آیا روزه گرفتن برای زن باردار ضرر دارد + روزه گرفتن در بارداری از نظر اسلام

آیا روزه گرفتن برای زن باردار ضرر دارد + روزه گرفتن در بارداری از نظر اسلام

آیا روزه گرفتن برای زن باردار ضرر دارد

روزه گرفتن در بارداری ضرر دارد؟ اگر خانم های باردار و حامله قصد روزه داری در ماه مبارک رمضان را دارند بهتر است حتما به توصیه های پزشک زنان و زایمان توجه اکید داشته باشند. آیا روزه گرفتن برای زن باردار ضرر دارد؟ به دلیل نیازهای تغذیه ای جنین باید روزه داری زنان باردار با مراقبت خاصی انجام گیرد. بهتر است زنان بارداری که قصد روزه گرفتن در ماه رمضان دارند به این توصیه های مهم توجه کنند! روزه گرفتن در سه ماهه اول بارداری توصیه نمی‌شود، اما در سه ماهه دوم و سوم در صورت سلامت جسمانی مادر، عدم ابتلا به بیماری‌های زمینه‌ای، مصرف مایعات، فیبر و غلات می‌توان روزه گرفت.

 

آیا روزه گرفتن در هفته های اول بارداری ضرر دارد

مغز جنین در هفته های اول بارداری به گلوکز مستقیم مادر احتیاج دارد و در حال رشد است بنابراین خانم های باردار نباید در سه ماهه اول بارداری روزه بگیرند . همچنین در سه ماهه اول بارداری میزان کتون موجود در خون جنینی افزایش می یابد و این افزایش سبب رشد نکردن جنین می شود و بر قدرت یادگیری کودک تاثیرگذار است. به همین دلیل روزه گرفتن در هفته های اول بارداری ضرر دارد و خانم های باردار به هیچ وجه نباید در هفته های اول حاملگی شان روزه بگیرند.

آیا روزه گرفتن برای زن باردار ضرر دارد + روزه گرفتن در بارداری از نظر اسلام

روزه گرفتن در سه ماهه دوم بارداری

آل یاسین، درباره روزه گرفتن در سه ماهه دوم بارداری، اظهار داشت: به طور کلی توصیه می‌شود زنان باردار در سه ماهه اول حاملگی به دلیل اینکه مغز جنین در حال رشد است و نیاز به گلوکز مستقیم مادر دارد، از گرفتن روزه پرهیز کنند. در سه ماهه اول بارداری میزان کتون افزایش می‌یابد و به تبع آن کتون موجود در خون جنینی نیز بیشتر می‌شود این عامل می‌تواند عدم رشد کافی جنین را در پی داشته باشد که در آینده موجب یادگیری او می‌شود.

 

در سه ماهه دوم و سوم بارداری چنانچه فرد از نظر جسمی سالم باشد و به بیماری زمینه‌ای مبتلا نباشد می‌تواند با رعایت مواردی روزه بگیرد. توصیه می‌شود زنان بارداری که شرایط روزه‌ گرفتن را دارند حدفاصل بین افطار تا سحر مایعات فراوان بنوشند و از غذاهای فیبردار مانند میوه و غلات استفاده کنند. همچنین مصرف شیرینی‌ ها و قند توصیه نمی‌شود زیرا احتمال ابتلا به دیابت بارداری را افزایشی می‌دهد. همچنین بهتر است از مصرف قندهای کنستانتره مانند زولبیا و بامیه جلوگیری کرده و خرما و کشمش را نیز کمتر مصرف کنند.

 

این جراح و متخصص زنان تصریح کرد: زنان بارداری که در سه ماهه دوم و سوم بارداری روزه می‌گیرند باید روزانه در ساعت‌های 12، 14، 16، 18 و 20 کتون ادرار خود را آزمایش کنند. اگر حوالی ساعت 12 یا 14 کتون افزایش یابد نباید روزه بگیرند اما بالا بودن کتون ادرار حوالی ساعت 18 و 20 عادی است و مانعی برای روزه‌داری نیست. بهتر است زنان از 36 هفتگی به بعد روزه نگیرند و با مصرف مایعات و مواد غذایی کافی شرایط زایمان مناسب را برای خود تسهیل کنند.

 

شرایط روزه گرفتن برای زن باردار

از نظر پزشکی در سه ماه اول به ویژه هشت هفته اول مغز جنین در حال رشد است و به مواد مغذی بسیاری، چون گلوکز احتیاج دارد پس خانم‌های باردار در سه ماهه اول بارداری نباید روزه بگیرند. اما بعد از آن یعنی در سه ماه دوم و سوم در شرایطی که هیچ بیماری وجود نداشته باشد و از نظر جسمی مادر و جنین در سلامت کامل باشند خانم باردار می‌تواند روزه بگیرد. شرایط روزه گرفتن برای زن باردار عبارتند از:

 

1. اگر خانم‌ های باردار روزه گرفتند، نباید از خانه بیرون بروند و باید فعالیت روزانه کمی داشته باشند، خصوصا اگر هوا گرم باشد حتما باید در منزل بمانند.

 

2. این خانم‌ها باید حد فاصل بین افطار تا سحر را تا می‌توانند آب نوشیده و مایعات فراوانی را مصرف کنند.

 

3. همچنین باید مقدار کالری مورد نیاز آن‌ها براساس قد، وزن و سن حاملگی به وسیله پزشک محاسبه شود. اگر مقدار کالری با وعده‌های سحری، افطاری و شام و میان وعده‌ها مناسب بود، می‌توانند با مشورت پزشک روزه بگیرند.

