آزمایش ازدواج شامل چیست + آزمایش ازدواج شامل چه مواردی است

آزمایش ازدواج شامل چیست + آزمایش ازدواج شامل چه مواردی است

آزمایش ازدواج برای تست سلامت بدن دختر و پسر است که ضروری است قبل از عقد محضری در مراکز آزمایش ازدواج انجام شود. اینکه آزمایش ازدواج شامل چه مواردی است در این نوشتار بیان خواهد شد و در ابتدا باید بدانید که برای این آزمایش نیاز به نامه محضر می باشد. اگر می خواهید بدانید در ازمایش ازدواج چه چیزی بررسی میشود از شما تقاضا داریم با این مقاله همراه سماتک باشید. معمولا در آزمایشگاه ازدواج برای تشخیص بیماری هایی مانند تالاسمی، اعتیاد و… از دختر و پسر تست گرفته می شود که شامل آزمایش خون و ادرار می باشد. همچنین اگر یک زوج هم مرد و هم زن دچار کم خونی باشند نیاز به انجام آزمایشات بیشتر است.

آزمایش ازدواج شامل چیست + آزمایش ازدواج شامل چه مواردی است

آزمایش ازدواج شامل چیست

آزمایشات قبل از ازدواج بسیار ضروری بوده و شما نمی توانید بدون انجام این آزمایش و برگه تاییدیه آزمایشگاه عقد محضری انجام دهید. انجام این آزمایشات به جهت حفظ سلامت زوجین و فرزند آینده شان می باشد و در این تست ها وضعیت سلامت دختر و پسر از جمله بیماری های خاص و اعتیاد به طور کامل بررسی می شود.

 

آزمایش ازدواج شامل چند مورد مهم است که مهمترین آنها کم خونی و اعتیاد می باشد و همه آنها برای داشتن خانواده سالم مهم می باشند و شما با این آزمایشات سلامت خود و فرزند آینده تان را تضمین خواهید کرد. همچنین می توانید نتیجه آزمایش ازدواج را به پزشک مشاور نشان دهید تا شما را بیشتر راهنمایی کند.

 

لیست آزمایش های قبل ازدواج که از طریق خون و ادرار انجام می شود شامل موارد زیر است:

• تشخیص گروه خونی

• تست کم خونی

• سیفلیس

• فاویسم

• تالاسمی مینور یا ماژور

• ایدز، هپاتیت و سایر بیماری های مقاربتی

• ژنتیک

• اعتیاد

آزمایش ازدواج شامل چیست + آزمایش ازدواج شامل چه مواردی است

آزمایش ازدواج شامل چه مواردی است

آزمایش ازدواج، شامل آزمایشات غربالگری سلامتی زوجین به همراه برخی آزمایش‌های اضافی است که در مراکز مورد تایید دفاتر ازدواج انجام می شود. به طور کلی آزمایش ازدواج شامل تست تشخیص باروری، مشکلات سلامتی و همچنین نقص‌های ژنتیکی می باشد که بیشتر آنها برای بچه دار شدن در آینده است. دلیل اهمیت انجام این آزمایش‌ها قبل از تشکیل خانواده این است که برخی از افراد از اختلالات سلامتی یا ژنتیکی که ممکن است داشته باشند مطلع نیستند و ممکن است در آینده بچه ناقص به دنیا بیاورند که باید جلوگیری بعمل آید.

 

طبق گزارشات در حدود 15 درصد از زوجین که در سن باروری هستند، نابارور بوده و امکان بچه دار شدن ندارند که باید با انجام کارهای درمانی ناباروری شان درمان گردد. همچنین انجام غربالگری سلامت پیش از ازدواج برای مشکلات و بیماریهای احتمالی است که اکثر دختر و پسرها از آن خبر ندارند و در آزمایشگاه مشخص خواهد شد.

 

بیشتر بخوانید: آیا متادون تست اعتیاد ازدواج را مثبت میکند؟

 

آزمایش گروه خونی

اطلاع از نوع گروه خونی قبل از ازدواج به این دلیل اهمیت دارد که اگر مادر گروه خونی Rh منفی و پدر گروه خونی مثبت داشته باشد، برای جلوگیری از واکنش خونی ناشی از ورود خون جنین به خون مادر و تولید آنتی بادی علیه جنین، برای مادر آمپول روگام تزریق شود. روگام ۷۲ ساعت بعد از زایمان اول و در بارداری های بعدی در هفته ۲۸ بارداری تزریق می شود.

 

Rh منفی بودن مادر و Rh مثبت بودن جنین، در زایمان اول مشکلی ایجاد نمی کند و از آنجایی که بیشتر زایمان ها در مراکز دولتی انجام می شود و مادران در طول بارداری چند بار به مرکز بهداشتی درمانی مراجعه می کنند تولد چنین کودکانی کمتر شده است.

