قطره آد برای نوزادان A+D؛ بهترین زمان دادن قطره آد به نوزاد در روز

قطره آد برای نوزادان A+D؛ بهترین زمان دادن قطره آد به نوزاد در روز

قطره آد برای نوزادان اهمیت بسیار زیاد دارد و بهترین زمان دادن قطره آد به نوزاد در روز را در ادامه این مطلب از سایت سماتک بیان شده است اگر به دنبال خواص قطره آد A+D برای نوزادان با ما همراه باشید.

 

قطره آد برای نوزادان

دادن قطره آد برای نوزادان ضروری است؟ دادن قطره آد برای نوزادان به شدت اهمیت دارد و ندادن قطره آد به نوزاد به احتمال زیاد باعث ایجاد نرمی استخوان در نوزاد می شود و اشتباهی است که خیلی راحت قابل جبران نیست. سهل انگاری در دادن قطره آد به نوزادان عوارض جبران ناپذیری معمولا دارد. برای اندازه گیری کمبود ویتامین د باید میزان ویتامین د خون اندازه گیری شود اگر میزانش از حد معمول کمتر باشد باید مقدار ویتامین بیشتری دریافت کند اگر ویتامین د بالای ۲۵ است در حد روتین روزانه باید مصرف کند.

قطره آد برای نوزادان A+D؛ بهترین زمان دادن قطره آد به نوزاد در روز

ویتامین آ و د به این دلیل كه نقش بی‌نظیری در رشد نوزادان دارند و مقدار آن‌ها نیز در شیر مادر كم است، باید به شكل قطره ویتامین آد به نوزادان داده شوند اما یك نكته مهم كه حتما باید دانست این است كه شما نباید مصرف قطره آد برای نوزاد را تا هر زمان كه دل‌تان خواست ادامه دهید. ادامه مصرف این مكمل‌ها به میزان نیاز و درجه كمبودشان در بدن كودك و كمبود این ویتامین‌ها و آهن در غذای كودك بستگی دارد. همچنین اگر به هر دلیلی نتوان آن‌ها را از طریق غذای معمولی برای كودك تامین كرد، آن وقت است كه با صلاحدید پزشك می‌توان مصرف قطره ویتامین آد برای نوزادان را باز هم ادامه داد. شیر مادر بین تمام شیرها فقیرترین شیر از نظر مقدار آهن است و از طرفی ذخیره آهن بدن شیرخواران در 6 ماه اول زندگی‌شان به اتمام می‌رسد. بنابراین حتما باید بعد از 6 ماهگی، به كودكان آهن داده شود. كمبود آهن با مشكلات رفتاری، هوشی و حركتی-عضلانی در كودكان ارتباط دارد و باعث اختلال در رشد نوزادان و كودكان می‌شود.

قطره آد برای نوزادان A+D؛ بهترین زمان دادن قطره آد به نوزاد در روز

خواص قطره آد برای نوزاد

 

قطره آد ایرانی یا خارجی

در این جا بد نیست این را هم بگوییم که بعضی والدین فکر می کنند چون قطره آد خارجی گران تر از قطره ویتامین آد ایرانی است، حتما خاصیت بیشتری هم دارد. اما باید بدانید که نیاز کودکان هر کشور با کشورهای دیگر فرق می کند. متخصصان و مسئولان هر کشور با برآوردی که از کمبودهای تغذیه ای کودکان دارند، میزان لازم برای مصرف قطره آد برای نوزاد را تعیین می کنند.

 

در ایران هم متخصصان با کار دقیق و علمی به این نتیجه رسیده اند که نوزاد باید از 15 روزگی تا 2 سالگی، روزی 15 تا 25 قطره مولتی ویتامین یا قطره آ + د دریافت کند. بنابراین اگر از قطره آد خارجی استفاده کنید، هم مقدار لازم برای نوزادتان را درست نمی دانید و هم ممکن است با این کار باعث شوید تا یک ویتامین به او کم و یک ویتامین زیاد از حد برسد. هر دوی این اتفاقات خطر جدی برای سلامت حال و آینده کودک تان دارد!

