با بی پولی چه کنیم + راه نجات از بی پولی

با بی پولی چه کنیم + راه نجات از بی پولی

با بی پولی چه کنیم؟ شاید این یکی از سوالات شما از خودتان باشد و همواره به دنبال راه نجات از بی پولی شدید می گردید اما نمی دانید کدامین مسیر برای رهایی از بی پولی درست ترین است و اینکه چگونه از فقر و بی پولی نجات پیدا کنیم مسئله مهمی است که در این نوشتار مورد بررسی قرار خواهیم داد.

با بی پولی چه کنیم + راه نجات از بی پولی

با بی پولی چه کنیم

وقتی بی پول هستیم چه کنیم؟ داشتن شغل مناسب و درآمد کافی از ملزومات یک زندگی مشترک موفق است. چه بسا بسیاری از زوجین به خاطر بی پولی از پس مخارج زندگی بر نمی آیند و گاه همین عامل هم، باعث مشاجره و اختلاف بین آنها می شود. این درحالی است که عده ای دیگر هم با درآمد بسیار بالا، باز مانند دسته اول هستند و از مشکلات مالی می نالند.

 

اگر چه بسیاری از افراد معتقدند پول خوشبختی می آورد اما مدیریت پول بیش از آن، باعث شادی و نشاط در کانون خانواده می شود. اگر مرد خانه ای به تنهایی یا همراه با همسرش، مشغول به کار باشد و درآمد بالایی هم داشته باشد، اما نداند که این درآمد را کجا و چگونه خرج کند، بی تردید، از خروارها پول هم اثری باقی نخواهد ماند.

 

به همین دلیل، آموختن مدیریت هزینه ها و برنامه ریزی صحیح مالی برای نجات از بی پولی الزامی است که هر زوجی باید آن را یاد بگیرند تا بتوانند با بهره گیری از دانش مدیریتی و بکارگیری اصول آن، بسیاری از مشکلات مالی خود را با دغدغه ای کمتر پشت سر بگذارنند.

 

فقر مربوط به کمبود پول است. افرادی که در فقر زندگی می کنند اغلب احساس ناتوانی در تغییر وضعیت خود را دارند. آنها می توانند با برنامه ریزی درست و پس انداز حداقل 20 درصد از درآمد از فقر رهایی یابند. اگر می خواهید بر فقر غلبه کنید، به ترکیبی از برنامه ریزی مالی و نگرش مثبت نیاز دارید.

 

1. برنامه ریزی کنید

برنامه ریزی برای دخل و خرج خانه و زندگی از مهمترین گامهای اولیه برای حل مشکلات اقتصادی است. هر کس بنابر درآمدی که دارد، باید برای دستیابی به اهداف خویش تلاش کند.

 

به دیگر سخن آنکه اهداف ما باید دست یافتنی باشند و خیلی رویایی و قابل دسترس نباشند، چه بسا هرگز نمی توان خانه دار شد اگر به دنبال خانه ای باشیم که قیمتش با درآمد ما جور در نمی آید. به همین دلیل لازم است با یک برنامه ریزی دقیق و حساب شده پیش بروید.

 

برای سهولت در این کار، بهتر است با واقع‌بینی اولویت های زندگی تان را مشخص نمائید، سپس برای رسیدن به آنها اهداف کوتاه مدت و بلند مدت  تعیین کنید.

 

برای موفقیت بیشتر در برنامه ریزی مالی خانواده، توصیه می شود دفترچه ای را تهیه کرده و اهداف خود و خانواده تان و مدت زمانی را که برای رسیدن به آنها نیازمند هستید را یادداشت کنید. با این کار خواهید توانست هدفمند و طبق برنامه پیش بروید.

 

2. پس‌انداز کنید

روز مبادا هر لحظه در کمین شماست، برای پیشگیری از روزهای بی پولی و جیب های پر از خالی تان، لازم است پس انداز کنید. اگر چه شاید درآمدتان به قدری نباشد که بتوانید پس اندازی داشته باشید، اما باید سعی کنید با هر میزان درآمدی که دارید، به حداقل پولی که برای روز مبادا می توانید کنار بگذارید، بسنده کنید.