 

تشخیص این اختلال با یک آزمایش ساده خون میسر است و در مواقعی که Rh مادر منفی است بلافاصله Rh پدر را درخواست می کنند.

 

آزمایش بیماری های مقاربتی

به جز آزمایش های ضروری، عروس و داماد آینده می توانند آزمایش هایی برای اطلاع از وضعیت سلامت جسمی و جنسی یکدیگر انجام دهند که برخی از آنها مثل آزمایش ایدز اختیاری می باشد. در این فهرست شاید اولین مورد اطلاع از بیماری های منتقله از راه جنسی است که مهم ترین آنها، سیفیلیس، ویروس اچ آی وی و هپاتیت است.

 

این بیماری ها از راه مقاربت قابل انتقال به همسر است. سیفیلیس درمان می شود ولی درمان قطعی هپاتیت و ایدز در حال حاضر امکان پذیر نیست، گرچه ناقلان این دو ویروس هم با رعایت نکات و تحت نظر پزشک می توانند با هم ازدواج کنند.

 

آزمایش ژنتیک

لزوم انجام آزمایش های ژنتیک را مشاوره ژنتیک تعیین می کند. مشاور ژنتیک با گرفتن سابقه خانوادگی و بررسی دقیق پرونده پزشکی زوجین، توصیه های لازم را ارائه می دهد. در بسیاری از موارد نیازی به انجام آزمایش ژنتیک نیست ولی در موارد ضروری پیش از اقدام به بارداری یا حین بارداری آزمایش های لازم توصیه می شوند.

 

به طور کلی، انجام آزمایش های پیش از بارداری به زوج آینده کمک می کند با اعتماد و آرامش بیشتری وارد زندگی مشترک شوند و از مشکلات و بیماری های احتمالی آینده پیشگیری می کند. انجام آزمایش ژنتیک مشخص می کند که فرزندان آینده شما سالم خواهند بود یا دچار مشکلاتی خواهند شد.

 

آزمایش اعتیاد

آزمایش اعتیاد نیز برای اطلاع طرفین از وجود اعتیاد است که با آزمایش ادرار مشخص می شود. البته حتی در صورت مثبت شدن آزمایشی مانند مورفین اگر دو طرف راضی باشند، امکان ازدواج وجود دارد. همچنین بسیاری از زوج ها پس از مثبت شدن تست اعتیاد یکی از آنها برای مشاوره ازدواج به مشاور خانواده مراجعه کنند.

 

در این مشاوره معمولا مواردی از این قبیل بررسی می شود؛ سطح تحصیلات، شغل، اعتقادات مذهبی، ویژگی شخصیتی، شرایط خانوادگی و قومیتی، انتظارات از یکدیگر، تصویری که از زن یا مرد ایده آل در ذهنشان دارند، نحوه آشنایی شان با یکدیگر، اطلاعاتشان از یکدیگر و …

 

بیشتر بخوانید: قرص b2 در آزمایش ازدواج نشان میدهد

 

آزمایشات هورمونی

زوج آینده در صورت تمایل می توانند آزمایش برای اطلاع از وضعیت بارداری خود انجام دهند که شامل آزمایش های هورمونی و بررسی مایع منی در مرد است.

 

آزمایش تالاسمی

انجام آزمایش تالاسمی به علت شیوع این بیماری در ایران است. تالاسمی یک بیماری ژنتیکی است که به ۲ نوع مینور (کوچک) و ماژور (بزرگ) دیده می شود. در نوع مینور فرد علامتی ندارد (البته بعضی از بیماران علائم بسیار خفیفی دارند) و بیماری به طور اتفاقی کشف می شود.

 

ازدواج این افراد با یک فرد سالم مشکلی برای کودکان پدید نمی آورد ولی اگر زن و مرد مبتلا به تالاسمی مینور با هم ازدواج کنند، ۲۵ درصد احتمال به دنیا آمدن فرزند مبتلا به نوع ماژور وجود دارد.

 

نوع ماژور نوع شدید بیماری است که با عوارض جدی برای فرد مبتلا همراه است. در صورت ابتلای هر دو طرف به تالاسمی مینور نیاز به انجام مشاوره ژنتیک پیش از ازدواج وجود دارد.

 

تشخیص تالاسمی با انجام آزمایش خون و شمارش سلول های خونی است. در صورتی که فرد مبتلا به کم خونی و فقر آهن باشد، بهتر است اقدام به درمان کند.

 

آزمايش قبل از ازدواج برای خانم ها

آزمايش بكارت قبل از ازدواج برای خانم هایی که شوهر آینده شان می خواهد بداند همسرش باکره است یا نه توسط پزشک متخصص زنان انجام می شود. خیلی از پسرها دوست دارند بدانند که زن آینده شان پرده بکارت دارد یا نه و شما می توانید آزمايش بكارت قبل از ازدواج را در مطلب پزشک متخصص زنان انجام دهید.

