پل های تاریخی جهان تعداد زیادی دارند و ما در این پست سماتک زیباترین پل های تاریخی و معروف جهان به ترتیب را به شما معرفی خواهیم کرد. تصاویری از پل های تاریخی و معروف جهان را در ادامه خواهید دید. در طول قرن های مختلف تاریخ، انسان ها از معماری کمک گرفته اند تا فاصله بین موانع فیزیکی را پر کنند، و بتوانند عبور و مرور آسان تری داشته باشند. بیشتر پل ها به عنوان نمادی مهم شناخته می شوند و بخشی اساسی از زیرساخت های مناطق مختلف جهان هستند. بعضی از این پل ها به خاطر هنر مهندسی و تأثیرگذاری خود حتی تبدیل به نماد شهر شده اند.
در زیر فهرستی از معروف ترین پل های جهان را آورده ایم.
1 . پل آکاشی کای کیو (Akashi-Kaikyo Bridge)
پل آکاشی کای کیو که با نام پل مروارید نیز شناخته می شود پل آکاشی کای کیو که با نام پل مروارید نیز شناخته می شود، با طول 1991 متر طولانی ترین پل معلق در جهان است. این پل در تنگه آکاشی در ژاپن شهر کوبه را به ایوایا در جزیره آوایی متصل می کند. ساخت این پل تقریباً 12 سال طول کشید و در سال 1998 برای عبور و مرور افتتاح شد. قسمت اصلی پل در اصل 1990 متر بود ولی زمین لرزه کوبه در17 ژانویه 1995 دو برج را جابجا کرد و به همین خاطر لازم بود که این پل 1 متر افزایش طول پیدا کند.
پل ریالتو یکی از چهار پلی است که در کانال بزرگ ونیز در ایتالیا امتداد دارد پل ریالتو یکی از چهار پلی است که در کانال بزرگ ونیز در ایتالیا امتداد دارد. این پل قدیمی ترین پل در طول کانال است. پل سنگی فعلی که توسط آنتونیو دا پونته طراحی شد، در سال 1591 تکمیل شد و برای جایگزینی پل چوبی استفاده شد که در سال 1524 فرو ریخت. مهندسی پل پر خطر تشخیص داده شده بود به طوری که برخی از معماران پیش بینی می کردند این پل در آینده فرو بریزد. ولی این پل منتقدان خود را شکست داد و تبدیل به یکی از نمادهای معماری ونیز شد.
3. پل چارلز (Charles Bridge)
پل چارلز، پل سنگی معروفی در سبک گوتیک است که از رودخانه ولتاوا در شهر پراگ جمهوری چک عبور می کند پل چارلز، پل سنگی معروفی در سبک گوتیک است که از رودخانه ولتاوا در شهر پراگ جمهوری چک عبور می کند. ساخت آن در سال 1357 با فرمان شاه چارلز چهارم آغاز شد، و در ابتدای قرن پانزدهم به پایان رسید. پل چارلز به عنوان تنها راه عبوری از رود ولتاوا، مهم ترین ارتباط بین شهر قدیم و مناطق پیرامون قلعه پراگ بود. ارتباط باعث شد که پراگ تبدیل به شهری مهم به عنوان مسیر داد و ستد بین اروپای شرقی و غربی شود. امروزه پل چارلز یکی از مهم ترین جاذبه های توریستی پراگ است.
4. پل برج (Tower Bridge)
پل برج یا تاور بریج، یک پل ترکیبی باسکولی و معلق در لندن روی رود تیمز است پل برج یا تاور بریج، یک پل ترکیبی باسکولی و معلق در لندن روی رود تیمز است. این پل که نزدیک برج لندن واقع شده، نامش را از آن گرفته و تبدیل به نمادی از شهر لندن شده است. ساخت پل برج در سال 1886 آغاز شد و تکمیل آن هشت سال طول کشید. این پل شامل دو برج است که در سطح بالایی به یکدیگر متصل شده اند.
5. پل میلو (Millau Bridge)
پل میلو، درازترین پل حمل و نقل در جهان است پل میلو، پل جاده ای کابلی عظیمی است که در طول دره رود تارن نزدیک منطقه میلو در جنوب فرانسه امتداد دارد. این پل، درازترین پل حمل و نقل در جهان است و بلندترین ستون آن 343 متر ارتفاع دارد، کمی بلندتر از برج ایفل. محدودیت سرعت روی پل از 130 کیلومتر در ساعت به 110 کیلومتر در ساعت کاهش پیداکرد چرا که توریست های روی پل سرعت خود را کم می کنند تا از وسایل نقلیه عکس بگیرند. مدت کوتاهی بعد از اینکه این پل برای ترافیک افتتاح شد، مسافران روی آن توقف می کردند تا زیبایی های مناظر طبیعی و خود پل را تماشا کنند.
6. پل گلدن گیت (Golden Gate Bridge)
پل گلدن گیت، به یکی از محبوب ترین جاذبه های توریستی در سن فرانسیسکو و کالیفرنیا شده است پل گلدن گیت، پل معلقی در امتداد تنگه گلدن گیت بین سن فرانسیسکو و مارین کانتی به سمت شمال است. طراحی این پل شاهکاری از جوزف بی. استراس معمار معروف است، و ساخت آن هفت سال طول کشید و در سال 1937 به اتمام رسید. پل گلدن گیت در زمان تکمیل طولانی ترین پل معلق در جهان بود، و تبدیل به یکی از محبوب ترین جاذبه های توریستی در سن فرانسیسکو و کالیفرنیا شده است. از زمان تکمیل، هشت پل طولانی تر از آن در جهان ساخته شده است. رنگ معروف قرمز – نارنجی این پل بیشتر به این دلیل انتخاب شد که در زمان مه ضخیم بتوان به راحتی آن را مشاهده کرد.
7. پل پونته وکو (Ponte Vecchio)
پل پونته وکو، به خاطر داشتن فروشگاه هایی در طول آن مشهور است پونته وکو (در لغت به معنای پل قدیمی) پلی از قرون وسطی است که روی رود آرنو در فلورانس ایتالیا واقع شده و تنها پل فلورانسی است که از جنگ جهانی دوم سالم باقی مانده است. این پل به خاطر داشتن فروشگاه هایی در طول آن مشهور است، همانطور که در قرون وسطی رایج بود. در ابتدا قصاب ها مغازه ها را به خود اختصاص داده بودند؛ مالکان فعلی شامل جواهر فروشی ها، فروشندگان هنری، و فروشندگان سوغاتی است. گفته می شود که مفهوم اقتصادی ورشکستگی از اینجا نشأت گرفت: زمانی که تاجری نمی توانست بدهی های خود را پرداخت کند، میزی که روی آن اجناس خود را می فروخت به صورت فیزیکی توسط سربازان شکسته می شد. به این عمل bancorotto گفته می شد که معادل واژه انگلیسی bankruptcy به معنای ورشکستگی است.