شیر خوردن با شیشه و مضرات آن برای کودک

شیر خوردن با شیشه و مضرات آن برای کودک

علاوه برای مزایای شیشه شیر برای کودک باید به مضرات و زیان های آن هم توجه کرد. کودک باید تا دو سالگی از شیر مادر تغذیه کند و باید از دادن شیشه به نوزاد خودداری کرد.

 

در این دوران مادران جوان فرزندانشان را به دلایل مختلف از شیر مادر محروم می نمایند اما اگر بدانند که شیشه شیر چه لطماتی را به کودک دلبندشان می زند در این امر مهم کوتاهی نخواهند کرد.

 

اگر مجبورید با شیشه شیر تغذیه نوزاد را ادامه دهید به نکات زیر توجه کنید :

1. وقتی به اندازه کافی شیر خورد، او را روی شانه خود و یا برعکس روی پای خود بگذارید و آرام پشتش را بمالید. اگر پس از چند دقیقه آروغ نزد، احتمالاً نمی خواهد آروغ بزند.

 

2. اگر کودک از مک زدن امتناع کرد، بلندش کنید تا آروغ بزند.

 

3. شیشه را کج نگه دارید تا شیر در تمام پستانک جمع شود و هوا وارد دهان کودک نگردد.

 

4. شیشه شیر را به آرامی به چانه کودک نزدیک کنید، در این هنگام او سرش را به طرف شما برمی گرداند. وقتی پستانک لبهایش را لمس کرد، او دهانش را باز می کند و شیشه را می گیرد.

 

5. شیر را پشت دست خود بریزید تا مطئمن شوید زیاد گرم نیست.

 

6. محل آرام و ساکتی را برای شیردادن به کودک در نظر بگیرید. عواملی همچون سر و صدا و رفت و آمد مانع تغذیه کافی او می شود.

 

7. سعی کنید زمانی که کودکتان آرام است به او شیر دهید. اگر ناراحت و گریان است، تلاش نمایید قبل از آنکه شیشه را به او بدهید، آرامش کنید.

 

8. قبل از اولین استفاده از یک شیشه شیر جدید، باید شیشه، سر شیشه و حلقه سر شیشه را بمدت ۵ دقیقه در آب در حال جوش قرار داده و استرلیزه کرد. سپس شیشه را روی پارچه تمیزی بگذارید تا خشک شود. پس از آن شستشو با آب گرم و مایع ظرفشویی یا در ماشین ظرفشویی کفایت می کند.

 

9. قبل از دست زدن به وسایل تغذیه کودک، دستان خود را بشویید. تمام وسایل را در آب داغ محتوی صابون بشویید و سپس استریل کنید. قبل از دست زدن به وسایلی که استریل کرده اید، دستان خود را بشویید. وسایل استریل شده را تا زمانی که به آنها نیاز دارید، در یخچال نگهداری کنید.

 

در ادامه سماتک زیانهای شیشه شیر را به اطلاعتان می رساند شاید تجدید نظر کردید:

1-کاهش رابطه ی عاطفی
هنگام تغذیه ی طفل با پستان، بین مادر و طفل رابطه ی عاطفی بوجود می آید ولی در تغذیه با شیشه شیر این رابطه وجود ندارد. این رابطه ی عاطفی که در نتیجه نگاههای مستقیم مادر به چشمان طفل، تماس و گرمی بدن و لبخند و تبسم وی بوجود می آید، اثرات مهمی در سلامت روحی و روانی و رشد احساسات و عواطف کودک دارد.

 

۲– نامناسب بودن اغلب سر شیشه شیر ها باعث ایجاد تغییراتی در دهان و دندان و عمل بلع کودک می شود.

اگر به کودکی که از سینه های مادر شیر می خورد اگر توجه نمایید می بیند که از چگونه فک وی دائما به طرف بالا و پائین و عقب و جلو حرکت می کند. هنگام تغذیه ی کودک با شیشه مخصوصاً در مورادی که مادر برای سهولت خروج شیر اقدام به گشاد کردن سوراخ شیر اقدام به گشاد کردن سوراخ سر شیشه اقدام به گشاد کردن سوراخ سر شیشه می نماید این حرکات صورت نگرفته یا بسیار کمتر صورت می گیرد و این مسئله می تواند در آینده مشکلاتی برای کودک ایجاد نماید.

 

3- هنگام تغذیه با شیشه شیر کودک مقداری هوا بلع خواهد کرد که باعث دل درد او می شود.

 

4- طبق تحقیقاتی که به عمل آمده است کودکانی که با شیشه شیر تغذیه می شوند بیشتر از کودکانی که با پستان مادر تغذیه می شوند دچار انگشت مکیدن می شوند.

استفاده از شیر مادر بهترین روش تغذیه نوزادی است که تازه متولد شده است، زیرا نیازهای طبیعی کودک در حال رشد را برآورده می کند و نیز منبع با ارزشی از آنتی بادیها می باشد و در مقابل انواع حساسیتهای خطرناک، کودک را محافظت می کند.

برچسب‌ها:

جدیدترین مطالب