 

با پس انداز های اندک اندک می توانید مقداری قابل توجهی پول ذخیره کنید که در روزهای سخت، درست به هنگام بروز حوادث پیشبینی نشده ای چون بیماری، تصادف، نیازمندی یکی از خویشاوندان نزدیک و… به مدد آن پس اندازهای کم، رفع مشکل بزرگی کنید. از سوی دیگر، علیرغم این که پس انداز می تواند درمان درد روزهایی از زندگی  باشد که کف گیرتان ته دیگ خورده است، پشتیبانی هم هست که خانواده و اعضای آن را در دستیابی به  اهداف شان یاری می کند.

 

یکی از بهترین راه‌ها برای اطمینان از اینکه از پولی نجات پیدا خواهید کرد، پس انداز کردن است. با بررسی میزان پولی که بدست می آورید و اینکه آنرا برای چه چیزی خرج می کنید، می توانید عدم اطمینان ناشی از نداشتن توانایی مالی برای مخارج زندگی را از بین ببرید و همچنین باید جاهایی را که می توانید هزینه ها را کاهش دهید شناسایی کنید.

 

هر پولی که به دست می آورید و خرج می کنید را ثبت کنید. مخارج خود را اعم از اقلام ضروری ثابت (چیزهایی که نیاز دارید و همیشه تقریباً به همان میزان هزینه خواهند داشت، مانند قبض تلفن)، موارد ضروری متغیر (چیزهایی که نیاز دارید اما هزینه آنها ماه به ماه متفاوت است، مانند پوشاک یا غذا) و غیره طبقه بندی کنید.

 

امروزه برنامه های زیادی برای ثبت درآمد شما وجود دارد. در حالی که برنامه‌های رایانه‌ای و برنامه‌های تلفن هوشمند متعددی وجود دارند که می‌توانند این فرآیند را ساده کنند، یک صفحه‌ گسترده معمولی اکسل نیز مانند یک کتاب دفتر قدیمی یا کاغذ خط‌دار معمولی به خوبی به کمک شما خواهد آمد.

 

3. صرفه جویی کنید

اگر چه ممکن است هر یک از اعضای خانواده، خواسته های متعددی داشته باشند، و صد البته این خواسته ها طبیعی و بحق است، اما واقعیت این است که گاهی نمی توان به همه خواسته ها رسید و یا آنکه در آن لحظه، به خواسته ای دست یافت چرا که لازم است مدت زمانی بگذرد، پولی فراهم شود تا نیازی برطرف گردد.

 

به همین دلیل لازم است مدیران خانواده، یعنی زن و شوهر، در زمینه اقتصاد خانواده ،چگونگی تقسیم درآمد و مخارج آن با یکدیگر هماهنگ باشند و به تبع آن بچه ها را نیز  به این هماهنگی دعوت کنند.

 

برای خوش گذرانی و شادی آخر هفته تان حتما لازم نیست به شیک‌ترین و گران‌ترین رستورانهای شهر بروید، لباس های شیک اما گران قیمت بپوشید، اسباب و اثاثیه نو اما غیرضروری بخرید، و…. اگر صرفه جویی کنید و بتوانید به کمترین هایی که در عین حال برای شما و خانواده تان نشاط آور و مفرح است، قانع باشید بی تردید در پایان ماه پولی در اختیار خواهید داشت که جایگزین خرج های مازادتان شده است.

 

با یادداشت این مقادیر و محاسبه تفاوت مالی خود در این ماه با ماه های دیگر، درمی یابید که چه مقدار از درآمد خود را صرف غیر ضوروری ترین نیازها کرده اید. بی شک این آگاهی، شما را تشویق می کند که مدبرانه عمل نمائید و درآمد خود را صرف واجب‌ترین نیازها و خواسته های خانواده تان کنید.

با بی پولی چه کنیم + راه نجات از بی پولی

4. خرج خانه را به زنان بسپارید

زنان نقش بسیار مهم و موثری در حل مشکلات اقتصادی خانواده ها دارند، در واقع زنان پای ثابت در مدیریت اقتصاد هستند. یک زن مدبر باید طوری اقتصاد خانواده را مدیریت کند که حتی در سخت ترین بحران های مالی، تا به حدی زیادی، آب در دل اعضای خانواده بالاخص مرد خانه تکان نخورد.

 

چه بسا بسیاری از زنان ولخرج و مصرف گرا هستند و میزان زیادی از درآمد همسر و یا حتی درآمد خود را، درصورت شاغل بودن، صرف مواردی می کنند که چندان شایسته زندگی نیست. از سوی دیگر، مادری که صرفه جویی نمی کند و مدام خرج می تراشد، فرزندانی مشابه خود پرورش می دهد که صرفا گیرنده هستند و طالب آنند که فقط بخرند حتی اگر بی دلیل باشد و مورد نیازشان نباشد. با وجود چنین زنی در خانه، مرد ناتوان خواهند ماند و اقتصاد خانواده اش نیز، حتی با وجود درآمدی بالا و مکفی، ناپایدار خواهد بود.

