پماد کاپسیدین برای چیست | موارد مصرف و عوارض پماد کاپسیدین

پماد کاپسیدین برای چیست | موارد مصرف و عوارض پماد کاپسیدین

پماد کاپسیدین برای درمان دردهای عضلانی و روماتیسمی مورد استفاده قرار می گیرد موارد مصرف کرم کاپسیدین به همراه نحوه مصرف و عوارض پماد کاپسیدین در ادامه بیان می شود.

 

پماد کاپسیدین برای چیست

پماد کاپسیدین (Capsidin) از داروهای گیاهی و ضد درد است که به منظور تسکین دردهای روماتیسمی و عضلانی، به صورت موضعی مصرف می‌شود. این فرآورده حاوی عصاره فلفل قرمز بوده که در درمان بیماری‌های آرتریت روماتویید، استئوآرتریت، نورالژی، دردهای ناحیه شانه، بازو، ستون فقرات، اسپاسم‌های عضلانی و نیز نوروپاتی‌های دیابتی و دردهای عصبی مزمن، مورد استفاده قرار می‌گیرد. این پماد فاقد هر گونه بوی نامطبوع بوده و کاربرد آن را راحت‌تر می‌کند. دردهای عضلانی و استخوانی از مشکلات شایعی است که افراد را مخصوصا در سنین بالا درگیر می‌کند. از آنجاییکه ساختار کلی بدن به عضلات و استخوان‌ها وابسته است؛ لازم است در صورت بروز هر گونه درد و ناراحتی به سراغ روش‌های درمانی برای آن‌ها باشیم. اگر دچار دردهای استخوانی مثل آرتریت و آرتروز شده باشید تنها می‌توانید آن را کنترل کرده و از میزان درد و ناراحتی کم کنید. متاسفانه درمان قطعی برای چنین بیماری‌هایی وجود ندارد و کرم کاپسیدین می تواند درد شما را تسکین بخشد. در چنین شرایطی برای اینکه بتوانید از شدت میزان التهاب و درد بکاهید؛ می‌توانید علاوه بر درمان‌های دارویی که شامل مسکن‌هایی مثل قرص دیکلوفناک می‌شوند، از درمان‌های موضعی همچون پماد کاپسیدین استفاده کنید. کرم‌ها و پمادهای موضعی از طریق پوست جذب شده و درد را تسکین می‌دهند. پماد موضعی کاپسیدین یکی از بهترین داروها برای دردهای موضعی است.

 

موارد مصرف پماد کاپسیدین

استفاده از پماد کاپسیدین برای تسکین دردهای استخوان و عضلات موثر می باشد؛ پماد کاپسیدین با جذب بسیار بالای پوستی در درمان دردهای ناشی از آرتریت روماتویید ، استئوآرتریت ، نورالژی ، خصوصا دردهای ناحیه شانه ، بازو ، ستون فقرات و اسپاسم عضلانی و نیز نوروپاتی های وابسته به بیماری دیابت و دردهای عصبی مزمن که به دیگر درمان ها پاسخ نداده است ، موثر می باشد .

 

عوارض پماد کاپسیدین

در صورت استفاده صحیح و به اندازه، عوارض پماد کاپسیدین بسیار ناچیز است. سوزش و قرمزی پوست از اثرات طبیعی فرآورده های حاوی فلفل قرمز “پماد کاپسیدین” است که بعد از مصرف مرتب چند روزه تخفیف یافته و یا از بین می روند.

پماد کاپسیدین برای چیست | موارد مصرف و عوارض پماد کاپسیدین

مقدار و نحوه مصرف پماد کاپسیدین

مقدار کافی از پماد کاپسیدین را بر روی موضع خشک و تمیز، به آرامی ماساژ دهید تا جذب پوست شود. این کار را می‌توانید ۳ تا ۴ بار در روز، تکرار کنید. توصیه می‌شود قبل از مصرف پماد کاپسیدین، مقدار کمی از آن بر روی ناحیه کوچکی از پوست آزمایش شود تا در صورت واکنش شدید حساسیتی از مصرف آن خودداری گردد. به طور معمول دوره درمان ۲ تا ۶ هفته است.