قطره آد برای نوزادان A+D؛ بهترین زمان دادن قطره آد به نوزاد در روز

بهترین زمان دادن قطره آد به نوزاد در روز

برای کمک به تامین ویتامین A و D مورد نیاز بدن نوزادان باید به آنها طبق دستور پزشک قطره آد بدهید بهترین زمان دادن قطره آد به نوزاد در شبانه روز باید توسط پزشک مشخص گردد. قطره ویتامین آ+د چقدر حیاتی هستند و برای نوزادان چه کاری انجام می دهند؟ چرا حتی به بچه هایی که شیر مادرشان را می خورند مصرف قطره آد در روز لازم است؟ بهترین زمان مصرف قطره آد در روز چه ساعتی است؟

قطره آد برای نوزادان A+D؛ بهترین زمان دادن قطره آد به نوزاد در روز

قطره آد برای نوزادان

 

نوزادان دوران سریع رشد را می گذرانند وبرای رشد خود به ویتامین آد بیشتری نیاز دارند. پس اگر در برنامه غذایی آنها منابع ویتامین آ و د به اندازه کافی وجود نداشته باشد بسرعت دچار کمبود می شوند. اگر سابقه بچه داری داشته باشید، حتما می دانید که به نوزادان زیر 6 ماه، خوراندن هر چیزی جز شیر ممنوع است، حتی آب. اما این وسط یک نکته خیلی جالب وجود دارد. دادن قطره آد به نوزادان از روز پانزدهم زندگی ضروری است و باید قطره ویتامین AD بخورد. علتش را می دانید؟

قطره آد برای نوزادان A+D؛ بهترین زمان دادن قطره آد به نوزاد در روز

اهمیت ویتامین د برای نوزادان

تنها ویتامین مورد نیاز نوزادان ویتامین D است. نوزادان از بدو تولد تا شش ماه به غیر از شیر مادر هیچ نیاز دیگری ندارند، اما باید ویتامین D بدن شان تامین شود. در کشورهای اروپایی و غربی به تنهایی قطره ویتامین D دارند، اما در کشور ما باید ویتامین D را تحت عنوان قطره AD یا قطره آد به نوزادان بدهیم. ویتامین های آ+د  از مهمترین ترکیبات شیمیایی هستند که بدن برای فعالیت روزانه خود به آنها نیازمند است. بدن انسان توانایی ساخت ویتامین‌ها را ندارد. به همین علت این ترکیبات شیمیایی که نقش بزرگی در ساختمان وعملکرد درونی بدن بر عهده دارند باید به میزان کافی و مداوم از طریق خوراک روزانه تامین شوند‌، زیرا بسیاری از فعالیت‌های حیاتی بدن تنهابا حضور ویتامین‌ها میسر است.

قطره آد برای نوزادان A+D؛ بهترین زمان دادن قطره آد به نوزاد در روز

اهمیت ویتامین آ برای نوزادان

«ویتامین آ» ترکیبی است که در ساختمان پوست، موها، چشم، دندان و لثه حضور دارد. حضور این ویتامین سبب عملکرد صحیح و حفظ سلامت نوزادان می‌شود. «ویتامین آ» در سنین رشد در استخوان سازی شرکت می‌کند به همین علت کودکان در حال رشد، خانمهای باردار یا شیرده نیاز بیشتری به «ویتامین آ» دارند. اگر ویتامین A زیاد باشد، در طولانی مدت فشار داخل جمجمه بچه زیاد می شود و به او آسیب می رسد. کمبود ویتامین آ  آسیب پذیری کودکان را به طیف وسیعی از عفونت ها از جمله اسهال ، سرخک و عفونت های تنفسی افزایش می دهد.

