بهترین مارک ضد یخ ضد جوش | استفاده از الکل بجای ضد یخ
ضد یخ و ضد جوش که برای رادیاتور خودرو استفاده می کنید باید از فرمول درستی ساخته شده باشد بهترین مارک ضد یخ ضد جوش در اینجا به شما معرفی خواهد شد و در انتها مضرات استفاده از الکل بجای ضد یخ در خودرو بیان خواهد شد.
ضد یخ خوب باعث میشود آب در دمای یخبندان همچنان سیال باشد و در موتور گردش داشته باشد. علاوه بر این ایتلن گلیکول موجود در ضد یخ، باعث شستشوی مجاری خنککننده میشود و زنگزدگی و رسوب بر جای نمیگذارد، همچنین با خاصیت روانکنندگی باعث طول عمر مجموعهی پمپ آب میشود.
مخلوط ۵۰ درصد آب و ۵۰ درصد ضد یخ، دمای انجماد محلول را به ۴۰ درجه زیر صفر و دمای جوش را به ۱۰۸ درجه میرساند که با وجود فشار در سیستم خنککننده این عدد به ۱۲۰ درجه سانتیگراد میرسد!
بهترین مارک ضد یخ ضد جوش
بهترین مارک ضد یخ چیست؟ برندهای مختلفی در سراسر جهان در حال تولید ضد یخ هستند، مارک های مختلفی که جهت رقابت در بازار به وجود آمده اند و سعی دارند تا با خدمات و کیفیت بالاتر رقابت نمایند، ولی با تمام این تفاسیر برندهایی که ضد یخ کاملا استاندارد و مورد تایید خودرو سازان اول جهان تولید کنند بسیار کم بوده و قطعا تکنولوژی، مواد اولیه مرغوب و به روز بودن نقش بسیار زیادی در این عملکرد دارد.
اصلی ترین ویژگی که در به وجود آمدن ضد یخ استاندارد نقش دارد مواد اولیه استفاده شده به عنوان پایه و جزء اصلی تشکیل دهنده ضد یخ می باشد، مواد اولیه بسیار مهم و پر اهمیت هستند، و بدون مواد اولیه استاندارد و با کیفیت، هر میزان کارخانه تولید از دستگاه ها و متخصصان برتر تکنولوژی و علمی بهره ببرد، باز هم در مسیر تولید ضد یخی استاندارد عاجز خواهد بود برای اثبات این ادعا کارخانه های بیشماری را در سراسر جهان می توان نام برد و تعداد پایین و معدود ضد یخ های استاندارد و مورد تایید غولهای سازنده خودرو نیز گواهی است بر این مدعا.
اما به دلیل وجود مواد اولیه بسیار مرغوب در کشور عزیزمان و به همت کارشناسان و متخصصان و همینطور کارخانه ای مجهز به تکنولوژی برتر شرکت جبال شیمی با ضد یخ توسکا ، موفق به اخذ این استاندارد ها شده و ضد یخ نهایی تولید ایرانی توانسته خود را در بین غول های تولید کننده ضد یخ جهان قرار داده و با همان کیفیت به رقابت با آنها بر آمده است. استاندارد GS1 اتحادیه اروپا بسیار حائظ اهمیت بوده و برندهای مختلف تولید ضد یخ در سراسر جهان سودای به دست آوردن این استاندارد را دارند و تمام تلاش خود را در جهت رسیدن به آن خرج کرده اند هنوز به این استاندارد دست نیافته اند.
با یک بار مصرف ضد یخ های توسکا که قیمت مقرون به صرفه ای نیز دارد برای تمامی خودرو ها از قبیل خودرو های فوق مدرن و مدرن و همچنین تولیدات عمومی و خودرو های روتین حتما عملکرد آن را بعد از یک سال از تعمیرکار و متخصص مربوطه جویا شوید؟ این گواهی است بر کیفیت محصولات توسکا که ما به آن افتخار میکنیم “کیفیت ضد یخ های توسکا توسط کارشناسان تایید می شود”.
مارک ضد یخ خوب
با شروع فصل سرما یکی از پرتقاضا ترین اقلام مصرفی خودروها مایع خنک کننده موتور است که در بازار با عنوان ضد یخ شناخته می شود. ضدیخ، یک ترکیب شیمیایی است که در صورتی که آب مخلوط شود سبب کاهش نقطه انجماد آن میگردد و از یخ بستن و ترکیدگی موترو خودرو جلوگیری میکند. اما یک ضد یخ خوب چه مشخصاتی دارد؟
1- ضد یخ باید قادر به پایین آوردن نقطه انجماد آب تا حداقل دمای ممکن در زمستان باشد.