 

– 3 تا 4 بار در روز با فاصله زمانی حدود 6 ساعت به مدت 2 تا 6 هفته مصرف شود .
– تسکین درد فقط در صورت استفاده منظم و رعایت طول درمان به وجود می آید .
– مقدار کمی از پماد کاپسیدین، در ناحیه مورد نظر به آرامی تا زمان جذب پوستی ماساژ داده شود.
– از مصرف پماد بر روی پوست های زخمی و یا آسیب دیده اجتناب کنید .
– بعد از استفاده از فرآورده ، دستها را با آب و صابون شستشو دهید . اگر پماد را برای آرتریت دستها استفاده می کنید ، 30 دقیقه صبر کرده و سپس دستها را بشویید .
– در صورت تماس پماد با نواحی حساس ، ضمن شستشو با آب و صابون ، ناحیه را با کره یا روغنهای خوراکی پاک کنید.
– در صورت بروز التهاب و یا سوزش بیش از اندازه از پماد کالاندولا و یا ژل لیدوکائین استفاده کنید .

پماد کاپسیدین برای چیست | موارد مصرف و عوارض پماد کاپسیدین

مواد موثره پماد کاپسیدین

پماد کاپسیدین از عصاره استاندارد شده فلفل ( Capsidin annuum ) تهیه شده است و هر 100 گرم آن دارای 50 میلی گرم ماده موثره (total Capsidin) می باشد . ویتامین C و مقادیر قابل توجهی کاروتنوئید از دیگر ترکیبات مهم عصاره فلفل می باشند .

 

فارماکولوژی و مکانیسم اثر پماد کاپسیدین

ماده موثره فلفل ( پماد کاپسیدین ) اثر ضد درد انتخابی خود را از طریق کاهش ماده P ( نوروپپتیدی متشکل از 11 اسید آمینه ) که واسطه انتقال درد از اعصاب محیطی به نخاع و مغز می باشد ، اعمال می کند . بدین ترتیب که پماد کاپسیدین با ممانعت از باز جذب ماده P باعث کاهش انتقال پالسهای درد از اعصاب محیطی به سیستم اعصاب مرکزی می گردد و در نتیجه احساس درد در ناحیه آزرده کاهش می یابد .

پماد کاپسیدین برای چیست | موارد مصرف و عوارض پماد کاپسیدین

نکات مهم در مورد مصرف پماد موضعی کاپسیدین

اگرچه مصرف این فرآروده در دوران بارداری یا شیردهی بلامانع است؛ اما بهتر است با نظر پزشک از آن استفاده شود.
قبل از استفاده از این دارو، هر نوع سابقه حساسیتی که داشته‌اید، با پزشک در میان بگذارید.
در صورت بروز عوارض پوستی مصرف دارو را قطع کرده و به پزشک، مراجعه کنید.
از مصرف فرآورده اطراف نواحی حساس مثل دهان، بینی، چشم، زخم و مناطق ملتهب خودداری کنید.
پس از استعمال پماد کاپسیدین به مدت ۳ ساعت از گرم کردن ناحیه تحت درمان و یا استحمام با آب داغ، خودداری کنید.
در صورتیکه این پماد با چشم تماس پیدا کرد؛ آن را با آب فراوان شستشو دهید.
در صورت داشتن حساسیت به فلفل، از این دارو استفاده نکنید.
اگر بعد از یک هفته مصرف دارو هیچ گونه علائمی از بهبودی مشاهده نشد، مصرف دارو را قطع کنید.
پس از استفاده از دارو، دست‌های خود را با آب و صابون، بشویید.
برای دریافت نتیجه بهتر از مصرف این دارو، به طور منظم آن را استفاده کنید.
در صورتیکه با مصرف این فرآورده دچار التهاب و یا سوزش بیش از اندازه شدید، از پماد کالاندولا و یا لیدوکائین استفاده کنید.
ممکن است در اثر استفاده از پماد کاپسیدین دچار سوزش و قرمزی موقتی پوست شوید.

 

پماد کاپسیدین بدون نسخه پزشک در داروخانه های کل کشور قابل فروش است اما قبل از استعمال پماد موضعی کاپسیدین حتما با دکتر داروساز و یا پزشک عمومی مشورت کنید.

برچسب‌ها:

جدیدترین مطالب