دعای عقیقه برای ذبح قربانی | دعای سر بریدن عقیقه + دعای بعد از عقیقه

دعای عقیقه برای ذبح قربانی | دعای سر بریدن عقیقه + دعای بعد از عقیقه

دعای عقیقه برای ذبح قربانی خوانده می شود اگر قصد خواندن دعای عقیقه برای فرزند دارید در اینجا متن دعای سر بریدن عقیقه و همچنین دعای بعد از عقیقه آورده شده است.

 

دعای عقیقه برای ذبح قربانی

دعای عقیقه برای ذبح قربانی دعایی است که توسط ائمه (ع) صادر شده و یکی از ادعیه مستحبی است که از اعتبار روایی برخوردار است. دعای عقیقه برای فرزند را حین سر بریدن و بعد از ذبح گوسفند می‌خوانند. خواندن دعای عقیقه برای ذبح قربانی در حین عقیقه کردن ثواب بسیاری زیادی دارد. در این مطلب می‌توانید متن دعای مخصوص عقیقه و دعای عقیقه برای ذبح قربانی را بخوانید.

 

عقیقه از سنن اسلامی است که هفت روز پس از تولد فرزند‌، به جهت حفظ او از بلاها، حیوانی را قربانی می‌کنند. احادیث بسیاری در مورد قربانی کردن در روز هفتم تولد حسن و حسین توسط پیامبر اسلام وجود دارد. براساس این سنت، نمی‌توان پول حیوان قربانی را صدقه داد و اگر حیوان در دسترس نبود باید صبر کرد. خواندن دعای عقیقه برای فرزند و همچنین عقیقه کردن بسیار مستحب است و در روایات معصومین (ع) تاکید بسیار فراوانی بر این عمل شده است. یکی از آداب و بخش‌های عقیقه کردن دعای عقیقه برای ذبح قربانی است. این دعا به صورت مستقیم از جانب معصومین (ع) وارد شده است و از جمله دعاهایی است که مخصوص یک موقعیت خاص و ویژه است. معانی بلند دعای عقیقه برای ذبح قربانی تاثیرات فراوان دارد، نور کلماتی که از دهان ائمه اطهار (ع) بیرون آمده‌اند برکت و توفیق را برای بخش بخش زندگی ما به ارمغان می‌آورند.

دعای عقیقه برای ذبح قربانی | دعای سر بریدن عقیقه + دعای بعد از عقیقه

دعای عقیقه برای فرزند

از آنجایی که عقیقه کردن بنابر گفته معصومین در آینده فرزند تاثیرات زیادی دارد و زمینه‌ساز تربیت اسلامی فرزند می‌شود، جای آن است که با خواندن دعای عقیقه برای فرزند که مخصوص همین عمل مستحبی است، نور و برکت خاندان نبوت و اهل بیت را روانه آینده وسرنوشت کودکانمان کنیم به امید اینکه از بلایا و خطرات احتمالی دور باشند و در طول زندگی همواره مایه آبرو والدین و همچنین خاندان پیامبر اکرم (ص) باشند. در احاديث معتبر فراوانى آمده است كه: عقيقه بر كسى كه صاحب فرزندى شود واجب است (ولى حق آن است كه جزءِ مستحبّات مؤكّد است).

 

عقيقه براى فرزند مستحبّ مؤكّد است، البتّه براى كسانى كه قادر بر آن باشند و بعضى از علما آن را واجب مى‌دانند و بهتر آن است كه در هفتمين روز تولّد فرزند انجام شود واگر انجام نشود تا زمان بلوغ فرزند بر پدر وبعد از بلوغ تا آخر عمر بر خودش مستحبّ است.

