از زمانی که وارد دنیای کریپتوکارنسی میشوید، تمام فعالیت شما حول تصمیماتی که میگیرید میچرخد. بنابراین بسیار مهم است که در این مسیر چگونه تصمیمگیری میکنید و این تصمیمات بر چه اساسی گرفته میشوند. بهعنوان مثال، با چه استراتژیای تصمیم میگیرید که بیتکوین بفروشید و خرید اتریوم را در برنامهٔ خود قرار دهید. در دنیای کریپتو تمام برنامههای ما برای خرید و فروش ارزها بر آنالیز یا تحلیل استوارند. درواقع تا زمانی که نتوانید تحلیل درستی از وضعیت بازار داشته باشید، نمیتوانید به یک تریدر موفق تبدیل شوید. بنابراین در معاملهٔ ارزی مثال ETH، لازم است تمام عوامل مؤثر بر قیمت اتریوم را بررسی کنید تا درنهایت با توجه به پیشبینیها و سیگنالهای موجود، بهترین عملکرد را داشته باشید. در این مقاله قصد داریم قیمت بیتکوین و اتریوم را از نظر بنیادی مورد بررسی قرار دهیم. همراه ما باشید.
بهطورکلی پیشبینی آیندهٔ ارزهای دیجیتال به کمک دو روش آنالیز یعنی «تحلیل تکنیکال» و «تحلیل فاندامنتال» صورت میگیرد. پیش از هر چیز باید بدانید که تحلیل فاندامنتال یا همان بنیادی چیست و چه کاربردی دارد. در حقیقت تحلیل بنیادی به بررسی عواملی میپردازد که نمیتوان آنها را بهطور مستقیم با اعداد و ارقام و نمودارها نشان داد؛ اما تأثیر بهسزایی بر ارزش یک ارز دارند. این عوامل عمدتاً مرتبط با وضعیت سیاسی و اقتصادی جامعه، میزان عرضه و تقاضا، پیشرفت تکنولوژی، تغییرات نظارتی، قیمت بازار و حتی عوامل فرهنگی هستند.
تحلیل بنیادی به شما این امکان را میدهد که تصمیمگیری آگاهانهای در خصوص تریدینگ ارزهای دیجیتال داشته باشید و در زمان مناسب، اقدام به خرید و فروش آنها کنید. با این حال تحلیل فاندامنتال تنها یک ابزار برای بررسی کوتاه مدت یک ارز نیست؛ بلکه چشمانداز رمزارز را به همراه ارزش ذاتی آن نشان میدهد. بهعنوان مثال، اگرچه ممکن است قیمت اتریوم و بهترین زمان خرید اتریوم در ماههای آتی را نیز به کمک تحلیل بنیادی بهخوبی حدس بزنید؛ اما بهترین عملکرد این آنالیز برای بررسی بلندمدت قیمت ETH و ارزش آن در سطح جهانی خواهد بود.
برای تحلیل اتریوم به روش بنیادی نیاز به همان اطلاعاتی داریم که پیشتر به آنها اشاره کردیم. بهعنوان مثال، میبایست فناوری زیربنایی، تیم توسعه، تقاضای کلی و مواردی از این دست را مورد بررسی قرار دهیم. بهطورکلی مواردی که در ادامه بیان شدهاند، باید در تحلیل فاندامنتال اتریوم مورد بررسی قرار گیرند:
• کمی: بازار سرمایه، نقدینگی و حجم، مکانیزمهای تأمین، آدرسهای فعال، ارزش معاملات، هزینهها، توکنومیک
• کیفی: وایت پیپر، تیم توسعهدهنده، رقبا
بررسی این موارد به ما کمک میکند تا با تحلیل اتریوم از نظر بنیادی، قیمت آن در بازههای آتی را حدس بزنیم. یکی از موارد بسیار مهم در تحلیل این ارز محبوب، مکانیزم تأمین آن است. باید بدانیم که اتریوم میزان عرضهٔ سالیانه محدودی دارد و در حال حاضر، سالانه 18 میلیون اتر به تعداد اترهای موجود افزوده میشود. به همین خاطر پلتفرم تعداد ارزهای موجود را کنترل میکند. از سوی دیگر میزان عرضهٔ نهایی آن نیز مشخص نیست و ممکن است اعلام شود که دیگر اتر جدیدی وارد بازار نخواهد شد. شایان ذکر است اتریوم براساس مکانیزم POW یا اجماع اثبات کار فعالیت میکند و این یعنی ماینرها به استخراج اتریوم میپردازند. همچنین مقدار پاداش ماینرها برای عملیات ماینینگ به مرور کاهش مییابد که این خود بر میزان عرضه و تقاضا تأثیر مستقیم خواهد داشت.
