج ترینیتی» در شهر دوبلین را الماس دانشگاه های جهان می نامند.
کتابخانه «لانگ روم» یکی از زیباترین کتابخانه های دنیا با سقفی بسیار بلند است.
قصر امپراتوری که به نام «شهر ممنوعه» نیز شناخته می شود در شهر پکن واقع شده و از مهم ترین دیدنی های این کشور محسوب می شود. شهر ممنوعه، پر وسعت ترین و کامل ترین معماری چوبی جهان است.
این شهر در سال ۱۴۰۶ و به مدت ۱۴ سال ساخته و تکمیل شد و حدود ۵۰۰ سال محل اقامت امپراتورهای چینی بوده است. بد نیست اشاره کنیم که از سال ۱۹۲۴ بازدید از این مجموعه به عنوان کاخ موزه برای عموم آزاد شد.
فضای داخلی این شهر فوق العاده زیباست.
همه بخش های شهر و ساختمان های آن با ظرافت زیادی ساخته و تکمیل شده اند.
یکی از بناهای بسیار مدرن و جذابی که در شهر پکن ساخته شده، برج CCTV است که محلی ها آن را «شلوار» می نامند. این ساختمان در واقع یک آسمان خراش ۴۴ طبقه ای به ارتفاع ۲۳۴ متر، با کاربری اداری است که در سال ۲۰۱۲ میلادی تکمیل و افتتاح شد.
دانشگاه پلی تکنیک هنگ کنگ، که یکی از طراحی های بی نظیر زاها حدید به شمار می رود از جمله بناهای مدرن با خطوط تمیز و بی نقص است.
دانشگاه پلی تکنیک هنگ کنگ، که یکی از طراحی های بی نظیر زاها حدید به شمار می رود از جمله بناهای مدرن با خطوط تمیز و بی نقص است.
ماچو پیچو، شهری با دیوارهای سنگی است که بر فراز کوه ها آند در پرو و مطابق بر معماری اینکاها ساخته شده است.
باستان شناسان اعلام کرده که این شهر مذهبی و باستانی در حوالی سال ۱۴۵۰ میلادی ساخته شده است.
نگاهی نزدیک به ماچو پیچو
Parque Biblioteca España (پارک کتابخانه اسپانیا)، در سال ۲۰۰۷ میلادی در مدلین در کلمبیا افتتاح شد. این کتابخانه از سه ساختمان تشکیل شده که همانند سه تکه سنگ به نظر می رسند. کتابخانه ها توسط معمار مشهور کلمبیایی، «جیانکارلو مازانتی» ساخته شده است.
از داخل این کتابخانه که در منطقه «سنتو دومینگو ساویو» واقع شده می توان چشم انداز دره های مدلین در حوالی کوه های آند را مشاهده کرد.
سالن اپرای شهر سیدنی را باید سفیر معماری استرالیایی به شمار آورد که یکی زیباترین ساختمان های دنیا به شمار می رود.
اپرا هاوس سیدنی که در حال حاضر یکی از مهم ترین اماکن توریستی در کشور استرالیا به شمار می رود، توسط «یورن اوتزان»، معمار دانمارکی ساخته شد و در سال ۱۹۷۳ میلادی گشایش یافت.
نمای داخلی این سالن اپرا نیز بسیار زیبا و دیدنی است.
منبع: rooziato.com