وضعیت جنین و زن حامله در هفته 34 بارداری

وضعیت جنین و زن حامله در هفته 34 بارداری

وضعیت جنین و زن حامله در هفته 34 بارداری

هفته 34 بارداری نیاز به مراقبت های بیشتری دارد. مادر و جنین در هفته 34 بارداری باید تحت آزمایش های متعددی قرار گیرند که در اینجا وضعیت جنین و زن حامله در هفته 34 بارداری بررسی خواهد شد.

 

بله کاملا قابل درک است این روزها خیلی زود خسته می شوید. بهتر است کارهای خانه را سر فرصت و با حوصله انجام دهید. مثلا برای آشپزی خیلی روی پا نایستید. یک صندلی کنار گاز بگذارید و هر چند دقیقه یک بار بنشینید و استراحت کنید. جنین حالا در بهترین وضعیت است. حتما دلتان می خواهد ببینید چه شکلی شده و رنگ چشمهایش چه رنگی است و بیشتر شبیه چه کسی است. فقط باید 6 تا 7 هفته دیگر صبر کنید. چشم روی هم بگذارید این چند هفته هم می گذرد. راستی اسم فرزندتان را انتخاب کرده اید؟ چه اسمی روی فرزندتان گذاشته اید؟

 

وضعیت جنین در هفته 34 بارداری

باورتان می‌شود جنین در این هفته کلی وزن اضافه کرده است. البته قصد دارد همچنان وزنش را بیشتر کند. به همین دلیل چربی دور بدنش را گرفته و پوستش کمی صافتر شده است. رنگ پوست جنین هنوز صورتی است. نازک‌تر شدن پوست شکم شما برای او مثل باز شدن پنجره‌ای رو به دنیای جدید است می‌تواند نورهای بیشتری را ببینید. از قسمت‌هایی که همچنان در بدن او در حال رشد هستند می‌توان به سیستم مرکزی اعصاب و ریه‌های او اشاره کرد.

 

قد: 46 سانتی متر
وزن: 2186 گرم

 

وضعیت مادر در هفته 34 بارداری

از این هفته به بعد انقباضات بی‌درد مربوط به زایمان برای شما شروع می‌شود. این انقباضات بدون درد گاهی ممکن است دردهای خفیف و ضربه مانندی را در شما ایجاد کند. اگر زمان این انقباضات پایدار و منظم‌ شد و احساس کردید که مایعی از مهبل شما خارج می‌شود به سرعت با پزشک خود صحبت کنید. رحم شما در این هفته 14 سانتی متر بالاتر از ناف قرارگرفته است. بهتر است در این هفته بیشتر استراحت کنید و انرژی خود را برای روزهای زایمان بگذارید.

 

مراقبت‌های بارداری در هفته 34 بارداری

این روزها باید بیشتر از قبل مراقب خودتان باشید. در حالت عادی پس از زایمان جفت از رحم جدا می‌شود اما اگر این اتفاق قبل از تولد جنین بیفتد بسیار خطرناک است. اگر جفت در زمان خروج جنین از رحم جدا شود خطری برای جنین ندارد اما اگر در بارداری و قبل از زایمان جفت جدا شود احتمال سقط جنین زیاد است. جدا شدن جفت از دیواره رحم ممکن است کامل و یا ناقص باشد. خطرناک‌ترین حالت زمانی است که جفت به صورت کامل از رحم جدا شود. دراین حالت ارتباط گردش خون مادر و جنین قطع می‌شود و این مساله سقط جنین را در پی دارد. این حالت بیشتر در سه ماه دوم و سوم بارداری دیده می‌شود.