 

از سوی دیگر، برخی از زنان مدیر هستند و و راه های مدیریت اقتصادی و جلوگیری از بی پولی را خوب می دانند و آنها را نیز از همان کودکی به فرزندانشان یاد می دهند، اینجاست که مردان باید به  داشتن چنین همسری ببالند و از زحمات و بردباری آنان نهایت تشکر و سپاسگزاری را داشته باشند، چه بسا چنین زنانی با صرفه جویی های به وقت شان مرد خانواده را یاری می کنند و اقتصاد خانواده را در برابر فشارهای ناگزیر مالی که گاه به یکباره بر خانواده فشار وارد می کند، محکم تر و بادوام تر می سازند تا کمترین آسیب به لحاظ مالی بر خانواده تحمیل شود.

 

5. درآمدتان را بیشتر کنید

در صورت امکان به یک راه درآمد تکیه نکنید. مشاغل تمام وقت بسیار کم هستند. به احتمال زیاد مجبور خواهید بود یک برنامه کاری متشکل از چندین شغل پاره وقت را برای تامین مخارج خود انتخاب کنید. در حالی که انجام دو یا حتی سه شغل در طول روز می تواند خسته کننده باشد، اما چنین ترتیبی تضمین می کند که همیشه منبع درآمدی دارید. اگر یک شغل نتواند ساعات کافی را در یک هفته یا ماه معین ارائه کند، از قبل باید شغل دیگر خود را مجدداً انجام دهید.

 

بهتر است از وسیله نقلیه شخصی برای رفتن به سرکار خودداری کنید و از همکاران، دوستان یا خانواده بخواهید که شما را برسانند. گزینه های حمل و نقل عمومی را نیز بررسی کنید. در پایان اگر انجام شغل دوم برایتان غیرممکن است، در محل کار فعلی خود درخواست افزایش حقوق بدهید. اگر حداقل یک سال در آن کار بوده باشید، احتمالا حقوق تان را افزایش می دهند.

با بی پولی چه کنیم + راه نجات از بی پولی

راه نجات از بی پولی

بی پولی و بدبختی واژه هایی است که برخی افراد ناآگاه که مدیریت مالی بلند نیستند مدام بکار می برند؛ در حالی که سایر هم سن و سالان آنها به خوبی پول پس انداز می کنند و خانه و ماشین بهتر خریداری می کنند. راه نجات از بی پولی فقط یک چیز است و آن انتخاب بهترین شغل و برنامه ریزی صحیح است.

 

1. لوازم قدیمی را تعمیر کنید

به جای خرید چیزهای جدید، چیزهایی را که دارید تعمیر کنید. تقریباً هر چیزی را می توان تعمیر کرد. پینه دوزها، فروشگاه های سخت افزار و تعمیرگاه های الکترونیک همگی برای تعمیر وسایل در دسترس هستند. به عنوان مثال، به جای سرمایه گذاری روی یک مبل کاملا جدید، آن را دوباره روکش کنید. به جای خرید تلویزیون جدید، آن را به تعمیرگاه ببرید تا عمر آن را افزایش دهید یا قطعات شکسته را تعویض کنید. به جای اینکه از شر لباس های نامرتب خود خلاص شوید، سعی کنید آن ها را با لباس های دیگر خود ترکیب و ست کنید و هر روز به دنبال خرید لباس نو نباشید.

 

2. از فروشگاه های دارای تخفیف خرید کنید

آگهی‌های سوپرمارکت‌ها، فروشگاه‌های کارخانه‌ها، و فروشگاه‌های دست دوم را بررسی کنید تا به شما در صرفه‌ جویی پول تان کمک کند. سعی کنید فروشگاه‌هایی را پیدا کنید که فروش متناسب با قیمت بهتر را ارائه می‌دهند تا بتوانید پول کمتری برای خرید وسایل ضروری زندگی هزینه کنید. قیمت ها را با دقت مقایسه کنید اگر به برچسب های قفسه فروشگاه مواد غذایی دقت کنید، بسیاری از فروشگاه ها مقایسه مستقیم قیمت را ارائه می دهند. به عنوان مثال، برچسب‌های قفسه قیمت هر واحد ممکن است نشان دهند که یک مارک آب میوه ممکن است یک دلار در هر لیتر قیمت داشته باشد، در حالی که قیمت دیگری ممکن است 1.20 دلار در هر لیتر باشد. در صورت امکان، گزینه ارزان‌تر را انتخاب کنید.