قطره آد برای نوزادان A+D؛ بهترین زمان دادن قطره آد به نوزاد در روز

قطره آ+د برای نوزاد

 

ویتامین آ یکی از حیاتی ترین مواد مورد نیاز بدن است که نقش بسیار مهمی در بینایی، رشد استخوان ها و کلا رشد و نمو کودکان دارد. ویتامین A به تنظیم سیستم ایمنی بدن کمک می کند و در نتیجه وجودش برای مبارزه با بیماری ها لازم است. نوزادانی که ویتامین آ کافی به بدن شان نمی رسد در مقابله با بیماری ها ضعیف تر هستند و یک بیماری ساده ممکن است برای آن ها مرگبار باشد. ویتامین A یکی از دو ویتامینی است که برای نوزادان ایرانی از ابتدایی ترین زمان حیات یعنی از 15 روزگی تجویز می شود. تولیدکنندگان این مکمل، براساس نیاز کودکان کشور و تعامل با وزارت بهداشت این مکمل را فرموله، تولید و عرضه می کنند.

 

عوارض جانبی قطره آد برای نوزادان

در صورت مسمومیت این علایم ممکن است مشاهده شود :

یبوست
دو بینی
اسهال
کم اشتهایی
خواب الودگی
تهوع واستفراغ
تکرر ادرار (در شب ها)
دردهای عضلانی – اسکلتی

قطره آد برای نوزادان A+D؛ بهترین زمان دادن قطره آد به نوزاد در روز

عوارض ندادن قطره آد به نوزاد

یکی از نخستین علامت های کمبود ویتامین آ شب کوری است. مردم مصر باستان فهمیده بودند که شب کوری با خوردن جگر درمان می شود. حالا ما می دانیم علت آن چیست. کمبود ویتامین آ با آسیبی که به چشم می زند، حتی می تواند باعث کوری بشود. ویتامین A برای رشد کودک ضروری است و کمبود آن موجب اختلال رشد، کاهش مقاومت بدن و ابتلای مکرر به بیماری ها و اختلال در خون سازی می شود. نوزادانی که دچار کمبود ویتامین آ+د هستند بیشتر به بیماری مبتلا می شوند و دوره بیماری در آن ها طولانی تر است. از مهمترین عوارض ندادن قطره آد به نوزاد و کمبود این ویتامین ها دستگاه تنفسی را هم در مقابل عفونت ها ضعیف می کند و ممکن است باعث بیماری ذات الریه شود. همیشه مقداری ویتامین A+D باید در بدن نوزادان ذخیره باشد. حتی کم شدن این ذخیره ها هم باعث بیماری های تنفسی و اسهال کودکان، و عقب ماندن آن ها از رشد می شود.

 

استفراغ بعد از خوردن قطره آ د

اگر شيرخوار شما بعد از دادن قطره آد استفراغ دارد بهتره دو نكته رو رعايت كنيد:
اول اينكه زمان دادن قطره آ+د به نوزاد با فاصله بيشتر از شيرخوردن باشد. ( و ترجيحا قبل از شيردهي )
و دوم به يكباره كل حجم قطره آد رو داخل دهان نوزادان نريزيد و با صبر و حوصله به تدريج بهش بديد.
اگر بلافاصله بعد از دادن قطره آد به نوزاد استفراغ داشته باشد لازمه مجدد دارو تكرار بشود.

 

تداخل دارویی

تتراسیکلین
آنتی اسید
باربیتوراتها
فراورده های حاوی کلسیم بالا
روغن پارافین خوراکی

قطره آد برای نوزادان A+D؛ بهترین زمان دادن قطره آد به نوزاد در روز

موارد منع مصرف قطره ویتامین آد

هایپرونیامینوز
نقص فعالیت قلبی
هایپرفسفاتی
مشکلات مزمن کلیوی
حساسیت نوزاد به قطره آد

 

همانطور که در بالا هم توضیح داده شد دادن قطره آد برای نوزادان به شدت حیاتی و مورد نیاز بدن شان است و اگر در دادن قطره ویتامین آد به نوزاد غفلت کنید در آینده فرزندتان دچار مشکل می شود.

جدیدترین مطالب