2- از نظر شیمیایی و کارکرد، پایداری کافی داشته باشد.
3- از نقطه جوش بالایی برخوردار باشد و در دمای بالا رسوب نکند.
4- روی لاستیک مصرفی در سیستم تاثیر نامطلوب نداشته باشد.
5- حرارت را به خوبی منتقل کرده و هیچگونه اثر نامساعدی روی تبادل حرارتی در سیستم خنککننده نداشته باشد.
6- دارای کمترین اثر سمی باشد.
7- آتشگیر نباشد.
8- بوی نامطلوب نداشته باشد.
9- دارای کف جزئی باشد.
10- ضریب انبساط حرارتی پایین داشته باشد.
11- در دما پایین گرانروی کم و قابلقبول داشته باشد.
12- بیشترین حفاظت را از خوردگی فلزات مورد استفاده در سیستم خنککننده داشته باشد.
13- روی رنگ بدنه خودرو اثر نامطلوب نداشته باشد.
بر خلاف عقیده بعضیها، با قرار دادن ضد یخ در فریزر نمیتوان به مرغوبیت آن پی برد، از این طریق فقط خاصیت ممانعت از انجماد ضد یخ سنجیده میشود و وجود مواد افزودنی بازدارنده خوردگی در این روش سنجیده نمیشود، همچنین نمیتوان دریافت که سیال اصلی ضد یخ از نوع گلیکولهای مرغوب است یا از دیمتیلمتانول، که سمی و آتشگیر است. از آنجاییکه ضد یخ خالص در 5- تا 18- منجمد میشود اگر ضدیخ خالص در فریزر قرار داده شود و در دمایی پایینتر از 18- منجمد شود نشاندهنده مخلوط شدن آن با آب و نامرغوب بودن آن است.
حال این سوال مطرح است که ضد یخ خوب بر چه اساسی انتخاب میشود؟ بهترین معیار برای انتخاب ضدیخ خودرو یا موتورهای متحرک توصیه سازنده موتور است. در غیر اینصورت باید با توجه به دارا بودن علامت استاندارد، ضدیخ مناسب را شناسایی و خریداری کرد پس از انتخاب و خرید ضدیخ مناسب چنانچه از نوع خالص باشد میتوان آن را بر اساس جدول اختلاط مشخص شده بر روی برچسب ظرف (که یکی از الزامات نشانهگذاری این فرآورده میباشد) با آب دی یونیزه رقیق کرد.
برخی از مصرف کنندگان تصور میکنند با افزودن مقدار ضدیخ میتوان به نقطه انجماد پایینتری رسید این تصور کاملا اشتباه است و غلظتهای بیشتر از 68 درصد حجمی ضدیخ در آب توصیه نمیشود زیرا در غلظت 68 درصد حجمی (68 در صد ضدیخ و 32 در صد آب) مخلوط پایینترین نقطه انجاد را خواهد داشت (69- درجه سیلسیوس)و اگر غلظت ضدیخ از این مقدار بیشتر شود نقطه انجماد محلول بالاتر میرود و زودتر منجمد میشود این پدیده به عنوان نقطه اتکتیک شناخته میشود.
مشابه هر ترکیب شیمیایی دیگر، ضدیخ از عناصر و مواد گوناگونی تشکیل یافته است که با گذشت زمان و محدودیتهای زیست محیطی و قوانین وضع شده در این زمینه، روزبهروز شرایط سختتری برای تولیدکنندگان این ترکیب به وجود میآید. امروزه فرآورده (ضدیخ، ضدجوش) تولیدکنندگان معتبر، عاری از فلزات سنگینی همچون باریم و ترکیبات مضری از قبیل بوراکس میباشد که مصرفکنندگان در هنگام خرید بایستی به این نکات به دقت توجه داشته باشند. میتوان گفت که نوع خنککننده قابل استفاده براساس نوع نیازمندی سازندگان تجهیزات اصلی (OEMs) تعیین میشود.
اغلب ضدیخهای موجود، پایه اتیلن گلیکول و پروپیلن گلیکول دارند و از این لحاظ طبقهبندی خاصی از نظر نوع ترکیبات وجود ندارد و تنها از نظر درصد ترکیبات، تفاوتهایی در انواع ضدیخ وجود دارد. ضد یخ مایعی است سمی و چون منو اتیلن گلیکول به خودی خود بیرنگ و بیبو است، در طول فرآیند تولید به آن رنگ مخصوص اضافه میشود تا به این ترتیب ضدیخ از مایعات مشابه مانند آب، قابل تشخیص شود. منواتیلن گلیکول به دلیل دارا بودن OH در ساختمان خود به راحتی در آب حل میشود و بر اثر مرور زمان دو فازی نمیشود. منو اتیلن گلیکول به شدت خورنده است و در دمای بالا نزدیک سیلندر و حتی در داخل رادیاتور میتواند ایجاد خوردگی، سوراخ و پوسیدگی کند، به همین دلیل از مواد ضـدخوردگی (Anti Oxidant) در آن استفاده میکنند تا در مقابل اکسید شدن فلزات مختلف موجود در طول مسیر جریان آب خنککننده، مقاومت ایجاد کند.
