کپسول کلوگزاسیلین برای چیست cloxacillin + عوارض مصرف کپسول کلوگزاسیلین 500

کپسول کلوگزاسیلین برای چیست cloxacillin + عوارض مصرف کپسول کلوگزاسیلین 500

کپسول کلوگزاسیلین 500 یکی از بهترین داروهای درمان عفونت بدن است که شما می توانید با مصرف کپسول کلوگزاسیلین cloxacillin می توانید عفونت را در بدن درمان کنید. عوارض مصرف کپسول کلوگزاسیلین 500 و موارد مصرف کپسول کلوگزاسیلین را بیان خواهیم کرد.

 

کپسول کلوگزاسیلین برای چیست

کپسول کلوگزاسیلین (cloxacillin)‌ از آنتی بیوتیک هایی است که به منظور درمان عفونت‌های ناشی از گونه‌های استافیلوکوک که پنی سیلیناز تولید می‌کنند، مصرف می‌شود. توجه داشته باشید که داروی کلاریترومایسین عفونت‌های ویروسی مانند سرماخوردگی یا آنفلوانزا را درمان نمی‌کند و نباید برای برطرف کردن چنین بیماری‌هایی از این دارو استفاده کرد. بیماری‌های عفونی از مشکلات شایعی هستند که می‌توانند در هر جایی از بدن ایجاد شوند. عفونت واژن در خانم‌ها و همچنین عفونت ریه از بیماری‌های شایع در میان افراد است. عفونت ریه می‌تواند با درگیر کردن دستگاه تنفسی، مشکلات زیادی را برای افراد مبتلا ایجاد کند. عفونت‌های باکتریایی به جز دستگاه تنفسی، می‌توانند دیگر ارگان‌های بدن مثل گوش، دستگاه تناسلی، پوست و… را نیز درگیر کنند. اگرچه برای مبارزه با عفونت، داروهای مختلفی وجود دارد اما نمی‌توان خودسرانه از آن‌ها استفاده کرد. در واقع برای هر نوع عفونت با توجه به تشخیص پزشک داروهای مختلفی وجود دارد. در ادامه این مطلب سماتک قصد داریم. با کپسول کلوگزاسیلین 500 به عنوان یکی از داروهای برطرف‌کننده عفونت آشنا شویم. کپسول کلوگزاسیلین به شکل خوراکی و تزریقی در دسترس است.

 

گروه دارویی: آنتی بیوتیک
گروه درمانی: پنی سیلین مقاوم به پنی سیلین
شکل دارویی: کپسول و تزریقی
مصرف در دوران حاملگی:مجاز به استفاده

 

کپسول کلوگزاسیلین یک آنتی بیوتیک نیمه سنتیک می باشد که در گروه پنی سیلین ها قراردارد. کپسول کلوگزاسیلین 500 بر علیه استافیلوکوک مولد بتالاکتاماز استفاده می شود.

کپسول کلوگزاسیلین برای چیست cloxacillin + عوارض مصرف کپسول کلوگزاسیلین 500

مقدار مصرف کپسول کلوگزاسیلین 500

موارد مصرف کپسول کلوگزاسیلین عبارتند از: عفونت های میکروبی با استاف طلایی ( میکروبی است که تولید کننده پنی سیلیناز است)، عفونت های پوستی و دستگاه تنفس میزان مصرف کپسول کلوگزاسیلین: 250 تا 500 میلی گرم هر 6 ساعت و به دستور پزشک باید باشد. کپسول کلوگزاسیلین با اتصال به پروتئین های متصل شونده به پنی‌سیلین واقع در دیواره سلولی باکتری اثر خود را اعمال می کند.وقتی کلوگزاسیلین مراحل سوم و آخر ساخت دیواره سلولی باکتری را مهار می کند ،اتولیز آنزیمی دیواره سلولی رخ می دهد.

 

مقدار مصرف کپسول کلوگزاسیلین 500 با توجه به نوع و شدت عفونت برای هر فرد متفاوت بوده و حتما باید توسط پزشک، تعیین گردد. دارو را دقیقا طبق دستورالعملی که پزشک داده است، استفاده کنید. این دارو خوراکی را باید با معده خالی، ترجیحاً یک ساعت قبل از غذا مصرف کرد. استفاده از این دارو همراه با غذا، میزان جذب آن را کاهش می‌دهد. بنابراین بهتر است آن را یک ساعت قبل از غذا مصرف کرد. لازم است دارو را طی مدت زمان تجویزشده مصرف کنید. علائم شما ممکن است قبل از اینکه عفونت به طور کامل پاکسازی شود بهبود یابد و این به معنای رفع کامل بیماری شما نیست. فهرست تمامی داروهایی را که در حال استفاده از آن هستید (چه گیاهی و چه پزشکی) در اختیار پزشک قرار دهید. ممکن است برخی از داروها میزان اثربخشی داروهای دیگر را تحت تاثیر قرار دهند. در صورت فراموش کردن مصرف یک نوبت از دارو، به محض به خاطر آوردن دوز فراموش شده آن را میل کنید. اما اگر تقریبا زمان نوبت بعدی رسیده است، نوبت فراموش شده را رها کرده، طبق برنامه منظم خود عمل کنید و مقدار دارو را دو برابر نکنید.

