طبع بادمجان سرد است یا گرم | طبع بادمجان در طب سنتی

طبع بادمجان سرد است یا گرم | طبع بادمجان در طب سنتی

طبع بادمجان سرد است یا گرم

طبع بادمجان چیست؟ بادمجان در گروه سبزیجات قرار دارد و یکی از غذاهای خوشمزه دنیا کشک و بادمجان است که در ادامه به شما خواهیم گفت که طبع بادمجان سرد است یا گرم؟ در صورتی که می خواهید طبع بادمجان از نظر مزاجی را بدانید باید بگوییم این میوه خوشمزه یکی از میوه های بومی قاره هند بشمار می رود که در سراسر دنیا کشت می شود. بادمجان یکی از بهترین داروهای طبیعی در طب سنتی است که برای درمان بسیاری از بیماریها مفید واقع شده است.

 

درباره اینکه طبع بادمجان سرد است یا گرم باید بگوییم طبیعت بادمجان گرم و خشک است و بر خلاف تصور بسیاری از افراد که فکر می کنند با خوردن بادمجان سردی شان می کند باید بدانید که این ماده غذایی در گروه میوه های گرم و خشک قرار گرفته است. شما می توانید با استفاده از بادمجان غذاهای بسیار خوشمزه ای را بپزید و در کنار خانواده از طعم خوب آن لذت ببرید اما مراقب باشید که اگر مزاج تان گرم و خشک است بهتر است در مصرف آن زیاده روی نکنید و از مصلحات بادمجان در کنار آن مصرف کنید.

 

هیچ وقت بادمجان را به صورت خام مصرف نکنید زیرا در این صورت برای بدن بسیار مضر خواهد بود و باید حتما آنرا کبابی کرده و یا آب پز کنید. همچنین توجه به طبع بادمجان و مواد غذایی که می‌توان به عنوان مصلح در کنار آن مصرف کرد، باعث بهره‌مندی بیشتر از خواص این سبزی خوشمزه خواهد شد.

طبع بادمجان سرد است یا گرم | طبع بادمجان در طب سنتی

طبع بادمجان در طب سنتی

طبع بادمجان از نظر طب سنتی گرم و خشک است و انواع مصلحات آن گوشت بره، روغن گاوی تازه، سرکه، زیره، گلپر، دانه انار، کشک، آب انار ترش و شیرین و گاهی سرکه معرفی شده است. طبع بادمجان در طب سنتی گرم و خشک در درجه دوم یا سوم است و مصرف مداوم آن بدون به کار بردن مصلحات آن، به سبب غلبۀ خشکی در بدن، باعث ایجاد سودا و بیماری سودایی می‌شود و پوست را بدرنگ، سیاه و یا زرد می‌کند.

 

در پوست بادمجان عصاره‌ای وجود دارد که می‌تواند در صورت مصرف موضعی، سلول‌های سرطانی پوست را از بین ببرد. در مجله بین‌المللی پزشکی دو مورد از افرادی که با کمک بادمجان توانسته‌اند عارضه‌های پوستی غیر ملانوم خود را درمان کنند گزارش شده است. به این نکته توجه داشته باشید، با وجود آنکه طبع بادمجان گرم دارد، اما سودا که سرد است تولید می‌ کند.

 

اصولا بر اساس طب سنتی، خوراکی‌هایی که هضم سختی دارند (مثل عدس، بادمجان، گوشت گاو و یا گوشت‌های مانده) تولید سودا را در بدن افزایش می‌دهند و هنگامی که سودا در بدن افزایش می‌یابد، منجر به بروز لک‌های پوستی، بعضی انواع دمل، جوش، واریس و حتی خونریزی مقعدی و بواسیر در افراد یا درد پهلو و عانه می‌شود.

طبع بادمجان سرد است یا گرم | طبع بادمجان در طب سنتی

طبع بادمجان چیست

مصرف بادمجان به دلیل گرم و خشک بودن طبع آن برای افراد با مزاج بلغمی مفید (البته به اعتدال) و زیاده‌ روی در مصرف آن برای افراد با مزاج صفراوی، دموی و سوداوی نامناسب است و حتما باید با مصلح آن مصرف شود. به ویژه این افراد بایستی از زیاده‌روی در خوردن بادمجان در مناطق دارای اقلیم گرم و خشک به دلیل غلبه گرمی و عوارض جانبی آن اجتناب کنند. به دلیل طبع گرم و خشک بادمجان، مصرف زیاد این سبزی به تنهایی، امکان ایجاد درد پهلو، زهار، بواسیر و درد چشم سوداوی را بهمراه دارد.

 

به همین علت پخت آن با مصلح‌هایی مانند گوشت بره، روغن گاوی تازه، سرکه، زیره، گلپر، دانه انار، کشک، آب انار ترش و شیرین و گاهی با سرکه توصیه می‌شود. همانطور که گفته شد، بادمجان شامل خواص درمانی بسیار زیادی برای بدن است. اما باید توجه داشت این خواص زمانی به طور کامل برای بدن موثر هستند که روش طبخ بادمجان به صورت صحیح باشد.

 

سرخ کردن بادمجان که اغلب به دلیل خوش طعم شدنش در ایران رواج دارد، علاوه بر ضررهایی که به دلیل جذب روغن زیاد به بدن می‌رساند باعث می‌شود برخی از فواید غذایی داخل آن خنثی شده و خواص گفته شده را برای بدن ایجاد نکند.

 

از شما متشکریم که با مقاله طبع بادمجان سرد است یا گرم همراه ما بودید و همیشه یادتان باشد که بادمجان را با مصلح آن مصرف کنید و با اینکه طبع بادمجان در طب سنتی گرم و خشک است اما در بدن سودا تولید می کند و مصرف زیاد آن توصیه نمی شود.

جدیدترین مطالب