بیماری عورت نمایی چیست | علت و درمان اختلال عورت نمایی

بیماری عورت نمایی چیست | علت و درمان اختلال عورت نمایی

عورت نمایی یا نشان دادن عورت به دیگران کار بسیار زشت بوده و جزء انحرافات جنسی می باشد بیماری عورت نمایی باید درمان شود و درمان اختلال عورت نمایی توسط روانشناس و دارو درمانی انجام می شود. علت عورت نمایی مردان در ادامه بیان خواهد شد. اختلال عورت نمایی عبارت است از اقدام مکرر به نشان دادن اعضای تناسلی و عورت به فرد غریبه‌ای که انتظار چنین عملی را ندارد یکی از انواع انحرافات جنسی می باشد. فرد به ‌منظور رسیدن به هیجان و تحریک جنسی عورت نمایی را انجام می دهد؛ بدون اینکه سعی برای فعالیت جنسی با آن فرد ناشناس به عمل آورد. افراد مبتلا به اختلال نمایشگری جنسی یا عورت نمایی میل مفرطی به نشان دادن عورت خود به دیگران دارند. این میل تحت کنترلشان نمی باشد و برای برانگیختگی جنسی شان لازم است. آن ها اقدام به برقراری رابطه جنسی با فرد قربانی نمی کنند و صرفا با همین برانگیختگی و تفکر راجع به آن خودارضایی کرده و لذت می برند.

 

بیماری عورت نمایی چیست

عورت نمایی یک انحراف جنسی است که فرد مبتلا تمایل دارد آلت جنسی خود را به طور ناگهانی و بی دلیل به افراد غریبه نشان دهد. فرد در اثر انجام این کار از لحاظ جنسی هیجان زده و گا‌ها تحرک می‌شود، اما خطری برای دیگران ندارد و تنها با نمایش عورت خود لذت می‌برد. این افراد متاسفانه هیچگونه کنترلی بر روی رفتار خود ندارند و آنرا برای برانگیخته شدن ضروری می‌دانند. آن‌ها حتی تمایلی به برقراری رابطه جنسی با قربانی ندارند و پس از تحریک اقدام به خودارضایی می‌کنند. ممکن است تا به حال با اختلال نمایشگری جنسی و یا عورت نمایی در خیابان و مکان های عمومی برخورد کرده باشید. افرادی که در کوچه و خیابان آلت تناسلی خود را در معرض دید قرار می دهند، دچار بیماری عورت نمایی می باشند. ممکن است برایتان این سوال پیش آمده باشد که چه چیزی باعث بیماری عورت نمایی می شود؟ این افراد بر خلاف افراد مبتلا به سادیسم معمولا به کسی نزدیک نمی شوند و آسیبی برای اطرافیانشان ندارند؛ فقط آلت تناسلی خود را در معرض دید سایر افراد قرار می دهند. این رفتارها حاکی از اختلال نمایشگری جنسی است. در این مقاله به بررسی علائم، علل و درمان اختلال عورت نمایی یا نشان دادن عورت به دیگران می پردازیم.

بیماری عورت نمایی چیست | علت و درمان اختلال عورت نمایی

علائم اختلال عورت نمایی

از آنجا که عورت نمایی از هرکسی سر نمیزند و انسان به طور غریزی سعی در پوشاندن آلت تناسلی خود دارد، تشخیص این اختلال جنسی در افراد کار چندان دشواری نیست. مهمترین علائم عورت نمایی تمایل فرد به نشان دادن آلت خود به افراد غریبه آنهم به صورت ناگهانی است. این افراد تنها با دیدن خشم و نارضایتی غریبه‌ها از این عمل لذت می‌برند. آن‌ها دوست دارند که تعجب، نفرت و خشم دیگران را نسبت به خودشان و عمل شان ببینند. افرادی که از اختلال عورت نمایی رنج می‌برند ممکن است همزمان دچار اختلال میل جنسی به کودکان و سایر بیماری‌ها نیز باشند.

 

به طور کلی علائم اختلال عورت نمایی عبارتند از:

تمایل زیاد به نشان دادن آلت جنسی به افراد غریبه و معمولا جنس مخالف
آشفتگی و خشم در ابعاد دیگر زندگی
عدم تمایل به رابطه‌ی جنسی با قربانیان

اختلال نمایشگری جنسی با نشانه ها و علائمی که در فرد بروز می کند قابل تشخیص است، در اینجا به برخی از آن ها اشاره می کنیم:

فرد با نشان دادن آلت خود به افرادی که انتظار این کار را ندارند، شدیدا و مکررا به لحاظ جنسی تحریک می شود. این تحریک و برانگیختگی در خیالپردازی ها، امیال یا رفتارهای فرد مشخص می شود.
شخص مبتلا به این اختلال ، براساس تمایلات جنسی گفته شده دست به عمل می زند و افراد ناراضی را قربانی این عمل خود می کند.
این افراد از نشان دادن آلت تناسلی خود به دیگران و واکنش آنان مثل خشم، ترس ، تعجب، تنفر یا لذت خوششان می آید.