 

آزمایش های اختیاری قبل از ازدواج

بیماری هایی هستند که می توانند مشکلات جدی در ازدواج ایجاد کنند. این بیماری ها گاهی جسمانی و عمدتا روانی اند. در مشکلات جسمانی اگر دو طرف با هم به توافق برسند، می توانند زندگی خوبی داشته باشند ولی در مورد مشکلات روانی موضوع کمی پیچیده تر است. مثلا گاهی یکی از زوجین که معمولا در مردها هم بیشتر دیده می شود، دچار اختلال سوءظن است.

 

این مورد شاید ابتدا چندان به نظر نیاید ولی بعدها اختلافات بسیار شدیدی را در روابط زن و شوهر ایجاد می کند. اختلالات اضطرابی، افسردگی و اعتیاد به مواد مخدر نیز باید مدنظر قرار بگیرد.

 

گاهی افسردگی و اضطراب خیلی خفیف است ولی بهتر است همین موارد نیز با مشاوره یا دارو برطرف شود. در مواقعی که با یک بیمار افسرده شدید مواجه هستیم باید حتما فرد مقابل را در جریان قرار دهیم.

 

به هر حال بار روانی حضور یک بیمار دچار یکی از اختلال های روان شناختی بر دوش بقیه اعضای خانواده به خصوص همسر خواهد بود.

 

چگونه بفهمیم جواب آزمایش ازدواج مثبت است

آزمایش خون قبل از ازدواج برای تشخیص بیماری تالاسمی و کم خونی در ابتدا از مرد گرفته می شود و اگر جواب آزمایش ازدواج مثبت باشد و زوج به کم خونی دچار باشد از زوجه هم آزمایش خون گرفته می‌شود؛ زیرا نباید هر دو نفر به کم خونی دچار باشند. در صورتی که زن یا زوجه هم کم خونی داشته باشد، احتمالا پزشک مشاور توصیه خواهد کرد که آنها با هم ازدواج نکنند. البته در اکثر مواقع کم خونی زوجین با مصرف دارو حل خواهد شد. اما اگر آزمایش خون قبل از ازدواج زوجین در مورد بیماری تالاسمی یا هپاتیت مثبت باشد، بهتر است با هم ازدواج نکنند.

 

همچنین اگر جواب آزمایش اعتیاد و بیماری های مقاربتی مثبت باشد در این صورت انتخاب با دختر و پسری است که اکنون می داند طرف مقابلش به اعتیاد دچار است و یا یک بیماری مقاربتی دارد و باید تصمیم بگیرد که می خواهد با این فرد ازدواج کند یا خیر! مثبت شدن جواب آزمایش ازدواج برای هر سه آزمایش (سفلیس، اعتیاد، تالاسمی) هیچ منع قانونی برای ازدواج دو نفر ایجاد نمی‌کند اما بهتر است که تا رفع مشکل و یا بررسی بیشتر ازدواج به تعویق بیفتد.

 

قبل از آزمایش خون برای ازدواج چه بخوریم

از آنجایی که آزمایش خون قبل از ازدواج نیاز به ناشتایی ندارد، منعی برای مصرف غذا یا هر نوشیدنی ندارید. در صورت نیاز به ناشتا بودن قبل از آزمایش، پزشک و مسئول آزمایشگاه به شما تذکر خواهد داد و یا شما می توانید از ایشان سوال کنید. معمولا زوج‌هایی که برای آزمایش اعتیاد یا آزمایش تالاسمی اقدام می‌کنند نیازی به ناشتا بودن ندارند. ولی اگر همه‌ی آزمایش‌ها لازم را در یک روز انجام می‌دهید، بهتر است ناشتا باشید.

 

مدت زمان جواب آزمایش ازدواج

در بسیاری از مواقع جواب آزمایش ازدواج در همان روز تا آخر وقت توسط آزمایشگاه به عروس و داماد داده می شود؛ مگر اینکه تعداد مراجعه کننده زیاد باشد و یا نیاز به تکرار آزمایش برای بررسی دقیق تر نتایج باشد. همچنین در برخی از موارد نیاز به مشاوره ژنتیک خواهد بود که ممکن است چندین روز به طول انجامد.

 

آزمایش ازدواج شامل تمام آزمایشاتی است که در بالا توضیح داده شد و شما می توانید چند آزمایش اضافه علاوه بر آزمایشات بالا انجام دهید که اختیاری بوده و هزینه اش را باید جدا پرداخت کنید مثل آزمایش ایدز.

برچسب‌ها: ,

جدیدترین مطالب