قرص سیتریزین چیست Cetirizine | تاثیر قرص سیتریزین بر قاعدگی

قرص سیتریزین چیست Cetirizine | تاثیر قرص سیتریزین بر قاعدگی

قرص سیتریزین برای درمان حساسیت و آلرژی افراد مستعد بوده و یکی از بهترین داروهای ضد حساسیت است تاثیر قرص سیتریزین بر قاعدگی و همچنین موارد مصرف قرص سیتریزین در ادامه بیان می شود.

 

قرص سیتریزین چیست

قرص سیتریزین (Cetirizine) یک داروی ضدآلرژی و ضد حساسیت می‌باشد که کاربرد اصلی آن درمان حساسیت و خارش است. این دارو همچنین برای درمان تب یونجه ، کهیر و خارش‌های پوستی ناشی از حساسیت و آلرژی استفاده می‌شود. از قرص سیتریزین برای درمان آبریزش بینی، خارش و قرمزی چشم، عطسه و خارش بینی و گلو و پوست (در صورتی که این علائم ناشی از آلرژی و حساسیت باشد) نیز استفاده می‌شود. Cetirizine از دسته داروهایی است که می‌توان آن را بدون نسخه از داروخانه تهیه نمود. قرص و کپسول این دارو برای بزرگسالان و فرم شربت آن برای کودکان مناسب می باشد. البته مصرف این دارو در کودکان کمتر از دو سال مناسب نیست و توصیه نمی شود. مصرف داروهای ضد حساسیت مانند سیتریزین معمولاً کوتاه مدت است و نیاز به ادامه مصرف دارو پس از کنترل علایم حساسیت نمی باشد.

 

قرص سیتریزین از کهیر پیشگیری نمی کند، همچنین نمی تواند از بروز واکنش های شدید حساسیتی پیشگیری کرده یا آنها را درمان کند (مانند آنافیلاکسی). بنابراین اگر پزشک برای درمان واکنش های حساسیتی اپی نفرین تجویز کرده، همیشه این دارو را همراه خود داشته باشید. از قرص سیتریزین به جای اپی نفرین نمی توانید استفاده کنید. قرص سیتریزین (Cetirizine) به دسته داروهای ضد حساسیت (آنتی هیستامین) تعلق دارد. این دارو با جلوگیری از اثر هیستامین که به طور طبیعی در واکنش به مواد حساسیت زا در سلول های بدن تولید و آزاد می شود، علائم حساسیت (عطسه، خارش، آبریزش چشم و بینی، کهیر و…) را تسکین می‌دهد. قرص و کپسول سیتریزین برای افراد بزرگسال و کودکان بیش از شش سال مناسب می‌باشد در حالی‌که مایع خوراکی آن برای بچه‌های کوچک‌تر نیز در دسترس می‌باشد.

قرص سیتریزین چیست Cetirizine | تاثیر قرص سیتریزین بر قاعدگی

تاثیر قرص سیتریزین بر قاعدگی

قرص سیتریزین ممکن است در برخی از زنان و دختران باعث عقب اقتادن قاعدگی شود اگر فکر می کنید که تاثیر قرص سیتریزین بر قاعدگی زنان اختلال ایجاد می کند سریعا با پزشک تان تماس بگیرید. خوردن قرص ستیریزین باعث تاخیر در قاعدگی می شود؟ قرص ستیریزین به طور مستقیم تاثیری در به تاخیر انداختن سیکل قاعدگی ندارد، اما گاهی سیکل قاعدگی بعضی از زن ها به خاطر حساسیت به قرص سیتریزین به تاخیر می افتد. تاثیر قرص سیتریزین بر قاعدگی و عادت ماهیانه در هر خانمی متفاوت است و اینطور نیست که همه زنان با مصرف قرص سیتریزین، قاعدگی شان به تعویق بیفتد. بهتر است اگر از مشکلات و اختلالات عادت ماهیانه رنج می برید قبل از مصرف این دارو، تاثیر قرص سیتریزین بر قاعدگی را از پزشک تان سوال کنید.