این اختلال ممکن است همراه با اختلال های دیگری هم دیده شود، نظیر اختلال میل جنسی به کودکان، فتیشیسم و سایر اختلالات جنسی.

بیماری عورت نمایی چیست | علت و درمان اختلال عورت نمایی

علت عورت نمایی

افراد مبتلا به اختلال عورت نمایی احتمالا در کودکی دچار آسیب‌های روانی شده‌اند. این افراد در کودکی بسیار در معرض تحقیر و سرزنش بوده‌اند و همواره احساس شرم همراهشان بوده است. به همین علت این افراد در بزرگسالی، با نمایش آلت جنسی خود و عورت نمایی، بر حس حقارت خود غلبه می‌کنند و احساس قدرتی کاذب را تجربه می‌کنند. در نتیجه‌ی این احساس غریب و دوست داشتنی، فرد به انجام این کار عادت می‌کند و سرانجام دچار اختلال عورت نمایی می‌شود.
براساس یک پژوهش مردانی که در کودکی مدت زمان زیادی را در برابر مادرشان برهنه بوده‌اند و در واقع این کار برایشان نرمال شده است، در معرض ابتلا به چنین اختلال نشان دادن عورت هستند.
همچنین گاهی تکان شدید سر در کودکی یا ضربه به ناحیه‌ی گیجگاهی مغز، منجر به بروز چنین اختلالی می‌شود.
آزار جنسی در کودکی، مشکلات خانوادگی، زندگی متشنج، ترشح بیش از حد تستوسترون و بسیاری موارد دیگر می‌توانند موجب بروز این اختلال عورت نمایی در بزرگسالان شود.

 

والدین باید در کودکی در زمینه‌ی آموزش مسائل جنسی به کودکان بسیار دقت کنند. عدم آگاهی در این زمینه به بروز این عادت بسیار کمک می‌کند.
تجربیات کودکی در ابتلای افراد به اختلال نمایشگری جنسی نقش به سزایی دارند. احساس های مزمن شرم و تحقیر از کودکی با این افراد همراه است. این افراد برای اینکه بر این احساسات غلبه کنند، از عورت نمایی استفاده می کنند. در واقع آن ها با انجام دادن این کار موقتا احساس کفایت و قدرت کرده و در نتیجه این عملشان در بلند مدت تکرار می شود. یکی از مهمترین علل عدم آموزش جنسی کودک می باشد که در آینده سبب ابتلا به این اختلال می گردد. ممکن است برخی الگوهای نامناسب رفتاری او را به این کار برانگیخته کرده باشد. بیماری‌های مغزی نیز ممکن است سبب شوند فرد تکانه های خود را در دنیای واقعی اعمال کند. برخی دانشمندان آسیب های قطعه گیجگاهی مغز را، را با عورت نمایی مرتبط دانسته‌اند.

بیماری عورت نمایی چیست | علت و درمان اختلال عورت نمایی

درمان اختلال عورت نمایی

درمان اختلال عورت نمایی معمولا شامل روان درمانی و درمان دارویی است که براساس شرایط بیمار در این خصوص تصمیم گرفته می‌شود. علاوه بر این‌ها، فرد در معرض درمان گروهی اختلال عورت نمایی، زوج درمانی یا مشاوره و درمان خانوادگی نیز قرار می‌گیرد. یکی از مهم‌ترین فواید درمان اختلال عورت نمایی این است که فرد مبتلا متوجه می‌شود، تنها او نیست که دچار اختلال عورت نمایی شده است.
متاسفانه افراد مبتلا به اختلال عورت نمایی، خودشان به دنبال راه‌های درمان عورت نمایی نیستند چرا که آن‌ها اصلا فکر نمی‌کنند که دچار اختلال یا بیماری عورت نمایی باشند. مگر اینکه زمانی به علت عورت نمایی با قانون و دادگاه به مشکل بربخورند. در این صورت آن‌ها پس از رسیدگی‌های قانونی به پزشک یا روانشناس معرفی می‌شوند؛ و این اولین جایی است که آن‌ها به درمان فکر می‌کنند.

 

درمان اختلال عورت نمایی منوط به خواست و میل فرد مبتلا می باشد. از آنجایی که این گونه اختلالات بسیار پیچیده هستند و دلیل واحد و مشخصی ندارند، بنابراین درمان عورت نمایی هم پیچیده و چند بعدی خواهد بود. معمولا کاربرد اصول یادگیری در از بین بردن نشانه ها و سوق دادن فرد به سمت فعالیت جنسی سالم می تواند مفید واقع شود. از رویکردهای دیگری چون روانکاوی هم در درمان اختلال عورت نمایی استفاده می شود . مثلا گذشته و کودکی فرد بررسی می شود و سپس ریشه مشکلات برای فرد مبتلا توضیح داده می شود و از این طریق سعی می شود فرد کنترل را در دست خود بگیرد. علاوه بر مداخله های روانشناختی، درمان های دارویی عورت نمایی هم در این زمینه کاربرد دارند. مهم ترین نکته این است که تشخیص و درمان نیاز به نظر تخصصی روانشناس و مشاوره روانشناسی دارد.