این مواد به طور کلی به دو دسته آلی و غیرآلی تقسیم میشوند. مواد آلی شامل آمینها، آمیدها، بنزواتها، مرکاپتانها، تری آزولها و مواد غیرآلی شامل بوراتها، نیتراتها، فسفاتها، سیلیکاتها و کربناتها میباشند. این مواد بازدارنده مرغوبیت، محصول تولید شده را به شدت تحت تاثیر قرار میدهد.
استفاده از الکل بجای ضد یخ
استفاده از الکل بجای ضد یخ در خودرو ضررهای زیادی را به سیستم خنک کننده و موتور وارد خواهد کرد زیر الکل با اینکه در دمای زیر صفر یخ نمی زند اما هرگز نباید به جای ضد یخ در رادیاتور استفاده گردد. با توجه به اینکه مایع ضد یخ هم نوعی الکل است لکن ضد یخ موتور اتومبیل دارای خواصی است که منظور های زیر را تامین می کند : بی اثر بر روی قطعات موتور از جمله قطعات لاستیکی – آلومینیومی – پلاستیک – برنزی- چدنی -آهنی و ……… مورد بعدی ضد یخ باید خاصیت از بین بردن رسوبات و جرم های ناشی از آب سنگین را دارا باشد . همچنین ضد یخ باید در عین حالی که نقطه انجماد آب را بایین می برد نقطه جوش را هم بالا برده و مانع جوش آمدن مایع خنک کاری (آب و ضد یخ ) در حرارت مشخص شده در موتور شود . بنابر این با اینکه الکل صنعتی نقطه انجماد زیر صفر را داراست ولی خواص ضد یخ را تامین نمیکند بس ضد یخ مناسب با شرایط کار موتور ضد یخی است که دارای این شاخص ها باشد و نیز نسبت ترکیب آن با آب با ید رعایت شود در غیر اینصورت خساراتی ببار خواهد آورد .
چهل سال پیش که ضد یخ بصورت امروز در همه نقاط ایران در دسترس نبود ،رانندگان کامیون که با سرمای نا بهنگام مواجه میشدند از الکل صنعتی استفاده میکردند تا در اولین فرصت ضد یخ را جایگزین آن نمایند . امروزه هم در اتومبیل هایی که مدار لوله آب شیشه شور در روی تیغه برف پاکن قرار دارد و معمولا” دچار یخ زدگی میشوند الکل به آب شیشه شور اضافه میکنند گر چه در بازار فروش مایع شیشه شور که خاصیت ضد انجماد دارد موجود است . بهر حال مایع ضد یخ باید خاصیت ضد اشتعال را دارا باشد که مسلما” الکل فاقد این خاصیت است.
مشخصات ضد یخ خوب
– رنگ ضد یخ ربطی به کیفیت آن ندارد.
– همرنگ بودن ضدیخها دلیلی بر یکسان بودن کیفیت آنها نیست و نباید به هم اضافه شوند
– در مورد رقیقسازی باید به اطلاعات روی ظرف ضدیخ عمل نمود.
– آب مصرفی در ضدیخ باید دارای سختی بسیار پایینی (دی یونیزه) باشد.
– ضدیخها معمولا کف تولید نمیکنند
مشاهده کف میتواند به علت ورود هوا به سیستم مکش واتر پمپ باشد، در این صورت باید رادیاتور را کاملا تخلیه کرده و تمامی لولههای رابط و واشرها بررسی و نسبت به تعمیر قطعات معیوب اقدام کرد.
– سطح سیال باید کنترل شود.
معمولاً کارهای زیر در اول هر بهار و پاییز باید انجام شود:
– غلظت ضدیخ- ضدجوش را کنترل کنید که از حداقل ضروری (متناسب با تغییرات دمای هوا) کمتر نباشد.
– اندازه و شرایط ضدیخ را بررسی نمایید. در صورت کثیف بودن یا داشتن مواد ناشی از زنگ زدن فلزات آن را عوض کنید.
– دستگاه را برای اطمینان از عدم وجود نشتی، تحت فشار (ترجیحاً وقتی ضدیخ سرد است) آزمایش کنید.