قرص سیتریزین چیست Cetirizine | تاثیر قرص سیتریزین بر قاعدگی

قرص سیتریزین خواب آور است

سوال بسیاری از مصرف کنندگان این دارو این است که آیا قرص سیتریزین خواب آور است و باعث خواب آلودگی می شود؟ باید بگوییم بله قرص سیتریزین خواب آور است و در هنگام رانندگی و مشاغل حساس نباید از این دارو استفاده گردد. با وجود اینکه قرص سیتریزین از نسل جدید داروهای ضد حساسیت می باشد و اثر خواب آوری کمتری نسبت به داروهای قدیمی تر دارد، اما همچنان در برخی افراد ایجاد گیجی و خواب آلودگی می نماید لذا در صورتی که شما جزء این دسته از افراد هستید، در مدت مصرف قرص سیتریزین از رانندگی و کار با ابزاری که نیاز به احتیاط بیشتری دارند، خودداری نمایید. به گزارش سماتک همچنین مصرف همزمان فرآورده‌های الکلی با این دارو می‌تواند عوارض خواب آوری و گیجی آن را تشدید نماید که در بعضی افراد می تواند خطرناک باشد. به دکتر بگویید که اگر به طور منظم از داروهای دیگری که شما را خواب آلوده می کند مصرف می کنید (از قبیل دیگر سرماخوردگی ها یا داروی حساسیت زا، داروی مسکن درد، قرص های خواب آور و دارو برای تشنج، افسردگی، اضطراب و غیره). خواب آلودگی نیز به مصرف ناشی از ستیریزین اضافه می شود.

قرص سیتریزین چیست Cetirizine | تاثیر قرص سیتریزین بر قاعدگی

دستور مصرف قرص سیتریزین

پیشنهاد می‌شود میزان مصرف قرص سیتریزین طبق نظر پزشک تعیین گردد اما به طور معمول می‌توان از الگوی مصرف زیر برای این دارو پیروی کرد زیرا میزان دارو متناسب با سن، شرایط بیماری و واکنش بدن نسبت به دارو تعیین می شود. میزان مصرف دارو را افزایش ندهید یا بیشتر از حد توصیه شده از آن مصرف نکنید. ضمنا قبل از مصرف قرص سیتریزین با پزشک مشورت کنید.

 

اگر قرص جویدنی سیتریزین را مصرف می کنید، هر قرص را به طور کامل جویده و سپس ببلعید. اگر از قرص زود حل شونده سیتریزین استفاده می کنید، ابتدا اجازه دهید قرص به خوبی روی زبان تان حل شود و سپس آن را با آب یا بدون آب قورت دهید.اگر از شکل مایع این دارو مصرف می کنید، میزان دارو را به دقت اندازه بگیرید.
به دلیل اینکه کودکان به عوارض آرام بخشی و خواب آوری این دارو حساسیت بیشتری دارند، در صورتی که از فرم شربت این دارو برای کودک استفاده می نمایید، لازم است مقدار مصرف را به صورت دقیق در هر نوبت با توجه به سن کودک اندازه گیری نمایید. مصرف قرص سیتریزین با غذا تداخلی ندارد و می توانید آن را قبل یا پس از غذا همراه با یک لیوان آب مصرف نمایید. همچنین اگر استفاده از یک دوز آن را فراموش کردید، نگران نباشید، فقط دوز بعدی را زمانی که احساس کردید به آن نیاز دارید مصرف کنید، هرگز برای جبران دوز فراموش شده در یک زمان دو قرص را مصرف نکنید.