 

البته که عقیقه کردن نوعی خاص از قربانی کردن است و هدف و نیت آن تفاوت می‌کند اما در میان روایات دعایی هست که مخصوص قربانی کردن است. افرادی که قصد قربانی کردن دارند می‌توانند این دعای بسیار زیبا و پر معنی را بخوانند و قربانی را به وسیله ادعیه متبرک کنند. خواندن این دعاها در حین عقیقه کردن نیز خالی از اشکال است اما بهتر است دعای مخصوص عقیقه را در هنگام سر بریدن گوسفند بخوانیم.

 

وَجَّهْتُ وَجْهِی لِلَّذِی فَطَرَ السَّماواتِ وَ الْأَرْضَ حَنِیفاً مُسْلِماً وَ ما أَنَا مِنَ الْمُشْرِکینَ

إِنَّ صَلاتِی وَ نُسُکی وَ مَحْیای وَ مَماتِی لِلَّهِ رَبِّ الْعالَمِینَ لا شَرِیک لَهُ وَ بِذلِک أُمِرْتُ وَ أَنَا مِنَ الْمُسْلِمِینَ

اللَّهُمَّ مِنک وَ لَک بِسْمِ اللَّهِ وَ اللَّهُ أَکبَرُ

و هنگام ذبح کردن بگوید:

اللَّهُمَّ تَقَبَّلْ مِنِّی

دعای عقیقه برای ذبح قربانی | دعای سر بریدن عقیقه + دعای بعد از عقیقه

دعای سر بریدن عقیقه

دعای هنگام سر بریدن عقیقه باید خوانده شود یکی از آداب عقیقه برای فرزند دعاهایی است که می‌توان در حین انجام اعمال سر بریدن گوسفند خواند. امام صادق (ع) در این باره می‌فرمایند زمانی که می‌خواهید عقیقه را سر ببرید دعای سر بریدن عقیقه را بخوانید:

 

«یٰا قَوْمِ إِنِّی بَرِی‌ءٌ مِمّٰا تُشْرِکُونَ إِنِّی وَجَّهْتُ وَجْهِیَ لِلَّذِی فَطَرَ السَّمٰاوٰاتِ وَ الْأَرْضَ حَنِیفاً مُسْلِماً وَ مٰا أَنَا مِنَ الْمُشْرِکِینَ إِنَّ صَلٰاتِی وَ نُسُکِی وَ مَحْیٰایَ وَ مَمٰاتِی لِلّٰهِ رَبِّ الْعٰالَمِینَ لٰا شَرِیکَ لَهُ وَ بِذٰلِکَ أُمِرْتُ وَ أَنَا مِنَ الْمُسْلِمِینَ اللَّهُمَّ مِنْکَ وَ لَکَ بِسْمِ اللهِ وَ اللهُ أَکْبَرُ اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ تَقَبَّلْ مِنْ فُلَانِ بْنِ فُلَانٍ».

دعای عقیقه برای ذبح قربانی | دعای سر بریدن عقیقه + دعای بعد از عقیقه

معنی دعای هنگام سر بریدن عقیقه

«ای قوم از آنچه شما شریک خدا قرار می‌دهید بیزارم، من متوجه نمودم رویم را به جانب کسی‌که آسمان‌ها و زمین را آفرید با خلوص و از سر تسلیم، و من از شرک ورزان نیستم. به درستی که نمازم و عبادتم و زندگی‌ام و مرگم برای خداست، پروردگار جهانیان، شریکی ندارد، به این حقیقت امر شدم و من از مسلمانانم، خدایا از تو و برای تو، به نام تو و به تو، و خدا بزرگ‌تر است، خدایا درود فرست بر محمّد و خاندان محمّد، و از فلان فرزند فلان بپذیر»

البته در بخشی که به رنگ قرمز مشخص شده است به جای فلان بن فلان باید اسم فرزند و پدرش ذکر شود.