 

علت‌هایی که باعث بروز این مشکل می‌شودعبارتند از:
-ضربه به شکم
-کاهش ناگهانی حجم
-سوء تغذیه
-کوتاه بودن بند ناف
-فشار خون بالا
-ناهنجاری‌های رحم

 

تغذیه در هفته 34 بارداری

نوشیدن مایعات را فراموش نکنید. آب یکی از مهم‌ترین موادی است که باید در دوران بارداری به طور مداوم مصرف کنید. این ماده نیمی از وزن بدن شما را تشکیل می‌دهد. آب به هضم مواد غذایی، جذب دیگر مواد مغذی، حذف مواد زائد بدن، تنظیم دمای بدن و انجام میلیون‌‌ها فرایند متابولیک که برای زندگی ضروری است، کمک می‌کند. شما روزانه حدود 2 تا 3 لیتر آب از دست می‌دهید، زمانی که به دستشویی می‌روید، عرق می‌کنید و حتی وقتی که نفس می‌کشید. بنابراین نوشیدن آب در این دوره یکی از مهم‌ترین کارهایی است که باید انجام دهید زیرا کم آبی بدن باعث انقباضاتی مانند انقباض برکستون هیکزمی شود.

وضعیت جنین و زن حامله در هفته 34 بارداری

وضعیت جنین در هفته 34 بارداری

 

فواید خوردن آب:
– به ساخت بافت‌های مهم کمک می‌کند
-به گردش مواد غذایی در داخل و خارج بدن کمک می‌کند
-به هضم غذا کمک می‌کند
-به نگهداری مقدار کافی مایع آمنیوتیک کمک می‌کند

 

بنابراین روزانه 10 لیوان آب بنوشید. اگر ورزش می‌کنید، مقدار آن را بیشتر کنید. شما می‌توانید این مواد را نیز جزو مایعات به حساب آورید: آب میوه‌های صد در صد طبیعی، آب سبزیجات، سوپ و شیر اما همچنان مصرف آب را به‌عنوان منبع اصلی مایعا ت بدن ادامه دهید.

 

رابطه جنسی در هفته 34 بارداری

ممکن است رحم پس از نزدیکی دچار انقباضی مداوم و طولانی مدت شود که برای بعضی از زنان باعث بروز ترس و وحشت می شود زیرا نگرانند که اکسیژن به جنین نرسد یا در انقباضات رحم صدمه ببیند. البته این ترس بیجاست و نباید نگران بود. به محض احساس فشار و انقباض رحم، به پهلوی چپ دراز بکشید و مدتی استراحت کنید. بعضی از زنان از عدم ارضای جنسی در طی نزدیکی یا ارگاسم شکایت دارند. این حالت نیز طبیعی است. بعضی از زنان باردار به دلیل کمبود خواب و سنگینی همان شرایط خستگی ماههای اول را دوباره تجربه می کنند. بهتر است به محض احساس خستگی، وضعیتتان را تغییر دهید و یا به پهلوی چپ استراحت کنید. ماساژ کمر علاوه بر کاهش درد و گرفتگی می تواند خوشایند باشد .

 

لباس بارداری: کفش لژدار
بهترین کفش برای دوران بارداری کفش لژدار 3 سانتی است. پوشیدن کفش‌های بدون پاشنه و پاشنه بلند، در دوران بارداری ممنوع است. در دوران بارداری پاها و کمر حساس‌تر از قبل و قوزک پا ضعیف‌تر است و وزن جنین می‌تواند به راحتی تعادل خانم باردار را به هم بزند. انتخاب کفش‌های بدون پاشنه و تخت یا کفش‌های با پاشنه بیش از 4 سانت، می‌تواند باعث درد کمر، انقباض عضلات پا و درد زانو شود.

 

دکوراسیون: تزئینات ایمن
حواستان به طراحی و چگونگی تزئین اتاق فرزندتان باشد. خطر همیشه در کمین است به همین دلیل باید خیلی هوشمندانه عمل کنید. به همین دلیل حواستان به انتخاب دیوار برای نصب تابلوهای زیبا باشد. تابلوهای بزرگ و سنگین را به هیچ وجه به دیواری که تخت فرزندتان به آن تکیه داده شده، نزنید. بهترین جای تابلوهای بزرگ دیوار روبه‌روی تخت نوزاد است. اگر می‌خواهید در و دیوار اتاق فرزندتان را با قاب عکس، تابلو، آینه، ساعت و… تزئین کنید، از اجناس سبک استفاده کنید. در دکوراسیون اتاق فرزندتان از وسایلی که بند، نخ، طناب یا روبان بلند دارند، استفاده نکنید.

