جنین صدای مادر را میشنود | جنین صدای بیرون را میشنود

جنین صدای مادر را میشنود | جنین صدای بیرون را میشنود

جنین صدای مادر را میشنود

جنین صدا را از همان دوران حاملگی حس می کند و اگر می خواهید بدانید که آیا جنین صدای مادر را میشنود یا نه در ادامه به شما خواهیم گفت که آیا جنین صدای بیرون را میشنود یا خیر! همه براین باور بودیم که در رحم- جای امن جنین- سکوت برقرار است اما با تحقیقات بعمل آمده مشخص شد ،جنین هم می‌تواند صدای اندام‌های مادرش (صداي معده، تپش قلب، سکسکه و حتی گازهای دستگاه گوارشی) را بشنود بلکه قادر است در زمان‌هایی که مادر باردار به مکانای عمومی مثل سینما ، کنسرت … می‌رود با لگد‌ها و تکان‌هایی که می‌خورد به صدا‌ها واکنش نشان دهد.

 

جنین صدای بیرون را میشنود

البته نباید جنین را به عنوان موجودی شنوا تلقی کنید، چون کودک تنها صدای مادرش را به طور مشخص می‌شنود و این صدا برایش آرامش‌بخش است. بعد از این‌که جنین به دنیا آمد می‌تواند صدای مادرش را تشخیص دهد.جالب است بدانید جنین در دورانی که در رحم مادر زندگی میکند علاوه بر صدا به نور، طعم مواد غذایی ، بو و آواها حس دارد که بعد از به دنیا آمدن روی یادگیری و احساس و واکنش هایش تآثیر دارد.جنين از 18 هفتگي مي شنود، در 28 هفتگي نسبت به صدا واكنش و حتي عكس العمل عضلاني نشان مي دهد.ماهنامه کودک: جنين از 18 هفتگي ميشنود، در 28 هفتگي نسبت به صدا واكنش و حتي عكس العمل عضلاني نشان مي دهد.

 

يكي از اولين علايم شنوايي در جريان پخش نواي آهنگين براي جنين هاي 4 تا 5 ماهه در زايشگاه مادران لندن به اثبات رسيد. نوعي خاص از صدا آنها را بيقرار مي كرد و نوعي ديگر آنها را به آرامش مي داد. جنين ها به ما مي گويند كه از صداهاي خيلي بلند خوششان نمي آيد ولي نه آنكه خواستار سكوت باشند.

 

جنین از چه زمانی صدای بیرون را میشنود؟

در دوران حاملگي جنين براي شنيدن صداي مادر مجهز تر است چون صداي مادران ريز تر است و صداي پدران بم تر .بخش هاي مربوط به شنيدن صداهايي با فركانس بالاتر تا پيش از تولد كاملا رشد كرده اند ولي بخشهاي شنيدن صداهاي بم تا قبل از سن بلوغ به درستي تنظيم نميشوند.

از اين زمان به بعد سه استخوان مربوط به گوش مياني جزو اولين استخوانهايي هستند که شروع به سخت تر شدن مي کنند. به طوري که کودک علي رغم تکامل کافي مراکز شنوايي در مغز قادر به شنيدن است. مايع آمنيوتيکي که اطراف کودک را فرا مي گيرد بهترين منبع انتقال دهنده اصوات به کودک بوده و کودک به وسيله آن مي تواند صداي معده ، ضربان قلب ، و صداي مادر را بشنود.نوزادان بلافاصله پس از آغاز زندگي به تمامي صدا هايي که در دوران جنينيشان شنيده اند عکس العمل نشان مي دهند و گاه دچار آرامش و گاه دچار پريشاني مي شوند .

 

از 5 ماهگي جنين درون رحم تا 3 سالگي سمت راست مغز خيلي فعال نيست و هر چيزي که کودک مي بيند و مي شنود در سمت چپ مغز ثبت مي شود و بعد ناخوداگاه انسان را مي سازد که تا آخر عمر همراه اوست و ديگر به سختي قابل تغيير است و بسياري از اعمال انسان را اين ناخوداگاه مي سازد .تلاش والدين بايد اين باشد که ناخوداگاه را پر از خاطرات شيرين و آموزشي کنند.

 

به همین دلیل گفت وگو كردن با جنین، قصه گفتن، سلام كردن، شرح و بیان اتفاقات روزمره زندگى، گوش دادن به موسیقى و حتى دست نوازش كشیدن بر شكم مادر باردار تأثیرات بسزایى در شكل گیرى شخصیت سالم فرد دارد. این قبیل مسائل مى تواند منجر به نوعى آرامش در جنین شود، كه جنین این آرامش را به دو طریق مى تواند از مادر دریافت كند نخست به طور مستقیم از طریق جفت و دوم پس از بیست و هشت هفتگى حاملگى با تكامل سیستم عصبى. در موارد استرس افزایش میزان هورمون هایى چون استیل كولین، اپى نفرین، كورتیزول در بدن مادر از طریق جفت به جنین منتقل شده و بالعكس در موارد آرامش، شادى و سرخوشى با ترشح موادى چون اندورفین ها روبرو هستیم كه منجر مى شوند جنین نیز چنین حالت هایى از خود بروز دهد. علاوه بر مقوله ارتباط خونى با ارتباطى دیگر نیز روبرو هستیم كه از حدود 28 هفتگى دوران باردارى شروع مى شود. ارتباطى كه با تكامل سیستم عصبى جنینى آغاز مى شود.