دعای عقیقه برای ذبح قربانی | دعای سر بریدن عقیقه + دعای بعد از عقیقه

دعای بعد از عقیقه

امام صادق (ع) همانطور که برای حین سر بریدن دعایی را توصیه فرموده بودند برای بعد از ذبح نیز توصیه به خواندن دعای بعد از عقیقه کرده‌اند:

«وَجَّهْتُ وَجْهِیَ لِلَّذِی فَطَرَ السَّمٰاوٰاتِ وَ الْأَرْضَ حَنِیفاً مُسْلِماً وَ مٰا أَنَا مِنَ الْمُشْرِکِینَ إِنَّ صَلٰاتِی وَ نُسُکِی وَ مَحْیٰایَ وَ مَمٰاتِی لِلّٰهِ رَبِّ الْعٰالَمِینَ لٰا شَرِیکَ لَهُ اللَّهُمَّ مِنْکَ وَ لَکَ اللَّهُمَّ هَذَا عَنْ فُلَانِ بْنِ فُلَانٍ».

 

آن‌حضرت همچنین فرمودند که بعد از ذبح و پس از خواندن دعای بعد از عقیقه بگویید:

«بِسْمِ اللهِ وَ بِاللهِ اللَّهُمَّ عَقِیقَةٌ عَنْ فُلَانٍ لحم‌ها بِلَحْمِهِ وَ دَمُهَا بِدَمِهِ وَ عَظْمُهَا بِعَظْمِهِ اللَّهُمَّ اجْعَلْهُ وِقَاءً لآِلِ مُحَمَّدٍ ص».

 

از امام باقر (ع) نیز در این باره فرموده‌اند پس از سر بریدن عقیقه، دعای بعد از عقیقه را بخواندید:

«بِسْمِ اللهِ وَ بِاللهِ وَ الْحَمْدُ للهِ وَ اللهُ أَکْبَرُ إِیمَاناً باللهِ وَ ثَنَاءً عَلَی رَسُولِ الله وَ الْعِصْمَةَ لِأَمْرِهِ وَ الشُّکْرَ لِرِزْقِهِ وَ الْمَعْرِفَةَ بِفَضْلِهِ عَلَیْنَا أَهْلَ الْبَیْتِ فَإِنْ کَانَ ذَکَراً فَقُلِ- اللَّهُمَّ إِنَّکَ وَهَبْتَ لَنَا ذَکَراً وَ أَنْتَ أَعْلَمُ بِمَا وَهَبْتَ وَ مِنْکَ مَا أَعْطَیْتَ وَ کُلُّ مَا صَنَعْنَا فَتَقَبَّلْهُ مِنَّا عَلَی سُنَّتِکَ وَ سُنَّةِ نَبِیِّکَ وَ رَسُولِکَ وَ اخْسَأْ عَنَّا الشَّیْطَانَ الرَّجِیمَ لَکَ سُفِکَتِ الدِّمَاءُ لَا شَرِیکَ لَکَ وَ الْحَمْدُ لِلّٰهِ رَبِّ الْعٰالَمِینَ».

دعای عقیقه برای ذبح قربانی | دعای سر بریدن عقیقه + دعای بعد از عقیقه

عقيقه اگر شتر باشد بايد پنج ساله يا بيشتر و اگر بز باشد يك ساله يا بيشتر و اگر گوسفند باشد حدّاقل شش ماهه يا بيشتر واگر هفت ماه تمام باشد بهتر است ومى‌بايست بيضه‌اش را نكشيده بلكه نكوبيده باشند. ومغز شاخش شكسته نباشد وگوشش را نبريده باشند وكور وزياد لاغر نباشد ولنگ نباشد به حدّى كه راه رفتن برايش مشكل باشد.

 

(ولى) در حديثى معتبر آمده است كه امام صادق علیه السلام فرمود: «عقيقه همچون قربانى نيست و شرايط آن را ندارد و باید دعای عقیقه برای فرزند خوانده شود، بنابراين هر گوسفندى باشد كفايت مى‌كند، زيرا هدف گوشت آن است هر چند اگر چاق‌تر باشد بهتر است». (واين نشان مى‌دهد كه بيان اوّل به جنبه‌هاى مستحبّى نظر دارد).

جدیدترین مطالب