 

4. مهم‌ترین اصل نیز داشتن یک رژیم غذایی مناسب است که باید حاوی پروتئین، سبزی و میوه‌ ها و خوراکی‌ های شیرین مفید و مغذی مانند خرما باشد.

 

5. حتما باید زمان سحر از مواد غذایی حاوی کربوهیدرات، گردو، خشکبار و خرما استفاده کرد.

 

6. زمان افطار باید به آرامی غذا خورده و از مصرف بیش از اندازه قند و چربی اجتناب کنند. همچنین از مصرف نوشیدنی‌های کافئین دار مانند قهوه و گازدار مانند نوشابه خود داری کنند.

 

7. در صورت بروز سردرد و سرگیجه باید روزه را متوقف کرد.

آیا روزه گرفتن برای زن باردار ضرر دارد + روزه گرفتن در بارداری از نظر اسلام

عوارض روزه گرفتن برای زنان باردار

جنین غذای خود را مستقیما از خون مادر تامین می‌کند پس روزه گرفتن اثرات زیادی دارد که بعضی از آن‌ها در طولانی مدت آشکار شده و بعضی دیگر کوتاه مدت هستند.

 

کم آبی بدن

این مشکل می‌تواند روی سلامت جسمی جنین و مادر تاثیر زیادی خواهد گذاشت. همچنین در صورتی که مادر با مشکل کم آبی مواجه شود می‌تواند خطر زایمان زودرس افزایش یابد.

 

گرسنگی طولانی مدت و کمبود مواد مغذی

گرسنگی طولانی مدت در زنان باردار قند خون را از حالت طبیعی پایین‌تر آورده و احتمال ورود مواد کتونی در خون مادر وجود دارد که در نتیجه می‌تواند باعث ایجاد اختلالات در سلول‌های مغزی جنین شود. همچنین اگر تغذیه مادر بعد در سه ماه اول و سه ماه آخر کامل نباشد موجب اختلال در تکامل سیستم عصبی شده که یا می‌تواند رشد را متوقف کند و یا بعد از زایمان نوزاد دچار اختلالاتی، چون وزن بسیار پایین یا بیماری روانی یا پایین بودن سطح هوشی باشد.

 

برداشت از ذخایر چربی

با روزه گرفتن بدن بعد از گذشت زمان دستور به برداشت بیشتر از ذخایر چربی داده این امر نیز باعث افزایش ترکیبات کتونی در خون مادر شده و در نتیجه به سیستم عصبی بدن جنین آسیب می‌رسد.

آیا روزه گرفتن برای زن باردار ضرر دارد + روزه گرفتن در بارداری از نظر اسلام

روزه گرفتن در بارداری از نظر اسلام

حکم شرعی روزه گرفتن برای زن باردار از نظر اسلام چیست؟ بسیاری از خانم های باردار با آغاز ماه رمضان بدون هیچ مشکلی روزه می گیرند . روزه گرفتن برای زن باردار در ماه رمضان بر طبق نظرات مراجع تقلید واجب نیست و اگر خانم بارداری احساس کند با روزه داری به جنین و خودش آسیب می رسد ، نباید روزه بگیرد . همه مراجع تقلید بر این عقیده هستند که اگر روزه گرفتن برای زنان باردار و جنین مضر بوده و خطری آن‌ها را تهدید می‌کند روزه بر مادر واجب نیست.

 

یکی اینکه زن باردار قوی و سرحال باشد و در اثر روزه دچار سختی نشود و روزه تاثیر بدی روی جنینش نداشته باشد. در این حالت این زن باید روزه بگیرد، زیرا عذری برای ترک روزه ندارد. حالت دوم این است که زن باردار به سبب حاملگی یا ضعف بدنی یا دیگر عوامل تحمل روزه را نداشته باشد که در این حال وی نباید روزه بگیرد، به ویژه اگر روزه برای جنینش خطر داشته باشد که در این صورت روزه نگرفتن برایش واجب است . حکم شرعی روزه گرفتن برای زن باردار از دیدگاه مراجع تقلید را در ادامه بیان خواهیم کرد.

 

1. حکم شرعی روزه زن باردار از نظر آیت الله خامنه ای

آیا روزه گرفتن بر زن باردارى که نمى‌داند روزه برای جنین او ضرر دارد یا خیر، واجب است؟

اگر بر اثر روزه، خوف ضرر بر جنین وجود داشته باشد و خوف وى هم داراى منشا عقلایى باشد، افطار بر او واجب است، در غیر این صورت، واجب است روزه بگیرد.

 

2. احکام روزه گرفتن در بارداری از نظر سیستانی

زنى که زاییدن او نزدیک است و روزه براى خودش یا حملش ضرر دارد، روزه بر او واجب نیست و باید براى هر روز یک مد طعام به فقیر بدهد و در هر دوصورت روزه‌هایى را که نگرفته باید قضا نماید.

 

3. حکم شرعی روزه برای زن باردار از نظر صافی گلپایگانی

برای خانم‌های باردار از چه ماهی روزه گرفتن واجب نیست؟

معیار، ماه چندم نیست و روزه بر او واجب است؛ مگر وقتی که از یک منشا عقلایی و قابل اعتماد مانند تجربه خود یا گفته پزشک مورد اطمینان، خوف ضرر برای خودش یا بچه اش وجود داشته باشد.

 

زنی که باردار است و نمی‌داند روزه برایش ضرر دارد یا نه، آیا باید روزه بگیرد؟

اگر خوف ضرر برای خودش یا جنین وجود داشته باشد، نباید روزه بگیرد و اگر خوف ضرر ندارد، باید روزه بگیرد.

جدیدترین مطالب