کپسول کلوگزاسیلین برای چیست cloxacillin + عوارض مصرف کپسول کلوگزاسیلین 500

عوارض مصرف کپسول کلوگزاسیلین 500

مهمترین عوارض مصرف کپسول کلوگزاسیلین 500 عبارتند از:

کهیر , تهوع و اسهال و عوارضی دیگر مشابه پنی سیلین ها

همچنین شایع ترین عوارض کپسول کلوگزاسیلین 500 واکنشهای حساسیتی (در مورد کلوگزاسیلین کمتر دیده می شود)، حالت تهوع، استفراغ و کولیت پسودوممبران. نوتروپنی هم درصورت مصرف طولانی مدت این دارو بروز می کند که از علائم هشدار دهنده آن تب، راش و ائوزینوفیلی است.
مهمترین عوارض کپسول کلوگزاسیلین، آنافیلاکسی و سمیت کبدی که از عوارض حساسیتی پنی سیلین ها است.

کپسول کلوگزاسیلین برای چیست cloxacillin + عوارض مصرف کپسول کلوگزاسیلین 500

چنانچه به پنی‌سیلین‌ها حساسیت دارید، نباید از این دارو استفاده کنید. افراد سالمند ممکن است حساسیت بیشتری نسبت به اثرات این دارو، داشته باشند. بنابراین باید میزان کمتری از دارو را مصرف کنند. اگر ظرف‌ چند روز از درمان‌ عفونت با کپسول کلوگزاسیلین احساس‌ بهبودی نداشتید، با پزشکتان‌ مشورت‌ کنید. چنانچه با مصرف این دارو دچار علائم حساسیت مثل تنفس سخت، تورم چهره، لب‌ها، زبان یا گلو شدید، مصرف را ادامه نداده و به اورژانس رجوع کنید. اگر در دوران بارداری یا شیردهی هستید، به پزشک خود بگویید. ممکن است مصرف داروی کلوگزاسیلین در دوران بارداری برای جنین، خطراتی به دنبال داشته باشد. اگر به بیماری‌هایی نظیر نارسایی کلیه یا بیماری‌های گوارشی مبتلا هستید، تنها با نظر پزشک و با احتیاط از این دارو استفاده کنید.

 

نکات پزشکی درباره کپسول کلوگزاسیلین

50% کپسول کلوگزاسیلین از راه خوراکی جذب می شود که این مقدار در حضور غذا کاهش می یابد .
95% به پروتئین های پلاسما متصل می شود .
نیمه عمر کلوگزاسیلین نیم تا یک ساعت می باشد که در صورت نقص کار کلیه تا 2.5 ساعت افزایش می یابد.
این دارو به صورت تغییرنیافته از کلیه دفع می گردد.

کپسول کلوگزاسیلین برای چیست cloxacillin + عوارض مصرف کپسول کلوگزاسیلین 500

تداخلات دارویی کلوگزاسیلین

مصرف همزمان پنی سیلین ها با متوترکسات منجر به کاهش کلیرانس متوترکسات و در نتیجه مسمومیت با این دارو می شود. تداخلات دارویی کپسول کلوگزاسیلین 500 عبارتند از: تتراسیکلین , داکسی سیکلین , مینوسایکلین , مایکوفنولات موفتیل , وارفارین , آمیکاسین , جنتامایسین، داروهای ضد میکروبی که باکتریواستاتیک هستند مثل کلرآمفنیکل، تتراسایکلین و اریترومایسین می توانند اثر ضد میکروبی کلوگزاسیلین را خنثی کنند و استفاده همزمان از آنها توصیه نمی شود و اگر هم بنا به دلایلی این استفاده لازم بود باید با فاصله زمانی همراه باشد. پروبنسید باعث افزایش غلظت و همچنین نیمه عمر دارو می شود. سالیسیلاتها و ضد التهاب های غیراستروئیدی(NSAID) درصورت استفاده همزمان با ابن دارو باعث افزایش نیمه عمرآن می شوند همچنین عوارض جانبی NSAID ها افزایش می یابد. مصرف همزمان با ضد بارداری های خوراکی باعث کاهش اثرات آنها واحتمال بروز حاملگی ناخواسته می شود.

 

کپسول کلوگزاسیلین 500 باید توسط پزشک تجویز گردد و توصیه می شود از مصرف خودسرانه این دارو به شدت پرهیز کنید. همچنین قبل از مصرف از عوارض مصرف کپسول کلوگزاسیلین 500 اطلاع پیدا کنید.

جدیدترین مطالب