قرص سیتریزین چیست Cetirizine | تاثیر قرص سیتریزین بر قاعدگی

نکات مهم قبل از مصرف قرص سیتریزین

اگر به سیتریزین یا هیدروکسی زین hydroxyzine یا لووستریزین levocetirizine حساسیت دارید و یا هر نوع حساسیت دیگری را به پزشک اطلاع دهید. داروی سیتریزین ممکن است حاوی ترکیبات غیر فعال باشد که ممکن است باعث بروز واکنش های حساسیتی یا دیگر مشکلات شوند. برای جزئیات بیشتر با پزشک مشورت کنید.

در صورت بارداری، تصمیم بارداری یا شیردهی حتماً پزشک خود را در جریان قرار دهید.
در صورت ابتلا به هرگونه نقص کلیوی حتماً پزشک خود را مطلع نمایید زیرا ممکن است با توجه به شرایط کلیوی، نیاز به تغییر مقدار مصرف دارو داشته باشید.
در صورت سابقه یا ابتلا به صرع و بیماری خونی پورفیری، پزشک خود را مطلع نمایید.
لیست کاملی از سایر داروهای مصرفی خود را در اختیار پزشک یا داروساز خود قرار دهید تا در صورت نیاز به تنظیم مجدد داروها، اقدامات لازم صورت بگیرد.

در صورتی که انجام قصد عمل جراحی یا هرگونه پروسه درمانی یا آزمایش (خصوصاً تست آلرژی ) را دارید درمانگر خود را در جریان مصرف این دارو قرار دهید تا در صورت نیاز، مصرف این دارو در زمان مناسب قطع گردد.
در هنگام خرید هرگونه دارو یا فرآورده مکمل از داروخانه، داروساز خود را در جریان مصرف این دارو قرار دهید.همچنین در صورتی که این دارو را به عنوان داروی بدون نسخه از داروخانه تهیه می نمایید، حتماً با داروساز مشورت نمایید تا از مناسب بودن آن برای شرایط خود اطمینان حاصل کنید.

قرص سیتریزین چیست Cetirizine | تاثیر قرص سیتریزین بر قاعدگی

مکانیسم اثر قرص سیتریزین

اثرات قرص سیتریزین به علت رقابت با هیستامین دراتصال به گیرنده H1 است. کاربرد آن در کاهش علائم ناشی از آسم آلرژیک ممکن است به دلیل جلوگیری از اثرات انقباضی هیستامین بر برونش ها باشد.اثرات آنتی هیستامین قرص سیتریزین به علت رقابت با هیستامین دراتصال به گیرنده H1 است. کاربرد آن در کاهش علائم ناشی از آسم آلرژیک ممکن است به دلیل جلوگیری از اثرات انقباضی هیستامین بر برونش ها باشد.

 

فارماکوکینتیک قرص سیتریزین

حداکثر اثر دارو یک ساعت بعد از مصرف ظاهر می شود. درصورت مصرف با غذا سرعت جذب دارو کاهش می یابد. اگر علائم حساسیت بهبود پیدا نمی کند، اگر کهیرهای بروز کرده 3 روز پس از درمان بهبود پیدا نکردند، یا اگر کهیرها بیشتر از هفته طول کشیدند، به پزشک مراجعه کنید. اگر شرایط بیماری بدتر شد و یا اگر فکر می کنید دچار مشکل جدی شده اید (مانند واکنش های شدید حساسیتی مثل آنافیلاکسی) بلافاصله به پزشک مراجعه کنید.

 

عوارض مصرف بیش از حد قرص سیتریزین

اگر فکر می کنید بیش از حد این دارو را مصرف کرده اید به دنبال مراقبت های پزشکی اورژانس باشید.
از اثرات استفاده زیاد قرص سیتریزین ممکن است احساس بی قراری یا عصبانیت بکنید و پس از آن احساس کسل کننده ای داشته باشید.
از عوارض مصرف بیش از حد قرص سیتریزین این است که تفکر یا پاسخ دهی شما را مختل می کند. مراقب باشید، اگر شما رانندگی می کنید و یا هر کاری که نیاز به دقت بیشتر دارد.
از نوشیدن الکل اجتناب کنید، این می تواند برخی از عوارض جانبی ستیریزین را افزایش دهد.
متوقف کردن دارو: هر وقت که خواستید می توانید از ادامه مصرف قرص سیتریزین دست بکشید.