از دیگر موارد قابل توجه در تحلیل اتریوم، میتوان به حجم بازار اشاره کرد. اتریوم پس از بیتکوین، محبوبترین ارز در دنیای کریپتو است و به همین خاطر بدیهی است که حجم معاملات بالایی داشته باشد. با پیگیری وبسایت CoinMarketCap میتوانید ارزش بازار این ارز را همچون تمام ارزهای دیگر مشاهده کنید. در زمان نگارش این مقاله، ارزش بازار اتریوم برابر با $223,631,647,934 و حجم معاملات 24ساعته برابر با 3,033,107 ETH است. تغییراتی که در قیمت اتریوم ایجاد میشوند میتوانند تأثیر مستقیم بر ارزش بازار، حجم معاملات و میزان خرید اتریوم داشته باشند و برعکس. میانگین کارمزد تراکنش در این شبکه نیز به تقریب 0.45 دلار است. بررسی جامع این موارد درنهایت دید کاملی از قیمت اتریوم به شما خواهد داد.
در تحلیل بنیادی بیتکوین نیز دقیقاً همان چیزهایی لحاظ میشود که در بررسی اتریوم به آنها اشاره کردیم. پیش از آنکه به خرید بیتکوین اقدام کنید، لازم است آن را از جهات مختلف مورد بررسی قرار دهید. اگر بخواهیم بیتکوین و اتریوم را با هم مقایسه کنیم، باید گفت که btc بهعنوان پادشاه دنیای رمزارزها رنک بالاتری دارد و در صدر فهرست ارزها خودنمایی میکند. در حال حاضر ارزش بازار این ارز دیجیتال برابر با $586,725,709,837 و بیش از دو برابر ارزش اتریوم است. همچنین با قیمت بیش از 30 هزار دلار، اخلاف بسیار زیادی با گزینهٔ دوم لیست یعنی اتریوم دارد. در حال حاضر قیمت اتریوم کمتر از 2 هزار دلار است. بنابراین به نظر میرسد بیتکوین تا مدتها به صدرنشینی خود ادامه خواهد داد.
بیتکوین نیز شبیه اتریوم از مکانیزم pow پیروی میکند و ماینرها با استخراج بیتکوین، btc دریافت خواهند کرد. البته مقدار این پاداش هر چهار سال یک مرتبه در اثر پدیدهٔ هاوینگ نصف میشود. از سوی دیگر، حداکثر عرضهٔ بیتکوین 21 میلیون سکه است، یعنی پس از استخراج این مقدار، دیگر سکهای برای استخراج وجود ندارد و تنها میتوان ارزهای موجود را مبادله کرد. چنین مواردی خود باعث تنظیم عرضه و تقاضا و درنتیجه قیمت ارز میشوند. بهعنوان مثال، پدیدهٔ هاوینگ با کاهش تعداد ارزهای واردشده به بازار و درنتیجه کاهش عرضه، سبب افزایش قیمت میشود، چراکه تقاضای بیتکوین همچنان بالاست و رفتهرفته بیشتر هم میشود.
تحلیل فاندامنتال یا بنیادی پیچیدهتر از آن است که در این فرصت کوتاه بتوان به آن پرداخت.درنهایت نکتهای که باید به آن توجه داشته باشید این است که تحلیلها را از منابع و مراجع معتبر پیگیری کنید. بسیاری از افراد تازهوارد به بازار کریپتو که دانش کافی برای تحلیل را ندارند، از تحلیل متخصصان این حوزه کمک میگیرند که کاملاً منطقی است؛ اما زمانی که به منابع نامعتبر استناد میشود، میتواند نتایج نامطلوبی داشته باشد. از این رو پیشنهاد میکنیم حتماً به مراجع قابلاطمینان رجوع کنید. از سمتی برای اطلاع از خرید eth و قیمت اتریوم Wallex و Coinmarketcap وبسایتهایی هستند که میتوانید به آنها رجوع کنید.