بیماری عورت نمایی چیست | علت و درمان اختلال عورت نمایی

درمان بیماری عورت نمایی

برای درمان بیماری عورت نمایی، ضروریست که به طور منظم به جلسات درمانی مراجعه کنند. درمان بیماری عورت نمایی رفتاری-شناختی می‌تواند به این افراد کمک کند که آنچه موجب تحریک جنسی آن‌ها می‌شود را شناسایی کنند و همچنین مهارت‌هایی را برای کنترل این برانگیختگی به آن‌ها آموزش می‌دهد. این روش درمان بیماری عورت نمایی شامل بازسازی شناختی (شناسایی و تغییر افکار تولید کننده‌ی این عمل) آموزش ریلکسیشن (برای کاهش مواجههه با تنش‌های رفتاری)، آموزش مهارت‌های مقابله‌ای (ارائه‌ی راهکار برای زمان‌هایی که تحریک یا تشنج جنسی اتفاق می‌افتد) است.

 

مجازات عورت نمایی مردان

مجازات عورت نمایی مردان در اسلام و از دیدگاه بزرگان دین در ادامه بررسی خواهد شد:

مجازات عورت نمایی مردان از دیدگاه اسلامی، حرام و رفتار نابه هنجار تلقی شده است. پیامبر (ص) با اشاره به حرمت این رفتار می فرماید:

لا ینظر الله إلی کاشف عورة.
خداوند، به کسی که عورت نمایی می کند، با نظر رحمت نگاه نمی کند.

 

نیز آن حضرت با توجه به جواز کشف عورت برای همسر می فرماید:
…احفظ عورتک إلا من زوجتک… .
عورت خود را باید بپوشانی و جز برای کسی که با تو ازدواج کرده است، آشکار ننمایی.

 

امام صادق (ع) با اشاره به حرمت عورت نمایی برای دیگران، به اثر منفی آن در ابتلا به بیماری پرداخته و به معلی بن خنیس-که از دردآلت، رنج می برد و از امام، علاجی را تقاضا کرده بود-، فرمود:
إنک کشفت عورتک فی موضع من المواضع، فأعقبک الله هذا الوجع و لکن عوذه بالعوذة عوذ بها أمیرالمؤمنین أبا واثلة ثم لم تعد.
تو، به این علت مبتلا به این بیماری و درد شده ای که در جایی که نباید کشف عورت می کردی، عورت خود را نشان دادی؛ لیکن به دعایی که امیرالمؤمنین (ع) به ابا واثله آموزش داد، پناه ببرد و هرگز دیگر نمایشگری عورت تکرار نشود.

 

از مصادیق نمایشگری نمایش بدن زن، به نامحرمان است؛ زیرا رسول اکرم فرمود: «تمام بدن زن، عورت محسوب می شود» و باید آن را پوشاند؛ چون برای مردان، تحریک کننده است. امیرمؤمنان (ع) در مورد گروهی از زنان که بدن آرایش کرده ی خود را به مردان نشان می دهند، می فرماید:
یظهر فی آخر الزمان و اقتراب الساعة و هو شر الأزمنة، نسوة کاشفات عاریات متبرجات من الدین، داخلات فی الفتن، مائلات إلی الشهوات، مسرعات إلی اللذات، مستحلات للمحرمات، فی جهنم خالدات.
در آخر الزمان و نزدیک آغاز برپایی قیامت-که بدترین عصرهاست-زنانی آرایش کرده و نمایشگر، بی دین، غوطه ور در فتنه ها، متمایل به شهوات و هواهای نفسانی، لذت پرست و حلال کننده ی حرام ها، همگی در جهنم جاویدان خواهند بود.

 

بنابراین، از دیدگاه اسلامی، نمایش عورت و عورت نمایی جز به همسر شرعی و قانونی، حرام است و قانون مجازات اسلامی، در رابطه با منع و جزای آن چنین بیان می دارد:
هر کس در اماکن عمومی یا معابر، متعرض و یا مزاحم اطفال و یا زنان شود و یا با الفاظ و حرکات مخالف شئون و حیثیت، به آنان توهین نماید، به حبس از دو تا شش ماه و تا 74 ضربه شلاق، محکوم خواهد شد.

 

همچنین در ماده ی دیگری، بیان می دارد:
هر کس علناً در انظار عمومی و معابر، تظاهر به عمل حرامی نماید و عورت نمایی کند مجازات عورت نمایی مردان و زنان بسیار است، علاوه بر کیفر حبس، به حبس از ده روز تا دو ماه یا تا 74 ضربه شلاق محکوم می شود و در
در صورتی که مرتکب عملی شود که نفس آن عمل، دارای کیفری نیست، ولی عفت عمومی را جریحه دار نماید، به حبس از ده روز تا دو ماه، یا تا 74 ضربه شلاق محکوم می گردد.

جدیدترین مطالب