قرص سیتریزین چیست Cetirizine | تاثیر قرص سیتریزین بر قاعدگی

مصرف قرص سیتریزین در دوران بارداری و شیردهی

قرص سیتریزین معمولا در دوران حاملگی خطری برای جنین ندارد و مصرف قرص سیتریزین در دوران بارداری مانعی ندارد ولی توجه داشته باشید که در موقع تجویز پزشک ، حامله بودن خود را به پزشک اطلاع دهید و در صورت صلاح دید پزشک ، از این دارو در دوران بارداری استفاده نمایید.

قرص سیتریزین از طریق شیر مادر وارد بدن شیر خوار خواهد شد و ممکن است برای نوزاد شما مضر باشد . از مصرف قرص سیتریزین در دوران شیردهی اکیدا خوداری کرده و فقط در صورت صلاح دید پزشک متخصص ، از داروی ستیریزین در دوران شیردهی استفاده نمایید.

قرص سیتریزین چیست Cetirizine | تاثیر قرص سیتریزین بر قاعدگی

نکات مصرف قرص سیتریزین

قرص سیتریزین برای کودکان زیر دو سال مناسب نمی‌باشد.
چنانچه به بیماری‌های مزمن کبد مبتلا هستید از مصرف قرص سیتریزین اجتناب کنید.
اطلاعاتی مبنی بر بروز وابستگی و سوءمصرف با داروی سیتریزین وجود ندارد.
اگر مبتلا به صرع هستید یا در معرض تشنج قرار دارید باید قبل از مصرف قرص سیتریزین با پزشک خود مشورت کنید.
از مصرف قرص سیتریزین در دوران حاملگی باید خودداری شود. اگرچه استفاده تصادفی این دارو توسط زن حامله هیچ گونه تاثیر مضری برای چنین ندارد. با این وجود مصرف این دارو باید قطع گردد.

مصرف قرص سیتریزین از ۴ روز قبل از تست‌های تشخیص پوستی قطع گردد.
از جهت بروز خواب آلودگی شدید بیمار را تحت نظر داشته باشید.
در طول دوران شیردهی نباید از قرص سیتریزین استفاده کنید زیرا ماده سیتریزین وارد جریان شیر مادر می‌شود.
حداکثر اثر دارو یک ساعت بعد از مصرف ظاهر می‌شود. در صورت مصرف با غذا سرعت جذب دارو کاهش می‌یابد.
می‌توانید از قرص سیتریزین قبل یا بعد از غذا استفاده کنید. همچنین می‌توانید این دارو را با استفاده از یک لیوان نوشیدنی یا آب مصرف کنید.
اگر هر یک از علایم عوارض قرص سیتریزین که در ادامه عنوان شده است ادامه یافت یا برای شما مشکلاتی ایجاد کرد بهتر است پزشک و یا متخصص خود را در جریان قرار دهید.
مصرف قهوه و چای می‌تواند از گیجی ناشی از دارو بکاهد.
اگر با مصرف قرص سیتریزین خواب آوری روی دهد، از انجام فعالیت‌های مخاطره آمیز خودداری کنید.