 

3. مواد غذایی را عمده بخرید

خرید عمده به این معنی است که شما برای خرید یک کیسه بزرگ برنج پولی معادل چند کیلو برنج را پرداخت خواهید کرد و کلی دست تان جلو خواهد بود. انجام این کار هزینه های مواد غذایی شما را کاهش می دهد. عمده فروشان مواد غذایی می توانند محصولات بیشتری را از این طریق به شما بدهند و نرخ پایین تری به ازای هر خریدتان پرداخت خواهید کرد. به عنوان مثال، به جای خرید سه کیسه برنج دو کیلویی به قیمت هر کدام 200 هزار تومان، ممکن است یک کیسه 7 کیلویی با قیمت 500 هزار تومان بخرید و در نهایت با پول کمتر برنج بیشتری دریافت کنید. خواربار فروشی ها مکان خوبی برای تهیه مواد اولیه مانند برنج، لوبیا و سبزیجات به صورت فله هستند.

 

4. لیست خرید تهیه کنید

وقتی به خواربار فروشی یا هر فروشگاهی می روید آگاهانه و با در دست داشتن لیست خرید اقدام به خرید مایحتاج تان کنید. به این ترتیب، هنگام بازدید از خواربارفروشی، نوعی نقشه راه خواهید داشت و بیخودی در سرتاسر فروشگاه سرگردان نخواهید بود و چیزهایی را که واقعاً به آنها نیاز ندارید، نگاه نمی‌کنید و اینجوری جلوی خریدهای بیهوده که منجر به بی پولی تان می شود گرفته خواهد شد. اقلام موجود در لیست خرید خود را بردارید، به صندوق بروید و سریعا فروشگاه را ترک کنید.

 

5.خرید کالای دست دوم

هیچ دلیلی برای خرید همه وسایل جدید و نو وجود ندارد. اگر کمی پول اضافی دارید، می‌تواند وسوسه‌انگیز باشد که ولخرجی کنید و خودتان را با چیزی خوب خوشحال کنید. با این حال، اگر این کار را اغلب انجام دهید، در خطر ایجاد عادات بد خرج کردن و رسیدن به فقر و بی پولی شدید هستید. اگر می توانید آن را استفاده شده پیدا کنید، آن مسیر را انتخاب کنید و مقداری پول برای خود پس انداز کنید. لباس، ابزار، کتاب و حتی تجهیزات تناسب اندام همگی به راحتی قابل استفاده مجدد هستند. خرید لوازم بزرگ و ماشین های مورد استفاده شما نیز می تواند به شما در صرفه جویی در هزینه کمک کند.

 

6. اجاره خانه را کاهش دهید

اگر با حداقل دستمزد یا کمتر از آن زندگی می کنید، یافتن مسکن مقرون به صرفه می تواند دشوار باشد. اگر اجاره خانه می دهید، سعی کنید اگر مجرد هستید یک هم اتاقی برای خودتان پیدا کنید. تقسیم هزینه مسکن می تواند کارها را بسیار مقرون به صرفه تر کند. همچنین مهاجرت به شهرهای کوچکتر با هزینه زندگی کمتر را در نظر بگیرید. اگر پیدا کردن مسکن ارزان در شهرتان دشوار است، ممکن است نیاز به نقل مکان داشته باشید. کمی تحقیق کنید و هزینه های زندگی در شهرهای مختلف را مقایسه کنید. اگر تصمیم به جابه‌جایی دارید، مطمئن شوید که قبل از شروع کار، شغلی را برای خود دارید.

 

کلام پایانی

راه نجات از بی پولی را در این مقاله برایتان شرح دادیم و امیدواریم بتوانید با استفاده از این راهکارها از بی پولی شدید رهایی یابید. همچنین اگر برای رهایی از مشکلات مالی و نجات از بی پولی شدید مشکل دارید، دریافت مشاوره مالی ممکن است برایتان مفید باشد. امروزه مشاوران زیادی حضور دارند که به شما کمک کنند تا راه درمان بی پولی را به شما نشان دهند و در مورد اینکه چگونه پول زیاد در بیاوریم کمک تان خواهند کرد.

برچسب‌ها:

جدیدترین مطالب