 

درواقع در این دوران جنین قادر به درك محرك هاى محیطى مى شود هر چند قدرت تشخیص كلمه را ندارد اما لحن كلمات و جملات را مى تواند خوب درك كند.(به عنوان مثال حالت هاى پرخاشگرى، مهربانى و …) مادرى كه مداوماً داستان و قصه براى جنین تعریف كرده و یا مطالعه مى كند آن پژواك ها و آواها در بچه قابل انتقال بوده و حتى در ناخودآگاه فرد جذب مى شود .

هر قدر جنین هر قدر در آرامش بیشتر و استرس كمتر قرارگیرد مى تواند بعدها پس از تولد و بزرگسالى شخصیت سالم ترى پیداكند. موسیقى: در رابطه با ارتباط مادر با جنین یكى از هیجان انگیزترین كشفیات مادران باردار، شروع ارتباط نوزادانشان با موسیقى قبل از تولد آنهاست. به طورى كه امروزه محققین به خوبى مى دانند جنین هاى چهارماهه نسبت به موسیقى واكنش نشان مى دهند و با آن در داخل رحم آرام مى شوند. بنابر اظهارات دكتر ابراهیم پور «نوزاد دوماهه قادر به درك اوج، بلندى و همچنین محتوى ملودیك صداها است.

 

این روانپزشك در ادامه افزود: «درحال حاضر توافق قوى وجوددارد كه موسیقى به رشد و تكامل مغز و توسعه زبان كمك مى كند، یادگیرى مهارتهاى خواندن را تسهیل مى كند، مهارتهاى رفتارى و شناختى را افزایش مى دهد و اعتمادبه نفس را تقویت مى كند.» دكتر ابراهیم پور ضمن تأكید بر اهمیت قرارگرفتن كودكان درمعرض موسیقى هاى كلاسیك گفت: به مادران توصیه مى شود در دوران باردارى بویژه از ماه چهارم به موسیقى گوش دهند و موسیقى هایى را انتخاب كنند كه موجب آرامش و راحتى درخود آنها شود. این عمل موجب كاهش استرس مادر و جنین مى شود.

 

از هفته ۲۰ بارداری جنین می‌تواند به محرک‌های محیطی پاسخ دهد. مثلا در تصاویر سونوگرافی مشخص شده هنگامی که سوزن آمنیوسنتز وارد رحم مي‌شود جنین سعی می‌کند به آن چنگ بزند. اما برای این‌که جنین کنجکاوی خود را نسبت به محیط داخل رحم نشان دهد باید تا ۳ ماهه سوم صبر کند. در رحم چیزی وجود ندارد که جنین با آن سرگرم شود اما او بی‌کار نمی‌نشیند و انگشتانش را می‌مکد؛ به خصوص شستش را که در هفته ۱۸ آن را شناخته است. جنین با پا زدن به دیواره‌های رحم سعی می‌کند راه برود و همچنین بندناف را می‌کشد و تکان می‌دهد.

 

او حتی برای تنفس هم تمرین می‌کند. تمامی این بازی‌ها نوعی آمادگی برای پاسخ‌های حیاتی به محرک‌ها بعد از تولد است. متخصصان معتقدند فشار دادن به دیواره رحم می‌تواند توانایی پیدا کردن سینه مادر را بعد از تولد تقویت کند. اگر نوزاد را بعد از تولد روی شکم برهنه مادر قرار دهيد می‌تواند از طریق بوی سینه، آن را پیدا کند.

جنین صدای مادر را میشنود | جنین صدای بیرون را میشنود

حس شنوایی جنین از کی فعال می شود

همزمان با سایر بافت های صورت، حس شنوایی جنین نیز از هفته ششم بارداری شروع به شکل گیری می کند. با رسیدنه به هفته نهم بارداری برآمدگی گوش ها در دو طرف سر ظاهر می شود و در هفته شانزدهم ساختار آن تکمیل شده و با ارتباط خود را با مغز شروع می کند. در این زمان مغز شروع به پردازش صداها می کند که چند هفته ای زمان لازم است تا جنین بتواند صداهای بیرونی را در داخل شکم شما بشنود. به طور تقریبی شنوایی جنین شما در هفته ۲۳ بارداری تا حد قابل ملاحظه ای رشد می کند و صداها را میشنود.

 

جنین چه صدایی را میشنود

فرزند شما همان طور که در داخل رحم قرار دارد، درون مایعاتی شناور است و به همین سبب هیچ صدایی را واضح نمیشنود.

به هر حال، از هفته ۲۳ جنین قادر خواهد بود ضربان قلب و دیگر صداها را از قبیل غرش شکم را بشنود. جالب اینجاست که او به صداهای خارج از شکم مادر مثل موسیقی یا صدای صحبت کردن مادر و پدر گوش می دهد و به آن ها عکس العمل نشان می دهد.

 

آیا صدای زیاد برای جنین ضرر دارد

خیر. با وجود آنکه شنوایی فرزند شما تقریبا در هفته بیست و هفتم به اندازه کافی رشد می کند و صداها را میشنود اما وجود مایع آمنیوتیک (آّب دور جنین) و بدن شما، شنوایی جنین را از صداهای بلند بیرونی محافظت می کند. رفتن به سینما و کنسرت هیچ مانعی ندارد اما باید به خاطر داشت قرار داشتن در معرض صداهای بلند به مدت زیاد (بیشتر از ۸ ساعت) می تواند آسیب هایی را در پی داشته باشد.

 

تاثیر صدای بلند بر جنین

دانستن اینکه فرزند داخل شکم شما صدای تان را میشنود بسیار هیجان انگیز است و می تواند تمام زندگی شما را تحت شعاع قرار دهد. بدون شک دری به یک دنیای جدید به روی شما باز می شود که از آن برای برقراری ارتباط با فرزندتان استفاده خواهید کرد.

 

جنین صدای مادر را میشنود | جنین صدای بیرون را میشنود

جدیدترین مطالب