 

داروهای مشابه سیتریزین

لوراتادین
دسلوراتادین
کتوتیفن
فکسوفنادین
لووسیتریزین

قرص سیتریزین چیست Cetirizine | تاثیر قرص سیتریزین بر قاعدگی

عوارض قرص سیتریزین چیست

شایع ترین عوارض قرص سیتریزین چیست؟ احساس خستگی، خواب آلودگی و گیجی از مهمترین عوارض قرص سیتریزین می باشد. در صورت بروز این علائم از رانندگی و کار با ابزار خطرناک بپرهیزید و از فراورده های الکلی استفاده نکنید.
در صورت بروز خشکی دهان از آدامس یا آب نبات های فاقد قند استفاده نمایید.
سردرد می تواند از عوارض مصرف قرص سیتریزین باشد. در صورت بروز این عارضه مایعات مقدار کافی مصرف نمایید و از داروسازتان جهت معرفی داروی ضد درد مناسب شرایط خود کمک بگیرید.
در صورتی که سردرد ادامه دار یا شدید شد به پزشک مراجعه نمایید.
در صورت احساس تهوع یا دل درد، از وعده های غذایی سبک استفاده کنید و از مصرف غذاهای پرچرب پر ادویه بپرهیزید.
بروز اسهال خفیف به ویژه در کودکان می‌تواند از عوارض مصرف این دارو باشد که معمولاً خود به خود رفع می گردد. با این حال لازم است که آب و مایعات به مقدار کافی مصرف نمایید.
در صورت احساس گلودرد، حساسیت بینی و هرگونه تشدید علائم سرماخوردگی در کودکان با پزشک صحبت نمایید.

 

عوارض جانبی سیتریزین ( cetirizine ) به صورت تخصصی به شرح زیر است :

 

عوارض عمومی

سکته مغزی ، خستگی شدید ، خشکی دهان و گلو ، سردرد ، شکم درد ، بیش فعالی و بی حوصلگی

 

عوارض بر سیستم عصبی

به صورت شایع (14.3 درصد ) سکته مغزی ، سردرد (14 درصد)، سرگیجه (1 تا 10 درصد) ، کاهش حس چشایی ، پارستزی (حس سوزن سوزن شدن) ، لرزش ، میگرن ، تیک های عصبی ، اختلالات گوارشی ، اختلال حافظه ، دیازژیا، دیسکینزی، دیستونی، انسنکوپ، آمنیزی

 

عوارض سیتریزین بر دستگاه گوارشی

خشک شدن دهان و گلو ، حالت تهوع ، استفراغ ، اسهال ، درد شکم ، یبوست ، نفخ ،افزایش بزاق ، پوسیدگی دندان ، هموروئید ، تغییر رنگ زبان ، بزرگ شدن شکم

 

عوارض بر دستگاه تنفسی

سرفه ، اختلال در تنفس ، تنگی نفس ،عفونت دستگاه تنفسی فوقانی ، برونشیت ، افزایش خلط ، سینوزیت

 

عوارض از لحاظ روانی

سردرگمی ، اختلال حافظه ، کاهش میل جنسی ، اضطراب ، بیش فعالی ، اختلال خواب ، افسردگی ، توهم ، تیک عصبی ، افزایش احتمال خودکشی

قرص سیتریزین چیست Cetirizine | تاثیر قرص سیتریزین بر قاعدگی

موارد منع مصرف قرص سیتریزین

منع مصرف :در حساسیت مفرط به دارو یا هیدروکسی زین
احتیاط :نقص عملکرد کلیه

 

تداخل دارویی

داروهای ضد افسردگی، داروهای ضد اضطراب، داروهای مورد مصرف در درمان اختلالات روانی، داروهای ضد تشنج، سایر داروهای مورد استفاده برای سرماخوردگی یا آلرژی‌ها، داروهای خواب‌آور، آرامبخش‌ها، ترانکلیزرها، تئوفیلین با قرص سیتریزین نباید مصرف گردد.

 

در اینجا با قرص سیتریزین به خوبی آشنا شدید و اگر حساسیت شدید دارید بهتر است ابتدا به دکتر مراجعه کنید تا پزشک برایتان یکی از داروهای ضد حساسیت مناسب برای شما را تجویز کند همچنین در صورت تاثیر قرص سیتریزین بر قاعدگی فورا با پزشک متخصص زنان و زایمان مشورت کنید.

برچسب‌ها:

جدیدترین مطالب