 

جوانه نخورید
خانم‌های باردار نباید جوانه خام بخورند، احتمال دارد دانه پیش از جوانه زدن به باکتری آلوده شده باشد. این میکروب‌ها با شستن از بین نمی‌روند. اگر خارج از خانه غذا می‌خورید، دقت کنید که در غذا و ساندویچ جوانه نباشد و در خانه برای از بین بردن باکتری‌ها جوانه را خوب بپزید.

 

همسران در بارداری: نوازش کنید
وقتی دستانتان را روی شکم همسرتان می‌گذارید و با فرزندتان صحبت می‌کنید دو پیام مهم را به مادر و فرزند می‌رسانید: شما نسبت به همسرتان احساس همبستگی می‌کنید. شما نسبت به کودکتان احساس دلبستگی می‌کنید. پس تا می‌توانید این محبت و حمایت را دریغ نکنید.

وضعیت جنین و زن حامله در هفته 34 بارداری

تغذیه در هفته 34 بارداری

 

سیسمونی: وسایل مورد نیاز شیردهی
شیردوش یا پمپ سینه به شما امکان می‌دهد که شیر را بدوشید تا فرد دیگری بتواند به کودک شما شیر دهد. در صورتی که مجبور باشید نوزاد را برای زمان زیادی ترک کنید این مورد اهمیت دارد. پمپ‌های سینه موقعی که سینه بیش از حد پر می‌شود و کودک خواب است می‌تواند استفاده شود. با پمپ سینه شما می‌توانید مقداری از شیر را بدوشید و برای وقتی که نوزاد آماده خوردن است نگه دارید. سوتین شیر دهی و پد شیردهی را هم فراموش نکنید. سایز سینه مادرها بعد از بارداری و زایمان تغییر می‌کند برای همین بهتر است هم برای اینکه راحت‌تر شیر بدهند وهم اینکه سوتین راحت‌تر و آزاد تری از قبل داشته باشند، سراغ این مدل بروید. پدهای شیردهی هم جلوی کثیفی لباس مادر را می‌گیرند. وقتی سینه مادر پر از شیر می‌شود، کمی شیر از سینه مادر بیرون می‌اید که این پدها جلوی خیس شدن و کثیف شدن لباس را می‌گیرند.

 

انتخاب بیمارستان: ضرورت وجود اتاق عمل
بیمارستان مورد نظرتان باید حتما اتاق عمل داشته باشد. گاهی اوقات روند زایمان طبیعی آن طور که همه می‌خواهند پیش نمی‌رود، به همین دلیل باید خیالتان از وجود یک اتاق عمل مجهز در بیمارستانی که انتخاب کرده اید، راحت باشد. امکانات اتاق عمل باید مناسب و خون به میزان کافی هم وجود داشته باشد، به‌خصوص برای سزارین‌های پرخطر و زایمانهای طبیعی که ممکن است خدای ناکرده به مشکل بخورد.

 

ساک زایمان: وسایل آرامش بخش
کتاب مراقبت‌های پس از زایمان هم خوب است که همراهتان باشد. در همه بیمارستانها پرستاران و پزشکان به سوالات شما جواب می دهند و راهنمایی می کنند اما کتاب مراقبت‌های بعد از زایمان می تواند انتخاب خوبی برای زمانی باشد که روی تخت خوابیده اید و کار دیگری برای انجام دادن ندارید. اگر اهل نوشتن خاطرات هستید هم خیلی خوب می شود اگر یک دفتر یادداشت و یک خودکار هم توی ساک بگذارید. خیلی خوب است که خاطرات این روزهای زیبا را بنویسید.

جدیدترین مطالب