– در پوش و لوله متصل به در پوش رادیاتور را بازرسی کنید.
– لولهها را بازبینی کرده و محل اتصال لولهها را محکم کنید.
– تسمه پروانهها را از لحاظ سالم بودن و کشش صحیح، کنترل کنید.
– در صورتی که دمای آب رادیاتور بیش از حد گرم یا سرد میشود، ترموستات را کنترل کنید.
نکته: آب مصرفی جهت رقیق سازی مایع خنککننده باید سختی کمی داشته تا رسوب نگیرد. هر1000 کیلومتر یا هفتهای یک بار باید سطح سیال خنککننده بازدید شود. زمان تعویض سیال خنککننده در شرایط عادی معمولاً سالانه و یا پس از طی مسافت 30000 کیلومتر است، اما زمانهای تعویض سیال در شرایط سخت رانندگی و بسته به شرایط، انجام میشود.
شرایط سخت عبارتند از: بکسل کردن، یدک کشیدن کمپ، استفاده از باربند در مسافتهای طولانی، حرکت در جادههای نمک پاشیده شده، خاکی، غبارآلود، طی کردن مکرر مسافتهای کوتاه (کمتر از8 کیلومتر در هر نوبت رانندگی)، طی کردن مسافتهای طولانی با سرعتهای یکنواخت و پایین و دوره طولانی عدم استفاده از خودرو.
نحوه تعویض ضد یخ پراید
1- قبل از تعویض و استفاده از محلول جدید ضدیخ، مسیر و مجاری سیستم خنککننده، باید بازرسی و در صورت نیاز سرویس شود.
2- هنگامی که موتور داغ است هرگز درپوش رادیاتور را بر ندارید زیرا سیستم خنککننده تحت فشار است هنگامی که موتور سرد شد درپوش را با احتیاط به اندازه یک دور بازکنید چنانچه در این هنگام مایع خنککننده سرریز شد بلافاصله درپوش را محکم کرده و پس از اینکه سیستم خنککننده سردتر شد آنرا بازکنید.
3- قبل از استفاده از ضدیخ خالص به نسبت مساوی با آب دی یونیزه (آب با سختی پایین) مخلوط کرده و سپس اضافه کنید.
4- بهترین نسبت اختلاط یک به یک است.
5- وضعیت و مایع سطح مایع خنککننده کنترل شود.
6- آزمون فشار برای شناسایی نشت انجام گیرد(هنگامه که موتور سرد است انجام شود)
7- درپوش فشار و دهانه پرکننده رادیاتور بررسی شود.
8- در صورتیکه هنگام کار، موتور خیلی سرد و یا گرم میشود ترموستات بررسی و در صورت لزوم با ترموستات پیشنهاد شده توسط تولیدکننده تعویض شود.
9- استفاده از محلول ضدیخ مناسب و نصب ترموستات مناسب و سالم درتمام طول سال ضروری است.
هزینه تعویض ضد یخ
هزینهی تعویض بسته به مدل خودرو از ۲۰ هزار تومان شروع میشود. اگر خودتان این کار را انجام میدهید، تنها هزینهی خرید ضدیخ را خواهید داشت. هر لیتر ضد یخ بسته به سازنده از ۱۲ هزار تومان آغاز میشود.
مشخصات ضد یخ کاسپین
سوپر ضد یخ کاسپین، استاندارد با فرمولاسیون پیشرفته ، قابل استفاده در کلیه خودرو های سواری و وسایل نقلیه سنگین بوده و مصرف آن در کلیه فصول سال توصیه می گردد.
با نقطه انجماد 37- درجه سانتیگراد
با خواص ضد یخ، ضد جوش، ضد زنگ، ضد کف، ضد خورندگی
مطابق با استاندارد ملی 338
بسته بندی : 16 قوطی 1 کیلو گرمی، 8 عدد 2 کیلوگرمی
6 عدد 4 کیلوگرمی، چلیک 20 کیلوگرمی
بشکه 230 کیلوگرمی
ضد یخ گازوئیل کاسپین
ضد یخ گازوئیل کاسپین از یخ زدن گازوئیل در باک خودروهای سنگین و آلات راهسازی، مخازن و لوله های انتقال سوخت در فصل زمستان جلوگیری کرده، با تداوم بخشیدن به حالت سیالی مایع، حرکت سوخت را در مسیرسوخت رسانی تسهیل می نماید.
استارت آسان در هوای سرد
محافظت باک و سیستم سوخت رسانی از خوردگی
کاهش در مصرف و بهبود سوخت
بسته بندی: 12 قوطی 1 لیتری